www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Život versus malichernosti
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 22/09/2010 :  13:55:05  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Totiž tvé vnímání se nyní hodně zaměřuje na to za jakých motivů určité názory vznikají, proč není daný subjekt ochotný ke změně a hájí svůj uznaný postoj. Já osobně to vnímá spíš tak, že je mi úplně jedno co jej k tomu vedlo a jaký prvek vede k jeho změně. Mě spíš zajímá produkt jako takový.
Neronisi.
Právě v tom je spor. Abys mohl pochopit ten produkt, musíš vědět co ke vzniku produktu vede. Nezajímají li tě argumenty vedoucí k produktu, pak tě zbývá jen tvůj vlastní produkt a ostatní odsuzuješ jako chybné i když třeba chybné nejsou a chybný je ten tvůj.Kdyby k tomu přistupovali všichni jako ty, pak by každý povyšoval jen ten svůj a nikdo těch ostatních.Pak by byla snaha o každou diskusi zbytečná a kdo nemá stejný názor by ostatní považoval za hlupáky.Každého k jeho názoru cosi přivedlo,jinak by ten názor neměl.A já chci to co k určitému názoru vedlo poznat abych pochopil ten produkt.

Sláva
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 22/09/2010 :  14:10:19  Show Profile  Reply with Quote
Myslíš, že když Newton objevil gravitaci, je pro její pochopení zásadní fakt, že ji objevil pod stromem, kde na něj spadlo jablko?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 22/09/2010 :  14:17:23  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.
To podstatné bylo,že to dokázal vyhodnotit.Ten strom a to jablko bylo pouze tím co jej inspirovalo k tomu aby o tom začal uvažovat. Mne nezajímá ten strom,ale ten styl uvažování.Stejně tak mne nezajímá,jestli měl věřící nějaký mystický sen,ale ten proces kterým došel od tohoto k víře.Ten sen jej pouze inspiroval a jiný význam nemá.

Sláva
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 22/09/2010 :  15:36:01  Show Profile  Reply with Quote
http://www.youtube.com/watch?v=N4BihScQBaY
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic