Author |
Topic |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 22/09/2010 : 13:55:05
|
Totiž tvé vnímání se nyní hodně zaměřuje na to za jakých motivů určité názory vznikají, proč není daný subjekt ochotný ke změně a hájí svůj uznaný postoj. Já osobně to vnímá spíš tak, že je mi úplně jedno co jej k tomu vedlo a jaký prvek vede k jeho změně. Mě spíš zajímá produkt jako takový. Neronisi. Právě v tom je spor. Abys mohl pochopit ten produkt, musíš vědět co ke vzniku produktu vede. Nezajímají li tě argumenty vedoucí k produktu, pak tě zbývá jen tvůj vlastní produkt a ostatní odsuzuješ jako chybné i když třeba chybné nejsou a chybný je ten tvůj.Kdyby k tomu přistupovali všichni jako ty, pak by každý povyšoval jen ten svůj a nikdo těch ostatních.Pak by byla snaha o každou diskusi zbytečná a kdo nemá stejný názor by ostatní považoval za hlupáky.Každého k jeho názoru cosi přivedlo,jinak by ten názor neměl.A já chci to co k určitému názoru vedlo poznat abych pochopil ten produkt.
Sláva |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 22/09/2010 : 14:10:19
|
Myslíš, že když Newton objevil gravitaci, je pro její pochopení zásadní fakt, že ji objevil pod stromem, kde na něj spadlo jablko? |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 22/09/2010 : 14:17:23
|
Neronisi. To podstatné bylo,že to dokázal vyhodnotit.Ten strom a to jablko bylo pouze tím co jej inspirovalo k tomu aby o tom začal uvažovat. Mne nezajímá ten strom,ale ten styl uvažování.Stejně tak mne nezajímá,jestli měl věřící nějaký mystický sen,ale ten proces kterým došel od tohoto k víře.Ten sen jej pouze inspiroval a jiný význam nemá.
Sláva |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
|
Topic |
|