www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 jenom odkazek
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 19/08/2010 :  23:36:49  Show Profile  Reply with Quote
Pokud jsem zase jako poslední objevila parní stroj, tak se omlouvám.
Ale nedá mi to nedoporučit:

http://www.matrix-2001.cz/kategorie/filozoficke-systemy/

Na tomto odkazu najdete mimojiné též myšlenky Paula Bruntona (kterého jsem tady zmiňovala a přinejmenším jeho Tajnosti egyptské stály za to) a Douglase Rushkoffa (jeho Kyberie byla v knihách myslím též zmíněna, ale stojí za to si přečíst v případě nezájmu o knihu alespoň články...).
Z mého pohledu velmi zajímavý website.

rajis
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
517 Posts

Posted - 20/08/2010 :  00:15:52  Show Profile  Reply with Quote
Článek o mystických záblescích mě rozhodně moc nepřesvědčil. Tohle "duchovno" mě hlavně moc nebaví. Je to pořád na jedno brdo.

Edited by - rajis on 20/08/2010 00:16:43
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 21/08/2010 :  10:56:50  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Záblesk je něčím co se nás zmocní, a ne něco čeho bychom se zmocnili my. Může být výsledkem určité vnímavosti k intuitivním pocitům a idejím. Tento druh duchovního probuzení je vyvolán Milostí stejně jako Osvícení, které se od něj liší tím, že je trvalé. Když nás navštíví, je naše vědomí převráceno naruby a to co jsme považovali za nejpodstatnější se jeví jako méně podstatné. Dobro má najednou nový význam když přichází toto duchovní zrození. Člověk totiž nemůže ve svém životě naleznout nic lepšího než božské Nadjá. Tento transcendentní okamžik se stane rozhodující pro jeho existenci v tělě, a jeho důsledkem bude trvalé zakotvení v jeho vznešené přítomnosti
Axel01
Popírat toto by bylo silně nevděčné a zřejmě nemoudré jednání,protože za ten záblesk může být považováno kde co a vše možné i nemožné.Označím li jednu alternativu a ukáži na ní, že je tomu jinak, než v tomto názoru, bude poukázáno na cosi, co jsem zřejmě neprožil a proto nevím,že něco takového existuje.
Mohu vyprávět o tom, jak jsem se setkal s Buddhovým podobenstvím o stromu znaků a mohu za ten záblesk božského najdá,které změnilo můj život tak jak je popisováno,ale stejně tak mohu popsat totéž jako sled algoritmických kroků,čili cosi zcela přirozeného. Prohlásím li to za zcela přirozený jev, jiný člověk může toto označit za ten záblesk božského najdá, který jsem já nepochopil.O tomto se prostě nedá diskutovat ani kdyby člověk stokrát chtěl.Jedno a totéž je možno označit tak i onak a není cesty ke sjednocení názorů,či nějakému prozkoumání tohoto jevu. Takový jev prostě existuje,ale můžeme si jej rozdílně vykládat.

Sláva
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000