www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 sebereflexia, alebo B.S.(bullshit)
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Riki Ozsvald
Nový uživatel

Slovakia
4 Posts

Posted - 15/04/2010 :  08:29:47  Show Profile  Reply with Quote
ahoj a ďakujem za prijatie pán ultragrafoman. citujem:"Trošku jsi mně zamotal šišku a vlastně celý tento topic jsem nevěděl která bije..."-vyjadruješ svoje vnútorné pocity, žiadna filozofia v tom nieje a ja ti verím...a potom začala hrať klasická kopírka, ...sorry, ...pssst(it´s small test:)...citujem:"Filosofie je jedna z cest,ale k jakému cíli člověka tato cesta dovede není dáno."...sám sebe odporujete.v jednom príspevku odsúhlasíte, že filozofia je o hľadaní moudrosti! a v druhom, že k akému cielu človeka filozofia privedie nie je dáno...o filosofii, o jej samotnej podstate sa nefilozofuje!! a každý si tie slová má moznost opat sám precitat: http://sk.wikipedia.org/wiki/Vedenie_%28filozofia%29 ...fylozofiu(vedenie) buď človek má, alebo nemá, bodka...všetko ostatné je záležitosť a súčasť niečoho iného...dalej citujem:"Moudrost je jen jeden z možných cílů (ten nejžádanější),ale není předem dáno, že k tomuto cíli přivede každého."...filozofuješ o samotnej podstate filozofie a to ta odvracia od pravdy...znova::::filosofie=vedenie=cieľ=bodka. --ten kto sa snaží dosiahnuť cieľa ktorý sa nazýva filosofia(vedenie) sa oslovuje slovom filozof a používa fylozofické zmýšlanie na dosiahnutie cieľa.bodka....
dalej, citujem:"Další cestou je životní skušenost a také je to jen cesta.Někdo se skušeností poučí, někdo ji špatně vyhodnotí a třeba dává vinu jinému." ...životní skušenost?...čo to je?...popíš ako si predstavuješ riadiť sa životními skúsenostami?...aká cesta by to bola?...čo je na jej konci?...je "zlé" dávať vinu niekomu inému?...je to vobec dolezite rozoberat co je zle?...pýtam sa teba: o com je dobre vediet, co je treba dobre zazit a co je zle, comu sa treba vyvarovat?prosim... dalej, citujem:"Filosofie není vlak, do kterého nasedneš a víš,že dojedeš do určitého cíle,kde cosi získáš." ...súhlas: Filosofie není vlak...je to cieľová stanica...citujem:" Podívej se, kolik lidí zabývajících se filosofií dojde pouze k užívání cizích slov a na moudré si jen hrají. Podívej se kolik lidí téměř neví co ,či o čem filosofie je a přesto dojdou k životní moudrosti po jaké mnohý filosof marně touží." ...vitaj v klube filozofovania, medzi vami, filozofmi...citujem:"Vše jsou jen cesty." ...povedal jeden, keď na ráscestí sedel...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 17/04/2010 :  07:51:59  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
"Filosofie je jedna z cest,ale k jakému cíli člověka tato cesta dovede není dáno."...sám sebe odporujete.v jednom príspevku odsúhlasíte, že filozofia je o hľadaní moudrosti! a v druhom, že k akému cielu človeka filozofia privedie nie je dáno.
Riki Ozsvald.
Je v tom spor a přesto je tomu tak.Filosofie je uznávána jako cesta k moudrosti. Lidé jsou však různí a většinou si každý vybere jen to co mu nějak vyhovuje.Každý hledá moudrost v něčem jiném. Ono totiž není přesně dáno, co ta zatracená moudrost je a každý ji vidí v něčem jiném. To co já považuji za moudrost nemusí být moudrostí třeba pro tebe. Cíl té cesty je tedy zde, jinde,o kousek dál a všude. Kam člověk dojde není dáno cestou,ale jím samým. Sobec najde moudrost s sobeckosti protože nejlépe vyhovuje jeho hodnotám,ale je to moudrost? Další sobe řekne, že ano,ale ostatní? Kdo má rozhodnout kam člověk po cestě filosofie došel a zda je to moudrost? Většina? To jistě ne. Mnohdy je jedinec blíže moudrosti než většina,ale většina to jako moudrost neuzná. Jediná možnost aby zmizel ten vnitřní spor je uznat za moudrost vše k čemu člověk filosofií dojde. Pak by byla filosofie cestou k moudrosti vždy ale cíl by byl příliš rozsáhlý a k ničemu.

S tím ultragrafomanem je to spíše o žertu webmastera. Pokud máš určitý počet příspěvků objeví se tě to u jména také ať chceš, či nechceš.Já jsem zde již několik let a té šarže si vůbec nevšímám.
Možná dojdu až k titulu užvaněný dědek.

Jdeš li po cestě k moudrosti, stále jsi na rozcestí. S tím nic neuděláš. Filosofie není mým cílem a doufám, že nikdy nebude.Filosofie je pouze jednou z cest k životní moudrosti a já užívám všech pro mne dostupných včetně těch životních zkušeností.

MB
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000