www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Jak vychovat chytrolína
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

pan.chytry
Nový uživatel

42 Posts

Posted - 28/03/2010 :  23:42:07  Show Profile  Reply with Quote
Pokusím se o to v následujících 3 dnech a dám vědět. :)
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 29/03/2010 :  12:07:23  Show Profile  Reply with Quote
no, já jsem reagovala na toto:

Vytvořil jsem uměle hudební talent u vnuka a nyní si s tím vůbec nevím rady. Učitelé jej chválí,ale on vůbec neptřebuje cvičit a také vůbec necvičí. Umí to bez cvičení,ale já vím, že když se dnas cvičit nenaučí, později to nezvládne. Zasahovat do něčeho tak složitého se skutečně nevyplácí,protože to člověk nemůže zvládnout jako celek. Vytvořit kreativitu je lehké,ale ty následky.

což je prostě podle mě blbost. Řekla jsem že kreativita nejde nastínit ani vytvořit VŮBEC. (podle mě tedy...) viz.te MBho příklad s vnukem--,,vytvořil jsem hudební talent"...opravdu pseudo-příklad

na to byla i moje reakce, že ten vnuk musí chtít se učit...a když se chce učit...tak to je jen důsledek už té jemu zhůry dané kreativity..a potřeby tvořit....

Nevím, napsala jsem to dost srozumitelně???

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 30/03/2010 :  07:50:44  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Axel.

Jak vidět, neporozuměla jsi. Uložíš li dostatečně intenzivně informace, které mají intenzivní ozvěnu plus,čili vyvolávají pocit silného příjemna, pak je toto příjemno vyhledáváno. Nejprve vyhledáváním vjemů a poté tvorbou toho, co tuto ozvěnu plus vyvolává a to již je kreativita. Čili jsou vytvořeny podmínky pro vznik kreativity a tato vzniká jako důsledek a není to cosi s hůry dáno. Za normálních okolností k tomuto dochází spontáně,ale ve výsledku je to totéž. Pokud lidé neznají podstatu a sledují jen výsledek, pak mohou vyvozovat, že jde o cosi s hůry, nebo genetikou dané.Kreativita není nic víc a nic míň než tvorba toho,co vyvolává ozvěnou intezivní pocit příjemna a aby tomu tak bylo, musí dojít k takovému intenzivnímu ukládání určitých informací v polaritě plus a to spontáně a náhodně, nebo vědomě a řízeně.
Psal jsem o tom, že vnuk odmítá cvičit a z hudebky nosí samé jedničky.Jenže to neznamená,že muzikou nežije,že ji nevyhledává a neobjevují se snahy tvořit.Pouze to znamená,že nerad dělá to, co je dle něj zbytečné. Ovšem já vím, že v této fázi učení je třeba naučit se cvičit a zvyknout si na systematické cvičení aby zvládnul další fázi ve které se bez toho neobejde a prostě narazí na problém se kterým si nedokáže poradit. Tohle jsem prostě neočekával.Tvoříš li cosi takového jako talent, vydáváš se na neprošlapanou cestu a nevíš kam se to zvrtne. O tom to je.
Fakt že mně v tomto příliš nevěříš je celkem zákonitý a zcela tě chápu. Zde pomůže vše si jen uvědomovat, třeba nevěřit,ale sledovat s tohoto pohledu dění kolem sebe, třeba pozorovat jednání matek dětí, jejich jednání i důsledky. Potom poznáš,že u mne chyba není a že vše dokonale sedí. Pokud si moje slova pouze zapamatuješ i když jim nevěříš a poté budeš mít děti,vzpomeneš si a budeš jednat dle toho a potom poznáš nakolik byla moje slova pravdivá. Pochopit toto pouze a jen logikou je dost těžké i když ne nemožné.
Já vlastně jen dávám schopnost vidět to, co je běžně lidem ukryto a neříkám přijmi to, ale dívej se, protože to nyní již vidět dokážeš. To vlastě platí pro vše o čem píši. Zda toto odmítneš, nebo přijmeš mně celkem nezajímá,ale chtěl bych abys to ty a ostatní dokazali vidět.

MB
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000