www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Koho volit dle Filosofie rovnováhy?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

rajis
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
517 Posts

Posted - 18/03/2010 :  01:13:11  Show Profile  Reply with Quote
Pan Dalibor by byl velice zajímavý materiál na sociologicko-antropologický výzkum.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 18/03/2010 :  07:33:08  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Rajisi.

Dalibor je hlavně ukázkou toho jak vzniká bůh,čili příkladem stvoření boha jako náhradního vysvětlení pro neznámo. Co jiného jsou ty částice mikrprostoru než jeho vytvářený bůh? Výhodou boha je,že nesměruje cesty k poznání logikou,ale tyto jsou vytvářeny zcela volně, třeba pojídáním semínek a je možno na to nabalit různé moralizující návaznosti. Skutečný význam toho je však nulový,protože se to vše neopírá o skutečné podstaty. Přesto to lidmi určité úrovně přijato jako vysvětlení podstaty neznáma.Takto vznikaly všechny náboženství, takže tě mohu dát za pravdu, když říkáš, že by byl Dalibor slušným materiálem pro výzkum.Já bych však o takový výzkum zájem neměl, protože je mně toto dávno známé a nic nového pod sluncem.

MB
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 18/03/2010 :  12:47:16  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Já také nemám rád násilí a nepovažuji je za řešení,přesto je musím akceptovat jako běžný přirozený projev lidského jednání.Mohu se snažit ukázat výhodnost cesty bez násilí,ale musím při tom vycházet s toho, čeho je důsledkem. Odůvodňovat vznik násilí nějakými srážkami částic je pořádně mimo.

Nemyslel jsem tím když se třeba vyřizují názorové neshody pěstmi nebo třeba nevěra vraždou. Běžně si pod pojmem násilí představujeme extrém s důsledky, které mají nějaký fyzický dopad. Jenže pokud si uvědomíš, že je daný výsledek přemýšlení výtvorem člověka, který vnímá některé mezilidské projevy s vyšší intenzitou než je normální, dá se to charakterizovat jako přecitlivělost k násilí.
To slovo jsem použil záměrně i když se skutečností nemá nic společného, nicméně je podle toho co jsem u Dalibora a jinde vypozoroval tato skutečnost vnímána podobně. V podstatě se pohybujeme v neznámých vodách, protože jde podle všeho o člověka s tzv. "aspergerovým syndromem".

Tento syndrom je podle mého názoru jen výsledkem vnímání vjemů, kterým je asociována chybná priorita. Tzn. že takový člověk nemá daný problém protože by něco prožil a na základě toho se "zbláznil". Ale spíš už od narození vnímá svět způsobem, který se soustředí více na priority svého okolí, přičemž si je vlivem formy s jakou jsou mu tyto priority prezentovány vykládá chybně a aby se nezbláznil, musí spoustu věcí potlačovat nebo ignorovat.

Edited by - neronis on 18/03/2010 12:49:55
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 18/03/2010 :  13:59:32  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.

To je dost možné,ale já mám takové tušení,že se jedná o cosi vytvořeného. Již jsem se s tím setkal u několika lidí a příčina byla u nich totožná. Rodiče a většinou matka.Matka si představuje štěstí jaké by poznala, kdyby se její potomek proslavil a tak jej k tomu tlačí vší silou a všemi prostředky.Toto co je zde vidět bývají důsledky. Potomek se snaží matce splnit přání za každou cenu a ztrácí při tom soudnost. Někdy se to vztahuje k otci, ale mnohem méně často. Zajímavé je, že tato snaha se proslavit aby rodiče měli radost setrvává i po jejich smrti. Takový člověk si představuje tu radost rodičů a snaží se toho dosáhnout za každou cenu a pak vytěsňuje vše co tomuto odporuje,až zcela ztratí soudnost. Zde mnoho indicií na takový fakt ukazuje,ale zatím mně není vše docela jasné.

MB
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 18/03/2010 :  21:36:35  Show Profile  Reply with Quote
Chudák babka, ale měla kliku. Mohla také...

...potkat Dalibora
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 19/03/2010 :  07:37:43  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Axel.

Ježíšmarjá a kde měla ta babka tu kliku? Pokud v ruce, je to ještě dobrý.Já mám také kliku,ale německou .

MB
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 19/03/2010 :  13:36:36  Show Profile  Reply with Quote
To by přežila. Jen by se moc nenajedla.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 19/03/2010 :  17:45:06  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.

Myslím, že se mýlíš. Ten kdo má německou kliku,ten má i zdraví a vše co k životu potřebuje. Na Titaniku byli zdraví, bohatí,ale neměli tu německou kliku. Česká klika je dobrá u dveří, či flašinetu,ale ta německá das Glik ta je dobrá a česky se jí říká štěstí.Kdo má štěstí ten má co do huby, kdo má pech, holt má třeba i hlad.
(Nemám německou klávesnici a tak jsem to slovo napsal foneticky)

MB
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 21/03/2010 :  10:07:53  Show Profile  Reply with Quote
Já si myslím, že má kliku každý, komu je dobře. Někdo třeba hladoví schválně a je mu potom dobře.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 23/03/2010 :  09:45:54  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Tak to má kliku. Já kdybych hladověl, měl bych pech,protože bych dostal hypoglykemii a třeba i koma a natáhl bych bačkory.Pro přežraného a silně obezního to může být klika.

MB
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000