www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Filosofie rovnovahy z pohledu mozkových hemisfér
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Sokrates
Aktivní uživatel

Czech Republic
237 Posts

Posted - 10/01/2010 :  15:27:32  Show Profile  Send Sokrates an ICQ Message  Reply with Quote
quote:
Takto se člověk před smrtí střetává se zemřelými tvory, které vnímá jako normální okolní živé tvory, protože mu je jeho mozek takto zobrazuje.

Takto už to chápu. Jenomže jsem četl i o lidech, kteří viděli své již nežijící příbuzné jako živé, aniž by byli před smrtí.
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 10/01/2010 :  16:05:00  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by romik2

Dalibor,

si fakt vzdelany clovek a vydno ze si to uvedomujes. ja se ti v tomto rozhodne nemohu rovnat.

mne sa proste zda, ze ty neodpovedas na to co sa ta pitam a mozno preto sa nemozme dalej pohnut.skus prosim ta reagovat priamo na toto

od MB:Prostě slabý chce žít v lásce a přátelství na život a na smrt se všemi silnějšími,ale slabšími nikoliv ty požírá, třeba zajíc rostliny a silnější rostliny dokáží vylučovat přírodní herbicidy kterými vyhubí slabší rostliny kolem sebe.

neni to nejak tak? co si o tom myslis? oceanický pocit, v nejhlubším základu naší LIDSKE a mozna delfíni psychiky a to sme v peknej hlbke

Posted - 10/01/2010 : 08:44:05 ak mas cas a volu, skus mi odpovedat na tie otazky, pokial mozno jednoducho

este by som sa pozrel na toto : Chci-li si nějak pojistit, aby se mi nestalo nic zlého ze strany jakéhokoliv živého tvora¨

rikal si ze si citlivy a zda se mi ze se asi bojis, asi vsechno vic prozivas a mozna proto si si postavil tenhle svuj neprustrelnej krit. nejaka ta bolest nas muze posunout a zabijeni smrt, je to tak, jak to je. mozme sa k tomu postavitako vieme.

si prectav ze by si to rekl nekdo silene genialne nemoralny'Chci-li si nějak pojistit, aby se mi nestalo nic zlého ze strany jakéhokoliv živého tvora' a pokusil sa vyhladit kazdeho potencionata. ties by si nasiel logicke, podlozene dokazi a vytvoril si svoju vlastnu filozofiu nadrovnovahy

vzdy je cas zacat od znova, chce to viac nez odvahu

Romíku,

neříkám, že to pojistit lze, ale neumím si představit jinou jistější cestu než, že, když budu já jako člověk (vrchol potravního řetězce) co možná nejvíce chránit život všeho živého, oni budou na oplátku chránit můj život. Žádná jiná větší jistota podle mne pro mne neexistuje.

Tedy, když bude zajíc co možná nejvíce chránit život rostlin, pak nejpravděpodobněji i tyto rostliny budou na oplátku co možná nejvíce chránit jeho život. Když budou jedovaté rostliny co možná nejvíce chránit život nejedovatých rostlin, pak budou tyto nejedovaté rostliny na oplátku co možná nejvíce chránit život těchto jedovatých rostlin. Tedy nebudou silnější zabíjet slabší zbytečně, ale pouze co nejbezbolestněji v případě ochrany svého života.

K tvé nadrovnováze, slabší nebudou mít důvod vyhladit všechny silnější jedince, protože je budou co možná nejvíce chránit. Proto místo tohoto boje na život a na smrt by měli zvolit přátelství na život a na smrt, kdy silnější i slabší budou zabíjet co možná nejméně jiných živých tvorů.

Co se týká chování vůči tomu geniálnímu zločinci, i pro něj platí výše uvedená největší jistota (viz prvý odstavec této mé odpovědi-Reply to Topic). I zde žádná větší jistota podle mne neexistuje.

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Edited by - Dalibor Grůza on 10/01/2010 16:46:10
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 10/01/2010 :  17:22:12  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Já však vyslovuji hypotézu (domněnku), že s přeměnou této genetické informace na živého jedince v průběhu jeho vývoje v děloze matky a později po narození ožívají rovněž jeho předci v podobě mozkových buněk nevyužité části mozku, resp. jejich duše, resp. více či méně zjednodušené soubory informací představující tyto duše a ztělesněné více či méně mozkovými buňkami této nevyužité části mozku potomka.

Dalibore.
Ty informace jsou pouze v genetické informací a není v nich jediná myšlenka, jediné slovo, jediný blok smyslové informace,ale je to pouze stavební plán vedoucí k tomu, že se vyvijíš určitým spůsobem, že se tě vytvoří určitá kapacita rezerv mozku, že se tě vytvoří určitý skelet, že budeš mít silnější či slabší kosti ,že budeš mít určitou citlivost smyslů, že se budou svaly a orgány tvořit určitým spůsobem, že budou slabší, či silnější a prostě v genetická informace je plánem a současně i architektem, stavitelem a dělníkem. A tak díky funkci genetické informace se vytvoří celý organismus a ten má určité vlastnosti a tyto určují l čemu budeš mít vesstu snadnější a k čemu složitější. Pes sse rodí díky genetické informaci s dokonale vyvinutým čichem,ale oči se mu vyvíjí ještě dlouho po narození,protože v tomto ohledu se genetická informace vyvinula slaběji a tak má úpes horší zrak a dokonalý čich. To kde zahrabal kost jeho předek však v genetické informaci není. Ani ve tvé genetické informaci není jediná myšlenka tvého předka, natož jakýsi kompletní komprimát jeho já.Cvičil si tělo, byl sportovcem a toto se zapsalo do jeho genetické informace a u tebe toto vede k snadnějšímu vyvinutí svalstva. I když ne vždy. Někdy dojde k tomu, že genetická informace matky reaguje s genetickou informací otce tak, že zesílí informace pocházející od určitého vzdálenějšího předka a tak může mít otec sportovec sny, který neudělá ani kotrmelec, protože na to nemá dostatečnou schopnost svalů a tyto se méně tvoří a vyvíjí. Ty předpklady k tvorbě tvého organismu jsou tím dědictvím po předcích a nikolinv jejich já, či duše, jak píšeš.
Ta neužitá část mozku má svůj význam a ten jsem tě již vysvětlil. Když tak tvoříš ty teorie a nedokážeš zastavit ani když jsi unavený a neustále přežvakuješ to co souvisí s tvými hypotezami, naplní se kapacita tvojí operační paměti a dojde k rozšíření její kapacity. To má jako následek pocit uvolnění ztráty potřeby spánku a do tvé operační paměti se následně vejde více informací. Kdyby byly tyto rezervy zaplněné dušemi předků,pak by se tvoje operační paměť nemohla rozšířit a došlo by ke kolapsu celého systému a smrti.Ty rezervy, či jak říkáš nevyužité části mozku, nejsou zbytečné.Navíc zde chybí cesta k tomu aby se ty kvanta informací tvořících lidskou duši přenesly do paměti potomka. Kdybys vytvořil superpočítač o ohromné paměti a dokázal přečíst a do paměti počítače přenést všechny polárně uložené informace spolu s tím, jak jsou propoeny do mostů, kdybys dokázal přenést i ty ohromné mosty vznikající jako důsledek funkce slova a propojení tvořící logické mosty a ta paměť superpočítače by ještě nebyla plná,pak bys měl cosi jako hologram lidské duše,ale i kdyby začal tento počítač pracovat s tím vším stejně jako to dokáže mozek, měl bys pouze konzervu lidské duše a tato by se dále nevyvíjela. Aby se dokázala vyvíjet, musel bys dát počítači pocity nepříjemna, třeba i bolesti a příjemna. Potomy by počítač myslel jako člověk vyýbal by se nepříjemnu a vyhledával příjemno. Díky funkci slova by mohl i vzpomínat na to co prožil v normálním životě a cítil by své já a svou duši. Jestli jsi toto pochopil, pak sám poznáš o jak ohromný rozsah informací jde a co vše by muselo být přeneseno aby vzniklo cosi jako kopie duše zemřelého. Tohle prostě do paměti potomka nepřeneseš i kdybys byl suúpervybavený přístroji.
Idea je to však zajímavá i když nesmyslná. Ale což? Když byla hledána cesta k rychlejšímu tkalcovskému stavu, zazněl nápad vzít nit do rukou a běhat ze strany na stranu mezi osnovami, čili totální nesmysl. Jenže proč běhat, když nit může pronést mezi osnovami vodní paprsek a potom by to mohlo fungovat. A tak z nesmyslné myšlenky vzešel tryskový stav, který se stal šlágrem a předběhl svou dobu. S tvých myšlenek, teorií a hypotéz by se dalo také ledacos vytěžit a mělo by svou cenu, ovšem je zde jedna překážka a tou jsi ty, neschopný spolupracovat a nechat své teorie vyvíjet a třeba se celkově změnit. Ty jsi podobenstvím řečeno stále u toho běhání s nití mezi osnovami a není možné tě posunout od nesmyslu dál, k tomu , co by mělo skutečně cenu a právě to mne tak vytáčí. Ty máš na to abys šel dál a na místo toho hájíš ty zřejmé nesmysly. Je to zmarněný potencionál a toho je věčná škoda.
Mluvíš o vzájemné lásce na život a nasmrt všech živých organismů. Dobrá. Jako první krok by to šlo (nápad s běháním mezi osnovami)Oddělíš li si od toho celku člověka jako jediného tvora, který dokáže přemýšlet a cosi takového si uvědomit,apk již se s tím nechá pracovat a hledat to, co by k takovému cíli vedlo a hledat to co v dosažení cíle překáží a brání. V tom tě mohu hodně pomoci a ve výsledku může toto vést i k tomu, že zmizí mezi lidmi spor a následkem toho budoou schopnosi se domluvit třeba i na tom jak přírodu a zvláště tu živou ochránit, takže bychom se dostali k reálné, opakuji reílné cestě k naplnění tvých cílů. Tím že budeš pojídat semínka toho dosáhnout nemůžeš, protože příčina neodpovídá následku. Prostě to spolu nemá nic společného. Tvá cesta by mohla vést k pravému opaku (trochu logické legrace)Lvům nechutná lidské maso, protože všžravec jako člověk jim zapáchá. Býloýravec jim však chutná a voní tak jak má maso vonět. Takže ty se staneš býložravcem pojídajícím semínka a budeš Lvu vonět jako to správné maso a tak když si bude muset vybrat mezi mnou a tebou, sežere tebe a já mu budu smrdět. Můžeš mu však jako Brucvík vytrgbou trna s packy tím přerušit jeho bolest. Můžeš jej pak krmit a ochočovat až pozná, že jsi zdrojem jeho příjemna a pak tě bde chránit ať jíš maso, nebo semínka a třeba tě to maso bude i nosit jako pejsek. Ony dvě věty fungují i mezi zvířaty nejen mezi lidmi a první věta je cestou i k domestikaci šelem.

MB
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000