www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Dovoluji si upozornit
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

okref
Velmi aktivní uživatel

672 Posts

Posted - 16/11/2009 :  20:20:23  Show Profile  Reply with Quote
... na www.filosofie.estranky.cz

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 17/11/2009 :  14:36:17  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Okrefe.
Byl jsem se na tu stránku podívat. Krátce řeěeno, není vůbec vybavená.Příspěvky je možno posílat jen Emailem,reaakce na napsané je opět mailem. Nepohodlné a nepřehledné.Ta stránka by mohla být dobrá, kdyby byla alespoň minimálně vybavená.

MB
Go to Top of Page

okref
Velmi aktivní uživatel

672 Posts

Posted - 17/11/2009 :  15:09:37  Show Profile  Reply with Quote
Idea je taková, že by na jednom místě byl uložen přehled postojů k filosofickým tématům. Nic víc, nic míň.
Stačilo by jedno kliknutí nebo dvě a bylo by možné, aby si uživatelé své příspěvky spravovali sami nebo se vyjadřovali k příspěvkům někoho jiného. Daly by se vkládat fotografie s nákresy atd. atd. Technická stránka není žádný problém.
Tak jak, to je vychází ze zkušenosti s internetovou diskusí. Na www.filosofie.estranky.cz není možné diskutovat donekonečna jako tady. Tam se prostě člověk vyjádří k nějakému tématu a tečka. To, že případný čtenář zjistí, že je to v rozporu se stanoviskem někoho jiného, bude jen třešnička na dortu a ne hlavní aktivita, jako je tomu tady.
Já tam mám články založené pod pseudonymem Petr Hrouda.

Samozřejmě nevěřím tomu, že by se vůbec někdo přidal, ale idea to pro mě byla tak přitažlivá, že jsem to prostě zkusit musel.

A od tebe jsem Slávo čekal, že rovnou pošleš něco, co by se tam dalo vystavit. No vždyť by tě to nic nestálo. Měl bys tam pěkně své jméno nebo pseudonym se svým emailem(nebo bez) a kdybys někoho svým textem oslovil, ozval by se ti na email a diskuse by probíhala nebo neprobíhala.
Osobně to budu vidět jako velmi podezřelé, když si tam něco nevystavíš. Zrovna tebe považuji za hlavního adepta na přispěvovatele těchto stránek.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 17/11/2009 :  17:23:49  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Okrefe.

Měl jsem dojem, že jsi jen přispěvatelem a poznal jsem tvůj příspěvek o strachu. Že je to tvoje stránka jsem netušil. Že bych se stal hlavním přispěvatelem? Mno, myslím, že asi ne. Ten styl mně příliš nevyhovuje. Vyhovuje mně právě takový styl, jaký je zde a na tvorbu nějakých traktátů příliš nejsem. Já si rád popovídám a sleduji jak se názory druhých vyvíjí během diskuse. U tebe bych musel stále pročítat dle jmen a odpověď mailem , no nevím.Možná je ten tvj styl obvyklý,ale mně se prostě nelíbí. Představ si,že bych někomu odpovídal na to co napsal mailem a ostatní by moji odpověď neznali. Já myslím, že tento styl bude nejspíše vyhovovat Daliborovi, či M.S. Ti o diskusi příliš nestojí.Tento styl by mohl vyhovovat po celkem maličké úprave. Kliknul bych příkladdně na jméno, přečetl si příspěvek a poté na tento odpověděl tak aby tu odpověď našli pod tím jménem a příspěvkem i ostatní. Nebylo by to rozdělené dle témat,ale dle jmen přispěvatelů. Tak jak to je mně to vůbec nesedí.Myslím, že ostatní na to budou hledět podobně,až na jmenované výjimky.Ti přednáší své úvahy a celkem je nezajímá názor ostatních.Já hledám spíše tu reakci, která mně třeba i ukáže že jsem se v něcem zmýlil.V diskusi se názory vyvíjí a to je asi to nejcennější.Abych prohledával stránku dle jmen abych poznal, zda někdo reagoval mně příliš neláká.Zde si otevřu forum a hnes vím kdo reagoval,či zda mne to dané téma nějak zajímá.U tebe bych musel klikat na jména abych zjistil, že tam nic nového není.
Takže promiň mé připomínky. Chceš li mít na tvojí stránce návštěvnost,pak musí být přehledná a vkládání příspěvků musí být jednoduché, třeba jako zde. Nehaním,ale spíš se snažím tě poradit. Faktem však je, že vytvořit takovou diskusní stránku bych nesvedl. Možná by tě poradil Noemus.

MB
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 17/11/2009 :  22:30:09  Show Profile  Reply with Quote
mně se to zdá celkem dobrý...

určitě někdy něco pošlu...ale ještě nevím co ani kdy ani proč :-D

...spíš jsem ale uvažoval, že něco napíšu (aby to bylo dlouhý, aspoň 50 stran A4 a bylo to bylo uplně zpracovaný nějaký téma...) a pak to zkusím vydat -- jako takovej úlet...protože když někdy čtu, co za šílenosti se normálně vydává, uplně totálně zmagořený hovadiny.......tak mám dojem, že sám bych taky byl schopen stvořit něco minimálně na úrovni těch některých prasečin, které se vydávají....

prostě experiment...

protože jestli mi to nevydají, tak by to znamenalo, že má úroveň je dokonce ještě horší než úroveň těch idiot-teorií, co jdou koupit
...a tohle poznání by určitě mohlo být, nějakým způsobem, cenné :-D
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 18/11/2009 :  11:25:22  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Rzwalde.
Já myslím, že tě vydají naprosto cokoliv, pkud to nebude v rozporu se zákonem,ale bude tě to stát dost peněz,protože to bude na tvůj náklad. Nakladatelé převezmou náklady pouze tehdy, jsi li známá osobnost,či tvoje dílo bude mít předpokládanou velkou prodejnost. O ničem jiném to není. Takže je zbytečné experimentovat. Máš li prachy na vše včetně ilustrací a nákladů na vydání,pak tě vydají i to největší pitomost,protože i když to zůstane v regálech oni svůj zisk mít budou, od tebe. Pokud přineseš hodnotné dílo,pak budeš většinou slyšet zhruba toto. Nojo pane, je to krásné,ale my děláme mapy a propagační materiály. Můžeme vám to vydat, ale pouze na vaše náklady.A tak se nediv, když se setkáš s knihami vhodnými maximálně na to, aby se jimi podložila kratší noha u stolu.Oni si to spisovatelé zaplatili aby se mohli za spisovatele označit a sami sebe si více vážili.
Jóó kde jsou ty časy, kdy nakladetelé dokázali převzít riziko ztráty a sami vyhledávali spisovatele, třeba i novice a neznámé, kdy dokázali odhadnou úspěšnost dle kvality díla. Dnes by jako novicka nedokázala najít nakladetele ani Božena Němcová, pokud by na vydáně neměla prachy.

MB
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 22/11/2009 :  00:57:07  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rzwald

mně se to zdá celkem dobrý...

určitě někdy něco pošlu...ale ještě nevím co ani kdy ani proč :-D

...spíš jsem ale uvažoval, že něco napíšu (aby to bylo dlouhý, aspoň 50 stran A4 a bylo to bylo uplně zpracovaný nějaký téma...) a pak to zkusím vydat -- jako takovej úlet...protože když někdy čtu, co za šílenosti se normálně vydává, uplně totálně zmagořený hovadiny.......tak mám dojem, že sám bych taky byl schopen stvořit něco minimálně na úrovni těch některých prasečin, které se vydávají....

prostě experiment...

protože jestli mi to nevydají, tak by to znamenalo, že má úroveň je dokonce ještě horší než úroveň těch idiot-teorií, co jdou koupit
...a tohle poznání by určitě mohlo být, nějakým způsobem, cenné :-D

To je všechno o známostech a jak říká MB penězích. Nemyslím že když náhodně pošleš svojí knihu do x vydavatelství, někdo si sedne na zadek a vydá ti byť kvalitní knihu. Vydavatelsví jsou taky jen firmy a z toho je potřeba vycházet.
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 22/11/2009 :  01:20:34  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Chceš li mít na tvojí stránce návštěvnost,pak musí být přehledná a vkládání příspěvků musí být jednoduché, třeba jako zde.

Jenom poznámka. Chceš-li mít návštěvnost, pak se podívej, co je to SEO optimalizace :-)
Jinak nápad špatný to není, ale pokud budeš hledat jen na tomto foru, je to dost omezené. Odkaz na Daliborovy či m.s. stránky bys tam mohl šoupnout také, protože i to je jejich ,,filosofie". Tvoje příspěvky mi připadají poněkud zmatené, zaujal mě ten strach, uvědomila jsem si, že už jsi to téma tady měl, tedy se k němu ještě vrátím. Musím říct, že mě už taky napadlo založit podobnou stránku, ale s tím, že by se to jmenovalo nějak ,,filosofická dogmata" - poněkud veselejší. Čili jak lidi chybně vyvozují některá fakta. Což může být i docela vtipné. Příklady něčeho, co jem vypozorovala ze svého okolí (nelogické):
- nic o tobě nevím - nedůvěřuju ti - zášť, nenávist k tobě
- mluvíš o blbostech - máš nízkou inteligenci
- moudrý člověk -> vyčnívá - chce se zviditelnit
- moudrý člověk - nerozumím mu -> rezignace, skepse

Třešnička na dortu aneb kdyby-chyby:
- uměl by to, kdyby se to naučil !

Takových a podobných je ještě daleko víc. Co jsem ještě vypozorovala, souvisí s jedincem a společností...

-> Vtipná a příjemná povaha jedince mu dává právo společnost urážet i ponižovat, jelikož ho pro tyto dvě vlastnosti tolerují.

To mě dost zaujalo a není k zahození se nad tím zamyslet. Taky by vás zajímalo, proč to tak je? Zkoušeli jste to, být zábavní a manipulovat s okolím??

Edited by - axel01 on 22/11/2009 01:22:27
Go to Top of Page

okref
Velmi aktivní uživatel

672 Posts

Posted - 22/11/2009 :  20:53:42  Show Profile  Reply with Quote
Axel:-> Vtipná a příjemná povaha jedince mu dává právo společnost urážet i ponižovat, jelikož ho pro tyto dvě vlastnosti tolerují.

To mě dost zaujalo a není k zahození se nad tím zamyslet. Taky by vás zajímalo, proč to tak je? Zkoušeli jste to, být zábavní a manipulovat s okolím??

Tak to mi připomíná funkci královských šašků, kteří mohli říkat, cokoli si mysleli prostě pro to, že to vypadalo, že to není míněno vážně. Každý se zasměje a jde se domů. Ale kdyby dvorní šašek krále urážel, moc dlouho by nevydržel(tak jednu vteřinu)
Jistá legitimita urážky se ve vtipu skrývá, ale co tuhle oprávněnost zakládá? Může to být strach okolních lidí zakročit, aby se nedostali na mušku tomu bystrému vtipálkovi. Tak se raději smějí a dělají, že se nic špatného nestalo. Uražený se směje proto, že je stejně bezmocný jako ostatní a proto, že se ostatní smějí, tak se vlastně nic nestalo...
Já to řeším tak, že když si někdo tropí žerty na mou adresu, dostane prostě přes držku nebo mu naznačím, že by se tak mohlo stát - což vlastně naznačuji vtipně, abych nevypadal neschopnější než on.

Edited by - okref on 22/11/2009 20:54:57
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 23/11/2009 :  01:29:57  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axel01
Příklady něčeho, co jem vypozorovala ze svého okolí (nelogické):
- nic o tobě nevím - nedůvěřuju ti - zášť, nenávist k tobě
- mluvíš o blbostech - máš nízkou inteligenci
- moudrý člověk -> vyčnívá - chce se zviditelnit
- moudrý člověk - nerozumím mu -> rezignace, skepse

Třešnička na dortu aneb kdyby-chyby:
- uměl by to, kdyby se to naučil !

Takových a podobných je ještě daleko víc. Co jsem ještě vypozorovala, souvisí s jedincem a společností...

možná by se ti líbila knížka "Mluv se mnou, mám ti co říct."
(a možná taky ne...ale je psaná tímto stylem -- jsou v ní uvedeny podobné iracionální polovědomé soudy...často i bez komentáře..neboť opravdu často komentář není potřeba...)
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 23/11/2009 :  01:32:12  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant
ale bude tě to stát dost peněz,protože to bude na tvůj náklad.
já chci, aby mi to vydali na svůj náklad, ne na můj :-)
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 23/11/2009 :  09:44:45  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Rzwalde.
Chápu tě,ale raději si nedělej moc nadějí.Mně se to sice povedlo i když dělám vše proto, aby mně nakonec oznámili, že se mnou končí. Protože to stále upravuji a předělávám a tím jim ničím ediční plán. ( nu což, zatím ještě drží a ještě mne vybízejí, abych jim konečně ten rukopis předal a tak si připdám jako ten chlapík co padal s mrakodrapu a stále říkal."zatím je to dobré") Můžeš to skusit tak,že to napíšeš zde do fora a třeba se to nějakému nakladeteli zalíbí, bude předpokládat úspěch a zisk a potom by se tě to tvoje přání mohlo splnit jako mně. Zajímavé je, že mne spíše zajímá,že o to je zájem, než samotné vydání knihy,kterého se tak trošku bojím.

MB
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 25/11/2009 :  09:01:08  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Já to řeším tak, že když si někdo tropí žerty na mou adresu, dostane prostě přes držku nebo mu naznačím, že by se tak mohlo stát - což vlastně naznačuji vtipně, abych nevypadal neschopnější než on.

Dát někomu přes držku je super nápad, vlastně řešení. Jen škoda, že nemůžu následovat tvého příkladu, i když - vyhrožovat - není vůbec zlý nápad. ,,Chachachá, jak jáá tě zmlátím...až zmodráš" by asi z mých úst vyznělo poněkud tragikomicky.
Mě spíš překvapuje, jak takoví lidé dokážou snadno a často oblbnout i relativně jinak vzdělané lidi. Jediné vysvětlení je, že ti, které považuji za ,vzdělané', ve skutečnosti vzdělaní nejsou. Anebo neuvažují selským rozumem. Anebo se rádi nechávají ponižovat, za cenu, že mohou být součástí společnosti.

edit: Jakékoliv společnosti.

Edited by - axel01 on 25/11/2009 09:02:02
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 25/11/2009 :  11:59:17  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Axel.
Vskutku silný argument "dát někomu přes držku,či tím vyhrožovat". Určitě je to jednodužší a pro mdlé mozky schůdnejší, než hledat skutečné argumenty. Je zajímavé, že tento názor ač často člověk slyší od cikáňat a u těch dokonce zcela bez příčiny.
Když si ze mne někdo dělá legraci,přemýšlím nejprve o tom, zda si ji nedělá právem a potom většinou odpovím tak, že si tu legraci dělám sám ze sebe. On pozná, že si s toho nic nedělám a přestane to dělat,protože to nemá pro něj význam. Pokud bych mu hrozil či se snažil mu dát přes držku, ukázal bych mu tím, že trefil do černého a že mne dostal.
Když jsem ještě jezdil jako Škodovák po montážích seděli jsme tak jednou v restauraci a nějaký mladíček, nejspíše ještě školou povinný pouštěl na muzikboxu stále stejnou písničku a už jsme toho měli všichni dost a tak jsem šel a tlačítkem tu písničku shodil. V tu chvíli vstal chlapík ,tak o dvě hlavy větší než já,takže jsem mu koukal tak nějak na prsa a to jsem ještě musel zddvihlout oči. "Proč jsi bráchovi shodil tu písničku? Chceš dostat přes držku?" Měl jsem co dělat, aby se mně neklepala kolena,ale usmál jsem na něj mile a řekl. " V pořádku, můžeš to skusit, ale venku a se svědky. Já dělám Judo a karate za Slavoj masný průmysl Plzeň a podepsal jsem, že to užiji jen v sebeobraně. A potřebuji ty svědky, kdybych tě nějak ublížil." On pobledl, obrátil se ke mně zády a dal pár facek bráchovi s tím aby lidi už neotravoval.
Kdyby do mne strčil byl bych na zemi. On duch a sebeovládání je někdy silnější než svaly.

MB
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000