Author |
Topic  |
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 20/10/2009 : 16:45:48
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant ale pro jistotu jsi mlčel také
Nemlčel a právě proto vím, že na mé námitky žádnou adekvátní odpověď neměl, maximálně odkázal na citovanou literaturu, které bylo opravdu, ale opravdu hodně a i proto bylo nemožné jen tak reagovat, protože kdo si kvůli něčemu co na první pohled vypadá jako hloupost bude číst tu hromadu referencí navíc když ani není jasné proč vlastně, nicméně názor většiny posluchačů (ne všech) byl spíše - proč přerušuje tak zajímavou přednášku?
A samozřejmě docházelo i k diskuzím, ale většina otázek byla spíše typu: A neřekl bys ještě něco o tom a o tom? Kromě mne a ještě asi dvou dalších studentů se nikdo nezajímal o věrohodnost nebo o pravdu.
Jenomže na těch seminářích nemělo jít o "zajímavost" - ta je sice pěkná, ale je až druhá v pořadí za věrohodností - vědeckou správností nebo alespoň snahou o ni.
Co se týče profesorů, tak ti tam byli jen jako moderátoři a neúčastnili se diskuze. Z různých náznaků a z rozhovorů s nimi však vím, že toho studenta v jeho konání spíše podporovali - což je samozřejmě správné - ale kritika byla řídká (jsou však světlé vyjímky, na jednom setkání jsem zažil, že dva z profesorů dost tvrdě kritizovali právě tohoto studenta a to nikoliv nějaké podružnosti, ale obecně styl jeho práce - v podstatě mu řekli, že vůbec neví co to znamená dělat vědu) Ten student má dnes Mgr,RNDr,MUDr,PhD tituly a jezdí po různých konferencích, ale pokud vím, tak jeho práce má stále stejné nedostatky - akorát je teď umí napsat více krypticky a v angličtině.
Abych nezapomněl, obor kterým se ten člověk zabývá jsou neurovědy a Jungova psychologie, které se snaží propojit s kvantovou mechanikou a kvantovou teorií gravitace (která mimochodem zatím neexistuje). Jistě tedy chápete, že bylo extrémě těžké na tom co říkal najít nějaký problém, těžké totiž bylo už jen dešifrovar terminologii několika navzájem nepříbuzných oborů.
Podle mne však stačilo použít logiku a zdravý rozum.
Osobně si myslím, že pro profesory i studenty je jednodušší všechno takovému člověku odkývat než se snažit dešifrovat (lepší slovo mne nenapadá) co říká
Právě tohoto člověka mi tady na fóru svým přístupem připomíná Dalibor Grůza
|
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 21/10/2009 : 00:06:03
|
quote: Originally posted by noemus Abych nezapomněl, obor kterým se ten člověk zabývá jsou neurovědy a Jungova psychologie, které se snaží propojit s kvantovou mechanikou a kvantovou teorií gravitace
fuj, je to nechutné...
...mimochodem o to stejné se (mimo jiné) snaží některé směry v transpersonální psychologii ...nechápu, jakto, že se ty bláboly dokážou dostat do učebnic... |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 21/10/2009 : 09:05:12
|
Originally posted by noemus Abych nezapomněl, obor kterým se ten člověk zabývá jsou neurovědy a Jungova psychologie, které se snaží propojit s kvantovou mechanikou a kvantovou teorií gravitace Richarde. Ta Jungova psychologie je pro mne zatím neznámou,ale to propjení je velmi zajímavé.protože právě tam je samotný princip. Všechny procesy, ke kterým ve veškeré hmotě dochází mají podstatu právě v reakci gravitací každé částice. Toto je i princip na kterém stojí a padá i život.Kdyby toho gravitačního vztahu nebylo, neexistovala by energie,neexistoval by vesmír, natož lidské myšlení.Problém je v tom, že fyzika gravitace je relativně na základní,čili nízké úrovni,čili dle mého názoru není možno k výsledkům zatím dojít a to by mohlo být příčinou toho, proč jej nechápeš. Kdyby byl znám vzorec toho, co nazývám gravitačním mozorem,pak by bylo možno to vše celkem lehce spočítat a ten dotyčný by došel k výsledku a pochopil bys jej i ty. Jenže já se jen zmíním o gravitaci a tobě se ježí všechny chlupy na těle.Jenže ono pochopení gravitace jako celku je cestou k pochopení samého principu světa. Gravitace není jen to, co za gravitaci považuješ. Takže bych nechtěl být soudcem mezi tebou a tím tehdejším studentem a nejspíš bych byl jeho příznivcem. Je na správné cestě,která vede k cíli, který stojí za to. Ovšem otázkou je, akm až dojde. Kdyby došel k poznání vzorce gravitačního motoru,pak by to byl převrat ve vědě a došlo by ke skoku v evoluci lidského poznání.Chválím jehoo cestu,ale nehovořím o výsledku ke kterému doposud došel, nebo dojde, protože to je neznámou.Má li navíc schopnost se vyjádřit, pak se před ním skláním v obdivu.
MB |
 |
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 21/10/2009 : 10:20:42
|
No a podobně jako Ty Slávku k tomu člověku přistupovalo i mnoho dalších studentů aniž by jim vadily závažné logické problémy v tom co říkal. Bylo to ovšem zajímavé. (Zajímavé pro ně - pro mne to bylo utrpení)
Podle mne je rozdíl mezi bláznivou myšlenkou a pomýlenou myšlenkou. Tento rozdíl ovšem není každý schopen rozeznat. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 21/10/2009 : 16:51:31
|
Richrade.
Nejde o to, nakoli byly jeho myšlenky bláznivé, či pomýlené. Ber to jako začátek a na záčátku těch bláznivin a pomýlenstí bývá mnoho. To co prováděl je u vědce ve výskumu cestou k objevům,které potom již nejsou bláznivinami ani pomýlenstí. Jedná se spíše o pohled z jiného úhlu a ten spočátku klame,ale ukazuje slepé cesty a přivádí na tu správnou. Já v tom jeho jednání poznávám vědecký přístup a velou odvahu. Ty stojíš vždy na tom, co je nějak ověřené a to je dobré pro praxi. Problém je v tom, že svůj postoj považuješ za jediný správný a proto vznikl ten odpor k němu a jeho hypotezám. Bádání je cesta od blázivin a pomýlenstí k novým poznáním. Ono to ani jinak nejde.
Já bych docela rád poznal, k čemu od té doby došel a ii když neovládám odbornou latinu a musel by být vzhledem ke mně hodněě tolerantní, myslím, že bychom si rozuměli. Jen nevím zda bych mu byl schopný říci něco, co sám neví. Ten vzorec je tím co by mu hodně pomohlo,ale ten zůstane mým tajemstvím navždy, nebo alespoň do doby, kdy lidé přestanou zneužívat schopností ve prospěch svých uznaných pravd. Tento vzorec totiž dá lidem mnohem a mnohem silnější schopnosti, než jaderná energie.Zneužití této schopnosti by mohlo vést nejen ke zničení života na Zemi,ale celé planety jako takové a docela by stačilo přidat Zemi jeden měsíc,či zrychlit oběhy měsíce Kolem Země. Kraní si s měsícem, jak to dělají Amíci je strašně nebezpečné zvláště když nedokáží spočítat možné následky. Tohle není sci-fi. Tohlee je skutečnost. Myslím, že už chápeš můj obdiv k němu.Znám to, k čemu směřuje jeho cesta. A můžeš mně klidně nevěřit. Ps. Kdysi se sešli výzkumní pracvníci v laboratoři a každý z nich ě pronést ten nejbláznivější model rychlého tkalcovského stavu. Jedn z nich prohlásil takovu velkou hloupost." Když se dostanou osnovy do správné pozice, vezmu nit do ruky a mezi osnovami proběhnu. Všichni se té bláznivině zasmáli, tab bys ji jistě odsoudil jako pomatenost,ale oni místo toho přemýšleli, čím by jej nahradili aby to bylo reálná. A tak je napadlo,že by mezi osnovami mohl tu nit nést úzký pramen vody. A tak vznikl z naprosté hlouposti a pitominy tryskkový stav,který nám udělal ve světě hodně slávy,protože byl mnohem rychlejší, než všechny stavy světa. Kolik lidí jej asi považovalo za hlupáka, když mluvil o tom, jak by nosil nit mezi osnovami??? MB |
Edited by - Miloslav Bažant on 21/10/2009 17:06:44 |
 |
|
Topic  |
|
|
|