| Author |
Topic  |
|
ADC
Aktivní uživatel

259 Posts |
Posted - 10/07/2009 : 15:05:16
|
| Tady byl blábol. |
Edited by - ADC on 01/08/2009 20:54:11 |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 11/07/2009 : 06:57:26
|
Příteli.
Já to vidím bíle s červenými puntíky.
MB |
 |
|
|
ADC
Aktivní uživatel

259 Posts |
Posted - 15/07/2009 : 15:05:18
|
| Tady byl blábol. |
Edited by - ADC on 01/08/2009 20:54:19 |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 15/07/2009 : 15:13:50
|
Jednoduché otázky správně položené mohou vést k poznání odpovědí na otázky složité.Špatně položená složitá otázka může člověka zavést do slepých uliček. Inteligentní člověk může od primitiva hodně získat, naopak to většinou neplatí.Primitiv inteligenci nepozná i když ji stále hledá.A tak někdy primitiv považuje génia za primitiva,protože mu nedokáže rozumět.
MB |
 |
|
|
ADC
Aktivní uživatel

259 Posts |
Posted - 15/07/2009 : 15:24:01
|
| Tady byl blábol. |
Edited by - ADC on 01/08/2009 20:54:26 |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 15/07/2009 : 16:06:00
|
Ale zajisté nechce nikdo z nás nějak napadat Oldowa,za to, že většinu z nás označil jako primitivy slovy,že mu zde chybí inteligent. Viď?
MB |
 |
|
|
ADC
Aktivní uživatel

259 Posts |
Posted - 28/07/2009 : 11:04:26
|
| Tady byl blábol. |
Edited by - ADC on 01/08/2009 20:54:32 |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 28/07/2009 : 12:26:31
|
ADC. A vidíš, to jak moc jsem nafoukaný já vlastně vůbec nevím.Myslím, že definování nafoukanosti není tak lehké, jak se může na první pohled zdát. Kdysi bych řekl, že nafoukanost je dalším stupně hrdosti, ale dnes už vím, že nafoukaný může být i člověk bez hrdosti. Co vlastně ta nafoukanost je? Přebujelá sebeůcta spojená s podceňováním ostatních? Řekl bych že tato definice v mnohých případech nafoukanosti neobstojí. Dělám muziku a někdy mám na začátku vystoupení dojem,že ti lidé přede mnou nejsou těmi správnými a nedokáží můj výkon správně ocenit. Jenže já současně pochybuji o tom, že můj výkon je takový, že by ocenění zasluhoval. K tomuto dochází,když hraji a zpívám nějakou těžkou "kládu" a odpovědí je ticho v sále, nebo zatleská jen pár lidí.Překonávat toto je pro muzikanta hotové peklo a balancuje mezi pochybností o svém výkonu a současně o úrovni obecenstva. Jinak řečeno.To co se může jevit jako nafoukanost, může být zcela něčím jiným. A naprosto stejně je tomu zde ve foru. Já, nebo kdokoliv jiný napíše to co považuje za perlu,za cosi cenného a odpověď není žádná, nebo ukazuje, že to vůbec nebylo pochopeno. A je to zde stejně jako u té muziky. Člověk balancuje mezi pochybnostmi o sobě a pochybnosti o schopnosti druhých pochopit, čili jejich intelektu.Bohužel u mne převažují ty pochybnosti o sobě,takže nemám proč být nafoukaný.Nafoukaný by mohl být ten u koho převáží ty pochnosti o ostatních a o sobě zapomene pochybovat. " I perla obalená hnojem může být považována za hnůj." Problém je v tom,že ten hnůj vidí pouze ti ostatní.Uvědomí li si toto člověk,pak ztratí cestu k nafoukanosti.
MB |
 |
|
|
ADC
Aktivní uživatel

259 Posts |
Posted - 28/07/2009 : 12:34:23
|
| Tady byl blábol. |
Edited by - ADC on 01/08/2009 20:54:39 |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 28/07/2009 : 12:57:27
|
ADC.
Nešťastnost není trestem,ale darem,pro člověka, který od nešťastnosti dokáže dojít ke štěstí. Prostě pro toho, kdo jí nepodlehne. Kolikrát jsem byl nešťastný, když jsem se snažil a chyběla reakce,ale mne to vždy vybudilo k většímu výkonu a zatím vždy náledovalo štěstí,které jsem o to silněji pociťoval.Mnohem horší by bylo, kdyby na začátku byly bouřlivé reakce a štěstí a potom vše upadlo a reakce by byly negativní. Takové neštěstí potom člověk těžko překonává a zbývá mu jen "přežít". Bohudík mne toto zatím nepotkalo, ale nesjkpíše proto, že s toho mám strach a dělám vše proto, aby k tomu nedošlo. Kdyby k tomu došlo,pak by to bylo trestem za to,že jsem to k tomu nechal dojít,že jsem se málo snažil.
MB |
 |
|
|
ADC
Aktivní uživatel

259 Posts |
Posted - 28/07/2009 : 13:09:13
|
| Tady byl blábol. |
Edited by - ADC on 01/08/2009 20:54:45 |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 28/07/2009 : 13:32:26
|
ADC. Ale já neříkám, že musí mít takový průběh vždy ba dokonce bych řekl, že takový průběh je čímsi vyjímečným,ale stane se. Většinou jde o nepochopení publika. Představ si,že se snažíš vyprovokovat lidi aby tancovali a oni sedí u stolu a třeba i zatleskají. Ty jsi nešťastný a mslíš si, že něco děláš špatně, třeba že špatně nastavený zvuk.Jenže pak se dozvíš na jaké akci vlastně hraješ.Že jsou to turisti a mají za sebou třicet kilometrů chůze.Když se to dozvíš, pak víš co máš dělat a jaký repertoár volit. Tohle se mně stalo nedávno na Karlštejně a když se poté parket naplnil, obdivoval jsem je. Téměř na každém představení jsou neznámí lidé a muzikant je musí odhadnout a dle toho volit repertoár. Někdy se to povede ihned a někdy to holt chvilku trvá. Ale to již vlastně o řemeslu a muzikant, který není tak trošku psychologem, nebo je mu obecentvo lhostejné, je zracený.Chce to prostě dívat se a vědět co hledám. Příkladně ženské se natřásají na židlích a pánové jsou líní. Vrazím do toho nějakého Davida a ženské jdou na partket bez chlapů. Vzápětí do toho vrazím Kabáty a ty dostanou na parket chlapi a potom už si s nimi mohu dělat co srdce ráčí. Někdy špatně odhadneš publikum a snažíš se dávat to nejlepší s moderny a nic. Pak tam vrazíš dechovky a je plný parket. Prostě to vyžaduje myslet a pozorovat.
MB |
 |
|
|
ADC
Aktivní uživatel

259 Posts |
Posted - 28/07/2009 : 13:45:56
|
| Tady byl blábol. |
Edited by - ADC on 01/08/2009 20:54:52 |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 28/07/2009 : 13:59:20
|
ADC.
Hrál jsem i vozíčkářům a to by ses divil, jak s těmi kárami řádili na parketu.Jeden z nich pohyboval pouze prsty na pravé ruce a těmi řídil vozík. To bys koukal, jak řádil. Já tě neznám,ale myslím, že bych tě na parket dostal, kdybych se na tebe soustředil.Kdyby to nešlo, alespoň bych tě rozespíval. Dostat lidi na stoly není těžké,ale těžší je hlídat aby nedošlo k nehodě. Jednou jsem vezl do nemocnice dvě korpulentní dámy, které neocenily správně pevnost stolu a bylo to moje chyba, protože jsem jim rozdováděným zahrál kankán. Vyhazovaly šunky a stů to dělal po nich, čili roztáhnul nohy do všech stran.Jedna měla zloneou ruku a druhá dvě žebra. Od té doby jsem opatrnější. Rozdovádět není problém,ale přehnat to může mít těžké následky.
MB |
 |
|
Topic  |
|