| Author |
Topic  |
|
ADC
Aktivní uživatel

259 Posts |
Posted - 30/06/2009 : 18:43:16
|
| Tady byl blábol. |
Edited by - ADC on 01/08/2009 20:51:11 |
 |
|
|
okref
Velmi aktivní uživatel

672 Posts |
Posted - 30/06/2009 : 20:27:08
|
| Je to úplně jednoduché. Rzwald říká, že on sám má skromný názor. ADC si pořád myslí, že Rzwald říká: názor Oldowa je skromný. |
 |
|
|
ADC
Aktivní uživatel

259 Posts |
Posted - 30/06/2009 : 23:36:10
|
Tady byl blábol.
|
Edited by - ADC on 01/08/2009 20:51:20 |
 |
|
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 01/07/2009 : 06:03:09
|
ADC, hochu...
přečti si nějaký další témata...poznáš, že zde, v některých tématech víc a v některých míň...diskutujeme. S m.s. já osobně nediskutuji (prozatím). Ty s ním můžeš diskutovat, jestli chceš...stejně tak kdokoliv jiný..nikdo vám v tom nebrání.
..stejně tak můžeš ty založit jakékoliv téma (mělo by se ale týkat filosofie nějak) a nebo si otevřít nějakou diskuzi a poslat tam svou reakci, pokud budeš chtít...
...v podstatě nevím, co řešíš..volnost tu je |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 01/07/2009 : 07:32:56
|
ADC.
Tvoje slova by byla moudrá a my hodni soudu,kdyby byla s M.S. možná diskuse. Když se podíváš do topiců M.S., pak poznáš,že na reakce ostatních vůbec nereaguje. Diskuse tedy není možná a nyní mně řekni, co nám zbývá,než nad jeho slovy mávnout rukou,eventuelně kroutit hlavou. Jedná se zjevně o náboženského fanatika s názory přináležejícími kamsi do středověku. Kdyby na reakce odpovídal, pak bychom zajisté postupovali tak jak říkᚨ, protože by to mělo nějaký smysl. Takto se vyjádříme k jeho konkrétním myšlenkám a odpovědí je ticho, nebo řada dalších topiců ve kterých řeší vše ničím a a vše kritizuje,jako by měl jediný patent na rozum. Nyní mně řekni, kdo je hodný toho soudu. Jsme to my, kteří jsme se snažili s ním diskutovat, nebo on, který pouze hlásá své myšlenky a diskusi odmítá? Je toto od něj správný filosofický přístup???? Ovšem faktem je,že díky jeho jednání v nás vvznikly omoce a odpor k němu,které se v našich slovech odrážejí a to není od nás tím správným a chvály hodným. Je to však důsledek jeho jednání. Bude li k tobě mluvit dub, budeš mu odpovídat,ale mluv do dubu a poznáš, že je to zbytečné,ale on stále mluví a tak ho pošleš kamsi mezi duby. Píšeš,že tě do diskuse nejspíše nepřijmem, ale to je velký omyl.My s diskuse nikoho nevyřazujem, kdo se nevyřadí sám,třeba tím, že jedná jako M. S: a vlastně diskusi odmítá. Kdyby nebylo toho faktu,že s M.S. není možná diskuse,čehož sis nevšimnul, byla by tvoje slova moudrá a lidé kteří umí takto uvažovat jsou zde vítáni. Jinak tě za soud z nevědomosti nesoudím. Kdo by také pročítal historii tohoto fora a teprve poté soudil, že??? Postřeh: Zajímavé je, že soudí vždy ten, kdo neví. Ten kdo ví, ten nesoudí. Takže vítej mezi námi ať jsou tvoje názory jakékoliv. V rozmanitosti je krása.
MB |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 01/07/2009 : 08:32:35
|
ADC.
Když jsem psal minulou reakci, to co bylo předtím jsem nečetl, tedy ani vstup M.S. Nyní tedy budu reagovat na celek,ale vlastně tím nepopírám to co jsem předtím napsal, ale spíše potvrzuji.
Předesílám, že jsem ateista,čili v existenci boha nevěřím. To však neznamená,že si moudrosti Ježíše nevážím,ale spíše je tomu naopak. Když jsem četl příspěvek M. S. zaujalo mně několik věcí a postřehů. S některými se dokonce stotožňuji i když ve zcela jiné podobě. Dokonce jsem zde o tom i psal. Fakt, že jsou Ježíšova slova uložená do tvaru podobenství proto,aby zůstaly zachované do doby, kdy jim budou lidé schopni porozumět,jsem zde popisoval a dokonce jsem ukazoval jak tyto podobenství otevírat. Čili souhlasím s tím,že je zde doba,ve které je možno Ježíšovým slovům porozumět. To však neznamená,že je zde doba příchodu nějakého ducha pravdy.či člověka,který by lidem tuto pravdu ukázal.ale to, že lidé již mají schopnoti intelektu dostatečné k pochopení. Faktem je,že věřící k pochopení Ježíšových slov mají dále než nevěřící a vlastně o tom hovořil Ježíš v podobenství o hřivnách. Věřící jsou tím sluhou,který hřivnu (Poznání Ježíšovo) do hlíny zakopali,čili je znehybnili (pravda) a byli Ježíšem vyhnáni,čili vysláni na cestu tisíciletími kam nesou tu hřivnu neznajíce skutečný obsah nákladu. Jen díky jim se ta hřivna dostala nezměněna až do naší doby, kdy může být její obsah poznán, nebo třeba i do daleké budoucnosti. Prvním sluhou je ten,kdo přijme Ježíšova slova jako poznání a investuje je,čili napojí své poznání na hřivnu jeho. Jinak řečeno hřivnu rozmožuje a je za to Ježíšem v podobneství chválen.
Mohl bych pokračovat dál a dál v diskusi s M:S. a možná bychom se na mnohém sešli (i když je tím druhým sluhou),jenže on na nic nereaguje. " I vyčistilo devět panen lampy své..........) Jsou li otázky a nejsou reakce,pak roste odpor a to by si měl M.S. uvědomit. Ovšem faktem je,že jeho jednání může být aktem obrany. Třeba si myslí, že by v diskusi neobstála jeho víra.
MB |
 |
|
|
ADC
Aktivní uživatel

259 Posts |
Posted - 01/07/2009 : 11:38:07
|
| Tady byl blábol. |
Edited by - ADC on 01/08/2009 20:51:31 |
 |
|
|
ADC
Aktivní uživatel

259 Posts |
Posted - 01/07/2009 : 12:31:47
|
Tady byl blábol.
|
Edited by - ADC on 01/08/2009 20:51:40 |
 |
|
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 01/07/2009 : 13:34:24
|
quote: Originally posted by ADC
quote: Originally posted by Rzwald
ADC, hochu...
přečti si nějaký další témata...poznáš, že zde, v některých tématech víc a v některých míň...diskutujeme. S m.s. já osobně nediskutuji (prozatím). Ty s ním můžeš diskutovat, jestli chceš...stejně tak kdokoliv jiný..nikdo vám v tom nebrání.
..stejně tak můžeš ty založit jakékoliv téma (mělo by se ale týkat filosofie nějak) a nebo si otevřít nějakou diskuzi a poslat tam svou reakci, pokud budeš chtít...
...v podstatě nevím, co řešíš..volnost tu je
Rzwalde, nevím kolik ti je let, ale "hochu" říkají buď zastydlí puberťáci, kteří si chtějí spravit sebevědomí nebo staří kmeti, kteří na to již mají právo a zkušenosti.
Nechápu co mi vyčítáš, volnost diskuze tu je, to nepopírám, ale někteří *má sto chutí ukázat* nediskutují, ale zesměšňují a prázdně chytračí.
S m.s. bych diskutoval, pokud by bylo o čem. M.s. má pravdu, zbývá mi tedy jen vyjádřit s ním souhlas, což jsem již učinil.
Do této diskuze jsem se zapojil především proto, že nesnáším a již jsem unavený ze čtení a prohlížení si zesměšňujících obrázků a postů, které jsou v poslední době módní a hlupáci se této módy chytají. Jen nastavuji zrdcadlo, abyste se viděli v celé své "kráse".
nechápu, proč vždy unikne pointa
píšeš, že nemáš rád zesměšňování, přehlížení atd. ..a já jsem pochopil, že tvrdíš, že na tomto fóru je to běžná praxe....možná jsi to tak nemyslel a já to nepochopil...ale působilo to tak na mě
..proto jsem ti napsal, aby sis přečetl i ostatní témata, aby jsi viděl, že tomu tak není a tohle vlákno a tento uživatel jsou výjimka
doufám, že už si rozumíme
pokud jde o hochu...tak beru na vědomí, že (asi) nemáš rád, když tě tak někdo oslovuje...
...já říkám hochu mnoha lidem, stejně jak říkám slečno (ženský ekvivalent od hochu). Nesdílím tvou zkušenost, že "hochu" používají jen kmeti nebo puberťáci. |
 |
|
|
ADC
Aktivní uživatel

259 Posts |
Posted - 01/07/2009 : 14:00:04
|
Tady byl blábol.
|
Edited by - ADC on 01/08/2009 20:51:49 |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 01/07/2009 : 18:08:54
|
---------------------------------------------------------------------- Co se týče vašeho příměru k hřivnám, mám na něj jiný názor. Hřivny dle mého nejsou jakousi abecedou, která má být zdokonalována a vytvářeny nové kombinace. Hřivnou je prosté poznání Ježíšovi pravdy a její rozmnožení je šíření této pravdy mezi ostatními. Nikoliv její vylepšování a rozvíjení. Ježíš imo řekl vše potřebné. ______________________________________________________________________ ADC. Neříkám, že jsou hřivny v podobenství abecedou,ale jsou označením pro Ježíšovo poznání. Jenže je zde malý problém. Je totiž důležité přečíst celý algoritmus podobenství a poznat logickou svázanost. Dle tvého výkladu toto neodpovídá algoritmu podobenství a vznikají zde díry,které není čím vyplnit,čili algoritmus ztrácí souvislost. Pokusím se tě ukázat ten algoritmus. Ptám se,proč svým sluhům nesvěřil do opatrování více než po jedné hřivně? Protože hřivny jsou jeho souhrnným poznáním a to bylo pouze jedno. Těmi sluhy jsou všichni lidé,kteří jeho poznání přijmou a tyto je možno rosdělit do dvou základních skupin. Ti kteří dokáží číst algoritmy a přijímají jeho hřivnu jako poznání (nikoluv jakousi abecedu)Poznání se od pravdy liší atributy života, čili vyvíjí se, zmnožuje se a roste. Naopak pravda má atributy smrti,čili je neměnná, bez vývoje a pohybu.Dojde li ke změnám v pravdě, předchozí stav pravdou již není. Pravda poznání je jako hřivna znehybněná zakopáním do hlíny. Právě o tom Ježíš v tomto podobenství hovořil. Věděl, že uznaná pravda lidi rozděluje vede je ke sporu ,zneužití schopností ve prospěch pravdy a smrti. Jenže on věděl také, že své poznání nemůže dát lidem v té čisté podobě a nemůže lidem říci,že je třeba v poznávání pokračovat,čili rozmožovat jeho hřivnu (právě to je to tajemství věčného života.Pokračují li lidé v jeho díle,přijímají jeho život a napojují vlastně svůj život ja život jeho.)Kdyby toto řekl přímo, pak by jeho hřivnu měnili i ti, kteří na to nemají dostatek duševních schopností. Dnes již bychom jeho poznání neznali,ale znali bychom ten výsledek a ten by byl katastrofální. On však byl nesmírně moudrý a proto využil právě ty lidi, kteří přijali jeho poznání jako pravdu a vlastně je tím vyslal na cestu v čase. Ti věřící tu pravdu nemění, nerozmnožují jeho hřvnu,ale nesou ji věky k těm prvním sluhům,kteří ji přijmou jako poznání a napojí na ni poznání své. K těmto lidem hovoří svými algoritmy skrytými v podobenstvích,protože oni mají schopnost tyto algoritmy číst. To bylo od něj tak mazané,že ač jsem ateista Ježíšovy moudrosti si nesmírněě vážím. Prostě mu to zatraceně dobře myslelo. Je mně blízký i tím, že myslel algoritmicky a i já tento styl myšlení využívám. Jen díky tomu mu dokáži rozumět a poznávám skutečný obsah jeho podobenství. Navíc jsem poznal slovvník výrazů podobenství, který je velmi starý a který i on užíval stejně jako král David. Poznání tohoto slovníku mně hodně pomohlo při otevírání Ježíšových podobenství.
Takže jsem ukázal algoritmus podobenství a nyní ukaž ten tvůj,který jsi s podobenství vyčetl. Skoušel jsem takový algoritmus setrojit, ale nejde mně to. Stále jsou zde různé zbytky a logické díry. Jsem omylný a rád si přečtu to cos v podobenství našel. Jak jsem pochopil, jsi věřící a očekávám,že v podobenství najdeš to co podporuje víru. I to jsem skoušel,ale takový výsledek Ježíše degraduje a dělá z něj primitiva. Čekám tedy nedočkavě na tvojí odpověď.
Jinak k M.S. Ano jednou reagoval,ale nikoliv konkrétní odpovědí ,ale novým kázáním ve kterém vlastně jen opakoval, co předtím napsal. My všichni zde neseme kůži na trh vyjádřením svých názorů. On však by přijal pouze souhlasné přitakávání, nikoliv ostré otázky,či dokonce opozici.
MB |
 |
|
|
ADC
Aktivní uživatel

259 Posts |
Posted - 01/07/2009 : 22:47:56
|
| Tady byl blábol. |
Edited by - ADC on 01/08/2009 20:51:58 |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 02/07/2009 : 08:30:10
|
ADC.
Zvláštní? Ty jsi měl strach ze slov? To o něčem vypovídá. Já slova vítám ať jsou jakákoliv. I slova která bolí mohou být užitečná a třeba pro mne samého. Ptáš se,zda jsem tou bránou prošel. Na toto podobenství tě nedokáži odpovědět,protože tu bránu nevnímám. Pokud tou bránou myslíme oba totéž,pak je moje já rozdělené a tou bránou prošla jen jedna část,ta druhá o to nemá zájem. Co znamená být bez hříchu??? Já znám jen jeden skutečný hřích ze kterého všechny ostatní vychází a tím hříchem je zneužití schopností ve prospěch svého já a své uznané pravdy. Jenže tomu asi nemůžeš porozumět a žádá to vysvětlení. Mám li to vysvětlit,budu se v tom již poněkolikáte opakovat,což jistě někdo využije k mému ponížení,ale to je mně lhostejné.(ponížit se mohu jedině já sám) A tak k věci. Kdysi více než před třiceti lety jsem se setkal s Buddhovým podobenstvím o stromu desetitisíc znaků. Možná to podobenství znáš, ale pro jistotu je cituji." Zasadil jsem v horách Tibetu strom,který má na svžch listech znaky abecedy.Najde li se člověk natolik čistý,že dokáže tyto znaky urovnat tak aby vznikl smysluplný text, otevřou se mu všechny tajemství světa a žádný poklad mu nezůstane ukryt." Jak jsem již řekl, nevěřím v existenci boha a nadpřirozena. Povrchní znění tohoto podobenství ukazuje jako cíl zázrak,čili cosi jako vševědoucnost. To mně nějak nešlo dohromady s Buddhovou moudrostí a chtěl jsem poznat,co tím vlastně chtěl Buddha říci. Ty znaky na listech jsou vlastně proměnné neznámé,ale je jich strašlivě mnoho. Matematicky k cíli nelze dojít i kdyby byl ten strom skutečný a stál jsem u něj. I kdyby znaků byl omezený počet, mohlo by vzniknout textů několik aniž by znak zbyl. Tehdy mne napadlo vyměnit znaky abecedy za znaky lidmi uznaných pravd a ejhle.Pomyslný strom ožil a začal hovořit. Hovořil o tom, jak lidé pravdy nad ostatní povyšují a ostatní pravdy ponižují. Vyprávěl o tom, že strom každého člověka je jiný a jeho listy jsou v takových výškách,dle toho kterou pravdu daný člověk povyšuje a jaké pravdy ponižuje,čili jakou výšku té které pravdě určuje. Tehdy jsem poznal, že jsem na správné cestě k rozluštění tajemství tohoto podobenství,nad kterým marně bádají Buddhističtí mniši již tolik tisíciletí. Pochopil jsem, že čistotou není uznání a povýšení jedné velké pravdy,ale právě naopak, přijetí všech pravd rovnocenně jako poznání, nikoliv jako pravdy. Trošku to přiblížím. Rozházíš li písmena po stole, nemůžeš číst.Aby bylo možno číst,je potřeba dát písmenům jednu výšku,čili je seřadit do řádku. Povyšuješ li jednu pravdu a jiné ponižuješ, je to jako s těmi písmeny rozházenými po ploše stolu. Abys je urovnal do řádku a mohl číst, musíš jim uznat stejnou hodnotu, žádnou nepovyšovat a žádnou neponižovat. Jenže jak to udělat??? Jak k takovému rovnocennému přijetí všech pravd dojít??? Jedině tím,že člověk hledá. A tak jsem hledal. Vyhledával jsem informace o vzniku pravd,jejich růstu, moci a pádu a poznal jsem, že se zde opakuje stále stejný algoritmus.Pravda (třeba ta Ježíšova) vzniká s čistoty a snahy najít cestu k životu bez lidského utrpení a nové pravda vždy vzniká v době, kdy lidé nejvíce trpí díky zneužití schopností ve prospěch povýšené pravdy. Každý list pravdy vyrůstá zcela dole, u kořenů stromu poznání a v té fobě hovoří o dobru, toleranci a lásce. Díky tomu je lidmi přijímán a tím získává sílu, schopnosti a postupně získává vyšší a vyšší postavení na stromu poznání. Čím větší má list pravdy schopnosti tím blíže je k zneužití těchto schopností.Doáhne li list nejvyšší pozice,pak vznikne dojem, že list pravdy může zvítězit nad ostatními a ovládnout strom poznání. Tehdy jsou schopnosti zneužity a je zde to lidské utrpení a všechnno to zlo, které vedlo kdysi k vzniku nového listu pravdy.A jsme opět na začátku,jen list pravdy vzniká nový aby prošel naprosto stejnou cestou. Můžeš si dosadit jakýkoliv list pravdy (třeba komunistický) a stále je to totéž. Pravdy jsou si skutečně rovné bez ohledu na to o jakou pravdu se jedná,ale teprve když k těm pravdám přistoupíš jako člověk čistý, můžeš tu rovnost pochopit. Proč o tom hovořím??? Protože se navzájem nemůžeme pochopit,pokud ty považuješ za čistotu pravdu kterou jsi přijal a kterou nad ostatní povyšuješ a já považuji za čistotu zbavení se pravd a přijetí všech pravd jako poznání. Pokud jsem provedl analýzu obsahu Nového zákona a vyhledal informace o dané době, vyšlo jako výsledek,že Ježíš přijal jako poznání (čistota)tři tehdy platné pravdy a poznal určité zákonitosti,které byly lidem pravd neznámé a nepoznatelné. V dané době toto nebylo možné vysvětlit přímo a bez boha a nadpřirozena. Proto bylo vše uloženo do podobenství jako selektivnímu spůsobu sdělení. Tomuto však nemůže porozumět ten, kdo jeho poznání přijal jako pravdu a tuto pravdu povyšuje,protože by došel k tomu, co mnohé z jeho uznané pravdy popírá. Proto se tedy v tomto nemohu s věřícím shodnout . Do poznání souvislosti algoritmu podobenství mu chybí to co vyplývá s čistoty a díky tomu vidí ve výkladu algoritmů nesrovnalosti. On chce vidět cosi jiného, co jeho víru podporuje. A nyní mně řekni, kdo je té bráně blíže, zda ty jako věřící, nebo já jako ateista.
MB |
 |
|
|
ADC
Aktivní uživatel

259 Posts |
Posted - 02/07/2009 : 14:48:18
|
Tady byl blábol.
|
Edited by - ADC on 01/08/2009 20:52:05 |
 |
|
|
okref
Velmi aktivní uživatel

672 Posts |
Posted - 02/07/2009 : 19:06:51
|
No, i já bych rád přispěl svojí troškou do mlýna, respektive do diskuse. Jenže jak to tak bývá, když se objeví někdo nový, obklopí ho místní veteráni a nalepí se na něj jako mouchy na hovno a vysají ho až do mrtě, takže se vysílený nově se objevivší jedinec víckrát neukáže. Je tězké vést dialog s několika lidmi a přitom postřehovat jemně nastražené odlišnosti jejich uvažování. Upozornil bych jenom rád na jednu věc. Je to taková obecná úvaha podnícená nynější diskusí a i když budu jmenovat, opakuji že je to tak obecný jev, že nemá smysl se nijak ohrazovat. ADC a Oldow hájí odlišné pozice. Oldow dává najevo nesouhlas s něčím, co prezentuje m.s. a ADC zase dává najevo souhlas s m.s. Nechám stranou obsahové důvody, proč jeden souhlasí a druhý nesouhlasí. Důležité je, že ADC vytýká formu "dávání najevo" Oldowa. Je podle něj zesměšňující a urážející a nejde k jádru tématiky. To je to, co vytýká ADC Oldowovi. Ovšem nestaví se tím ADC do totožné role, jakou vytýká Oldowovi? ADC totiž taktéž jako Oldow tvrdí, že názor, nebo přinejmenším způsob názoru(to je v tomhle připadě jedno a totéž) není hodnotný. Je pak jedno, zda nehodnotnost bude vyjádřena zesměšněním a slovy netýkajícími se věci(neboť to, že se slova netýkají věci, jako třeba podle ADC obrázek Oldowa, je také názor k diskusi, ať už budeme tvrdit, že se jí sebevíce vymyká) nebo uctivými slovy v podstatě opisující názor oponenta jen s tím rozdílem, že jsou aplikována na jiné jméno či subjekt, prezentující jiné pozice. ADC a Oldow, i když zastávají jiné názorové pozice, se shodnou na tom, že by měl být upřednostněn jejich názor. Jeden mluví uctivě a tváří se, že mluví k věci, druhý posílá obrázky. (ADC možná, jestli všechna má slova neredukuje na pouhou sofistiku, bude tvrdit, že on přece chce diskutovat a nebude chápat mé tvrzení, že dělá to samé, co Oldow. A v tom se právě skrývá důvod, proč dělá to samé, co Oldow.) Doufám, že má slova jsou srozumitelná a že budou inspirující. |
 |
|
Topic  |
|
|
|