www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Filosofie
 Filosofie umění, estetika
 _umění v životě
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 10/07/2010 :  09:08:45  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.

Když tak o tom přemýšlím, je zřejmě všechno tak nějak o něčem jiném.Ono je to asi spíše o mládí a stáří, než o prostředí a schopnostech i když o nich také.Možná je to i o potřebách které tě nutí,či nenutí schopností využívat.Možná kdybych poznal bídu a chudobu,přinutio by mne to těch nabytých schopností využít.Mně vlastně část těch schopností stačí abych neměl bídu.(s pohledu sousedů jsem zazobanec ,který musí mít každou zbytečnost včetně několika nablýskaných aut.Dle počtu jedno připadá na psa a to už jsem nějaká rozdal.)
Takže k těm schopnostem versus mládí a stáří.Postavil jsem si nahrávací studio se zvukotěsnou komorou vybavenou tak,že mohu nahrávat digitálně CD v profesionální kvalitě.Toto studio však nepracuje a nevydělává. Proč??? Protože jsem na to sám.Synové o to zájem nemají, dcera už vůbec ne.Nemohu současně hrát a zpívat a ještě sedět za mixpultem.Mohl bych nahrávat jiné a fungovat jako zvukový technik,či zvuková režie. Jenže to je fůra starostí kolem a nejspíše bych musel zaměstnat cizí lidi. Jenže já nejsem chudý a tak mne k tomu nic nenutí. Prostě v tomto věku se starostem vyhýbám.
Jako mladší bych však jednal jinak.Za prvé bych se pohyboval mezi mladými lidmi a snáze našel nadšence,kterého by taková činnost zajímala a s počátku by ji prováděl jako hoby a učil se.A tak by se studio rozběhlo a nejspíše bych dost zbohatnul,zvláště kdybych našel nějakou osobnost ,či osobnosti jako jsou třeba Eva a Vašek. Jsou takoví lidé a často se o nich vůbec neví a mnohdy jsou i lepší.
Prostě v mládí má člověk víc kontaktů s mladými lidmi.Ve stáří jsou takové kontakty spíše jen náhodou, nebo zcela chybí. Jinak řečeno ve stáří člověk ví jak na to,ale má před sebou mnohem více překážek. Tou hlavní je on sám a jeho strach se pouštět do něčeho co jej může přetížit. Dojde li však k bídě,je schopen ty překážky překonat.Někdy.
Nejhorší však je, když žije od mládí v určitém režimu, naučí se v něm úspěšně žít a ke stáří dojde ke změně.Najednou je vše docela jinak.Najednou se uzavřou cestičky,které si vytvořil a on nemá sílu je tvořit znovu tak aby odpovídaly novému režimu.A tak má schopnosti,ale ztrácí cestu k jejich využití.A právě proto se staří lidé přiklánějí často k levici,protože ta jim představuje svět ve kterém dokáží úspěšně žít.


MB
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000