www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Filosofie náboženství
 Prečo nie transplantáciám!
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 28/07/2009 :  13:15:22  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
ADC.

Tak tohle je otázka pod pás. Spočítat mohu pouze to, co jsem objevil a u počtu toho co jsem neobjevil bych musel namalovat ležatou osmičku. Když cosi poznáš,pak se před tebou objeví záplava otázek a poznáš, že vlastně neznáš vůbec nic.Čím víc poznáš, tím víc poznáváš, že neznáš nic.
Co mně chybí??? Toho je mnoho. Mládí a zdraví je tím hlavním. Kdybych toto měl,pak bych měl dostatek energie hledat to ostatní, co mně třeba chybí, ale tak nějak šeptem, aby to ostatní neslyšeli tě řeknu tajemství. Já jsem vlastně docela šťastný člověk a to i nyní protože jsem měl vždy dostatek cest ke štěstí a kde cesty nebyly, tam jsem si je vytvořil. Měl jsem štěstí i na neštěstí a bylo jich dost.Jenže díky jim jsem nacházel cesty ke štěstí s to jsem prožíval o to intenzivněji.Nenamaluješ světlo, když nedokážeš namalovat tmu. Forte nevyzní nesousedí li pianisimem. Nepoznáš štěstí nedokážeš li překonávat neštěstí.Nepoznáš krásu dne bez střídání s nocí.
Neštěstí je dar,ale nikoliv pro toho,kdo mu podlehne.

MB
Go to Top of Page

ADC
Aktivní uživatel

259 Posts

Posted - 28/07/2009 :  13:24:23  Show Profile  Reply with Quote
To zní dostatečně optimisticky, na to, abych s tím souhlasil.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 28/07/2009 :  13:48:00  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
ADC.
Znělo by to realisticky, kdybych vypsal konkrétní případy.Vlastně již jsem měl být dávno po smrti a již dvakrát lékař konstatoval smrt.Stala se řada věcí a mnohdy jsem se musel rozhodovat o tom, zda mám cosi přijmout, nebo odmítnout. Když jsem byl prvně na JIPce a zastavovalo se mně srdce navrhovali mně angioplatiku a já jsem ji odmítnul.Přijal jsem ji o půl roku později a když jsme o tom mluvili s primářem, řekl že jsem se rozhodoval naprosto správně. Když mně byl nabídnut vstup do mezinárodního výzkumného programu při skoušení nového léku na srdce, věděl jsem,že jde o velké riziko a přesto jsem tuto nabídku přijal. Výsledek je ten, že jsem vlastně zcela bez subjetivních potíží a cítím se naprosto zdráv a navíc jsem pod stálou kontrolou, což u ostatních pacientů není pravidlem a mnozí z nich jsou již po smrti. Není to štěstí? Prostě pro to musí vždy člověk nco udělat a ta troška šťastných náhod také není k zahození. Prostě u mne vždy to zlé zmizelo i když to někdy chvíli trvalo a tím se ve mně zakotvila důvěra v to, že vždy vš dobře dopadne, když pro to něco udělám. U mne to snad ani není naděje,ale jistota, možná klamná a jeddnou vše dopadne špatně, ale dokud ji mám,pak jsem vlastně šťastný člověk.

MB
Go to Top of Page

ADC
Aktivní uživatel

259 Posts

Posted - 28/07/2009 :  13:56:31  Show Profile  Reply with Quote
Možná ty těžkosti o tvém životě tu tedy píšeš jen proto, že tuto víru nemáš s kým sdílet.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 28/07/2009 :  14:03:09  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
ADC.

S Bohem to zdílet nemám zájem i kdyby existoval,ale s lidmi to sdílím,protože se to odráží v mém jednání vzhledem k nim. Snažím se jim štěstí dávat a oni mně to většinou oplácí a to je také cesta ke štěstí.Dokonce bych řekl, že ta hlavní.

MB
Go to Top of Page

ADC
Aktivní uživatel

259 Posts

Posted - 28/07/2009 :  16:39:40  Show Profile  Reply with Quote
Bůh má spočítaný všechny vlasy na tvojí hlavě a vidí ti až do žaludku, tam si nevybereš, já měl na mysli lidi.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 29/07/2009 :  07:25:22  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
ADC.

S toho co jsi napsal vyplývá, že se bůh ve své vševědoucnosti nehorázně nudí.Napadlo by tebe někomu počítat vlasy nebo sledovat natrávenou potravu? Kdybych přijal myšlenku, že bůh existuje a že má vlastnosti, které mu lidé připisují,pak bych jej skutečně litoval. V myšlenkách by musel mít chaos musel by se cítit naprosto opuštěný a znechucený lidmi. Představ si,že bys naslouchal modlibám lidí, kteří žádají pro sebe to nejlepší, hřeší, ale chtějí odpuštění hříchů a podobně, ale nikdo se nemodlí tak,že by bohu nabídnul své schopnosti. Já myslím, že bůh je lidmi špatně vymyšlený ve své podobě i vlastnostech.Pro mne je bůh pouze berličkou pro lidi slabé, kteří potřebují alespoň náznak vedení. Je tomu podobně jako u malých dětí, které potřebují alespoň jeden prst aby měli jistotu s chůzi. Zde je ten prst pomyslný ale těm slabým dává tu žádanou jistotu v chůzi životem.Pokud si člověk najde svou cestu životem a je dost silný,pak takové vedení nepotřebuje. Lepší než modlitby žádající lásku ostatních lidí, je lépe jim své schopnosti dávat a oni odpoví láskou.Kdyby bůh existoval, pak by se mu toto líbilo bez ohledu na to, zda tak činní věřící, nebo bezvěrec.Vše zač se věřící modlí je možno dosáhnout bez boha a s bohem je možno činit opak a nést důsledky i když věřící žádá o odpuštění hříchů. Já v existenci boha nevěřím, ale snažím se jednat tak, že by mne měl rád, kdyby existoval. Nedělám to však proto aby mne měl rád a eventuelně mne za to odměnil, ale proto, že je to výhodné pro můj život. Je lépe žít mezi lidmi, kteří mne mají rádi a z lásky využívají svých schopností vv můj prospěch , než mezi nepřáteli, kteří svých schopností znužívají ve svůj prospěch a na můj úkor.Prostě a krátce boha k ničemu nepotřebuji.Kdyby však byl, pak bychom byli kamarádi a docela bychom si rozuměli.

MB
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000