www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 skutečnost
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

---
Nový uživatel

29 Posts

Posted - 06/02/2009 :  00:09:02  Show Profile  Reply with Quote
Jsou to žblechty, žblechty, žblechty. Je to čiré spatium bez extense či komprehense. Právě v tomto smyslu je rovina imanence nemyšlené v myšlení. Rovina imanence je tedy jako řez chaosem. Není ani kontemplace, reflexe či komunikace. Kdo by o to také stál? Skutečnost je totiž reziduální máselný paradox.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 06/02/2009 :  07:02:24  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Skrytý.
Vítám tě mezi námi. Zřejmě s tebou bude sranda a ta je zde vzácná. Když čtu tvoje slova, maně si vzpomínám na Wericha ve filmu Císařův pekař a jeho slova o alchimistovi./My mu nerozumíme, ale my mu věříme." Hihihi.

MB

Edited by - Miloslav Bažant on 06/02/2009 07:03:17
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 06/02/2009 :  07:59:26  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Pepee.
Moje krédo říká,že život je jen to,co stálo za zapamatování.To ostatní co za zapamatování nestálo, jako by v životě nebylo. A tak jsem žil vždy tak,aby bylo těch dní pro zapamatování co nejvíc. Nekdy byly příhody i plodem hlouposti,jako ten s Rotavskou štolou, jiné byly plodem mé zvědvosti,či neposednosti,ale stály za zapamatování. Mají tedy význam pro mne a když se ohlédnu, vidím že jsem žil. Otázkou je jak jsou přijímány ostatními. Nějak mně nedošlo,že to co vyprávím může působit tak,že v očích ostatních vypadám jako brouk Pytlík, který všude byl a všechno viděl.Zažil jsem toho dost.ale také již žiji dost dlouho oproti ostatním zde ve foru. Jsou lidé rozumní,kteří dělají to co dělat má a říkají co se od nich čeká.Já jsem rozumnost vždy odmítal a právě díky tomu jsem možná prožil víc, než ti rozumní. Když tak o tom přemýšlím a představuji si život mnohých z vás pak vás začínám možná i chápat. Vidím to i u svých dětí.Prostě žijí jinak, než jsem žil já.Pro mne by byl jejich život nudný a prázdný. Snad je to dobou a snad je to i tím,že jsme si i jako děti jinak hráli. Když potom vyprávím své příhody a jsou srovnávány s tím jak žijí oni, každý si řekne, že není možné toho za jeden život tolik prožít.Přestaňte být rozumní a přijímejte nabídky života i když rozum protestuje a váš život bude plný příhod jako ten můj. Rozumný řekne,já neumím malovat a tak prostě nemaluje.Já si řeknu,že to sice neumím,ale proč bych to nemohl skusit? A tak jsem se do toho pustil a nedbal slov rozumných.Uplynul krátký čas a ti rozumní ode mne chtěli obrazy a dnes mám sedum kreseb v Holandsku, asi deset obrazů v Americe, dva na Kubě a v Německu počet neznám, ale je jich hodně. Když mně bylo třicet začal jsem od píky s muzikou a rozumní si klepali na čelo a tvrdili, že v tomto věku je již pozdě a podobně.Když jsem koupil první klávesy za 45000 byl jsem označen za cvoka. Jenže uplynul krátký čas a všichni byli nuceni změnit názor.Návratnost investice byla krátká a zisk narůstal k údivu těch rozumných.Kdyby toho nebylo, dnes bych měl dost velké problémy jako důchodce a celkem nízkým důchodem. A takových příkladů bych mohlnavršit kopec včetně psaní knih. Ve výsledku jsem se naučil věřit sobě samému a svému nerozumnému úsudku,který se vždy ukázal být tím správným. Mezi těmi rozumnými byli i lidé vysoce vzdělaní a přesto se ukázal jejich úsudek jako chybný. A to nejspíše bude příčinou toho,že úsudek druhých ověřuji a nerespektuji jejich autoritu. A tak narážím na jejich sebevědomí ,které můj přístup nejspíše uráží. Já však od nich očekávám,že dokáží svůj názor obhájit a třeba popřít můj názor. Kdyby se tak stalo, pak svůj názor jsem schopen změnit. Argument že musí být pravdou to co je dílem uznané kapacity však jako argument nepovažuji, byť by to byl Enstein. Když to někdo nedokáže ,pak nemůže ode mne chtít abych svůj názor změnil. Zde však často vidím,že to někdo nedokáže a proto řekne,že se mnou nemá význam komunikovat,že stejně názor nezměním. A tak on odejde pyšně středem a ten hloupý jsem já. Jenže takových rozumných bylo v mém životě hodně a hodně bylo těch,kteří se za čas vrátili a hleděli na mé názory jinak. Proto se na ně nezlobím a naučil jsem být trpělivý.
Pravdu však Pepee nemám. Vše je jen poznání a to se může kdykoliv na rozdíl od pravdy změnit a vyvíjet.Může se tak stát novým poznáním a může se tak stát třeba díky vám,když poznám své chyby. Pravda je stav neměnný, bez vývoje.

MB
Go to Top of Page

Pepeeeee
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts

Posted - 08/02/2009 :  17:51:13  Show Profile  Reply with Quote
af17,
vidím, že se s tebou nedá racionálně diskutovat, a není to tím, že bych neměl argumenty, ale tím, že pochybuji o tvé inteligenci a o tvém rozumu, pokud v dnešní době někdo tvrdí, že lidé žili společně s dinosaury, je považován minimálně za hlupáku, či dokonce za blázna.
To je i tvuj případ, tvrdíš, že si viděl 3000 let staré slovanské písmo, ale nejstarší písmo pochází z mezopotámie, a je staré více než 4000 let, tvrdíš, že si viděl lidskou stopu vedle dinosauří, ve stejné vrstvě, ale to je nemožné, nebo snad chceš tvrdit, že za ty miliony let se člověk fyzicky i kulturně nevyvinul v něco lepšího, než sme se vyvinuli my, za několik tisíc let? Stopa toho tvého člověka by určitě neodpovídala stopě dnešního člověka, neznám jediný živočišný druh, naší velikosti, který by se fyzicky nezměnil za 65 mil. let.
To, že dřívější civilizace vytvořili pyramidy není dáno jejich vyspělostí, ale jejich mentalitou. V dnešní době by to naše TECHNIKA nedokázala, ale fyzickou prací by to nekolik tisíc otroků dokázalo stejným zpusobem, jako dříve v Egyptě. Vytvořili spodní, základní vrstvu pyramidy, potom náspem písku vytvořili mírný svah,pokterém po kládách dovezli další vrstvu a tak až do konce, na konci pak jen odhrabali ten písek a zbyla jim pyramida. Namítneš že to museli tahat do obrovského kopce, ale to bylo stavitelům jedno, za ně to oddřeli otroci ... Atlantida je předcenována, měli skvělé znalosti a byli sice vyspělí, ale ne více, než my v dnešní době, a zanikla vlivem zemětřesení, nebo podobně katastrofy. Stejně jako oni mohla být Mayská civilizace vyspělá, i dřívější civilizace na Krétě... Ale ta jejich ,,vyspělost" byla dána jen znalostmi v oboru matematiky, a astronomie, a byla vyspělá JEN na svou dobu.

Nicméně důkazů je plná řada, ale ty je nechceš vidět, o každěm pádném důkazu tvrdíš že je to výmysl a tvá chorá mysl si to nedokáže přiznat, a upřímě tě jako člověka lituju a na to že ti je 32 tebou i opovrhuju.
Pokud možno bych ti doporučil nějakého psychiatra.
Go to Top of Page

---
Nový uživatel

29 Posts

Posted - 08/02/2009 :  18:08:20  Show Profile  Reply with Quote
Příběh o nečekaném zahoukání vlaku. Jsme poserové netolerantní a všemu nějak moc rozumíme. Tak si aspoň experimentuju. Ať si ty svoje hloupé experimenty realizuje někde, kde je ocení, kde mají vkus a vekorysý pohled. Je to o někom jiném. Schválně ho nebudu jmenovat, protože by se mnou asi nemluvil. V jeho případě to však neplatí. Mám sice nepořádek, ale ve věcech systém. I já jsem Bimbo. Napadlo mě, že mně hrabe, ale pobavilo mě to. Ne?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 09/02/2009 :  08:03:03  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Bimbo.

Konečně ses představil.Jak vidím miluješ anonymitu,protože tě dovoluje beztrestně nadávat a ponižovat druhé. Ulehčí li to tvé mysli, pak budiž. Nás to až tak moc netrápí i kdyyž to nemá hlavu ani patu.

MB
Go to Top of Page

---
Nový uživatel

29 Posts

Posted - 09/02/2009 :  11:31:42  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Nás to až tak moc netrápí i kdyyž to nemá hlavu ani patu.

Nic je prostorem pro lidskou fantazii a ta je nekonečná. Za touto hranicí jsou si všechny kosmy rovné. My žijeme v kosmu, který můžeme označit nulou. Skládáme se s atomů, které jsou naším mikrokosmem. Kdybys žil na planetě ve svém mikrokosmu, viděl bys to, kdybys pozoroval novorozence v této době. Mozek neví co má dělat, ale když takový impuls zasáhne mezižeberní svaly a bránici, smrští se a dojde tě, že nekonečno je složeno s nekonečna konečen. Konečno je tedy podsestavou, nebo podmnožinoou nekonečna. Každé konečno je však i nekonečnem, protože obsahuje nekonečno mikrokosmů. Toto si však raději nepřestavuj.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 09/02/2009 :  13:10:03  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Bimbo.

Censura lidké fantazie? Ta to tu skutečně ještě nebylo. Přišel jsi tedy s něčím novým.Budiž tě věnec dán. A davy křičí. Přidej něco ze své hlavy a nemusí to být hit. Připomínáš mně literárního kritika,který v životě nic nenapsal, jen kritizuje a když potřeboval napsat životopis, musela mu jej napsat manželka. Jenže ono je lehčí napsat,že jsou všichni blbci,z jejich úst jdou sračky a ulevit si.Chápu,internet a anonymita do celkem dovolují,ale toto diskusní forum není smetiště.Zatím jsme si udrželi slušnou úroveň a bylo by dobré, abys tuto úroveň slušnosti dodržoval také, nebo odešl tam, kde je to normálním stylem projevu.

MB
Go to Top of Page

---
Nový uživatel

29 Posts

Posted - 09/02/2009 :  13:53:18  Show Profile  Reply with Quote
Uvedl bych jeden zajímavý příklad. Co je vlastně slušnost? Pro tyto lidi, kteří mají snahu druhé ovlivňovat je velmi těžké a vlastně i nemožné respektovat něco s čím nesouhlasí. Život už sám o sobě přináší mnoha lidem problémy a často ho používají na nesprávných místech. Slušnost je zase jen to respektování volby. Zvláštní je, že každý si přeje klid a dělat si věci po svém nebo se dohodnout na řešení, ale zároveň některým nedochází, že to chtějí i ostatní. Tím že nepřijdu nedávám přece najevo, že si to nepřejete. Jenomže tohle je právě ten problém.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 09/02/2009 :  16:43:41  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Bimbo.
(užívám tohoto pojmenování protože jsi je užil ty slovy"Já jsem Bibmbo, nikoliv proto, abych tě urazil.Navíc se ten tvůj nick těžko píše.)
Máš zvláštní spůsob psaní,jako bys napsal větu, zapomněl o čem byla a ppokračoval zcela jinde,takže vzniká cosi jako salát ve kterém je těžko se vyznat. Psal jsi, že uvedeš nějaký příklad, ale teo uvedení příkladu se nedostavilo.Na místo začneš mluvit o slušnosti,ale o čem slušnost je tam chybí.Je to opět o něčem jiném a tak vlastně neřekneš svými slovy vůbec nic. Není to kritika tvého projevu, ale bědování nad tím, že není možné se v tom vyznat.Slušnost je nědělat druhým to co si nepřeješ aby druzí dělali tobě. Přeješ si snad aby druzí říkali že s tvých úst plynou sračky,že jsi hloupá a podobně? Já myslím že ne,ale druhým to děláš. Máš li dojem, že někdo tvrdí to co je omylem,pak mluv o tom a ukaž jak je to správně.To tě nikdo nebude mít za zlé. To že se lidé snaží druhé ovlivnit je cosi zcela normálního.Kdyby tomu tak nebylo, nebylo by ani vzdělávání, nebylo by knih a nebylo by umění.Vlastně by byla veškerá konversace mezi lidmi zbytečná.
...................................................................
Pro tyto lidi, kteří mají snahu druhé ovlivňovat je velmi těžké a vlastně i nemožné respektovat něco s čím nesouhlasí.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Jejda.To je objev.Ty snad dokážeš respektovat to s čím nesouhlasíš?
Když tě budu tvrdit, že je Země tvaru jehlanu, nebudeš s tím souhlasit,ale budeš to respektovat?Můžeš však nesouhlasit,ale naslouchat argumentům druhých,pokud ty argumenty poskytují. Mohu nevěřit v boží existencci,ale mohu respektovat to dobré co s víty vychází. Řekne li však kdosi,že to co tvrdím tak není a nedodá solidní argumenty o tom, že je tomu jinak,pak toto za argument prostě nepovažuji a potom to také nerespektuji.

MB
Go to Top of Page

af17
Nový uživatel

21 Posts

Posted - 16/02/2009 :  12:30:38  Show Profile  Reply with Quote
zde je vidět kdo je psychopatický blázen a hlupák,protože pravda tu bude navzdory všem omezencům existovat navždy,nedotknutelná a neměnná,čus
http://www.prop.sk/diskusia/index.php?subpage=forum&s=posts&f=1&t=483
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 16/02/2009 :  15:15:46  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
af17.
Nevím co tím chceš vyjádřit.Přečetl jsem si to a těžko skrýt rozpaky. Mezopotamie na Slovensku? A co takhle Jerusalem. Nebyl náhodou u Košic? Slyšel jsem, že se tam jedna osada jmenuje Betlém. Ty tomu pánovi inženýrovi věříš? Já jsem schopný věřit pouze jediné a to že ten pan inženýr je o tom přesvědčený.Že je to jeho utkvělá představa.Nebo jsi nám tím chtěl ne příkladu ukázat jak vypadá skutečný psychopat? S kontextu tvých slov bych tak mohl usuzovat,ale spíše je pravděpodobné, že tě opět vůbec nerozumím. Je i možné, že v pravdivost toho o čem hovoří věříš a nebereš s potaz historické nálezy v oblasti nezi Eufratem a Tygrydem. Potom můžeš klidně věřit i tomu,že tam byly nějakým šprýmařem dovezeny ze Slovenska.Vždyť se ta Slovenská jména obcí při trošce úprav podobají těm Biblickým názvům. Mimo jiné,lidé občas dávali obcím jména dle Bible a to i dobách poměrně dávných. Doporučuji tě, aby sis zadal příkaz mapy a vybíral biblické názvy měst a obcí.Budeš se divit, kolik jich je. S toho se nedá na nic usuzovat.

MB
Go to Top of Page

af17
Nový uživatel

21 Posts

Posted - 20/02/2009 :  17:52:12  Show Profile  Reply with Quote
knihu od Antonína Horáka:O Slovanech ůplně jinak, považuji za jednu z nejhodnotnějších knih jaké jsem kdy četl,je to seznam fotografií a kreseb nálezů a popisů stovek Slovanských nápisů-tzv.růnového písma,které je jasně datováno jako nejstarší písmo na světě,taktéž vyskytující se po celé Evropě i na světě v mnoha exemplářích v tisíci muzeích.Tyto nápisy se dají číst i po 5 tisících letech,jsou to nápisy obsahující pravdu,pouze s němi mohu rychle vnitřně souhlasit.Většinu toho co bylo napsáno od vzniku církve,která vznikla z obětní menhirové kultury a tím se změnilo obětování zemědělců na jejich zotročení,nazývám jen pouhým slovem žumpa.Kotouček z tkalcovského stavu nalezený v Lipníku nad Bečvou-depozitář Rožnovského muzea-datovaný dvěmi na sobě nezávislými laboratořemi v Hamburgu a v Berlíně-doba vzniku součástky před 4650 lety+-70 let,na kotoučku Slovanský nápis- HAJAVA VITÍ VÁNA ÚTKA,v překladu:obhajoba žití slovana tkalce.Kámen vyoraný na poli v obci Bodiná na slovensku-na něm Slovanský nápis 3000let starý-RAVA CHALACHAVA RUJARAČA,BOHA LJESA,v překladu:hroby chovají oráče rolníky bohům oběti.V 19.století při velkém suchy se snížila hladina bodamského jezera a tím se dostaly na světlo světa obrovské množství předmětů zemědělské kultury-přímo celá neolitická zemědělská vesnice,taktéž velké množství hliněných tabulek se Slovanskými nápisy jasně datovanými na několik tisíc let,všechny přesně a správně přeloženy jako Slovanské.A nápis na kameni z chrámu v Pompejích zasypaných roku 79.n.l. nám říká toto-nesloužíš bohu třímaje palici a aj mne vězníc.A aby pukli špinavci z vesmíru,kteří sestoupili na zem protože byli nemocní-měli rtuť,tak připojím toto-Ježíš,dítě unesené slovanky Marie ze střední evropy,než byl zachráněn a krutě pomstěn zásahem mimozemšťanů z vesmíru,kteří zlikvidovali mimozemšťany na zemi,zapomněl na kříži cizí řeč a promluvil ve svém rodném jazyce,takže promluvil ve svém SLOVANSKÉM jazyce.Řekl Elij Elij,lama sabachtani,což znamená že řekl :ELÍJ ELÍJ, LAN ASAB ACHTA NIJ,v překladu:veliký veliký,jen přijmi činy jejich.Ano Slované jsou ti původní praví přirození lidé,vyvolení a nesmrtelní,jedině Slované
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 20/02/2009 :  18:14:43  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
af17
Tak tohle mně připomíná dobu fašismu,ale je zde rozdíl v tom, že cosi takového tvrdili němci o germánech a naprosto stejně "hodnověrně" jako ty.Ještě bys mohl začít o nadřazenosti slovanské rasy a budu se stydět, že jsem slovanem.Myslel jsem, že to byla domena pouze germánů a ejhle.

MB
Go to Top of Page

Reynevan
Nový uživatel

Czech Republic
9 Posts

Posted - 21/02/2009 :  15:30:46  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

af17
Tak tohle mně připomíná dobu fašismu,ale je zde rozdíl v tom, že cosi takového tvrdili němci o germánech a naprosto stejně "hodnověrně" jako ty.Ještě bys mohl začít o nadřazenosti slovanské rasy a budu se stydět, že jsem slovanem.Myslel jsem, že to byla domena pouze germánů a ejhle.

MB

Přesně tak. Našlápnuto na podobnou falešnou ideologii má af17 solidně. Pan Horák a jeho kniha je snůška nesmyslů naprosto ignorující všechno co doposud archeologie a historie dosáhla. Klasický případ toho, že je napřed někdo o něčem přesvědčený a potom hledá důkazy, které si opatřuje ze záměrně upravených fakt... :)
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000