www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Čo by mohla urobiť filozofia s životným prostredím
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 17/12/2008 :  16:21:05  Show Profile  Reply with Quote
Tu je príspevok, len treba naňho kliknúť, aby sa zväčšil: http://fakty.wgz.cz/file/12293114

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 17/12/2008 :  16:24:19  Show Profile  Reply with Quote
Tú stránku si treba dať do vyhľadávača, potom ju akceptuje. Inak som v názve tohoto topicu zabudol dať otáznik na konci. Alebo mi ho nechcelo zožráť? Asi už bol príliš dlhý text na to, aby sa tam zmestil.

Edited by - navi on 17/12/2008 16:59:05
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 17/12/2008 :  23:06:32  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

Tú stránku si treba dať do vyhľadávača, potom ju akceptuje. Inak som v názve tohoto topicu zabudol dať otáznik na konci. Alebo mi ho nechcelo zožráť? Asi už bol príliš dlhý text na to, aby sa tam zmestil.

to nějak nefunguje

..když jsem to dal do googlu, tak nenašel nic, když na to kliknu, tak se neobjeví taky nic moc
...jen jsem se doklikal k článku o DDT, ale to asi není ono...
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 19/12/2008 :  00:37:02  Show Profile  Reply with Quote
Tak mi konečně došlo co myslel navi tou rtutí a vůbec :D:D po pročtení stránek..
Jestli je otázka co může dělat filozofie s tím aby se lidi neočkovali, inu,...chovat z lidí vědce.
Filozofie typu ,vykoumej si sám'.

navi, ale já mám v zubec amalganové výplně a trpím chronickou nespavostí, jak pak na mě může mít rtuť vliv..?
už ti je vyndali ? A pororuješ zlepšení ??
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 19/12/2008 :  13:23:14  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axel01

Tak mi konečně došlo co myslel navi tou rtutí a vůbec :D:D po pročtení stránek..
Jestli je otázka co může dělat filozofie s tím aby se lidi neočkovali, inu,...chovat z lidí vědce.
Filozofie typu ,vykoumej si sám'.

navi, ale já mám v zubec amalganové výplně a trpím chronickou nespavostí, jak pak na mě může mít rtuť vliv..?
už ti je vyndali ? A pororuješ zlepšení ??

Axel, dnes sa cítim ako nikdy. Na deň som vysadil detoxikátory a ustálil rozvírenú ortuť, spôsobenú reabsorbciou, a to je teda poriadná úľava. Problém pri detoxikácii od ortuti je práve ten, že je ťažké nájsť produkt, ktorý nespôsobuje reabsorbciu. Jedná sa o efektivitu vylučovania z tela, nie len uvoľnenie z tkania, či bunky. Objednal som si z Anglicka tekuté zeolity, o ktorých sa píše, že majú najlepšiu väzbu na ortuť, pri vyplavovaní z tela. Najdostupnejším detoxikátorom u nás je selén, ktorého je v českých a slovenských potravinách málo, lebo je ho málo v pôde. Dá sa dokúpiť ako potravinový doplnok v hociktorej lekárni.

Skús toto, ako prvú pomoc: http://www.multivitamins.sk/ttpharm/index.php?ID=1201
Inak detoxikáciu holografickou detoxikáciou (potencionalizácia imunity na potrebné miesta), podľa mňa potrebuje každý človek, pretože infekčné ložiská, ktoré spôsobujú rôzne zdravotné problémy, máme každý v tele.

Edited by - navi on 19/12/2008 14:10:36
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 20/12/2008 :  09:35:50  Show Profile  Reply with Quote
ten melatonin....Co to je? Zkoušela jsem Persen, GS Dormian a kozlík lékařský, ale zabírá mi jenom Hypnogen. Který ale už mám zakázaný. Melatonin je ale taky zdá se na bázi bylinek.

Ale neodpověděls mi jestli jsi už tedy zcela bez rtuti...zuby a tak?!
A podstoupil jsi nějaké testy, že se tvůj stav bez ní zlepšil, nebo se jedná pouze o psychiku?

Edited by - axel01 on 20/12/2008 09:36:51
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 21/12/2008 :  01:21:48  Show Profile  Reply with Quote
quote:

ten melatonin....Co to je? Zkoušela jsem Persen, GS Dormian a kozlík lékařský, ale zabírá mi jenom Hypnogen. Který ale už mám zakázaný. Melatonin je ale taky zdá se na bázi bylinek.

Ale neodpověděls mi jestli jsi už tedy zcela bez rtuti...zuby a tak?!
A podstoupil jsi nějaké testy, že se tvůj stav bez ní zlepšil, nebo se jedná pouze o psychiku?

Nie som bez ortuti, ale môj stav sa zlepšuje. Detoxikácia od ortuti môže trvať aj štyri roky. Nedá sa to rýchlo, vylučovacie orgány by zkolabovali.
Už mám vonku 8 amalgámov, a ešte ma čakajú asi 4.
Jediný použiteľný test je merania EAV prístrojom, ale ani ten nemusí byť 100%. Na EAV sa chystám v januári, takže zatiaľ som detoxikoval len na základe symtómov. Tridsať rokov som hľadal riešenie, ale až toto zabralo. Nejedná sa o placebo efekt, pretože ten by sa prejavil už pred tridsiatimi rokmi, kedy som bol placebo efektu ešte ústretový.
Melatonín je neurotransmitér, ktorý vyrába organizmus so serotonínu.
Ak sa chceš dozvedieť viac o detoxikácii, tak si klikni na http://derealizacia.wgz.cz/

Edited by - navi on 21/12/2008 01:25:36
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 21/12/2008 :  07:55:28  Show Profile  Reply with Quote
Koukla jsem na stránky zatim zběžně. Ale je to zajímavé. Derealizací--resp. depersonalizací jsem trpěla taky. No, říkám trpěla, protože se mi to(zázračně? no něčím to jistě bude,ale teď si nevzpomínám..) zlepšilo...
..nicméně vrací se mi když mám hlubší depresi, tak se to lehce zvrtne i v depersonalizaci. Už jsem objevila na toto téma stránky a pokoušela se tam někoho kontaktovat, ale nikdo se mi odtamtud neozval...
No, ty tlaky v hlavě, jak píšeš, pociťuji také. Ale nevím, jak to doopravdy je; já mám rovnátka, větší kazivost zubů--tzn. dokonce velká pravděpodobnost že se mi ty zuby pod rovnátkama ,,zkazí" (no, mam je přes dva roky a čekám jenom na to až mi zaleze dovnitř zub, takže taky výborné!!:( ...), ale chci říct že od těch zubů mám odjakživa dost velké bolesti--takže bohužel nepoznám zda to je od nějaké rtuti nebo je to běžné(tedy pro mě..)

Amalgan je dražší a dává se, protože vydrží, ale jestli způsobuje to o čem píšeš, proč se nestěžuje víc lidí..?
Nedovedu si představit, že bych podstupovala rýpání se ve všech zubech--změna náplní--jenom kvůli rtuti...
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 21/12/2008 :  08:06:35  Show Profile  Reply with Quote
navi, na mě sedí asi tak polovina příznaků.

Nespavost a noční pocení
Nervozita
Ostýchavost (především u teenagerů)
Zvýšená potřeba spánku
Chronická únava
Studené ruce a nohy
Nerozhodnost
Lhostejnost
Lekavost
Motání hlavy
(Ztráta chuti k jídlu)
Strach a deprese
Bolesti hlavy
Kovová chuť v ústech
(Záněty dásní)--> krvácení dásní
Opary
(Nevysvětlitelné hubnutí)
Chudokrevnost
Střevní potíže
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 21/12/2008 :  08:22:17  Show Profile  Reply with Quote
v pitné chlorované vodě je taky rtuť ????
..jinak co si to čtu, jak ji dostat z těla--tu chlorellu už jsem měla.
je pravda že jenom jednou, lahvičku.
takže koriandr? ...no mě přídě že to ta doktorka nějak zjednodušuje..
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 21/12/2008 :  10:14:15  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Nespavost a noční pocení
Nervozita
Zvýšená potřeba spánku
Chronická únava
Studené ruce a nohy
Nerozhodnost
Lhostejnost
Lekavost
Motání hlavy
(Ztráta chuti k jídlu)
Strach a deprese
Bolesti hlavy
Kovová chuť v ústech
Opary
Chudokrevnost
Střevní potíže

jenže to se dí i na mě (rozhodně žádnou derealizací ani de-cokoliv netrpím) a vsadím se že i na další 50% obyvatelstva České republiky...

..podobný jako se znameními zvěrokruhu

...a přesně tohle je jeden z problémů tohohle neodborného potulného alternativního léčitelství

jinak melatonin poku si pamatuju není neurotransmiter ale hormon, který si tělo samo vyrábí v dostatečném množství když člověk spí.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 21/12/2008 :  12:15:58  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rzwald

quote:

Nespavost a noční pocení
Nervozita
Zvýšená potřeba spánku
Chronická únava
Studené ruce a nohy
Nerozhodnost
Lhostejnost
Lekavost
Motání hlavy
(Ztráta chuti k jídlu)
Strach a deprese
Bolesti hlavy
Kovová chuť v ústech
Opary
Chudokrevnost
Střevní potíže

jenže to se dí i na mě (rozhodně žádnou derealizací ani de-cokoliv netrpím) a vsadím se že i na další 50% obyvatelstva České republiky...

..podobný jako se znameními zvěrokruhu

...a přesně tohle je jeden z problémů tohohle neodborného potulného alternativního léčitelství

jinak melatonin poku si pamatuju není neurotransmiter ale hormon, který si tělo samo vyrábí v dostatečném množství když člověk spí.

Rzwalde, toto sú príznaky, ktoré definuje klasická medicína, ale prdel si môžeš robiť aj z klasickej medicíny samozrejme. Nie je to zakázané. Typické u chronickej otravy ortuťou je práve nešpecifickosť príznakov. Preto sa ich popisuje tak veľa. Chronická derealizácia a depersonalizácia je ale jeden z kľúčových symtómov chronickej otravy ortuťou. Samozrejme že tomu nemusíš veriť, koniec koncov to ani nepotrebuješ, pretože sa Ťa to netýka. Buď rád chlape, pretože keby si trpel ako sviňa pri zabíjačke, a klasická medicína Ti nevedela pomôcť, tak by si sa tohoto chytil ako kliešť. Nemal by si na výber, ak by si nechcel trpieť.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 21/12/2008 :  12:22:55  Show Profile  Reply with Quote
Rzwalde, nehnevaj sa na mňa, ale niekedy mi pripadáš ako idiot. Prečo by nemohol byť hormón neurotransmitér? Pripadáš mi ako človek, ktorý rád mudruje, ale pritom toho moc nevie. Spamätaj sa chlape, a začni sa veciam venovať seriózne, lebo takto to nikam nedotiahneš!!!
Stačí ak Ti niečo zablokuje chemický proces v tele, a melatonínu máš málo, aj keby si zjedol na večeru kilo banánov.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 21/12/2008 :  13:06:04  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Koukla jsem na stránky zatim zběžně. Ale je to zajímavé. Derealizací--resp. depersonalizací jsem trpěla taky. No, říkám trpěla, protože se mi to(zázračně? no něčím to jistě bude,ale teď si nevzpomínám..) zlepšilo...
..nicméně vrací se mi když mám hlubší depresi, tak se to lehce zvrtne i v depersonalizaci. Už jsem objevila na toto téma stránky a pokoušela se tam někoho kontaktovat, ale nikdo se mi odtamtud neozval...
No, ty tlaky v hlavě, jak píšeš, pociťuji také. Ale nevím, jak to doopravdy je; já mám rovnátka, větší kazivost zubů--tzn. dokonce velká pravděpodobnost že se mi ty zuby pod rovnátkama ,,zkazí" (no, mam je přes dva roky a čekám jenom na to až mi zaleze dovnitř zub, takže taky výborné!!:( ...), ale chci říct že od těch zubů mám odjakživa dost velké bolesti--takže bohužel nepoznám zda to je od nějaké rtuti nebo je to běžné(tedy pro mě..)

Amalgan je dražší a dává se, protože vydrží, ale jestli způsobuje to o čem píšeš, proč se nestěžuje víc lidí..?
Nedovedu si představit, že bych podstupovala rýpání se ve všech zubech--změna náplní--jenom kvůli rtuti...

Buď rada, že ťa tá depersonalizácia prešla. Niekde sa uvádza, že jednorázovú skúsenosť s týmto má za život okolo 70% Čechov. Neviem, čo je na tom pravdy. Dôvodov môže byť samozrejme viacej. Pri dpdr, ale nastáva stav v mozgu, ktorý bráni jeho normálnej funkcii. Okrem toxických kovov to môžu byť aj plesne v mozgu, a čokoľvek iné, čo narúša normálne fungovanie mozgu. U mňa je to 100%ne ortuť, pretože mám výsledky, ktoré tomu 100%ne nasvedčujú. Poznám ale dievča, ktorá máva zahmlenie mozgu napríklad z cukru, alebo z teplého čaju. Lieči si candidu.
Pokiaľ nemáš motiváciu si dať vybrať amalgámy z úst, tak neni čo riešiť. Ja som tú motiváciu mal, a dobre som urobil.

Edited by - navi on 21/12/2008 13:07:43
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 21/12/2008 :  14:09:09  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

Rzwalde, nehnevaj sa na mňa, ale niekedy mi pripadáš ako idiot. Prečo by nemohol byť hormón neurotransmitér? Pripadáš mi ako človek, ktorý rád mudruje, ale pritom toho moc nevie. Spamätaj sa chlape, a začni sa veciam venovať seriózne, lebo takto to nikam nedotiahneš!!!
Stačí ak Ti niečo zablokuje chemický proces v tele, a melatonínu máš málo, aj keby si zjedol na večeru kilo banánov.

navi, já spíš myslím, že ty se hněváš na mě...tedy -- nehněvej se na mě...

my jsme se učili, že melatonin je hormon a vzniká tehdy a tehdy a dělá to a to. Tečka. Ty tu píšeš, že je to neurotransmiter. Neurotransmiter není hormon. Neurotransmitery slouží k předávání vzruchů na synapsích. Melatonin působí v celém těle a mnohem komplexněji. Takže říct, že melatonin je neurotransmiter je zavádějící. Takhle jsme se to učili. Pokud se ti tahle pravda zdá málo pravdivá, tak nadávej našim učitelům, né mně. Já nemám čas si všechno desetkrát ověřovat než to přijmu. O melatoninu jsem četl už víckrát a nikdy jsem o něm nikde nepsalo jako o neurotransmiteru, vždycky jako o hormonu. A mohu tě ujistit, že kdybys o melatoninu u maturity z biologie prohlásil, že je to neurotransmiter, tak letíš.

...a pokud vím, tak ty taky nejsi lékař, ok? Takže pokud tvrdíš něco jiného, tak to podlož nějakým odkazem--pro potvrzení toho, co říkám já (když mi teda nevěříš) jdi třeba na wikipediu, nahlédni do Odmaturuj z biologie, atd.

Jinak když s tebou někdo nesouhlasí v subjektivních záležitostech (existence Boha, atd.), tak z fóra vidím, že umíš být tolerantní. Tak když s tebou někdo nesouhlasí v objektivních záležitostech, možná bys mohl být podobně tolerantní---ten člověk asi má jiné informace, ok? Výhoda je, že když se shodnete, tak minimálně jeden z vás, odejde poučen...to je pozitivní, ok? Tak buď trochu více tolerantnější.

Jinak abych konkrétně odpověděl na tvou otázku, proč hormon nemůže být neurotransmiter, tak je to proto, že neurotransmiter musí splňovat tohle:
(1) syntetizuje se presynapticky
(2) uvolňuje se do synaptické štěrbiny a
lze jej nalézt postsynapticky
(3) exogenní podání napodobí efekt
endogenního
(4) existuje specifický mechanismus na
odstranění mediátoru
z vygooglené přednášky na http://old.lf3.cuni.cz/physio/Physiology/education/materialy/cns/cnsI.pdf
..pokud tohle splňuje melatonin, pak máš pravdu ty. A i kdyby jsi ji měl, tak si vyprošuju označení "idiot", neboť "idiot" by byla spíš naše učitelka biologie. Spíš si však myslím, že melatonin může mít pouze některé účinky podobné neurotransmiterům, podobně jako jej mají třeba některé drogy.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 21/12/2008 :  15:11:26  Show Profile  Reply with Quote
quote:

v pitné chlorované vodě je taky rtuť ????
..jinak co si to čtu, jak ji dostat z těla--tu chlorellu už jsem měla.
je pravda že jenom jednou, lahvičku.
takže koriandr? ...no mě přídě že to ta doktorka nějak zjednodušuje..

To sú všetko vyskúšané, a úspešne aplikované veci, žiadne placebo. O homeopatikách sa napríklad hovorí, že toho jedu je tam tak málo, že sa nedá nijako zaregistrovať. Pri homeopatikách mnohí uvádzajú placebo efekt. Zaujímalo by ma ale, ako by takýto ľudia vysvetlili detoxikačné účinky homeopatika pri 4 ročnom dieťati. Ako môže 4 ročné dieťa reagovať placebisticky? Neznášam iracionálny skepticizmus.
Ortuť sa do vody dostala zo životného prostredia. Amalgám vypľutý do odtoku sa zachytáva sitkom, a odtiaľ sa ukladá do nádoby s tekutinou, aby sa nemohla vyparovať do ovzdušia. Takže sa nesmie púšťať do kanalizácie, ani do ovzdušia. Môžme jeho čiastočky hltať a dýchať z amalgámových vložiek. Nezdá sa vám to čudné? Aj pitná voda je kontaminovaná zásluhou životného prostredia, vytvoreného ľuďmi. Vplyvom životného prostredia sú silno kontaminované aj ryby, preto ich radšej nekonzumujem, lebo neviem, v akých vodách boli nachytané.
Bezolovnatý benzín sa prestal preferovať preto, lebo olovo začalo neúmerne zaťažovať životné prostredie, a ľudský organizmus.
Ja netvrdím, aby ste si dali vybrať amalgámy, pokiaľ nemáte silné podozrenie na ortuťové zdravotné problémy. Platí to len pre tých, ktorých sa to týka.
Koriander, je detoxikátor ortuti z mozgu, chlorella z telesných tkanív. Je tu treba použiť správny postup, aby nenastalo viac škody, než úžitku. Napríklad koriander samotný vytiahne ortuť z mozgu, ale už ju nevyplavý z tela, takže sa uloží v tkanive. Preto sa používa v kombinácii s chlorellou, pretože tá dokáže vytiahnúť z tkaniva a vyplaviť z tela von, čo zas nedokáže koriander.

Edited by - navi on 21/12/2008 15:20:35
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000