www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Zločiny farmaceutického průmyslu
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Kurt
Uživatel

Czech Republic
75 Posts

Posted - 07/12/2008 :  14:59:52  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kurt

Tak to jo, když chodíš na plicní. Ovšem po cigaretě se nic nevyčistí, ta ti jen udělá "dobře", konečně je to droga. Člověk může - za jistou cenu !!! - dosahovat lepších výkonů užívá-li drogy, znám také ten příjemný uvolňující pocit po prvním šluku ...... Proto se to koneckonců konzumuje. Káva a čaj jsou také drogy, ale nemají ty "drápky", kterými se jiné drogy zachytí v člověku. Orientálci sice říkají: Den bez čaje znamená únavu, tři dny bez čaje znamená nemoc ..., ale my přece jen žijeme nenáročněji než lidé v době vzniku tohoto rčení.

Ty tedy zpíváš ? To je jistě náročné. Od dětství bych rád zpíval, ale nesmím. Jedině když jsem sám doma. Syn má vynikající hudební sluch, hrál na různé nástroje a mě nemůže slyšet - prý mám dělat COKOLIV, jen ne zpívat.Člověk nemůže všechno.

Go to Top of Page

Kurt
Uživatel

Czech Republic
75 Posts

Posted - 07/12/2008 :  15:01:57  Show Profile  Reply with Quote
ne drábky, ale drápky - drápy, jakési háčky k zachycení, jak je to také u některých léků
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 07/12/2008 :  16:19:59  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kurte.
To je zvláštní. Já jsem také nesnášel dobře, když táta zpíval,ale ostatní jej brali jako dobrého zpěváka. Když jsem ještě začínal s kapelou a přidělili mně písničky na zpívání, po jedné mne už škrábalo v krku a další už jsem jen sípal. Tak jsem šel na krční a dokrorka které léčila i Eduarda Hakena mně řekla, že prostě zpívat nemohu,že mám nerovnoměrné hlasivky a to je prý dáno. Právě ten Haken prý měl podobný problém. Mně když někdo řekne, že něco nejde,tak to je jako by mne pobídnul.Zppíval jsem dál a dnes si klidně troufnu i na písničky Andrea Bocceli a na krčním říkají,že mám hlasivky v naprostém pořádku, jen trochu nezvykle zesílené. Takže na nikoho nedej. Všechno je v tréningu. Hlasivky ovládají svaly kolem nic a ty se musí člověk naučit ovládat a to nejde jinak, než zpívat, zpívat a zpívat. Pokud neladíš a slyšíš to, pak je to pouze tím, že nedokážeš ovládat ty svaly, nebo se bojíš zpívat a škrtíš je.Pokud to ověšem neslyšíš, je to horší. S tím se asi nedá nic dělat.Pokud však máš potřebu zpívat,pak tě chybí jen ten trening. Bez talntu bys tu potřebu neměl.

MB
Go to Top of Page

Kurt
Uživatel

Czech Republic
75 Posts

Posted - 16/12/2008 :  11:41:24  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave,
napadlo mě také, že v tom zpěvu je to, co normálně člověk nevyjadřuje, je v tom cit a to může přivádět ostatní do rozpaků, takže to vnímají jako něco nepříjemného.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 16/12/2008 :  12:30:43  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kurte.

S citem ve zpěvu to není jednoduché.Je to vlastně jako u malování a prostě kumštu. Jde o typické znaky,které je nutno zvládnout. Každá nálada se ve zpěvu´,či normální řeči čímsi projevuje. Nahradíš li z neznalosti určité typické znaky jinými, či všechny třeba vibrátem,pak prostě nálada neodpovídá textu,což vnáší do vědomí posluchače zmatek. A tak tě řeknu to, co mně učil můj učitel malování, jen s tím, že to upravím pro zpěv.Zpěv je řemeslo a k tomuto patří především intonace,čili zpívat ton který tam má být.Barva he dána hlasivkami, ale také vlivem citu.Poslouchej zpěv který se tě líbí a sleduje typické znaky těch nálad. Někdy je to určitý druh výslovnosti, někdy je to vibráto a někdy třeba i zajíknutí, či až intonalita,ale s tou opatrně, je vhodná pouze v málo případech. Dle mého názoru, je dobré uvědomovat si o čem zpíváš a představit si tétéž v mluvené řeči.Představit si, že to někomu povídáš, či vyprávíš,že mu cosi chceš říci. Ono se to potom do toho projevu dostane tak nějak samo a v té nejpřirozenější podobě.Potom tě lidé rozumí a věří. Můj táta zpíval intonačně dobře a jeho barva hlasu byla také dobrá,ale cit vyjadřoval jen vibrátem,takže jeho hlas vibroval naprosto stejně ,když písničkou říkal, že má rád i tehdy když zpíval o něčem nepříjemném. Ve výsledku to bylo, jako by veškerý cit chyběl a to mně nebylo příjemné. Hlasivky jsou ovládané svaly a svaly potřebují trening a bez něj jejich obládání není dokonalé. Čím lépe dokážeš ty svaly ovládat, tím víc máš barev hlasu a možností vyjádřit cit. Já jsem schopný zpívat jednu písničku hlasem čistým měkkým a druhou chraptět a tvrdě vyslovovat a na hlasivky to již nemá vliv.Jsem schopný zpívat barytonem až basem a vzápětí tenorem,ale vše je to pouze o schopnosti ovládat svyl hlasivěk.Čili vše je v treningu a tam zpívat, zpívat a zpívat .Nemyslím tím potichu kňučet, ale pořádně nahlas a dýchat do břicha abys měl dost vzduchu.Na kritiki ostatních se vybodni. Výhodně je trénovat za jízdy v autě. Tam můžeš zpívat naplno a nikdo tě neslyší a nekritizuje. Tam si můžeš skoušet třeba vyjádření těch nálad zpěvem. Já mám výhodu v tom, že mám zvukově izolovanou komoru ve studiu a tam mohu trénovat co chci a jak chci a třeba i skoušet různé druhy nového vyjádření,což by v otevřeném prostory zřejmě vyvolalo výsměch.

MB
Go to Top of Page

Kurt
Uživatel

Czech Republic
75 Posts

Posted - 16/12/2008 :  23:13:31  Show Profile  Reply with Quote
Trénovat hlas můžu, ale při přednášce, když jsem velel a vysvětloval při tréninku v tělocvičnách, ostatně i dnes bych vzal domácího žáka, také přednášky klukům v DD a v pasťáku (dříve VÚ, dnes DDŠ) o světě za humny, protože ti poslední nevěděli naprosto nic, tak jsem jim to podával s pouštěním kazet. Jinak vzpomínám, jak jsme jezdili na kolech mezi pískovci na Děčínsku (my, jejichž rodiče byli majetní a koupili nám favorita ) a zpívali (podle jednoho staršího filmu): "Nežeňme se, nežeňme se, hop hééééééj ..... !!!!!"
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 16/12/2008 :  23:20:20  Show Profile  Reply with Quote
Rzvalde, aj takúto medicínu som mal na mysli. Oplatí sa prečítať všetkých 22 strán. http://www.joalis.cz/UserFiles/File/cs-files/abeceda.pdf
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 16/12/2008 :  23:26:31  Show Profile  Reply with Quote
A títo nemajú ani školy a čo dokážu: http://zdravie.biznisweb.sk/product/pijavica-lekarska-133/
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 17/12/2008 :  13:40:39  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

To já znám.Také znám jednu pijavici lékařskou a vysává koho může.K té když přijdeš a nedáš jí úplatek, tak je hluchá a slepá. Ta by vysála i bezdomovce. Já jsem k ní musel a tak jsem jí dal obálku. Ona se do ní ani nepodívala, hodila ji do šuplete a byla jako milius. Co asi říkala, když ji otevřela a tam byl pouze lístek a na něm napsáno."Děkuji velmi pěkně za vyšetření." Kdyby byli takoví všichn doktoři,pak by nemocenská pokladna ušetřila, protože by k nim nikdo nešel. Tomu říkám pijavice lékařská.

MB
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 21/12/2008 :  10:26:21  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

Rzvalde, aj takúto medicínu som mal na mysli. Oplatí sa prečítať všetkých 22 strán. http://www.joalis.cz/UserFiles/File/cs-files/abeceda.pdf

navi, přečetl jsem 15 stránek a udělalo se mi špatně a vzhledem k tomu, že nemám rád sebetrýznění, tak jsem zbytek nedočetl...

...ale myslím, že jsem od samého začátku měl takovouto medicínu na mysli, když jsme se o tom v kecárně bavili....takže myslím, že k žádnému nedorozumění nedošlo a mé výroky jsou na 100% k věci...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 21/12/2008 :  12:06:04  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rzwald

quote:
Originally posted by navi

navi, přečetl jsem 15 stránek a udělalo se mi špatně a vzhledem k tomu, že nemám rád sebetrýznění, tak jsem zbytek nedočetl...

...ale myslím, že jsem od samého začátku měl takovouto medicínu na mysli, když jsme se o tom v kecárně bavili....takže myslím, že k žádnému nedorozumění nedošlo a mé výroky jsou na 100% k věci...

Vidno, že Ťa ešte nič vážneho nepostihlo, inak by Ti z toho nemohlo byť špatne. Špatne by Ti bolo z toho, že Ťa niečo vážneho postihlo, a takúto literatúru by si vnímal ako svetlo.
Ešte som to neskúsil, ale skúsim to, a keď to bude fungovať, budem sa tomu seriozne venovať(holografická detoxikácia).
Zatiaľ som praktikoval len klasicko-medicínsku detoxikáciu a celostno-medicínsku, potravinovo-doplnkovú detoxikáciu.
Inak, to, o čom som písal v minulosti, sa ani tak netýkalo holografickej detoxikácie, ako skôr detoxikácie pomocou potravinových doplnlkov, vychádzajúc z najnovších poznatkov oficiálnej vedy, práve z tohoto sektoru.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000