Author |
Topic  |
Kurt
Uživatel

Czech Republic
75 Posts |
Posted - 07/12/2008 : 14:59:52
|
quote: Originally posted by Kurt
Tak to jo, když chodíš na plicní. Ovšem po cigaretě se nic nevyčistí, ta ti jen udělá "dobře", konečně je to droga. Člověk může - za jistou cenu !!! - dosahovat lepších výkonů užívá-li drogy, znám také ten příjemný uvolňující pocit po prvním šluku ...... Proto se to koneckonců konzumuje. Káva a čaj jsou také drogy, ale nemají ty "drápky", kterými se jiné drogy zachytí v člověku. Orientálci sice říkají: Den bez čaje znamená únavu, tři dny bez čaje znamená nemoc ..., ale my přece jen žijeme nenáročněji než lidé v době vzniku tohoto rčení.
Ty tedy zpíváš ? To je jistě náročné. Od dětství bych rád zpíval, ale nesmím. Jedině když jsem sám doma. Syn má vynikající hudební sluch, hrál na různé nástroje a mě nemůže slyšet - prý mám dělat COKOLIV, jen ne zpívat. Člověk nemůže všechno.
|
 |
|
Kurt
Uživatel

Czech Republic
75 Posts |
Posted - 07/12/2008 : 15:01:57
|
ne drábky, ale drápky - drápy, jakési háčky k zachycení, jak je to také u některých léků |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 07/12/2008 : 16:19:59
|
Kurte. To je zvláštní. Já jsem také nesnášel dobře, když táta zpíval,ale ostatní jej brali jako dobrého zpěváka. Když jsem ještě začínal s kapelou a přidělili mně písničky na zpívání, po jedné mne už škrábalo v krku a další už jsem jen sípal. Tak jsem šel na krční a dokrorka které léčila i Eduarda Hakena mně řekla, že prostě zpívat nemohu,že mám nerovnoměrné hlasivky a to je prý dáno. Právě ten Haken prý měl podobný problém. Mně když někdo řekne, že něco nejde,tak to je jako by mne pobídnul.Zppíval jsem dál a dnes si klidně troufnu i na písničky Andrea Bocceli a na krčním říkají,že mám hlasivky v naprostém pořádku, jen trochu nezvykle zesílené. Takže na nikoho nedej. Všechno je v tréningu. Hlasivky ovládají svaly kolem nic a ty se musí člověk naučit ovládat a to nejde jinak, než zpívat, zpívat a zpívat. Pokud neladíš a slyšíš to, pak je to pouze tím, že nedokážeš ovládat ty svaly, nebo se bojíš zpívat a škrtíš je.Pokud to ověšem neslyšíš, je to horší. S tím se asi nedá nic dělat.Pokud však máš potřebu zpívat,pak tě chybí jen ten trening. Bez talntu bys tu potřebu neměl.
MB |
 |
|
Kurt
Uživatel

Czech Republic
75 Posts |
Posted - 16/12/2008 : 11:41:24
|
Miloslave, napadlo mě také, že v tom zpěvu je to, co normálně člověk nevyjadřuje, je v tom cit a to může přivádět ostatní do rozpaků, takže to vnímají jako něco nepříjemného. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 16/12/2008 : 12:30:43
|
Kurte.
S citem ve zpěvu to není jednoduché.Je to vlastně jako u malování a prostě kumštu. Jde o typické znaky,které je nutno zvládnout. Každá nálada se ve zpěvu´,či normální řeči čímsi projevuje. Nahradíš li z neznalosti určité typické znaky jinými, či všechny třeba vibrátem,pak prostě nálada neodpovídá textu,což vnáší do vědomí posluchače zmatek. A tak tě řeknu to, co mně učil můj učitel malování, jen s tím, že to upravím pro zpěv.Zpěv je řemeslo a k tomuto patří především intonace,čili zpívat ton který tam má být.Barva he dána hlasivkami, ale také vlivem citu.Poslouchej zpěv který se tě líbí a sleduje typické znaky těch nálad. Někdy je to určitý druh výslovnosti, někdy je to vibráto a někdy třeba i zajíknutí, či až intonalita,ale s tou opatrně, je vhodná pouze v málo případech. Dle mého názoru, je dobré uvědomovat si o čem zpíváš a představit si tétéž v mluvené řeči.Představit si, že to někomu povídáš, či vyprávíš,že mu cosi chceš říci. Ono se to potom do toho projevu dostane tak nějak samo a v té nejpřirozenější podobě.Potom tě lidé rozumí a věří. Můj táta zpíval intonačně dobře a jeho barva hlasu byla také dobrá,ale cit vyjadřoval jen vibrátem,takže jeho hlas vibroval naprosto stejně ,když písničkou říkal, že má rád i tehdy když zpíval o něčem nepříjemném. Ve výsledku to bylo, jako by veškerý cit chyběl a to mně nebylo příjemné. Hlasivky jsou ovládané svaly a svaly potřebují trening a bez něj jejich obládání není dokonalé. Čím lépe dokážeš ty svaly ovládat, tím víc máš barev hlasu a možností vyjádřit cit. Já jsem schopný zpívat jednu písničku hlasem čistým měkkým a druhou chraptět a tvrdě vyslovovat a na hlasivky to již nemá vliv.Jsem schopný zpívat barytonem až basem a vzápětí tenorem,ale vše je to pouze o schopnosti ovládat svyl hlasivěk.Čili vše je v treningu a tam zpívat, zpívat a zpívat .Nemyslím tím potichu kňučet, ale pořádně nahlas a dýchat do břicha abys měl dost vzduchu.Na kritiki ostatních se vybodni. Výhodně je trénovat za jízdy v autě. Tam můžeš zpívat naplno a nikdo tě neslyší a nekritizuje. Tam si můžeš skoušet třeba vyjádření těch nálad zpěvem. Já mám výhodu v tom, že mám zvukově izolovanou komoru ve studiu a tam mohu trénovat co chci a jak chci a třeba i skoušet různé druhy nového vyjádření,což by v otevřeném prostory zřejmě vyvolalo výsměch.
MB |
 |
|
Kurt
Uživatel

Czech Republic
75 Posts |
Posted - 16/12/2008 : 23:13:31
|
Trénovat hlas můžu, ale při přednášce, když jsem velel a vysvětloval při tréninku v tělocvičnách, ostatně i dnes bych vzal domácího žáka, také přednášky klukům v DD a v pasťáku (dříve VÚ, dnes DDŠ) o světě za humny, protože ti poslední nevěděli naprosto nic, tak jsem jim to podával s pouštěním kazet. Jinak vzpomínám, jak jsme jezdili na kolech mezi pískovci na Děčínsku (my, jejichž rodiče byli majetní a koupili nám favorita ) a zpívali (podle jednoho staršího filmu): "Nežeňme se, nežeňme se, hop hééééééj ..... !!!!!" |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 17/12/2008 : 13:40:39
|
Navi.
To já znám.Také znám jednu pijavici lékařskou a vysává koho může.K té když přijdeš a nedáš jí úplatek, tak je hluchá a slepá. Ta by vysála i bezdomovce. Já jsem k ní musel a tak jsem jí dal obálku. Ona se do ní ani nepodívala, hodila ji do šuplete a byla jako milius. Co asi říkala, když ji otevřela a tam byl pouze lístek a na něm napsáno."Děkuji velmi pěkně za vyšetření." Kdyby byli takoví všichn doktoři,pak by nemocenská pokladna ušetřila, protože by k nim nikdo nešel. Tomu říkám pijavice lékařská.
MB |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 21/12/2008 : 10:26:21
|
quote: Originally posted by navi
Rzvalde, aj takúto medicínu som mal na mysli. Oplatí sa prečítať všetkých 22 strán. http://www.joalis.cz/UserFiles/File/cs-files/abeceda.pdf
navi, přečetl jsem 15 stránek a udělalo se mi špatně a vzhledem k tomu, že nemám rád sebetrýznění, tak jsem zbytek nedočetl...
...ale myslím, že jsem od samého začátku měl takovouto medicínu na mysli, když jsme se o tom v kecárně bavili....takže myslím, že k žádnému nedorozumění nedošlo a mé výroky jsou na 100% k věci... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 21/12/2008 : 12:06:04
|
quote: Originally posted by Rzwald
quote: Originally posted by navi
Rzvalde, aj takúto medicínu som mal na mysli. Oplatí sa prečítať všetkých 22 strán. http://www.joalis.cz/UserFiles/File/cs-files/abeceda.pdf
navi, přečetl jsem 15 stránek a udělalo se mi špatně a vzhledem k tomu, že nemám rád sebetrýznění, tak jsem zbytek nedočetl...
...ale myslím, že jsem od samého začátku měl takovouto medicínu na mysli, když jsme se o tom v kecárně bavili....takže myslím, že k žádnému nedorozumění nedošlo a mé výroky jsou na 100% k věci...
Vidno, že Ťa ešte nič vážneho nepostihlo, inak by Ti z toho nemohlo byť špatne. Špatne by Ti bolo z toho, že Ťa niečo vážneho postihlo, a takúto literatúru by si vnímal ako svetlo. Ešte som to neskúsil, ale skúsim to, a keď to bude fungovať, budem sa tomu seriozne venovať(holografická detoxikácia). Zatiaľ som praktikoval len klasicko-medicínsku detoxikáciu a celostno-medicínsku, potravinovo-doplnkovú detoxikáciu. Inak, to, o čom som písal v minulosti, sa ani tak netýkalo holografickej detoxikácie, ako skôr detoxikácie pomocou potravinových doplnlkov, vychádzajúc z najnovších poznatkov oficiálnej vedy, práve z tohoto sektoru. |
 |
|
Topic  |
|
|
|