www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Etika, socialní a politická filosofie
 Jednani
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic 
Page: of 2

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 04/12/2008 :  20:47:31  Show Profile  Reply with Quote
Spolupráce s vlastními myšlenkovými pochody je důležitá. Pokud je zapotřebí stav mysli stabilizovat jakoukoli obrannou formou, znamená to, že je okolí jakýmkoli způsobem nekompatibilní s tím, co takový člověk přijal za vlastní když svůj charakter formoval/byl formován.
Avšak je potřeba si uvědomit, že pokud se taková obrana zakládá na obhajobě existence vlastností daného člověka, může vést k uzavření mysli.
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 04/12/2008 :  22:57:31  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kurt

Co se týká pravdy a nejen tohoto problému, doporučuji sebeobranu quasisignální, multisignální a monosignální ing. Jindřicha Nováka a ing. Ivana Špičky. BLÍŽILI SE K POZNÁNÍ SVĚTA A ČLOVĚKA PROSTŘEDNICTVÍM KROUŽKU SEBEOBRANY - A PROČ NE, KDYŽ TO BYLO KU PROSPĚCHU ? saKRA, CAPSLOK ! pardoN. Nějaký čas jsem to dělal, ale pak jsem se vrátil k Shotokan ryu a nakonec k čínským směrům, třebaže nemohou oběma inženýrům konkurovat. Viz např. Koncentrace v mentální průpravě, instase a suprainstase nebo Alogodická koncentrace disobjektová aj. Na to jsem neměl, stejně jako většina jeho pův. žáků. Přinejmenším tuším, že bez toho, aniž bych se zbavil fikcí a frikcí nebudu vidět správně ... Kdepak, nyní už zůstanu tam, kde si lidé pletou mentální hygienu a lehký pohyb ku zdraví s mentální průpravou

tak to jsem nepobral...

..co to bylo?

(mimochodem rada do života: když si všimneš, že máš zapnutý Casplock, jsou možný dvě varianty:
1. normálně ho vypnout a psat dál
2. vymazat text napsaný velkým a přepsat ho normálně malým
...není třeba vypínat a omlouvat se za CapsLock :-D
Go to Top of Page

Kurt
Uživatel

Czech Republic
75 Posts

Posted - 05/12/2008 :  00:14:34  Show Profile  Reply with Quote
To nepobralo víc lidí ...
S tím capslockem to mohl být [b]umělecký záměr [/b]... (nebyl, ale mohl). Člověčí motivace je příliš složitá, to jen forenzní psycholog dr. Netík, který se cítí být Freudem, jehož napodobuje i vzhledem, se považuje za vševěda a zajisté vidí do hlav jiných lidí. K novému mobilu jsem chtěl takový ten stálý obrázek, pozadí , které jsem si vybral na googlu. Syn mi to "nainstaloval" (nikdo se mi nyní nemusí vysmívat, vím, že v těchto věcech jsem beznadějně pozadu za dvanáctiletými ad.), ale pravil, že až to někdo uvidí, pomyslí si, že jsem úchyl - je to totiž Číňánek ve žlutém kung fu oděvu an cvičí Southern Fist. Nabízejí se však přinejmenším dva jiné důvody ! Mám rád toto cvičení, mám rád žlutou barvu .... a tisíce jiných.

Edited by - Kurt on 05/12/2008 00:16:04
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/12/2008 :  07:38:24  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kurte.
V tom cvičení jsem tak pozadu, že na něj nedohlédnu. Minulý rok jsem měl odpočinkový a i sedět u počítače pro mne byla námaha.Tento rok je mně již mnohem lépe ,ale za ten rok jsem strašně zeslábl a tak si denně říkám, že bych měl začít nějak cvičit, abych se dostal trochu do formy. Jenže si to pouze a jen říkám.Skrátka jsem líný jako veš. Ta východní cvičení více méně neznám a nerozeznám ani judo od kung fu.Telefon si však nastavuji sám. Tapetu mám černou a písmena zelená a ta největší,jaké přístroj umožňuje,takže když někdo vidí můj display pak kroutí nechápavě hlavou. Ať koutí,ale já díky tomu vidím, co na tom telefonu je.Jako vyzvánění mám scénu ze Sluce seno jahody,čili babku s kohoutem a tak když zazvoní všichni kolem se usmívají. Džíve jsem měl bučení krávy,ale to jsem náhodou smazal.
Skrátka každý má cosi v čem je doma a cosi v čem je pozadu.Protože nikdo není dokonalý, je to vlastně normální.

MB
Go to Top of Page

Kurt
Uživatel

Czech Republic
75 Posts

Posted - 05/12/2008 :  22:43:28  Show Profile  Reply with Quote
O tom není sporu, každý je jiný, což je jedině dobře, představ si miliardy klonů ......
PC je velice unavující činnost at se dělá na jakékoliv úrovni, je třeba vstát a protáhnout se třeba tím, že vytřeš schody. Zdá se, že to s PC umíš, až pojedeš do Prahy, stav se, budeš mým hostem a mrkneš se mi na počítač. Tuším, že v té mašině je leccos, co je mi ukryto, tam někde v temnotách ... Mně dělalo radost už to, že jsem se naučil posílat maily, ted bych rád věděl, co je vlastně ICQ atd. No ale ne že bych to žral, ta věc není živá, nedá se s ní komunikovat. Dítě si domyslí, PC ne.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 06/12/2008 :  09:01:43  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kurte.

Odborníkem přes počítače tedy určitě nejsem. Dokáži si počítač postavit s dílů, dokáži do něj nainstalovat programy a prostě takové základy, včetně nastavení. Jinak pracuji spíše systémem pokus omyl,což není vhodný styl pro práci s cizím počítačem. Když jsem poprvé spustil internet,nevěděl jsem ani co je domovská stránka a měl jsem strach cokoliv udělat, abych se nedostal na nějaké placené stránky a nepřišel bankrot. Přihlásit se kamsi, bylo pro mne čímsi nesmírně riskantním a angličtinu také neovládám.Třeba do tohoto fora jsem se přihlásil dvakrát,protože do toho prvního jsem se nedokázal dostat.Dnes již strach nemám a brouzdám po internetu celkem bez problémů. Čili che to jen skoušet a skoušet i s tím, že se člověk někdy dopustí omylu.Postupem času si člověk zvykne. To ICQ jsem měl nainstalované,ale nikdy jsem je nevyužil,protože všichni s kterými jsem chtěl komunikovat měli spíše než ICQ Skype. A tak používám také Skype,Bylo by to výhodné, protože vlastně můžeš volat zadarmo, dokonce volaného i vidět, má li webkameru. Jenže je to vše na prdlačku, protože zjistíš,že jsou všichni stále ofline, čili to nemají zapnuté. Pracovat se skype je zcela jednoduché,ale většinou se nikam nedovoláš,protože nikdo není online.Ten skype si můžeš zadarmo stáhnout i internetu stejně jako ICQ,ale má proti ICQ výhodu v tom, že neobtěžuje. Icq tě začne dělat nabídky i když máš rozjetý nějaký program a proto jsem ho odinstaloval.Navíc ICQ svými svévolnými aktivitami spomaluje počítač. Když mu ty aktivity zakážeš, začne zlobit.
Do Prahy se dostanu málokdy, maximálně pokud tam mám objednávku na nějakou akci (hudba) Jsem po dvou infarktech a mám silnou cukrovku, a tak nikam zbytečně nevyrážím a neriskuji,že bych někde skolaboval. Na akce musím, protože se tím živím a toto riziko prostě přijmout musím.(dokud to jde).

MB
Go to Top of Page

Kurt
Uživatel

Czech Republic
75 Posts

Posted - 06/12/2008 :  17:04:06  Show Profile  Reply with Quote
Tak to jo. Ale, říkáš: základy. Budu rád, až se k těm základům začnu přibližovat.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 07/12/2008 :  13:25:43  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kurte.

A víš co je absolutním základem? Přestat se počítače bát. On snese víc než špalek na štípání dřeva. Když budeš mít hromádku dílů a poskládáš je jen dle toho jak se to vejde do slotů a jak pasují konektory a zapneš ho, tak si to sám ohledá a pozná kde co má. Maximálně si někdy zakřičí,když obrátíš nějaký kabel.Když nainstaluješ Windows,tak si to opět ohledá a veškerá zařízení si naintaluje sám.Problém nastane jen tehdy,když jako já půjčíš CD s instalací základní desky a zapomeneš komu. Potom počítač díky nějakému problému sformátuješ (třeba díky viru) a ´Windows na tu istalaci zařízení integrovaného na desce nestačí.To je potom honička, sehnat nové CD právě k té desce co máš. Prostě přestaň se počítače bát a vše půjde rychleji. Možná, že jsem se počítače přestal bát proto, že jsem ho měl vždy téměř zadarmo. Měl jsem známého na specielní skládce v Bavorsku a vozil jsem si plný kufr auta komponentů, ze kterých jsem doma skládal zadarmo počítače. Když se něco skazí, tak co nestálo to nic a tak se to prostě zahodí.Od té doby, co jsem ho přestal bát,přestal jsem ho ničit.

MB
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic   
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000