www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Mať rád.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 04/12/2008 :  09:23:43  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Rzwalde.

Ale jo. Jsem v něčem natolik jiný,že jsem s tím sám.Je to styl myšlení v algoritmech.Kdyby se v jedné místnosti setkalo deset algoritmiků, neměli by si o čem povídat i když by byli schopní všem ostatním rozumět,protože má každý to své, čím je nabitý jako Laydenská flaška a chce to dostat k ostatním.Nabírat si ještě navíc cizí náklad se žádnému většinou nechce,protože má dost toho svého. Pivař má své přátele pivaře, fyzik a matematik má své přátele mezi fyziky a matematiky a tito si mezi sebou rozumí. Algoritmik má své přátele tak trošku z ruky,často jsou vzáleni celá tisíciletí,ale on jim rozumí a dokáže z nich čerpat.Nojo, ale ve výsledku je mu to houby platné,protože to většinou dokáže ostatním sdělit opět v algoritmech, čili podoběnství a pohádkách. Těm však rozumí většinou opět jen algoritmici. Toto myšlení spůsobuje, že člověk žije tak trochu souběžně s ostatními lidmi,ale v tomto je stále sám. Že by mne to deprimovalo? To snad ani ńe. Já jsem si zachoval schopnost myslet i stejně jako ostatní a tak jsem neskončil jako podivín, kterému nikdo nerozumí. Problém nastane,pokud se setkám s pravdami matematiky, či fyziky,protože k nim přistupuji jinak a bylo tomu tak vlastně již ve škole. Já si vše představuji a v duchu to vidím jako na monitoru a najednou mně zde i onde cosi nesedí.Dokud se nespojí logika, nejsem schopný to přijmout a to bez ohledu na to jaká kapacita to splodila. To není neúcta ke kapacitám,ale moje neschpnost to přijmout. Proto jsem od matematiky a fyziky trošku vzálen.

MB
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000