www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Nové knihy
 Kundera

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
Oldow Posted - 18/01/2007 : 13:04:35
Vcera jsem slozil uspesne ustni zkousku z dila Milana Kundera a tak me napadlo, ze se mohl o sve znalosti podelit drive, nez se mi vytrati z pameti.
Ctete nekdo tohoto velikana? Jeho pojeti romanu je neuveritelne. Kresli velmi plasticky a verohodny svet zajimavymi metodami a zaroven prinasi i zajimave myslenky.
Pokud se chcete nechat inspirovat, doporucuji Zert. Nezacinejte Smesnymi laskami, sice jsou tenke, ale zdaleka nevystihuji mistrovo umeni.



8   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
homer Posted - 04/12/2009 : 18:28:11
Z Kunderových esejů jsou nejlepší Testaments Betrayd. Zábavné, podnětné a jako všechny Kunderovy knihy trochu povrchní. Rozebírá tam opět svá oblíbená témata - úpadek moderní kultury, Janáčka, roli emocí v umění.
axel01 Posted - 02/11/2009 : 23:07:23
Aha, tak pardon, vynechala jsem Georgikovu reakci :-D tož nic...
terrapin Posted - 02/11/2009 : 16:19:28
Mne sa ako laikovi najviac pozdávala Kunderova Nesmrtelnost (úžasná kniha) . Žert ma až natoľko nenadchol, predsalen ku spoločenskej tématike moje srdce nemá až tak blízko.
Ondřej.A.H. Posted - 06/06/2009 : 16:22:19
Kundera je báječný autor s nesčetným množstvím ocenění. Žert jsem nečetl, jsem spíše zaměřený na poetiku. Ale podle ohlasů stojí za to. Moc se mi ovšem líbil Valčík na rozloučenou.
Oldow Posted - 27/05/2007 : 10:57:36
NO tak ja odbornik urcite nejsem, ale je pravda, ze Kunderovo ovazovani me hodne oslovuje a dost mi dalo. K esejim jsem se zatim nedostal, ale z toho co jsem cetl jsem si jisty, ze treba Umeni romanu, bude hodne podnetny cteni. Jinak do Zertu se urcite pust, ani nejde vypsat kolik je tam zajimavych myslenek, u me to zafungovalo jako kniha, ktera dokaze vyslovit vagni nazory, ktere clovek neumi formulovat. Jinak se mi hodne libila nesmrtelnost, zvlast jeji rovina ktera kritizuje nahlizeni na autora. Celkem pochopitelne u stredoskolskeho studenta. Casto se mluvi o Smesnych laskach, ale me se nelibily. Podle me jdou moc po povrchu a postradal jsem v nich autorovu neuveritelnou schopnost interpretace reality, je to prakticky jenom o vztazich. Ale taky uz je to nejaka doby co jsem to cetl, takze pokud je tu nekdo s jinym nazorem, jsem pripraven ten svuj revidovat.



Georgik Posted - 23/05/2007 : 16:01:06
Milan Kundera - autor par excellence.
Čtu spíše světové autory, ale i v české literatuře jsem už našel 2 spisovatele, kteří za něco stojí: Karla Čapka a právě Milana Kunderu. Četl jsem od něho zatím jen NESNESITELNOU LEHKOST BYTÍ (doporučuji!) a chystám se na ŽERT a později snad na něco dalšího. Chtěl bych zkusit i jeho eseje. Zjištuji, že je tady na Kunderu odborník, tak toho využívám a ptám se: co Kunderovy eseje?
Oldow Posted - 18/01/2007 : 16:48:58
rajisi
Tak nejvyssi cas zacit, slibuju, ze toho nebudes litovat, ta kniha (zert) je skvela, smesne lasky asi vychvalovala tvoje ucitelka, ze ji to nekde ucili.



rajis Posted - 18/01/2007 : 14:18:17
Klidně se přiznám, že jsem od něho nečetl vůbec nic. Pamatuji si, že Směšné lásky a Žert vyzdvihovala naše učitelka na střední. Ale to je asi tak vše co vím...............................

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000