www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Ráj začíná vědeckým pokusem na mé zahradě

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
Dalibor Grůza Posted - 03/07/2010 : 17:59:59
Rozhodl jsem se příjmout do rodiny slepici a kohouta, kterým hrozí smrt pro jejich útočnost ve velkochovu, stejně jako jsem přijal do rodiny z útulku mého hodného ale zřejmě zbabělého psa bada (anglicky bad špatný, anglicky buddy vyslovováno bady přítel) za účelem následného vědeckého pokusu, kterým chci, snad i s Vámí všemi, zachránit svět a započít dosažení ráje pro nás všechny:

Podle Filosofie rovnováhy jsou možné tři řešení:

1) Za prvé zemřou bad či slepice a následně zřejmě i já z podvýživy z nedostatku vhodných živin, což by dle Filosofie rovnováhy mohlo znamenat převahu buď vakua nebo vlnění o rychlosti světla ve Vesmíru.

S vysokou pravděpodobností mohu tuto možnost vyloučit na základě vědeckého pokusu, který jsem provedl na sobě přechodem na stravu založenou zásadně na rostlinných semenech, rostlinných plodech, mléku (biomléku při bolesti kostí zejména chodidel cca 1 litr mléka za 14 dní) a vejcích (v současnosti jím dvě vejce za dva dny, když jsem ospalý dvoje bramborové hranolky s dvěma tatarkmi tak jednou za měsíc zřejmě z nedostatku vitamínů B obsažených v bramborách a zejména vitamínu B12 obsaženého ve větším množství ve vaječných žloutcích v tatarce), výjmečně jím zejména černý chleba. Z důvodu toho, že jsem zřejmě nejedl pravidelně lněný olej a neměl dostatek PUFA omega-3 esenciálních mastných kyselin (Mast­né kyseliny označené krkolomnými názvy eikosapentaenová a dokosahexaenová, zkráceně EPA a DHA, jsou pro zdraví člo­věka mimořádně užitečné, ba přímo nezbytné látky. EPA a DHA vznikají v průběhu přeměny základního člena řady mastných kyselin, kterým je kyselina alfa-linolenová (ALA). V přirozené stravě můžete kyselinu alfa-linolenovou(ALA) najít například v olejích ze lně­ného semínka, kanoly nebo lískových oříšků. Naneštěstí v dů­sledku nadměrného příjmu mastných kyselin řady omega-6, obsažených v kukuřičném, sójovém, řepkovém a slunečni­covém oleji a v margarínech je tvorba EPA a DHA znemož­něna), které jsou obsaženy v čísté podobě v lososu, makrele, sledi, pstruhu, nadbytek kyseliny alfa-linole-nové (ALA) se vyskytuje především ve lněném oleji, jsem musel zřejmě pro znemožnění tvorby EPA a DHA sníst od června 2008 do teď jednu konzervu tresčích jater a jednu konzervu baltických sardinek. Dále se léčím na schizofrenii a užívám cisordinol depot (jednu injekci za 21 dní) a kventiax (50 mg na noc každý den).

Literatura: http://cs.wikipedia.org/wiki/Omega-3_nenasycen%C3%A9_mastn%C3%A9_kyseliny , http://www.knivic.unas.cz/omegapodrobne.htm

2) Bad nevydrží bez masa, i když nám budu dávat vejce od obou slepic a mléko a rostlinou stravu, a budu muset zabít některou nebo obě slepice tím, že ji zhypnotizuji točením s ní a poté ji useknu hlavu a tím protnu krční tepnu, nechám vykrvácet, což by znamenalo bezbolestnou smrt pro slepice s co nejmíň jejich úzkostí před jejich smrtí, protože budou hluboce spát a z šoku z protnutí krčni tepny nepocítí ani ve spánku bolest před odumřítím jejich mozku odkrvením (vyjma hypnózy viz Tóra čili Starý zákon čili pět knih Mojžíšových).

To by dle Filosofie rovnováhy mohlo znamenat rovnováhu vakua a vlnění o rychlosti světla ve Vesmíru.

3) Přežijí bad i obě slepice jen na mnou podávané či připuštěné rostlinné stravě, vejcích a mléku a na tom, co najdou bez mého vědomí(slepice na zahradě, bad při procházkách).

To by dle Filosofie rovnováhy mohlo znamenat rovnováhu vakua a vlnění o rychlosti světla ve Vesmíru a zároveň možnost pohybu o rychlosti světla předmětů o nenulové klidové hmotnosti (dle speciální teorii relativity o nekonečné energii) za hranicemi našeho Vesmíru představovaných tímto vakuem a světlem v našem Vesmíru, tedy Boha, který z teologických důvodů nápravy hříšníků ve světě poskytne světu novou energii-pohyb a tím zmenší současnou entropii-vyhoření-stejnorodost našeho Vesmíru.

Pozn.: Plánovaný prostor zahrady pro jednu či dvě slepice bude cca 4x6m(24 metrů čtverečních), prostor bude oplocený průhledným cca 2metry vysokým pletivem, je tám tráva a několi stromů, např. třešně

Otázky, které bych chtěl zodpovědět:

- Jak velký je podle Vás vhodný prostor pro dvě či jednu slepici.
- Mám si pořídit nejdříve kohouta či slepici či jenom kohouta či jenom slepici(zřejmě půjde o útočné jedince z velkochovů, kteří by museli být jinak usmrceni)
- Jaké případně budou podle Vás příznaky nevratného ohrožení smrtí u slepic a u bada



( Filosofie rovnováhy viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Dalibor Grůza Posted - 14/09/2015 : 18:41:57
O mouchách a komárech


quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

2.) Člověk má povinnost zabít co možná nejméně (tj. při ochraně života) živých tvorů, a aby přirozeně co nejméně cítili bolest. (tj. podle mne člověk může zabít živého tvora jen při nejméně 95-100% pravděpodobnosti, že tím zachrání život jiného živého tvora, tak aby tím způsobil co možná nejméně smrti a bolesti) Filosofie rovnováhy s. 24

Můj shora uvedený návod lze mít v současnosti za překonaný, protože jestliže mám postupovat stále blíže k ráji na mé zahradě a u mne doma, tak z něj nelze trvale vylučovat žádné živé tvory, ani klíšťata, blechy, komáry, štěnice, jihoamerické upíry (tj. netopýry sající krev), protože i tito živí tvorové se mohou chovat zodpovědně a nevysát více krve, než je nezbytné. Proto je třeba tyto tvory neustále zkoušet, zda zneužijí toho, že je připustíme do svých domovů a přemnoží se, pak zřejmě bude nutno proti nim co nejhumánněji zasáhnout, případně při krajní nezbytnosti některé z nich co nejhumánněji usmrtit, nebo se budou chovat zodpovědně podle nejzákladnějšího axiomu (tj. pravděpodobného avšak neprokázaného zjištění) mé Filosofie rovnováhy, že všichni živí tvorové, tedy i tito krvejedi ve skutečnosti nejvíc chtějí žít ve světě, kde by se měli všichni rádi. Filosofie rovnováhy s. 342


Níže jde o dočasné řešení, než by se nám podařilo dosáhnout ráje pro všechno živé, kde všechen hmyz budou naši přátelé a nebudou se přemnožovat. Přemnožení hmyzu je zřejmě trest za naše působení větší než co možná nejmenší smrti a bolesti hmyzu.

Mouchám je třeba dát šanci a připustit je do našich domovů, jestli se nepřemnoží. Jestliže na člověka sedají mouchy, tak si musíme určit hranici, u kolika much to vydržíme, např. i s tím, že si oblečením zahalíme naše tělo, aniž by to vážně poškodilo naši psychiku (u mne je to zřejmě jedna silně dlouhodobě otravující moucha), tento počet much je třeba nechat na sebe sedat, aniž bychom je ohrožovali smrtí. Při překročení této hranice počtu much, která vážně ohrožuje naši psychiku, můžeme použít milosrdné odpuzující prostředky, tj. zásadně repelent nezkoušený na živočiších jako např. sníst česnek viz http://www.prozeny.cz/magazin/bydleni-a-zahrada/poradme-si/6687-jak-na-mouchy nebo, nepomůže-li, zkoušený na živočiších vynalezený před dlouhou dobou, řádově před desítkami let, kdy pokusní živočiši za tak dlouhou dobu téměř zapomněli na způsobenou smrt a bolest. Nepomůže-li to, můžeme na útočící mouchy útočit rukou s tím, že, jestliže se ani toho neleknou nebo se nám je nepodaří chytit živé a vypustit do přírody, můžeme je při našem útoku rukou pouze na našem těle a, nepomůže-li to, i mimo něj vystavit nebezpečí smrti, takže nestačí-li při našem útoku rukou odletět, jsme srozuměni s tím, že bychom je mohli zabít rozmáčknutím při našem útoku rukou proti nim (viz eventuální úmysl jejich usmrcení). Při překročení hranice, kdy i při výše uvedeném útoku naší rukou proti přemnoženým mouchám s naším eventuálním úmyslem jejich usmrcení je ohrožena vážně naše psychika, můžeme použít k jejich usmrcení plácačku na mouchy způsobující okamžitou (tzn. humánní) smrt mouchy, která na nás útočí. Je-li překročena další hranice počtu much, kdy je i přes použití výše uvedené plácačky na mouchy vážně ohrožena naše psychika, můžeme použít usmrcující milosrdný insekticid, tj. zásadně insekticid vynalezený před dlouhou dobou, řádově před desítkami let, kdy pokusní živočiši za tak dlouhou dobu téměř zapomněli na způsobenou smrt a bolest, a který má rychlý smrtící účinek. U komárů výše uvedené platí obdobně s tím, že je menší nebezpečí vážného ohrožení naší psychiky, protože na nás útočí zásadně, když spíme. Nikdy nepoužíváme mucholapky, protože jde o týrání přilepeného hmyzu před jejich smrtí zásadně hladem a žízní. To vše při dodržování stálé povinnosti každého podle Filosofie rovnováhy působit co možná nejméně smrti a bolesti.

Literatura: http://kreperat.blog.cz/1303/mucholapka-nelidsky-vynalez , http://pro-zivot.webnode.cz/co-vime-o-prirode-/moucha-domaci/ , http://www.panelplus.cz/cz/599.nevitani-dvoukridli , http://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1055964/larvy-od-much , https://cs.wikipedia.org/wiki/Dvouk%C5%99%C3%ADdl%C3%AD , https://cs.wikipedia.org/wiki/Moucha_dom%C3%A1c%C3%AD , http://www.prozeny.cz/magazin/bydleni-a-zahrada/poradme-si/6687-jak-na-mouchy , http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/73410/otravne-mouchy-se-probudily-kazda-nese-miliony-bakterii-jak-je-zahnat.html

(viz www.spvzt.cz , www.spvzt.sweb.cz , www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
Dalibor Grůza Posted - 13/09/2015 : 12:11:54
K pitné vodě z kohoutku v restauracích

Není dobré dávat si v restauraci zásadně minerálku v malých lahvích, protože k lepení etiket na láhve se používá klih z poražených zvířat. Řešením je pitná voda z kohoutku či chlazená pitná voda z kohoutku jako např. z automatu Postmix, viz http://www.addfood.cz/postmix.htm v hotelu Rustikal v Hustopečích u Brna, viz http://www.rustikal.cz/restaurace/ za cenu 1 litr za 20,- Kč ve džbánu.

(viz www.spvzt.cz , www.spvzt.sweb.cz , www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
Dalibor Grůza Posted - 11/09/2015 : 23:25:52
Důvod Filosofie rovnováhy a zákona o porážkové dani


Podle většinového názoru je člověk vrcholným predátorem v přírodě, a proto má právo zabíjet jiné živé tvory, zejména mám na mysli zvířata, hmyz a rostliny či houby, a, i když se to člověku třeba ani nelíbí ani to veřejně nepřizná, člověk musí respektovat skutečnost, že v přírodě vládnou silní, často nemilosrdní predátoři, a člověk jako vrcholný predátor se musí podle toho také ve svém životě zařídit, člověk má tudíž údajně právo být rovněž nemilosrdný. Toto má částečně dokazovat historická tradice lidstva a pozorování přírody, zejména Darwinova evoluční teorie, i když dokonalý exaktní vědecký důkaz tohoto zatím exaktní vědou předložen nebyl.

Naopak dle Filosofie rovnováhy platí v přírodě zákon výlučné harmonie, tj. symbiózy, tj. z dlouhodobého hlediska nesilnější zákon lásky (definovaný samozřejmým způsobem mou Filosofií rovnováhy, že "Všichni živí tvorové ve skutečnosti nejvíc chtějí žít ve světě, kde se budou mít všichni rádi, proto je každý stále povinen působit co možná nejméně smrti a bolesti. Vše ostatní jsou více názory (spekulace).). Toto se opírá o mou vědeckou hypotézu, že podle „Filosofie rovnováhy“ jsou živé mikroorganismy, zejména živé buňky schopny rozeznat a zapamatovat si, zda je chráníme, zejména krmíme, nebo zda je zabíjíme. Tedy i tyto živé mikroorganismy jsou schopny podle „Filosofie rovnováhy“ základní myšlenkové - duševní úvahy rozlišovat a zapamatovat si přítele a nepřítele. Dalo by se říci, že mají duši v náboženském slova smyslu. K nepřátelskému živému mikroorganismu se pak nejen tyto živé mikroorganismy, ale i jejich blízké či příbuzné živé mikroorganismy chovají nepřátelsky, resp. jej požírají, což se v našem makrosvětě zřejmě projeví jako spor, hádka, nemoc, bolest, válka, zranění, neštěstí, neúspěch, smrt apod. K přátelskému živému mikroorganismu se potom podle „Filosofie rovnováhy“ tyto živé mikroorganismy chovají rovněž přátelsky, resp. jej nepožírají. A požírají ty živé mikroorganismy, které by jej chtěly sežrat. Přátelské chování mikroorganismů se v makrosvětě projeví buď jako klidný a dlouhý život můj a mých potomků, nebo jako řada přátel a spolubojovníků, kteří jsou za nás ochotni se obětovat a bojovat. Ve své Filosofii rovnováhy se pokouším nalézat rovněž exaktní přírodovědecké důkazy svědčící pro tuto hypotézu.

Platí-li má Filosofie rovnováhy, pak se každému živému tvoru v přírodě i člověku jako vrcholovému predátoru v přírodě z dlouhodobého hlediska vyplatí stále být co možná nejméně predátorem, tj. stále působit co možná nejméně smrti a bolesti, nebo alespoň stále nepůsobit o mnoho více než co možná nejméně smrti a bolesti. Bude-li se chtít lidská společnost dále humanizovat, pak se dá předpokládat, že zcela jistě dojde v budoucnu k uzákonění mnou navržené porážkové daně, nebude-li se lidská společnost dále humanizovat, pak k tomu zřejmě nedojde.

(viz www.spvzt.cz , www.spvzt.sweb.cz , www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
qedisk Posted - 25/08/2015 : 14:35:38
Dalibor Guza - ty si iny slizon.
Dalibor Grůza Posted - 25/07/2015 : 17:35:53
O masturbaci


quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

FILOSOFIE ROVNOVÁHY
FILOSOFIE LÁSKY ANEB ŘÁD VÍTĚZNÉ ARMÁDY:
"Všichni živí tvorové ve skutečnosti nejvíc chtějí žít ve světě, kde se budou mít všichni rádi, proto je každý stále povinen působit co možná nejméně smrti a bolesti." Vše ostatní jsou více názory(spekulace).

Dále bych se chtěl věnovat případu krajní nouze:
- kdy jde užít chráněný sex (např. různé druhy antikoncepce či kondom) nebo
- masturbovat,
tedy se chovat v rozporu s výše uvedeným pravidlem č.2.), tedy zabít pohlavní buňky před jejich přirozenou smrtí. Je tomu tak tehdy nejsme-li již schopni vydržet psychický či fyzický tlak, který na nás vyvíjí naše tělo, případně prostřednictvím našeho okolí. Dochází tak k obětování pohlavních buněk za účelem záchrany jiných buněk našeho těla (např. mozkových buněk) a tím i našeho psychického zdraví, resp. našeho života. Filosofie rovnováhy s. 122-123

Mělo by jít a sledovat se krásné heterosexuální porno ... Toto porno by mělo být jedincem sledováno, resp. konsumováno pouze v případě, že je to nezbytné k zplození potomků, nemělo by jít o zbytečnou masturbaci, resp. onanii, resp. o zbytečné zabíjení mužových spermií. Přednost dle výše uvedené vůdčí zásady mé Filosofie rovnováhy nezabíjení zbytečně při natáčení porna před výše uvedeným osobním účinkováním živých tvorů a nikoliv úmyslným zabíjením spermií při onanii, resp. masturbaci pornoherců v něm by samozřejmě měla mít s vývojem dokonalosti techniky možné výše uvedený plodící účel splňující kreslené porno. ...

Spermie určitého jedince jako živí tvorové se zřejmě vyznačují jak velkou soutěživostí při tom, aby ta nejkvalitnější oplodnila ženino vajíčko, zároveň však také, zřejmě vzhledem ke své příbuznosti a podobnosti, velkou sounáležitostí, kdy téměř všechnny spermie jsou ochotny zemřít, aby jedna z nich se mohla vyvinout v potomka či potomky partnerů. Filosofie rovnováhy s. 367

16. Muž, z něhož by vyšlo símě scházení, zmyje vodou všecko tělo své, a bude nečistý až do večera. Leviticus 15, viz www.etf.cuni.cz/~rovnanim/bible/k/Lv15.php , www.biblenet.cz/b/Lev/15

Literatura: www.extra.cz/panove-pozor-nedostatek-spanku-zpusobuje-neplodnost , www.jewfaq.org/sex.htm , https://en.wikipedia.org/wiki/Religious_views_on_masturbation , https://en.wikipedia.org/wiki/Homosexuality_and_Judaism , https://en.wikipedia.org/wiki/Abomination_(Bible) , https://en.wikipedia.org/wiki/Forbidden_relationships_in_Judaism , http://xman.idnes.cz/dejiny-masturbace-od-a-do-z-dc6-/xman-sex.aspx?c=A080422_213921_xman-sex_fro , https://cs.wikipedia.org/wiki/Masturbace , https://en.wikipedia.org/wiki/Judaism_and_masturbation , https://en.wikipedia.org/wiki/Posek , www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/371193-sexuolog-jaroslav-zverina-prostituci-provozuji-lide-stejne-jako-zvirata.html , http://revue.idnes.cz/muzeme-odolat-nevere-0rw-/lidicky.aspx?c=2001M041V01A , http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-laska-a-vztahy-laska-a-vztahy/160843/nechci-byt-neverna-ale-jak-odolat-pokuseni.html , www.zenska-neplodnost.cz/produkce-spermii" target="_blank">http://www.zenska-neplodnost.cz/produkce-spermii , http://hudba.zoznam.sk/elan/piesen/zanedbany-sex/ , http://ona.idnes.cz/vse-o-penisu-cya-/zdravi.aspx?c=A141126_094422_zdravi_pet , www.super.cz/376495-zpevak-slavne-skupiny-promluvil-za-mou-rakovinu-krku-muze-oralni-sex.html" target="_blank">http://www.super.cz/376495-zpevak-slavne-skupiny-promluvil-za-mou-rakovinu-krku-muze-oralni-sex.html

(viz www.spvzt.cz , www.filosofierovnovahy.sweb.cz , www.spvzt.sweb.cz )

Dalibor Grůza Posted - 23/07/2015 : 16:02:36
K myslivectví a lesnictví dle Filosofie rovnováhy


quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

Řešením krize současné demokracie je tudíž pozvednout mravní úroveň obyvatel demokratických států, to je možné podle mého názoru uvědoměním si práv všech ostatních živých tvorů, zejména jde o základní právo každého živého tvora na dlouhý, šťastný a důstojný život a smrt téměř bez psychické a tělesné bolesti ... Filosofie rovnováhy s. 385


Z výše uvedeného plyne, že dle Filosofie rovnováhy je třeba zamezit velkovýrobě v myslivectví a lesnictví, tedy rození velkého množství zvířat, která jsou brzy po svém narození zabita lovci, a to i když se tito velkochovatelé lovné zvěře ohánějí láskou ke zvířatům, zajištěním života většího počtu lovné zvěře v přírodě a péčí o ně, přitom tito velkochovatelé lovné zvěře střílí ve velkém toulavé psy a kočky, kteří poškozují tyto jejich velkochovy lovné zvěře. Filosofie rovnováhy není proti lovu, avšak schvaluje pouze lov zejména přemnožených zvířat při vysoce pravděpodobné ochraně jiných živých tvorů při dodržení stálé povinnosti každého dle Filosofie rovnováhy k působení co možná nejméně smrti a bolesti. Proto by se měly upřednostnit přírodní symbiotické chovy lovné zvěře, která by prožila dlouhý, šťastný a důstojný život a smrt téměř bez psychické a tělesné bolesti, tj. neměly by se nadmíru zvětšovat počty lovné zvěře a lovců, což nutně sebou přináší hrůzu současných průmyslových zemědělských velkochovů (tj. koncentračních táborů zvřat) i v lesnictví a myslivosti.

(viz www.spvzt.cz , www.filosofierovnovahy.sweb.cz , www.spvzt.sweb.cz )
Dalibor Grůza Posted - 21/07/2015 : 20:59:31
Když ho nepostaví (rozuměj žena mužův pohlavní úd), tak si ho ani nezaslouží (rozuměj tato žena tento mužův pohlavní úd, příp. i tohoto muže).


quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

Proč nejen dospělým, ale i dětem více vadí homosexuálně orientovaní chlapci než dívky, vysvětluje Zdeněk Sloboda, jednatel organizace PROUD, zlepšující životní podmínky sexuálních menšin, jež semináře iniciuje.

„Sociologická odpověď je vcelku jednoduchá. Je to tím, jak je v západním světě konstruováno mužství – typicky šovinisticky. V něm se neguje vše holčičí, například kluci nepláčou. Chlapci jsou vychováváni, aby hlavně nebyli zženštilí. Zatímco u dívek je výchova vede k tomu, aby byly krásné a staly se matkami,“ vysvětluje rozdílný postoj výchovy chlapců a dívek Sloboda.

„Jakmile přijde do třídy homosexuální spolužák, vzniknou ze strany ostatních kluků tři problémy. Za prvé svou orientací ohrožuje maskulinitu, oslabuje je. Vzhledem k tomu, jak sexuálně je homosexualita komunikována oproti heterosexualitě, se kluci bojí, že po nich všech hned vyjede a bude je sexuálně obtěžovat. A za třetí si s ním nemají o čem povídat, protože chlapecké party v pubertálním věku řeší sporty, technologie a holky, což podle nich gaye nezajímá,“ popsal modelovou situaci Sloboda.

Naopak dívky jako sexuálně pasivní v očích svých spolužáků nikoho ohrozit nemůžou.

http://www.novinky.cz/domaci/375564-lesby-ve-tride-nevadi-gayove-ano.html



Mně skutečně nezajímá sport, protože jej považuji za městskou deformaci (viz původně zřejmě starověké řecké městské státy, zejména Sparta, která dala pojmenování celému odvětví sportu) pravěkého zemědělství a lesnictví, tedy původně pravěkých pastevců, oráčů a lovců, které představovaly původní fyzicky namáhavou, avšak smysluplnou práci mužů, která zvyšuje hladinu testosteronu u mužů, a to na rozdíl od sportu, který představuje městsky deformované velké nesmysluplné, proto většinou krátkodobé, vynakládání energie. Kromě toho k pravěkému zemědělství a lesnictví patřilo rovněž sběračství, které pro svou fyzickou nenáročnost bylo především výsadou žen. Ani mne nezajímají moc technologie, ve kterých nevidím cíl, ale prostředek dosažení určitého cíle, počítačové hry pak považuje v případě gamblerských počítačových her za deformovaný sport, kdy hráč např. místo fyzicky namáhavého ježdění s tankem sedí za stolem a supluje tak původní sport a ještě původnější zemědělství a lesnictví počítačovou hrou ježdění s tankem. Jediné co mne zajímá z výše uvedené trojice jsou ženy, které podle mne svou vůlí uschopňují muže k pohlavnímu styku (podle starého českého přísloví: Když ho nepostaví (rozuměj žena mužův pohlavní úd), tak si ho ani nezaslouží (rozuměj tato žena tento mužův pohlavní úd, příp. i tohoto muže).) Deformovaný pohlavní výběr v soudobé společnosti, který se posunul z původního pravěkého zemědělství a lesnictví k městským sportu a technologiím, podle mne má vinu na řadě deformacích soudobé společnosti, mimo jiné velkou vinu rovněž na zženštilosti mužů a mužskosti žen v soudobě Západní společnosti. Proto doporučuji ve své Filosofii rovnováhy budovat kromě školních hřišť rovněž školní zemědělské farmy budované na principu milosrdnosti, a to již od základních škol.

(viz www.spvzt.cz , www.filosofierovnovahy.sweb.cz , www.spvzt.sweb.cz )
Fallout Posted - 21/07/2015 : 20:23:20
Magore.
Dalibor Grůza Posted - 06/07/2015 : 11:46:20
Vegetariánství při mateřství a dětství a dospívání


quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

Dieta laktoovovegetariánská s příjmem ryb či drůbeže je jednou z nejvhodnějších diet pro zdravé dospělé obézní, pro obézní v riziku diabetu i pro obézní diabetiky bez komplikací. Rozhodně ale i tato dieta škodí dětem, těhotným a kojícím. Viz www.wikiskripta.eu/index.php/Vegetari%C3%A1nstv%C3%AD_(1._LF_UK,_NT)

Nejpřísnějším směrem vegetariánství je veganství. Při jeho dodržování nepřipadá v úvahu konzumace žádné potraviny živočišného původu. Mírnějším směrem je lakto-ovo-vegetariánství, které z živočišné říše povoluje konzumaci mléka a vajec. Semivegetariánství umožňuje kromě mléka a vajec konzumaci ryb a drůbežího masa. Pulo-vegetarián smí z živočišné říše pozřít pouze drůbeží maso, zatímco pesko-vegetarián pouze plody moře.

Radikální omezení či úplné vyloučení živočišné stravy z jídelníčku těhotné ženy s sebou přináší rizika vycházející z nedostatečného příjmu zejména bílkovin, vitamínů B2, B6, B12, D, vápníku, železa, zinku, jód a esenciálních MK. Výhodou semivegetariánství, pulo-vegetariánství a pesko-vegetariánství je alespoň částečný přísun bílkovin, vitaminů B2, B12, D, zinku a omega-3 MK. Vyloučením konzumace červeného masa je však nasnadě deficit železa, jehož je hlavním zdrojem. To platí i pro lakto-ovo-vegetariánství, avšak matky uznávající tento směr jsou, na rozdíl od ostatních druhů vegetariánství, dostatečně zásobeny alespoň vápníkem. Bakalářská práce pod vedením doc. MUDr. Dany Müllerové, Ph.D. Viz https://otik.uk.zcu.cz/bitstream/handle/11025/2220/BAKALARSKA%20PRACE%20-%20V.d.p.t.z.v%20t.a%20p..pdf?sequence=1.

• Golem
Co si myslíte veganství, vitariánství, fruktariánství a nektariánství?
• Host chatu
Jsou to výživové styly, které vyžadují velké znalosti, aby bylo možné zdravému člověku bez zvýšených nutričních potřeb zajistit přežití. Pokud je nemocný, vyžaduje operaci, je ve fázi zvýšené potřeby živin (těhotenství, kojení, růst), je výživa tímto stylem vysloveně škodlivá
• Golem
Co vegetariánky v těhotenství, je to riziko?
• Host chatu
Pokud se jedná o ovolaktovegeteriánky s dostatečným přívodem kvalitní bílkoviny ve vejcích a mléčných výrobcích, lze to tolerovat, jinak se jedná o velké riziko - u veganek či přísnějších forem vegetariánství.
...• Dan Kostka
Co částeční vegetariáni, co jedí bílé a nejedí červené maso?
• Host chatu
Tento výživový styl v sobě nezahrnuje žádná zdravotní rizika.
...• V. Zibová
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak se stavíte k názoru světových odborníků na výživu z Americké dietetické asociace, britské státní instituce zaštiťující veřejnou zdravotní péči, Kanadských dietologů, Americké pediatrické akademie či australské vládní organizace National Health and Medical Research Council, že správně rozvržená vegetariánská či veganská strava je zdravá, nutričně vyvážená a zdravotně přínosná v prevenci i léčbě různých onemocnění a vhodná pro výživu dětí, dospělých, těhotných i kojících žen?
• Host chatu
Pokud se týká ovolaktovegeteriánů, neměl bych s tím jakýkoliv problém. Pokud se týká veganství, je nutná pečlivá skladba potravin tak, aby v ní nic nechybělo. Děti, kojící a těhotné mají větší potřebu bílkovin a esenciální aminokyseliny jsou v různých rostlinných potravinách limitovány. Lze velmi snadno dojít k nějakým karencím. Vitamin B12 není v rostlinné stravě obsažen. V Americe převládá styl konzumace dietních doplňků ve formě tablet, což sám nepokládám za vhodný styl. Dětem, těhotným a kojícím bych veganství nedoporučil.
Pozn.: Host chatu: MUDr. Pavel Kohout, Ph.D. od roku 2002 pracuje v Thomayerově nemocnici v Praze a vede Centrum výživy FTN.
Viz www.tyden.cz/chat-s-osobnosti/o-vegetarianstvi-s-lekarem-pavlem-kohoutem_535/

Během těhotenství vykazují ženy často značně snížené hodnoty hemoglobinu. Dostatek železa je však potřebný pro plod, vytvoření placenty a regulaci tlaku matky. Pokud železo chybí, může to zabraňovat růstu plodu a zvyšovat riziko potratu. Německojazyčné výživové společnosti proto těhotným ženám doporučují zvýšení přísunu železa z 15 na 30 mg/den; kojícím, stejně jako nekojícím ženám po porodu pak příjem 20 mg/den k vyrovnání ztráty během těhotenství a porodu. Viz www.nesehnuti.cz/wp-content/uploads/vegan_deti-1.pdf

Osoby s horším vstřebáváním železa nebo s jeho větší denní potřebou by měly brát doplňkové preparáty tohoto minerálu. Kromě klasických farmaceutických přípravků existují na trhu také přípravky na bázi rostlinných výtažků. Viz www.vegetarian.cz/mineral/zelez.html

On 18. May 2013, at 6:48 PM, JUDr. Dalibor Grůza Ph.D.-advokát <ak-gruza@seznam.cz> wrote:

Vážený hinduisto,

... Dělal jsem na sobě pokus (viz má kniha Filosofie rovnováhy www.spvzt.cz nebo www.spvzt.sweb.cz ) s dlouhodobou ovo-lakto vegetariánskou stravou (pro nezasvěcené jedl jsem dlouho rostlinnou stravu, z živočišných potravin pouze mléko a vejce), přičemž jsem si hlídal složení svých potravin, aby tam nebyla žádná případná živočišná složka z poražených zvířat, např. éčka, dále jsem nejedl žádné doplňky stravy ani vitamíny, které by mohli být vyrobeny z poražených zvířat.

Výsledkem této mé dlouhodobé ovo-lakto vegetariánské stravy byly následující zdravotní problémy: bolest břicha, nadýmání, průjmy, zvracení, vředy na sliznici, loupání kůže, alergický šok (svědění a vyrážka po celém těle), bolest kloubů a kloubní chrupavky, vyčerpanost či únava při jakékoliv větší námaze, tyto problémy mě zmizí vždy, když sním maso z mých mršin zvířat. Kvůli Vašim morálním zábranám jíst mršiny nehodlám umřít na výživovou nedostatečnost, ani proto nemusím, ani proto nehodlám zase ze svých morálních zábran úmyslně zabít ani nechat zabít nějaké zvíře za účelem své potravy a budu i nadále jíst při svých výše uvedených zdravotních příznacích minimální potřebné množství mršin zvířat.

Odpověď za SPVŽT:
Autor: Dalibor Grůza
Time: 09-12/12/2012

Strana za práva všech živých tvorů chce spojit a bojovat za práva všech živých tvorů, živými tvory myslím jak lidi tak i zvířata, a to včetně masožravých zvířat, a dále rostliny a ostatní živé tvory.

Nechci tříštit síly, proto chci dnes bojovat pouze proti našemu současnému nejhoršímu zlu ve vztahu ke zvířatům, tedy porážkovým průmyslovým velkochovům. K tomu jsou nutné peníze na transformaci našeho zemědělství na milosrdnější způsoby živočišného hospodaření, k čemuž má sloužit porážková daň. Podle mne jde o první v současnosti nejdůležitější krok SPVŽT dobrým směrem, podle připravenosti společnosti budou následovat další.

Já sám výrobky z poražených zvířat ani můj pes nejíme, z živočišných potravin jím pouze vejce z domácího chovu, kde neporáží ani nedávají porážet žádné slepice ani žádné kohouty, kozí mléko z chovu, kde neporáží ani nedávají porážet žádné kozy ani žádné kozly, a brojlery z mého útulku pro brojlery, kteří nebyli zabiti úmyslně žádným člověkem, zemřelí zásadně na stáří. Těmito přirozeně uhynulými brojlery krmím rovněž svého psa vedle těchto vajec a tohoto mléka a vegetariánského krmiva ami dog. Já sám bych zřejmě podle mé zkušenosti nepřežil zdravý pouze na ovo-lakto vegetariánské stravě bez tohoto masa a zcela jistě by podle mé zkušenosti bez tohoto masa nepřežil zdravý můj pes, který je masožravec.

Mé stanovisko o zdravotní nutnosti jíst toto maso v mém případě a v případě mého psa vychází z mé zkušenosti, resp. mnou uskutečněného dlouhodobého vědeckého pokusu s pouhou dlouhodobou lakto-ovo vegetariánskou stravou v mém případě a v případě mého psa (viz má kniha Filosofie rovnováhy k dispozici na www.spvzt.cz ). Mimochodem v Indii nechovají zřejmě téměř vůbec masožravé psy a kočky, aby jim nemuseli dávat maso. A co se týká zdravotní nutnosti jíst maso pro člověka žijícího dlouhodobě v Indii, jehož předci byli po generace uvyklí jíst maso, uvádím příklad současného dalajlámy, který, ač chce být vegetarián, musel z vážných zdravotních důvodů začít jíst maso (viz http://mysticbanana.com/why-isnt-the-dalai-lama-a-vegetarian.html ).

Jedení přirozeně uhynulých zvířat člověkem není nová myšlenka, nýbrž tato myšlenka je tisíce let stará a pochází z Indie. Přežila u starých Romů (někdy také cikánů), kteří pocházejí a přišli ve středověku do Evropy z Vaší Indie. "Podle starých Romů jsou zdechliny čistší maso, protože zvíře nezemřelo násilnou smrtí", a Romové vymysleli také geniální recept, jak jíst zdechliny, "zdechliny se vyvářely ve více vodách" (viz www.mills.cz/assets/Absol_prace/AP2010-SP_denni/Rosecka-SP2010.pdf ), a to před minimálně tisíci lety, kdy přišli do Evropy a kdy ještě nikdo neslyšel o sterilizaci chirurgických nástrojů. Blíže viz má kniha Filosofie rovnováhy na www.spvzt.cz .

Po naší diskusi s Trilokátma dása dne 11.12.2012 jsem poštou obdržel aktuální příručku nazvanou GÓRAKŠJA a vegetariánství vydávanou, resp. distribuovanou Krišnův dvůr, farma hnutí Hare Krišna v České republice, kde na str. 5 se uvádí:

"Pokud lidé, kteří navzdory všem protiargumentům trvají na zachování živočišného zdroje potravy, budou jíst pouze zvířata, která zajdou přirozeným způsobem, vyhnou se požívání "jedů strachu". Zvířata budou produkovat více potomstva a po přechodném období pochopitelného nedostatku bude k dostání více masa než dříve."

Podle Vámi citované holandské politické strany přeloženo z angličtiny, viz www.partyfortheanimals.nl/content/view/308//faq/view/50/14 :

Je strana za zvířata proti jedení masa nebo ryb?

Zvířatům nejpříznivější strava je bez jakýchkoliv zvířecích produktů. Velký počet členů Strany za zvířata jsou vegetariáni nebo vegani. Avšak máme také členy, kteří jedí maso nebo ryby. To není volba, kterou bychom se pokusili nutit ostatním. Nicméně silně obhajujeme, aby spotřebitelé (jak členové strany, tak i nečlenové strany), kteří jedí výrobky ze zvířat, si vybrali maso, vejce nebo mléčné výrobky, které nepocházejí z průmyslových zemědělských velkochovů, a nikoliv z ohrožených druhů ryb.

Stanovisko Mezinárodní společnosti pro vědomí Krišny, Hnutí Hare Krišna-významné hinduistické organizace:

Autor: Antonín Valer, Trilokátma dása, mluvčí Mezinárodní společnosti pro vědomí Krišny, Hnutí Hare Krišna
Time: 09/12/2012

Dobrý den pane Grůzo,

když jsem začal číst Vaše sdělení, měl jsem radost, že se konečně někdo začíná zajímat o utrpení zvířat způsobených na jatkách. Velmi brzy mě však moje nadšení přešlo, když jsem se dále dočetl, že vám nejde ani tak o to, jestli jsou ta zvířata zabita, ale spíše, že jsou "zabita ekologicky". Už jenom ten výraz ekologický porážkový chov zní alespoň pro mě neuvěřitelně. Na porážce ať už je jakákoliv není nic milosrdného, spravedlivého, ani ekologického. Chápu, že v současných zemědělských velkochovech zažívají zvířata během svého krátkého a nebohého života daleko větší utrpení než v nějakých ekologických chovech, ale výsledek je stejný, zvířata jsou nakonec krutě zabita.

Ve stanovách píšete, že chcete vytvářet humanistickou společnost na principech milosrdnosti a spravedlnosti pro všechny živé tvory. Nerozumím tomu, co vidíte milosrdného a spravedlivého na ekologickém porážkovém chovu. Ve stanovách píšete, že vaším záměrem je postupný přechod na milosrdnější způsob stravy, ale zároveň nechcete nikoho nutit k přechodu na vegetariánství. Existuje podle vás nějaká milosrdná alternativa zabíjení? Domnívám se, že vaše myšlenka velkochovů, ve kterých budou zvířata umírat na stáří a poté budou konzumována masožravci je stejně nereálná jako snaha přesvědčit závislého gamblera, že hrát šachy je pro něj lepší než utrácet peníze na automatech.

Pokud je ve vašem zájmu opravdu snížit utrpení zvířat, potom vám doporučuji inspiraci od jedné holandské politické strany ( www.partyfortheanimals.nl/ ), jejichž program je velmi hezky vyjádřený v tomto dokumentu: www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2uTJsZrX2wI.

Prosím neberte moje připomínky příliš osobně, ale snaha vaší strany mě připomíná diskusi o tom jestli suchá strana lejna je lepší než ta vlhká. Lejno zůstane vždy lejnem ať už je suché nebo mokré a stejně tak zabíjení zůstane zabíjením, ať už jsou zabíjena zvířata z velkochovů nebo ekofarem.

Ještě jednu poznámku k vašemu programu. Na základě čeho se domníváte, že většina masožravců by nemohla ve zdraví přežít přechod na vegetariánskou stravu? Nemyslím, že by všichni masožravci byli schopni přijmout vegetariánskou stravu. Ne však z důvodu, že by to pro ně bylo zdravotně nebezpečné, nýbrž proto, že si jednoduše nedovedou představit život bez masa, tak jako kuřák život bez cigarety nebo alkoholik život bez chlastu. Přesto však existují řešení, aniž bychom museli jakýmkoliv způsobem dělat kompromisy v podobě zabíjení. Můžete se podívat sem: www.vegetarianbutcher.com/ , http://bittman.blogs.nytimes.com/2012/03/26/having-your-chicken-without-eating-it/ popřípadě www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/features/is-this-the-end-of-meat-7765871.html .

Doufám, že vás moje připomínky neurazily a jsem otevřený jakékoliv další diskusi.

Přeji vám hodně štěstí

Podepsán Antonín Valer, Trilokátma dása, mluvčí Mezinárodní společnosti pro vědomí Krišny, Hnutí Hare Krišna

Autor: Antonín Valer, Trilokátma dása, mluvčí Mezinárodní společnosti pro vědomí Krišny, Hnutí Hare Krišna
Time: 10/12/2012

... Docela by mě zajímal ten váš dlouhodobý vědecký pokus s laktovegetariánskou stravou. To vás tato strava ohrožovala na zdraví nebo dokonce na životě? Je zajímavé, že miliony vegetariánů po celém světě nejsou nijak ohroženi. Dokonce i lékaři dnes potvrzují, že vyvážená laktovegetariánská strava dodává tělu všechny nezbytné látky. Osobně znám stovky vegetariánů, jejichž předkové jedli po celé generace maso a přesto nemají žádné zdravotní problémy. ...

Podepsán Antonín Valer, Trilokátma dása, mluvčí Mezinárodní společnosti pro vědomí Krišny, Hnutí Hare Krišna

Autor: Antonín Valer, Trilokátma dása, mluvčí Mezinárodní společnosti pro vědomí Krišny, Hnutí Hare Krišna
Time: 11/12/2012

... Znovu se ptám, která písma anebo autority myšlenku jedení zdechlin podporují? Kde anebo kým je vaše tvrzení doloženo? Védská kultura fungující pod vládou zbožných králů na území Indie a dalších místech před tisíci lety jedení masa velmi přísně omezuje. Navíc král se staral o to, aby tato omezení byla dodržována. Pokud se však někdo nedokázal jedení masa vzdát, mohl za určitých omezujících podmínek jíst maso kozy, drůbeže a jiných nižších zvířat. Tyto skupiny obyvatel však nikdy nebyly hlavním proudem a fungovaly víceméně v ústraní, aby nenarušovaly obyvatele spokojené s laktovegetariánskou stravou. Tyto informace jsou velmi podrobně uvedeny v Puránách zejména v Bhágavata Puráně, nazývané též Šrímad Bhágavatam, ale i na mnoha dalších místech védské literatury jako je Manuův zákoník - Manu samhita. ...

... budete podobně jako tehdejší jedlíci masa vykázáni do ústraní a přinejlepším považováni za nekulturní barbary. ...

Podepsán Antonín Valer, Trilokátma dása, mluvčí Mezinárodní společnosti pro vědomí Krišny, Hnutí Hare Krišna

Celý rozhovor s mluvčím Mezinárodní společnosti pro vědomí Krišny, Hnutí Hare Krišna ve formátu pdf naleznete na www.spvzt.cz/HaraKrisnacelyrozhovor.pdf
nebo www.spvzt.sweb.cz/HaraKrisnacelyrozhovor.pdf .

příručka Politická Strana za práva všech živých tvorů s. 32 a násl.


Z výše uvedeného plyne, že těhotná žena a dítě by měli jíst maso zvířat, a to jak bílé (drůbeže nebo ryb) tak možná i ostatních zvířat, tj. červené maso, jinak zřejmě existuje vážné riziko poškození zdraví dítěte či potratu.

Má dosavadní přítelkyně mne zatím zřejmě dostatečně nemiluje a zatím zřejmě nevěří v z dlouhodobého hlediska nesilnější zákon lásky ke všem živým tvorům v přírodě, aby riskovala mít se mnou dítě, kteří by nejedli poražená zvířata, ale pouze zvířata zemřelá přirozenou smrtí, zásadně na stáří. Za stávající situace (kdy zřejmě všechny těhotné a kojící matky a všechny děti jedí poražená zvířata a není dokázané, zda je to nezbytné) bych dítě nechtěl. V budoucnu bych možná dítě chtěl (a mohl mít, jestliže se najde matka a dítě, kteří nebudou jíst poražená zvířata, či nemohl mít, jestliže se dokáže, že je nezbytné, aby matka a dítě jedli poražená zvířata, protože bych to psychicky nevydržel).

(viz www.spvzt.cz , www.filosofierovnovahy.sweb.cz , www.spvzt.sweb.cz )
Dalibor Grůza Posted - 24/06/2015 : 16:19:06
quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

Pro tlumení bolesti u zvířat je zřejmě dle Filosofie rovnováhy nejvhodnější přípravek Metacam z léků s účinnou látkou meloxicamum, který existuje v injekční i perorální formě, protože na rozdíl od jiných obdobných veterinárních přípravků s účinnou látkou meloxicamum jde o přípravek poprvé registrovaný v roce 1998, kdy jde zřejmě o nejstarší lék s touto účinnou látkou, aby pokusná zvířata co možná nejvíce zapomněla na způsobenou smrt a bolest při zkoušení tohoto léku, jde o lék německé firmy Boehringer-Ingelheim, v Německu pak platily i po válce až do nedávné doby přísné Hitlerovy zákony na ochranu zvířat i před bolestí, a tento lék by neměl být vyráběn z poražených zvířat.

Literatura: www.ema.europa.eu/docs/cs_CZ/document_library/EPAR_-_Summary_for_the_public/veterinary/000033/WC500065823.pdf , www.klinikaanima.cz/clanky/bolest-a-jeji-tlumeni

(viz www.spvzt.cz , www.filosofierovnovahy.sweb.cz , www.spvzt.sweb.cz )



Zřejmě vhodné některé léky západní medicíny dle výše uvedených pravidel Filosofie rovnováhy:

Humánní medicína:

Psychické nemoci: Cisordinol ( http://en.wikipedia.org/wiki/Cisordinol , www.sukl.cz/modules/medication/detail.php?kod=0086901 , www.sukl.cz/modules/medication/detail.php?kod=0057823 ), Vitamin-D2: CALCIFEROL BIOTIKA FORTE ( www.sukl.cz/modules/medication/detail.php?code=0056677&tab=info ), Vitamin-B12: VITAMIN B12 LÉČIVA 1000 MCG ( www.sukl.cz/modules/medication/detail.php?code=0000643&tab=info" target="_blank">http://www.sukl.cz/modules/medication/detail.php?code=0000643&tab=info ), Antibiotikum-BACITRACINUM ZINCICUM a NEOMYCINI SULFAS: FRAMYKOIN kožní zásyp ( www.sukl.cz/modules/medication/detail.php?code=0048262&tab=info" target="_blank">http://www.sukl.cz/modules/medication/detail.php?code=0048262&tab=info ), Antiseptikum: Novikovův roztok připravovaný lékárníky ( https://cs.wikipedia.org/wiki/Novikov%C5%AFv_roztok ).

Veterinární medicína:

Analgetikum-tlumič bolesti: Metacam ( www.ema.europa.eu/docs/cs_CZ/document_library/EPAR_-_Summary_for_the_public/veterinary/000033/WC500065823.pdf , www.bi-animalhealth.cz/content/dam/internet/ah/biahrcv/cz_CS/documents/comp.%20animals/Metacam%20OS%200.5%20dog(1).pdf ), Antibiotikum-amoxicilin: BIOVETA AMOXICILIN 100 mg/g prášek pro přípravu perorálního roztoku ( www.uskvbl.cz/attachments/spc/0910f7c7800b0108.doc ), AMOXICILLIN Bioveta 150 mg/ml LA injekční suspenze ( www.uskvbl.cz/attachments/spc/0910f7c780233d0b.doc ), Antibiotikum-oxytetracyklin: Engemycin inj. ad us. vet. ( www.uskvbl.cz/attachments/spc/0910f7c7800907e0.doc ).
Dalibor Grůza Posted - 24/06/2015 : 15:50:12
Přirozeně zemřelou mrtvolu, zejména na stáří určenou ke spotřebě je třeba nechat nejméně asi den v chladné místností, jestli neobživne a tudíž je skutečně mrtvá a aby ji dle mého veterináře opustili paraziti jako např. čmelík kuří.

(viz www.spvzt.cz , www.filosofierovnovahy.sweb.cz , www.spvzt.sweb.cz )

Dalibor Grůza Posted - 18/06/2015 : 20:59:40
Generika nebo originální lék


Z níže uvedené literatury plyne, že zřejmě při vývoji vlastní výrobní receptury generického léku, když nebývá veřejně známá nebo veřejně dostupná originální výrobní receptura léku po uplynutí doby jeho patentové ochrany, nebo při testování kvality nově vyvinutého generického léku je třeba znovu provádět pokusy na zvířatech. Proto je zásadně milosrdnější používat starší originální lék než novější generický lék, protože je v tom případě větší pravděpodobnost, že pokusná zvířata už zapomněla na způsobenou smrt a bolest při těchto pokusech, od kterých u originálního léku uplynula již delší doba než u generického léku. To vše při dodržování stálé povinnosti každého podle Filosofie rovnováhy působit co možná nejméně smrti a bolesti.

Literatura: www.ceskachemie.cz/svet-chemie/popularni-chemie/zajimavosti-ze-sveta-chemie/genericke-leky#.VXsEzrkw9dg, http://klinickafarmakologie.cz/pdfs/far/2011/01/04.pdf
Dalibor Grůza Posted - 17/06/2015 : 21:37:11
Potomci a platnost Filosofie rovnováhy

(viz http://www.spvzt.cz/reseneprikladydleFR.htm#b2 )


quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

Výše uvedené dilema je podle mé Filosofie rovnováhy zřejmě důsledkem trestu mikroorganismů za mé a mých předků působení velké zbytečné smrti a bolesti, zejména zvířat a za mé vlastní stálé působení téměř výlučně nezbytné smrti a bolesti, tzn. i když jsem od roku 2008 téměř výlučně frutarián, tj. jím téměř výlučně pouze rostlinná semena a rostlinné plody a má zvířata jí rostlinné produkty všichni většinou ze současného standardního parazitického, nikoliv symbiotického rostlinného zemědělství, viz má kniha: Symbiotické zemědělství a přírodovědecké experimenty prokazující Filosofii rovnováhy . Snad toto mé dilema vyřeší delší čas mého trestu celibátu a bezdětnosti a můj současný přechod pokud možno na rostlinné výrobky alespoň z ekologického rostlinného zemědělství a budu mít v pozdějším věku partnerku a dítě, kteří při těhotenství a kojení budou jíst ze zemřelých zvířat výlučně bezpečné přirozeně zemřelé chcípliny zvířat. Politická strana za práva všech živých tvorů s 37

Má Filosofie rovnováhy o uskutečnitelné symbióze všech živých organismů v přírodě je většinou lidí považována za značně nepravděpodobnou i když přitažlivou možnost, proto jsou ostatní ochotni do této možnosti investovat hodně času a prostředků, jestli nakonec přeci jenom neuspěje. Podle většiny lidí jde v mém případě vysoce pravděpodobně o marný pokus, který musí skončit nakonec celkovým neúspěchem, protože příroda je mimo rodinu a často i v rodině krutá, i když se jim to nelíbí. Protože nejsem dravý, protože bych duševně ani tělesně nevydržel tuto krutost, není většina žen ochotna riskovat mít se mnou dítě, kteří by nejedli poražená zvířata, z potřebných mrtvých zvířat by jedli pouze chcípliny zemřelé přirozenou smrtí, zásadně na stáří. Tudíž vysoce pravděpodobně podle většiny lidí zemřu bezdětný a tudíž, kdyby ostatní následovali mou Filosofii rovnováhy, tak by živé organismy vysoce pravděpodobně podle těchto lidí vymřeli. Tudíž mou Filosofii rovnováhy podle většiny lidí nelze vysoce pravděpodobně všeobecně následovat, i když zřejmě díky ní, což ji podle mne dokazuje částečně a zatím pro mne odůvodňuje, se mi doposud podařilo stabilizovat můj vážný zdravotní stav, i když se jeho stabilizace z hlediska zdravotnických statistik dříve jevila vysoce nepravděpodobná, dále být nadprůměrně úspěšný v mém profesním životě a získat nadprůměrně majetku. Avšak podle většiny lidí je to vysoce pravděpodobně přechodný a neopakovatelný jev, který plyne z toho, že ostatní jsou ochotni investovat do ověření mé Filosofie rovnováhy jako výše uvedené nejpřitažlivější možnosti hodně času a prostředků, přestože se jim jeví jako vysoce nepravděpodobná v nemilosrdné přírodě. Hlavní otázka tudíž nyní zní, zda mi dodržování mé Filosofie rovnováhy jako zákona milosrdnosti ke všem živým organismům zajistí do konce mého života jeho úspěšnost, v současné době zejména, zda se mi podaří mít děti se svou partnerkou, kteří by nejedli poražená zvířata.

(viz www.spvzt.cz , www.filosofierovnovahy.sweb.cz , www.spvzt.sweb.cz )

Nemám větší jistotu, že Filosofie rovnováhy platí, než výše uvedené odůvodňující zkušenosti, chci-li získat manželku, tak bych neměl dávat najevo téměř vůbec svou úzkost při stresu při rozhodnutích podle Filosofie rovnováhy. Co možná nejmilosrdnější stravu, tj. zásadně bio frutariánství a vajíčka z domácího chovu, kde neporáží ani nedávají porážet žádné slepice ani žádné kohouty, užívám minimálně od 25.5.2013, kdy mé partnerce bylo zhruba přesně 41 let a mně zhruba 40 let. Plátí-li Filosofie rovnováhy, tak mi přátelství světových živých mikroorganismů zajistí, abych měl v budoucnosti případnou partnerku a případné potomstvo, kteří by nejedli poražená zvířata, z potřebných mrtvých zvířat by jedli pouze chcípliny zemřelé přirozenou smrtí, zásadně na stáří. Protože za 7 let od 25.5.2013, budu-li nadále dodržovat výše uvedený co možná nejmilosrdnější způsob stravy, se zcela obmění živé buňky v mém těle a za 3,5 roku této doby se zřejmě obmění polovina živých buněk v mém těle (viz výše), v prvním případě této doby budou tudíž všechny živé mikroorganismy na světě a v druhém případě této doby převážná většina živých mikroorganismů na světě mými přáteli a zařídí to tak, abych v budoucnosti získal případnou partnerku a případné potomstvo, kteří by nejedli poražená zvířata, z potřebných mrtvých zvířat by jedli pouze chcípliny zemřelé přirozenou smrtí, zásadně na stáří. V ideálním případě mohu toto těsně splnit se svou nynější partnerkou, které zbývá od 25.5.2013 přesně 7 let do její neplodnosti a 3,5 roku do nutnosti, aby změnila svou stravu a jedla pouze to samé co já. Jinak neplatí Filosofie rovnováhy.

Literatura: Elliot Katz, Buď silným mužem! Takovým, jakého ženy chtějí mít, Práh 2008, vydání první, Příběhy Tóry Patnáct biblických zamyšlení, Jan Divecký, nakladatelství P3K, 2005, TALMUD /pro každého/ Historie, struktura a hlavní témata Talmudu, Abraham Cohen, Sefer s.r.o., 2006, http://blogeurabia.parlamentnilisty.cz/Blog/joanjjoanj/Print/1023-talmud-ideologii-zbaveny.aspx , www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1375&whichpage=52" target="_blank">http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1375&whichpage=52

Podle mé přírodovědecké teorie o evolučním úspěchu jedince jako důsledku přátelství a nepřátelství mikroorganismů, které jsou schopny rozeznat a zapamatovat si svého přítele a nepřítele a dále přítele a nepřítele svých příbuzných mikrorganismů, se tak v současnosti každé dítě rodí již s mnohými nepřáteli a vystaveno pomstě za smrt zvířat, která krutě zemřela v průmyslových porážkových velkochovech, aby se toto dítě vůbec narodilo, jde o jakýsi dědičný hřích tohoto dítěte.

Mít či nemít ženu a děti za výše uvedené dosavadní situace, kdy lidé parazitují výše uvedeným způsobem na zvířatech, není podle mého současného názoru otázka bezvýjimečné osobní povinnosti člověka (viz Bible: A požehnal jim Bůh, a řekl jim Bůh: Ploďtež se a rozmnožujte se, a naplňte zemi," (Gen 1,28), tato jeho bezvýjimečná povinnost platí pouze v ráji a bude existovat po případném nastolení ráje v přírodě i vlastními silami živých tvorů, je-li to možné), nýbrž otázka osobní volby člověka mezi dvěma podle jeho okolností více či méně špatnými řešeními. Politická strana za práva všech živých tvorů s. 38

Vzhledem ke svému duševnímu zdraví bych nevydržel být jistě trvale smrtelným nepřítelem nějakého živého tvora, neplatí-li jistě v přírodě shora uvedený zákon výlučné harmonie (tj. symbiózy, tj. z dlouhodobého hlediska nesilnější zákon lásky), nevydržel bych a nechtěl bych v takovém světě žít, vzhledem ke svému duševnímu zdraví bych se z toho zřejmě trvale zbláznil (obdobně jako se filosof Friedrich Nietzsche zbláznil ze své dravé morálky), zřejmě bych z toho zemřel. Má Filosofie rovnováhy je tudíž mým strachem a mým jediným možným bojem o můj život. Symbiotické zemědělství a přírodovědecké experimenty prokazující Filosofii rovnováhy s. 52-54

Tuto bezbolestnou smrt je nutno umožnit rovněž zvířatům, která mají být obětována pro nasycení dětí, je-li tato smrt nevyhnutelná pro záchranu evolučně vyspělejšího jedince. Filosofie rovnováhy s. 181

Bylo by proti základu mé psychiky (tj. mj. nevydržel bych psychicky) být smrtelným nepřítelem nějakého živého tvora, kdybych způsobil mnoho možná zbytečné (t.j. větší než co možná nejmenší) smrti a bolesti, např. kdybych měl děti za cenu jedení poražených zvířat mnou, mou partnerkou nebo mými potomky. To znamená, že bych nemohl a zřejmě by ani alespoň v mém případě nebylo správné obětovat přátelství a lásku všech živých tvorů např. při jedení bio masa viz výše za to, že bych měl dítě se ženou, kteří by v době těhotenství a kojení museli jíst bio maso. Jak je krásná láska všech živých tvorů, tak je strašná smrtelná nenávist zbytečně zabitých živých tvorů. To znamená, že mou jedinou možností mít dítě se ženou je zákonná reforma za účelem prodeje potravy z přirozeně uhynulých zvířat, zemřelých zásadně na stáří, v normálních obchodech pro zdravotně bezpečnou konzumaci této potravy mou ženou a dítětem v době těhotenství a kojení.

Možná budu muset být smrtelným nepřítelem zvířat zabíjených pro a jedených mou případnou těhotnou a kojící ženou a mým případným dítětem za cenu bratrovražd, tedy vzájemného vraždění mezi lidmi, ať už mne, mé případné partnerky nebo mých případných dětí (viz Abel a Kain a Adam s Evou v biblickém ráji), ale v současnosti je to předčasné. Tuto možnost budu nucen zvolit, až se ukáže jako nezbytná, tedy bude vyvrácena má Filosofie rovnováhy, tedy má teorie milosrdnosti přírody, tedy možnosti všech živých tvorů žít ve světě, kde se budou mít všichni rádi.

Jestliže nedojde k výše uvedenému vyvrácení mé Filosofie rovnováhy, ani k výše uvedenému prodeji chcíplin zvířat zemřelých přirozenou smrtí, zásadně na stáří v běžných obchodech, ani k výlučnému vegetariánství, případně k jedení mou případnou novou partnerkou a naším případným společným dítětem ze zemřelých zvířat pouze mých co možná nejvíce prověřených chcíplin zvířat zemřelých přirozenou smrtí, zásadně na stáří (protože má dosavadní partnerka jí hodně poražených zvířat a protože podle mé zkušenosti trvá nejméně 3,5-7 let, než umučené živé buňky a jejich příbuzné živé buňky převážně zapomenou na své smrtelné nepřátelství při změně člověka na jeho stálé působení co možná nejméně smrti a bolesti, aby byla zdravá ona i dítě, což má dosavadní partnerka těžko může do jejího věku 48 let, tj. do její neplodnosti při jejím současném věku 41 let stihnout, pozn.: i podle vědy, jak jsem později zjistil, se živé buňky v těle člověka vyjma nervových buněk zcela obmění jednou za 7 let, viz http://hejnic.webnode.cz/jara/hlava/uceni/biologie-cloveka/ , http://knihovna.orgfree.com/kafka/5.html ) do mé neplodnosti, tak zemřu z výše uvedených důvodů bezdětný. Politická strana za práva všech živých tvorů s. 36-37


Neplatí-li má Filosofie rovnováhy, tak jako slabý jedinec zřejmě zemřu bezdětný navzdory mému dodržení Filosofie rovnováhy (tj. stálé povinnosti nepůsobení o mnoho více než co možná nejméně smrti a bolesti) a zároveň mne čeká konečná nenapravitelná prohra v mém životě a zřejmě také mé větší utrpení z této prohry zhoršením kvality mého života, toto utrpení by však dle mé Filosofie rovnováhy nemělo být nikterak přemrštěné, protože v posledních letech i dříve jsem spoustě lidem a jiným živým tvorům pomohl zachránit jim život a snažil jsem nezpůsobit větší než co možná nejmenší smrt a bolest žádnému člověku či jinému živému tvoru. Není-li osoba schopna dodržet mou Filosofii rovnováhy (13.4.2015 mi byl bez mého úmyslu z mé nevědomé nedbalosti zubařem aplikován při trhání mého zubu lék na lokální umrtvení supracain, který obsahuje Articaini hydrochloridum a Epinephrini hydrochloridum čili adrenalin vyráběný zásadně z poražených zvířat, od prosince 2012 do 1.8.2015 jsem užíval vápník: Calcii carbonici 0,5 tbl. Medicamenta, viz www.sukl.cz/modules/medication/detail.php?kod=0070536 , který z mé nevědomé nedbalosti obsahuje želatinu, který mě doporučili a výlučně dodávali v jedné z lékáren v Hustopečích u Brna, nikoliv v lékárně Domu zdraví v Hustopečích u Brna, a to přestože jsem je upozornil, že nechci lék ze zabitých zvířat, protože jsem vegetarián), pak bude mít pouze dvě špatné možnosti: 1.) mít děti s matkou, kteří budou jíst zejména v době těhotenství a kojení poražená zvířata, 2.) zemřít bezdětný. Správné je v tomto případě mít děti s matkou, kteří budou jíst zejména v době těhotenství a kojení poražená zvířata, zásadně z poražených zvířat pouze bio maso z při porážce omráčených zvířat, je-li to nevyhnutelné k přežití genů člověka stále nepůsobícího o mnoho více než co možná nejméně smrti a bolesti. Poznat okamžik této nevyhnutelnosti nese sebou vždy nebezpečí, že osoba zemře bezdětná, což platí zejména v mém případě z důvodu mého zdraví a z důvodu mne jako prvního pokusného králíka co možná nejvíce dodržujícího Filosofii rovnováhy.

(viz www.spvzt.cz , www.filosofierovnovahy.sweb.cz , www.spvzt.sweb.cz , www.lekarna.cz/supracain-4-10x2ml-injekcni-roztok/ https://is.muni.cz/el/1423/podzim2005/TEST/um/test.pdf )



Nyní trochu Racionální mystiky dle mé Filosofie rovnováhy. Hlas živých tvorů má být hlas Boží. Tzn. platí-li Filosofie rovnováhy, tak to znamená, že v přírodě platí z dlouhodobého hlediska nejsilnější zákon lásky, což by svědčilo o větší pravděpodobnosti existence Boha jako lásky než jeho neexistence. Z tohoto hlediska lze rozlišit 4 skupiny živých tvorů dle vztahu ke mně jako tvůrci Filosofie rovnováhy, jednak

1) jsou to živí tvorové, kteří chtějí, abych byl v životě úspěšný a věří v existenci Boha jako lásky,
2) dále živí tvorové, kteří chtějí, abych byl v životě úspěšný a nevěří v existenci Boha jako lásky,
3) dále živí tvorové, kteří chtějí, abych byl v životě neúspěšný a věří v existenci Boha jako lásky.

Ti všichni chtějí, abych ve svém životě nezažil velké utrpení, buď protože jsou mí přátelé a přejí mi úspěch (viz skupiny živých tvorů pod bodem 1) a 2)), nebo nejsou mí přátelé, ale mé velké utrpení by vzhledem k mé největší snaze žít podle dokonalé lásky, tj. působit co možná nejméně smrti a bolesti, vyvracelo s vysokou pravděpodobností existenci Boha jako lásky (viz skupina živých tvorů pod bodem 3)).

Jednak

4) živí tvorové, kteří chtějí, abych byl v životě neúspěšný a nevěří v existenci Boha jako lásky.

Pouze tito živí tvorové chtějí, abych zažil ve svém životě velké utrpení.

To znamená, že tvorstvo chce asi nejméně v poměru 3/4, abych nezažil ve svém životě velké utrpení, avšak chce pouze v poměru 1/4 (viz skupina živých tvorů pod bodem 1)), abych byl v životě úspěšný, tj. zejména měl potomky, ostatní 3/4 živých tvorů si tento můj úspěch nepřejí, buď protože jsou mí nepřátelé, nebo protože popírají existenci Boha jako lásky.

To znamená, že mohu dle Racionální mystiky mé Filosofie rovnováhy mít děti, až má žena, možná i nadpoloviční většina všech živých tvorů bude patřit do skupiny mých přátel a zároveň uvěří v existenci Boha jako lásky (viz skupina živých tvorů pod bodem 1)). Do té doby, možná až do smrti, budu zřejmě žít obyčejným životem bez velkého utrpení, ale i bez potomků (viz skupiny živých tvorů pod bodem 1) až 3)).

(viz www.spvzt.cz , www.filosofierovnovahy.sweb.cz , www.spvzt.sweb.cz )

quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

Chci být nezávislým, prostředníkem mezi všemi vlky ve smečce, jak vůdcem smečky, tak jeho vlkem vyzyvatelem k souboji na život a na smrt, mezi Kristem a Ďáblem, mezi zlem a dobrem dá se říci. Protože je však ve Vesmíru zlo a dobro, světlo a vakuum, Kristus a Ďábel v rovnováze, a budu-li jejich krajním a společným členem, nemohu ani od jednoho čekat velkou přízeň a moc, avšak ani od druhého z těchto vůdčích vlků velký odpor a zlo, protože budu členem byť krajním jeho smečky. Budu tedy prostředníkem ve vlčí smečce, což předpokládá přátelství se všemi vlky a zároveň oběma vůdčími vlky, kteří spolu bojují na život a na smrt, což je poměrně nejbezpečnější postavení ve vlčí smečce, nemohu mnoho získat, ale zároveň ani nemohu mnoho ztratit.

Takovýto prostředník ve vlčí smečce, který chce být přítelem se všemi, má povinnost zabít co možná nejméně (tj. při ochraně života) živých tvorů, a aby přirozeně co nejméně cítili bolest, není pro mne tedy tvoje cesta posilování svalů jedením masa, protože bych se tak nemohl zbavit strachu.

Takovýto prostředník ve vlčí smečce může očekávat odměnu (povolenou vlčici a vlčata) teprve po založení nové dobré smečky poté, co se mu podaří usmířit všechny soupeřící vůdčí vlky, obrazně řečeno Krista s Ďáblem a Ďábla s Kristem, dravce s jeho kořistí. Toto usmíření se však nemusí nikdy uskutečnit, jde tak o nadlidský úkol, o kterém prostředník nikdy neví, zda se mu ho podaří dosáhnout, jeho úkolem je o to celý jeho život usilovat. Filosofie rovnováhy s. 349

Proto mohu čekat na uskutečnění mého výše uvedeného práva na narození dítěte od mé dosavadní partnerky a zároveň na případné dosažení ráje na Zemi dle mé Racionální mystiky do jejího věku 48 let, tj. mých 47 let. Poté budu nucen hledat si další partnerku, pokud možno v rámci mnohoženství, která by mě dala děti, a tak naplnila mé výše uvedené právo na narození mého dítěte (můj dědeček měl první dítě ve svých 59 letech). Tímto také případně zjistím, že nejsem schopen sám uskutečnit výše uvedený ráj na Zemi např. v rámci filosofického subjektivního idealismu Racionální mystiky mé Filosofie rovnováhy a budu muset při splnění tohoto úkolu počítat rovněž se svými případnými potomky. Úsilí mých případných potomků o dosažení výše uvedeného ráje na Zemi, který se mě případně nepodaří dosáhnout, bude rovněž odůvodňovat existenci těchto mých případných potomků v rámci základního pravidla mé Filosofie rovnováhy, tj. stálé povinnosti každého působit co možná nejméně smrti a bolesti. Filosofie rovnováhy s. 368

V případě, že nový Adam bude mít děti před výše uvedeným návratem do ráje se svou vyvolenou Evou, tedy před téměř dokonalým odstraněním chyb, neabsolutního vakua z jeho mozkových buněk a jimi ztělesněného jeho vnějšího světa, vystavuje svět nepřiměřenému nebezpečí zvrácení celého průběhu spásy světa zdvojením mozků jako ztělesnění vnějšího světa a jeho chyb, resp. neabsolutního vakua narozením svého potomka, nového člověka před smrtí kromě otce. Toto nebezpečí bude přiměřené pouze po výše uvedeném návratu nového Adama do ráje, kde bude nejmenší Satan, chyba, mezera, nedostatek či absolutní vakuum v mozku nového Adama, příp. jeho ženy jako člověka, příp. lidí před smrtí a jimi ztělesněného světa a tedy nejmenší nebezpečí při výše uvedeném zdvojení. Filosofie rovnováhy s. 294[/quote]
Dalibor Grůza Posted - 14/06/2015 : 08:43:21
Dobrý (alfa, beta) vůdce smečky


quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

FILOSOFIE ROVNOVÁHY
FILOSOFIE LÁSKY ANEB ŘÁD VÍTĚZNÉ ARMÁDY:
"Všichni živí tvorové ve skutečnosti nejvíc chtějí žít ve světě, kde se budou mít všichni rádi, proto je každý stále povinen působit co možná nejméně smrti a bolesti." Vše ostatní jsou více názory (spekulace).

Nechci být vůdcem smečky, protože na to nemám sílu ani nervy, nechci však být ani ve smečce, která působí hodně zbytečné smrti a bolesti, řadovým vlkem, jehož život závisí na libovůli vůdce smečky a jeho zástupce, resp. rádce (beta samce), protože na to nemám nervy a žaludek. Chci být nezávislým, prostředníkem mezi všemi vlky ve smečce, jak vůdcem smečky, tak jeho vlkem vyzyvatelem k souboji na život a na smrt, mezi Kristem a Ďáblem, mezi zlem a dobrem dá se říci. Filosofie rovnováhy s. 349

Jinými slovy hospodář (nábožensky řečeno podobný Hospodinu, česky řečeno soudci zástupů, rozuměji všech živých tvorů, od ruského slova gosudar-hospodář, složeného z go, zřejmě od latinského slova host, viz anglicky hosts of heavens-nebeské zástupy, armáda a dále sudar, neboli soudce), který je pouze spravedlivý a není mocný a milosrdný, nebo hospodář, který je pouze mocný a není spravedlivý a milosrdný, nebo hospodář, který je pouze milosrdný a není mocný a spravedlivý, jsou špatnými hospodáři, nikoliv podobní Hospodinu. příručka Politická Strana za práva všech živých tvorů s. 43


Dobrý vůdce by měl být spravedlivý, tedy působit co možná nejméně smrti a bolesti a v tom jít i osobním příkladem a mít pro to jasné požadavky a pravidla, které by měl používat bez rozdílu na všechny ostatní jedince, zejména živé tvory i na sebe a které by měl být schopen ostatním srozumitelně sdělit a pokud možno odměňovat jejich dodržování a trestat jejich nedodržování, zároveň by si měl proto však připouštět své chyby a v rámci toho nechat prostor pro tvůrčí návrhy ostatních jedinců. Měl by být rovněž milosrdný, což je základ jeho oblíbenosti. Jestliže je takovýto vůdce zároveň mocný, energický, pak je ve smečce alfa jedincem. Jestliže takovýto vůdce není zároveň energický, mocný, pak je ve smečce beta jedincem, tedy rádcem alfa jedince ve smečce. Ostatní jedinci ve smečce, zejména stejného pohlaví, ale i opačného pohlaví, zejména ti, pro něž jsou stanovená pravidla nebo chování tohoto vůdce smečky nevýhodné, se chtějí pomstít tomuto vůdci smečky, v prvé fázi neustále pokouší vůdce smečky k porušování jeho pro ně nevýhodných pravidel tak, aby změnil tato pravidla nebo ho připravili o jeho věrohodnost a posléze o jeho vedoucí postavení ve smečce a udělali z něj podřízeného řadového člena smečky a našli jiného vůdce smečky s lépe fungujícími pravidly.

Literatura: http://cs.wikihow.com/Jak-b%C3%BDt-dobr%C3%BDm-v%C5%AFdcem , http://od-mnisi-hory.webnode.cz/vudce-smecky/ , http://cs.wikihow.com/Jak-b%C3%BDt-nerd

(viz www.spvzt.cz , www.filosofierovnovahy.sweb.cz , www.spvzt.sweb.cz )
Dalibor Grůza Posted - 12/06/2015 : 13:49:21
Pro tlumení bolesti u zvířat je zřejmě dle Filosofie rovnováhy nejvhodnější přípravek Metacam z léků s účinnou látkou meloxicamum, který existuje v injekční i perorální formě, protože na rozdíl od jiných obdobných veterinárních přípravků s účinnou látkou meloxicamum jde o přípravek poprvé registrovaný v roce 1998, kdy jde zřejmě o nejstarší lék s touto účinnou látkou, aby pokusná zvířata co možná nejvíce zapomněla na způsobenou smrt a bolest při zkoušení tohoto léku, jde o lék německé firmy Boehringer-Ingelheim, v Německu pak platily i po válce až do nedávné doby přísné Hitlerovy zákony na ochranu zvířat i před bolestí, a tento lék by neměl být vyráběn z poražených zvířat.

Literatura: www.ema.europa.eu/docs/cs_CZ/document_library/EPAR_-_Summary_for_the_public/veterinary/000033/WC500065823.pdf , www.klinikaanima.cz/clanky/bolest-a-jeji-tlumeni

(viz www.spvzt.cz , www.filosofierovnovahy.sweb.cz , www.spvzt.sweb.cz )

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000