www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Shrnutí filosofie rovnováhy v binárním kódu 1a 0

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
Dalibor Grůza Posted - 15/09/2009 : 12:51:27
Shrnutí filosofie rovnováhy v počítačové dvojkové soustavě jedniček (1) a nul (0)(binárním kódu)


K vyjádření Filosofie rovnováhy po výpočtu složitějších rovnic (viz. níže odkazy na mé internetové stránky) jsem došel k nás následujcímu výsledku:

1=0

Závěr

Daný výsledek 1=0 představuje binární kód počítačů tvořený čísly: 1 a 0, tzv. bity, tedy základní číselné vyjádření Filosofie rovnováhy ve třech znacích.

V našem Vesmíru představuje tato rovnice skutečnost, že absolutní vakuum čili dokonalé nic je tvořeno jediným bodem časoprostoru roztaženého do času a prostoru na rozdíl od hmoty a vlnění, které jsou tvořeny nekonečnem těchto bodů.

Nejkratší jazykové vyjádření daného číselného výsledku 1=0 v češtině je v deseti slabikách (tj. v deseti bytech binárního počítačového kódu) na každé straně rovnice podle mne následující:

Láska, vratný děj, minimum smrti (1) je (=) smrt, vratný děj, maximum života (0).

(krátká podoba viz.: www.cbox.cz/ak-gruza , podrobná podoba viz.: www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Miloslav Bažant Posted - 04/10/2009 : 08:20:34
Rzwalde.
Pak ovšem sorry. Já jsem nikde neviděl nějakou Richardovu reakci, na kterou bys reagoval. Připadalo mně to jako bys chtěl Richardovi sdělit svůj názor na Daliborovy teorie. Poslední Richardův vstup je někde na stránce 4. Takže jsem spíše reagoval na to co předcházelo. Kdyby zde bylo více věcí k přemýšlení,zřejmě bych na toto nereagoval vůbec.Já zde ve foru totiž odpočívám od muziky a to vyžaduje odvedení myšlení k čemusi jinému. Když zde podněty nejsou,pak to nejde a tak si je hledám i tam, kde bych je běžně nehledal.

MB
Rzwald Posted - 03/10/2009 : 22:26:10
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Rzwalde.
Píšeš, že s něčím souhlasíš. Ok. Já souhlasím s cíli,čili tím, čeho chce dosáhnout.

MB, to byla reakce na noema, nikoliv na Dalibora...
Miloslav Bažant Posted - 03/10/2009 : 09:12:12
Rzwalde.
Píšeš, že s něčím souhlasíš. Ok. Já souhlasím s cíli,čili tím, čeho chce dosáhnout. Ostatně takové cíle si klade kde kdo, ale problém je v cestách k těmto cílům a výchozích bodech a protože zde jsou vážné chyby,tak celé teorii nepřikládám žádný význam. Výchozím bodem mohou být vzájemné srážky částic a cestou k cíli dosažení stavu, při kterém jsou tyto srážky omezeny. Ok ,ale jak? Tím že nebudu jíst maso,ale pouze semínka? Prostě a krátce jedno s druhým nesouvisí. Celkový chaos, který v celé teorii je , má dle mého názoru jediný cíl a to učinit vše tak složitým,že se nikdo neopováží kritizovat.
Je to advokátský styl mlžení a to já nemusím.
Pokud se podíváš na to co vyjadřuji já, můžeš tam najít shodné cíle,čili vytvoření cest k vzájemnému porozumění a společnosti s minimem rozporů. Dvě věty ukazují příčinu konfliktů i cestu k jejich odtranění. Otevření podobenství o stromu znaků ukazuje cestu k pochopení rozdělující funkce rozdílných uznaných pravd ve společnosti. Zároveň je naznačena možná cesta k odstranění čili vznik instituce spojeení pravd. Je to utopie (toho jsem si vědom),ale je to součastně skutečná cesta k věčnému míru.Prostě já poznávám důsledky příčin a ty popisuji. On má skvělé (vlastně stejné) cíle,ale ty jeho cesty k tomu nevedou a dalo by říci, nemají s tím nic společného. A to je co mně vadí.Prostě a krátce nevidím souvislost cest s cíli.
Fakt, že došel od teoretizování k diktátu ,čili snaze o prosazení mastné daně, to už je moc a to nemluvím o myšlence, že děti vyjídají rodičům mozkové buňky. To už je na Bohnice.
Pro mne je celá teorie hromadou smetí, ve které se občas blýskne cosi cenného,ale to je většinou pouze ušlechtilý cíl bez cesty k jeho dosažení.


MB
noemus Posted - 02/10/2009 : 15:30:23
OK
Rzwald Posted - 02/10/2009 : 15:08:33
noeme...jsem nyní unavený...ale přečetl jsem si v rychlosti, co jsi psal...a celkem s něčím soulasím (nicméně nevidím faktický rozpor s tím, co jsem psal já, jsou to jen upřesnění a ujasnění termínů), s něčím nesouhlasím, ale zdá se mi ten problém tak zjevný, že vzhledem k mé únavě se mi nechce reagovat...takže si v mozku představ mou reakci a ve svém mozku zas na ni zkus odpovědět a postup opakuj tak dlouho, dokud nebudeme za jedno :-) ...nyní jsem ušetřil asi další dvě stránky textu :-D
...tomu se říká "efektivní psaní" :-)
Dalibor Grůza Posted - 30/09/2009 : 19:59:28
quote:
Originally posted by ADC

quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

ADC.
Jediná pravda je smrt.



quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

Já si nyní myslím, že jsem toto pravdivé východisko pro život všech našel ve své Filosofii rovnováhy, což se však prokáže teprve tehdy, až nabídne největší hmatatelné výhody čili životní východisko všem živým tvorům a spojí všechny, nejenom některé vládnoucí, živé tvory do jedné spravedlivé společnosti.



Já si zase myslím, že pokud by sem přišel někdo nezaujatý, tak si řekne, že tu všichni potřebujeme důkladné psychiatrické vyšetření.



Pokračování této diskuse v topicu Filos. rovnováhy jako celosvětová polit. ideologie viz. http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1259.

(viz. též www.filosofierovnovahy.sweb.cz , www.cbox.cz/ak-gruza )
ADC Posted - 30/09/2009 : 18:47:05

ADC Posted - 30/09/2009 : 18:28:30
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

ADC.
Jediná pravda je smrt.



quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

Já si nyní myslím, že jsem toto pravdivé východisko pro život všech našel ve své Filosofii rovnováhy, což se však prokáže teprve tehdy, až nabídne největší hmatatelné výhody čili životní východisko všem živým tvorům a spojí všechny, nejenom některé vládnoucí, živé tvory do jedné spravedlivé společnosti.[/u][/b]



Já si zase myslím, že pokud by sem přišel někdo nezaujatý, tak si řekne, že tu všichni potřebujeme důkladné psychiatrické vyšetření.
Dalibor Grůza Posted - 30/09/2009 : 16:26:04
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

ADC.
Jediná pravda je smrt. Vše ostatní je pouze poznání. Kdybys dokázal lokalizovat cosi jako pravda, pak teprve bys mohl určit, zda se někdo pravdě blíží,vzdaluje se od ní, či je blíže, nebo dál od pravdy. Každý však si určujeme svou uznanou pravdu a tu považujeme za ten pevný bod vzhledem ke kterému určujeme zda je někdo jiný pravdě blíže, či e od ní vzdálil. Galibor je tedy blíže tvé uznané pravdě, nikoliv absolutní,čili smrti. Ovšem jestli jsi vševědoucí, či jasnovidec,čili člověk vidoucí budoucnost,pak můžeš cosi takového tvrdit.

MB



Slávo,

živé tvory lze obecně rozdělit na:

1) Nihilisty (odvozeno od slova nic), kteří neuznávají žádné hodnoty, pravdy, nevěří, že život má nějaké východisko a končí často sebevraždou.

2) Oportunisty (odvozeno od slova příležitost či prospěch), kteří uznávají jedinou hodnotu, kterou jsou hmatatelné výhody. Přidávají se pak k tomu, kdo jím může v dané chvíli nabídnout nejvíce hmatatelných výhod, kromě toho neuznávají žádnou pravdu. Co se týká osobní víry či názorů, tak jsou sofisté, tedy hlásají takový názor, který jim přinese co nejvíce hmatatelných výhod, bez ohledu na jejich pravdivost. Nevěří, často na základě své životní zkušenosti, že život má nějaké jiné východisko než tento oportunismus.

3) Idealisty (odvozeno od slova ideál čili dokonalý stav), kteří uznávají jako hodnoty, pravdu čili skutečnost, které pak zastávají jako svůj názor a snaží se je nalézati a podle nich žít. Věří, že život má nějaké východisko pro všechny a snaží se ho hledat.

Je třeba říci, že nikdo se nerodí jako nihilista nebo oportunista, ale stává se jimi podle míry svého ztroskotání v životě, jestliže ztroskotá jako idealista, kterým je každý živý tvor od narození. Dále nelze často rozeznat oportunistu na jedné straně od idealisty nebo nihilisty na druhé straně, protože již ze shora uvedeného vymezení oportunisty plyne, že se přidá ke každému, kdo mu nabídne největší hmatatelné výhody. Idealismus, oportunismus i nihilismus jsou v našem světě bez východiska cestou do blázince, tedy k pomatení mysli, avšak pouze idealista při tom může zůstat šťastný, protože stále hledá a věří ve východisko našeho života.

Idealisti často žijí v sebeklamu, myslí si, že mají východisko pro život všech živých tvorů, avšak ve skutečnosti ho nemají. Odhalení tohoto jejich sebeklamu se děje jeho rozporem s jejich životem, často dílem výše uvedených oportunistů a nihilistů, výsledkem je pak životní ztroskotání určitého idealisty a jeho ztráta ideálů a přeměna v nihilistu nebo oportunistu.

Pravdivé východisko pro život všech má totiž rovněž hmatatelnou podobu, je tudíž východiskem nejenom pro určitého idealistu (nejde o jeho sebeklam), ale dokáže nabídnout rovněž největší hmatatelné výhody všem oportunistům a přesvědčit rovněž všechny nihilisty. To je ten svatý grál, který od pradávna hledají zatím bezúspěšně všichni idealisti, pokud zásadně neztroskotají a nestanou se z nich nihilisti nebo oportunisti.

Já si nyní myslím, že jsem toto pravdivé východisko pro život všech našel ve své Filosofii rovnováhy, což se však prokáže teprve tehdy, až nabídne největší hmatatelné výhody čili životní východisko všem živým tvorům a spojí všechny, nejenom některé vládnoucí, živé tvory do jedné spravedlivé společnosti.


( viz. též: www.filosofierovnovahy.sweb.cz , www.cbox.cz/ak-gruza )
Miloslav Bažant Posted - 30/09/2009 : 14:47:18
ADC.
Jediná pravda je smrt. Vše ostatní je pouze poznání. Kdybys dokázal lokalizovat cosi jako pravda, pak teprve bys mohl určit, zda se někdo pravdě blíží,vzdaluje se od ní, či je blíže, nebo dál od pravdy. Každý však si určujeme svou uznanou pravdu a tu považujeme za ten pevný bod vzhledem ke kterému určujeme zda je někdo jiný pravdě blíže, či e od ní vzdálil. Galibor je tedy blíže tvé uznané pravdě, nikoliv absolutní,čili smrti. Ovšem jestli jsi vševědoucí, či jasnovidec,čili člověk vidoucí budoucnost,pak můžeš cosi takového tvrdit.

MB
ADC Posted - 30/09/2009 : 14:34:33
Slávo kdybys nebyl úplně zabedněný, tak Ti dojde, že Dalibora považuju za nejblíž pravdě z vás ze všech, akorát ho trochu masíruju, aby se mu vrátila krev do žil.
Miloslav Bažant Posted - 30/09/2009 : 14:34:04
Dalibore.

V životě nic může být něco,ale pouze v relativním měřítku a stejně tak něco může být nic.Po smrti však je zda absolutní nic a toto nic již nemůže být něčím. Ve světě exituje něco i nic, čili život i smrt a proto Jedna rovná se nula je pouze relativní vyjádření a neplatí vždy. Smrt je tím kde neplatí.Po smrti je vše absolutní nic.

MB
Miloslav Bažant Posted - 30/09/2009 : 14:26:41
ADC.
Máš dojem že Dalibor je poražený,ale není tomu tak. Kdyby i byl poražený,mohlo by být jeho vítězství,protože by postoupil od chybného ke správnému. A pak, slušný člověk do poraženého nekope.
Pokud Dalibor pochopil,že vše je něco a nic je pouze po smrti,pak najde nutnost zrevidovat svou teorii, tím dojde k nesouvislosti srážek částic a jejím vlivu na jednání lidí. Zkrátka dostane se zpět na správnou cestu k poznání. Kdyby tomu tak bylo, pak bych to za porážku nepovažoval, ale spíše za jeho vítězství. Ono být na chybné cestě se mnohdy jeví jako víězství,ale je to porázka o které člověk pouze neví.

MB
ADC Posted - 30/09/2009 : 14:25:00
No vidíš, už máš preambuli.
Dalibor Grůza Posted - 30/09/2009 : 14:10:59
quote:
Originally posted by ADC

Dalibore už zbejvá než to sepsat do uspořádané knížečky, založit sektu uctívačů plné nicoty a vybrat si vhodný termín hromadné sebevraždy.



ADC,

zapomínáš na druhou stranu oboustranné implikace, tj. rovná se, tedy optimistické 0=1, tedy nic je něco, nejenom pesimistické 1=0, tedy něco je nic.

(viz. www.cbox.cz/ak-gruza , www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000