www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Etika, socialní a politická filosofie
 Hlupáci a Zloději

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
Gullsy Posted - 07/12/2011 : 18:59:58
Teze:

V prvotních společnostech se lidé dělili na Lovce a Sběrače.
V moderní společnosti se dělí na Hlupáky a Zloděje.

Zloději tvoří podmínky života hlupáků, kteří je živí za to, že jim ty podmínky tvoří. Balanc se udržuje pragmatickým přístupem k životu a kritický bod je když hlupáci začínají selhávat v živení zlodějů, jejichž jediným produktem jsou právě ony podmínky, pravidla pro hlupáky. Reálně neprodukují zhola nic.
11   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
elx Posted - 14/12/2011 : 11:09:19
Musim.. pro nedostatek jinejch kritiků.. :D
"ta teze nemá chybu" - máš pravdu, to co jsme tu s pet_kroku zmínili je vlastně uplně offtopic..
elx Posted - 13/12/2011 : 12:02:44
gullsy: nebylo by lepší posílat to do světa až to projde aspoň nějakou kritikou?
elx Posted - 12/12/2011 : 12:36:09
gullsy: snažim se pochopit, jakej má význam cokoli postulovat na diskuznim fóru, když tvůj cíl nejsou reakce.. :)
elx Posted - 11/12/2011 : 00:36:33
gullsy: "dokážu, jen se mi nechce" - jo, to se dá chápat na diskuznim fóru, kde sám založíš topic.. :D no nic, hezkej zbytek dne..
elx Posted - 09/12/2011 : 14:27:23
gullsy, gullsy.. když to nedokážeš obhájit, tak se aspoň neurážej.. :)
pet_kroku Posted - 09/12/2011 : 12:04:25
to Gullsy

Nemám sílu dočíst Vaší diskuzi a tak spíš jen mě napadá, že v tom případě, kdy by tomu takto bylo, zloději by museli mít jiné podmínky než hlupácí a nebo, kdyby i pro ně platili stejné podmínky, muselo by se toto rozdělení přejmenovat na chytráky a hlupáky a to už je ale přeci klasický kapitalismus, kdy už z principu věci nikdy nejde o ostré rozdělení, ale jen o mnoho variant mezi těmito dvěma póly. To poslední se mi zdá daleko pravděpodobnější s tím, že by bylo dále nejspíš možné uvažovat o specifických jednorázových výjimkách v daných podmínkách apod., o jednorázových privilegiích. V zájmu státu je ale tyto privilegia redukovat, kontrolovat a spíše vydávat podmínky, tedy to, co platí pro všechny. Tvé rozdělení by tak mohlo částečně platilo zejména v nefunkčním státě, ve státě s nízkým státní povědomím, nikoliv obecně.

P.
elx Posted - 08/12/2011 : 20:52:08
absurdní ve smyslu nelogický, příp. nesmyslný? to mi musíš trochu objasnit.. navíc, kdyby to tak bylo, nebylo by možný vytvářet tvrzení jako je to tvoje..

zchátralý jsem řekl špatně, myslel jsem chatrný, sorry.. tzn. ne ve smyslu časovosti ale kvality..
kdo s tim přišel před tebou? chlape.. každej den slýchám minimálně od několika lidí, jak je náš stát plnej zlodějů a my jsme hlupáci, co si od nich nechaj kálet do xichtu..

hlupák je hloupý.. skvělá definice.. jak jen se tomu odborně řiká, mmm, logickej kruh?

pokud je možná kombinace, ukaž mi někoho, kdo pod tuhle kategorii nespadá..
elx Posted - 08/12/2011 : 12:55:42
syntetická teze o dvou neurčitejch nálepkách.. :)

"neoškola" - jasně, budu na zchátralejch základech stavět ještě větší barák..

"východisko pro frustraci z každodenní absurdity" - vtip?

btw: pročti si to vlákno znovu.. já nejsme ten, kdo tady vyvíjí snahu o to, aby jeho myšlenky vypadaly akademicky..
elx Posted - 07/12/2011 : 22:06:50
popíráš snad, že je to:

- dětinsky uplakaný,
- dogmaticky černobílý,
- či nepoužitelný?

pokud jo, celkem bych si přečetl proč - místo neustálýho stáčení argumentů k mojí osobě.. nebo snad tvojí teorii může pochopit jen ten, kdo zapadá do tvýho archetypu "hlupáka"?

a i kdyby to tak bylo - jakože si pořád myslim, že je to kravina - co by bránilo hlupákům se vzepřít proti zlodějům? to, že jsou hloupý? ale to by nezvládali dělat všechno (zlodějové přece v tvym světě nedělaj nic).. možná jsou to spíš dobráci než hlupáci.. pokud ale vnímaj, že je někdo vykořisťuje, parazituje na nich, a přesto s tim nic nedělaj - nenapomáhaj tak zlu (zlo-dějům), protože ho živěj? tj. participace, díky který jsou s danym zlem na stejný úrovni..

mohl bych pokračovat, ale přijde mi to zbytečný.. pokud však z tebe vypadne něco srozumitelnýho, klidně zareaguju.. v opačnym případě je to můj poslední příspěvek tohodle vlákna
elx Posted - 07/12/2011 : 21:14:12
a na závěr všichni začnem tancovat jako v americkejch filmech..

možná jsem dokonce hloupej zloděj.. aha, počkej, taková možnost vlastně v tvý realitě neexistuje.. dneska mám fakt smůlu..

btw: v který kategorii seš ty?
elx Posted - 07/12/2011 : 19:13:50
hezká čecháčkovsky uplakaná sugestivní dichotomie..

v prvotních i moderních společnostech byli lovci, sběrači, hlupáci, zloději a mnoho dalších (nesouvisejících) charakteristik, než který jsi uvedl.. pokud ti tohle rozdělení nějak vnitřně pomáhá, je to tvoje věc.. ale jako teorie, sociologickej vhled nebo co to mělo vlastně bejt, je to absolutně k ničemu..

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000