T O P I C R E V I E W |
neronis |
Posted - 29/09/2008 : 11:23:22 Jaké jsou?
Co chtějí?
Jak se na nás muže dívají?
Jaký je muž, který se líbí většině žen?
Proč si dávají tolik záležet na svém vzhledu a navzájem si v něm konkurují?
atd.
Zkrátka rád bych si s vámi popovídal o ženách. |
15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Kurt |
Posted - 26/12/2008 : 23:59:09 Rzwalde, už jsem si vzpomněl, Rob Grant je přece autor Červeného trpaslíka !!! Ve Špekách má stejný způsob vtipu, ale RedDwarf to není, sranda to ovšem je. Někdy lituji ty hlavní postavy ... |
axel01 |
Posted - 26/12/2008 : 04:20:58 Hezky řečeno. Osobně bych doplnila, že u všech prototypů požadujeme slušné chování, to jako fakt joo. A co jsem se tak ptala--je to většinové přání. Celkový efekt je nám celkem putna,když se to neumí chovat. To ovšem bude u chlapů nějaká genetická vada.
Myslela jsem tím základní slušné chování, tim mám na mysli jakékoliv chování, které nehraničí či nepřeroste v ,hrubiánství'... |
Rzwald |
Posted - 25/12/2008 : 13:30:17 příjemnou zábavu |
Kurt |
Posted - 25/12/2008 : 12:21:28  Rzwalde, dostal jsem Špeky od syna pod stromeček, jak jsem si je také objednal (jinak už celkem nic, v listopadu a v prosinci do mně investovali nějakou tu elektroniku a křeslo k mému psacímu stolu, to bylo hrozné, na čem všem jsem seděl ) a už ten začátek! "Začalo to nenápadně, jak už to s podobnými věcmi chodí." Nepochybuji o tom, že nebudu zklamán. Navíc to má praktický kabelkový formát, jak říkala v 1. ročníku naše lektorka psychologie handicapu - kniha se musí vejít do kabelky, krom čtení v tramvaji se musí nechat číst také na WC. Tam ovšem mohou být nějaké stálé knihy.  |
Kurt |
Posted - 22/12/2008 : 10:57:15 Ad axel01, 19.12.) Pardon, co to je slušné chování? Cizí ženy a muži si vesměs myslí, že mám slušné chování, manželka nikoliv. Oni si to myslí dokonce i když neskrývám vlastní myšlenky. Já nikomu ovšem nevidím do hlavy, ale mohu různě pátrat, leccos leckomu unikne. Asi to bude v něčem jiném. |
Rzwald |
Posted - 21/12/2008 : 10:35:55 napsal to Rob Grant a vydalo to Argo v roce 2008 ..ale jako ta knížka není celá o holkách :-)
...více méně je to humorné nahlédnutí do života třech lidí, kteří nějak mají problémy s váhou -- tlusťocha, anorektičky, a ten třetí je právě onen (normálně štíhlý) Jeremy, který se snaží zpopularizovat jeden takovej šílenej vládní návrh, jak s bezitou skoncovat jednou pro vždy.
Ta knížka je zvláštní v tom, že v jednu chvíli se řehtáte (přičemž opravdu řehtáte...ta ukázka, co jsem psal, byla pouze úsměvná) a hned za pár řádků (ještě jste se pořádně nedořehtali) vám začne být do breku... |
Kurt |
Posted - 20/12/2008 : 22:42:57  Kdo to napsal ??? Jmenuje se to Špeky? Uuuuuuuuuúúúúúúúhehehehehehehehehehe ....... - tak se smál v lázních druh u mého stolu v jídelně, jeden dobrý havíř. Tak se teď směju já. Vlastně všechno, co jste napsali výše .......  Opravdu koukám po očku jinam. A to nejsme s ženou nejmladší ... Ještě, že mám syna takového puritána. Měl by mi to za zlé. |
Rzwald |
Posted - 20/12/2008 : 11:23:02 MB, myslím si, že tvoje teorie u mnohých platí, nicméně určitě není platná všeobecně, neboť vím zcela jistě, že u mě neplatí tvůj předpoklad, že pokud jsem si láskou někoho jistý, tak moje láska k němu opadne...spíš naopak ...moje láska je velmi vratká, když si láskou druhého nejsem jist, pokud jsem, tak se naopak několikanásobně upevní
...dalo by se říct, že dokud si jí nejsem jist, dívám se "poočku" i po jiných, protože počítám s možností, že mě nakonec chtít nebude. Pokud vím, že mě určitě chce, nemám jediný důvod se po jiných dívat, a to ani "poočku".
jinak ke knížce---ještě je tam pokračování, taky srandovní:
Nebo ještě lepší příklad. Slečna souhlasí, že s vámi půjde do postele, ale pevně trvá na tom, že nesmí k ničemu dojít, přestože oba víte, že to nejspíš dopadne jinak. Vy na to ovšem přistoupíte, protože jste gentleman, a hlavně by vás ani ve snu nenapadlo milovat se s někým bez jeho souhlasu. V dnešní době, moji drazí, se doporučuje rovnou souhlas písemný, podepsaný přinejmenším třemi notáři s vynikající pověstí, oběma rodiči a, je-li to možné, všemi čtyřmi prarodiči, jinak máte na krku znásilnění. Takže s vámi vleze do postele, a aby se dostálo té pohádce o noci bez sexu, svlékne si všechno kromě kalhotek. Sichr je sichr, že. Kalhhotky totiž jsou, řekněme si to otevřeně, její záruka nevinnosti. "Ano, vlezla jsem s tím chlapem do postele, svlékla jsem se a dali jsme si předehru se vším všudy, ale, dámy a pánové, NECHALA JSEM SI KALHOTKY. Každý přece ví, že kalhotkami nepronikne ani ten nejpobízenější a nejurputnější penis. Naprosto nechápu, jak se pro všechno na světě mohlo stát, že jsme od toho nevinného erotického laškování přesli k plnohodnotnému pohlavnímu tyku. A jak je možné, že jsme tentýž neomluvitelný akt posléze zopakovali ještě pětkrát v nanejvýš stejném počtu hodin, to je záhada, kteru se nejspíš nikdy nepodaří objasnit. Možná budu ty výrobce kalhotek žalovat. Jejich výrobky by měly skýtat spolehlivější ochranu. :-) |
Miloslav Bažant |
Posted - 20/12/2008 : 10:07:37 Rzwalde.
Ten úryvek s knihy je dobrý a bylo by dobré mu skutečně porozumět. Jedná se o to, co jsem již několikrát psal a to posilování lásky u partnera nejistotou.Vjem partnera obsahuje vjemy plus, ale také mínus.Pokud najdeš intenzivní ozvěnu bloků plus,pak se k jejich vnímání vracíš a bloky mínus ve vnímání potlačuješ. Vznikne li jistota, že tyto bloky plus můžeš vnímat kdykoliv, pak nemáš potřebu se k jejich vnímání stále vracet, začneš hledat další bloky plus a většinou najdeš bloky mínus, kterých ozvěna je nepříjemno.Podaří li se partnerce ohrozit jistotu ,že budeš ty vjemy plus kdykoliv vnímat,pak začneš to příjemno vjemů plus akumulovat,čili se k vnímání těchto bloků stále vracíš a tím se stáváš neschopným vnímat bloky mínus. Toto ženské někdy dělají i když vlastně neví co se při tom děje.Prostě je to nějaká skušenost. Takže toto ženské jednání je možné celkem lehce pochopit a dokonce sám užít tím, že dáš nejistotu jí třeba podobným spůsobem.Potom začne to příjemno akumulovat ona a ztratí schopnost vnímat ´tvoje bloky mínus. Pokud však tomu podlehneš a začneš jí dokazovat svou lásku ,dáváš jí tím jistotu,že bude vnímat to příjemno ozvěny bloků plus kdykoliv, začne hledat a najde bloky mínus.Potom cítí nepříjemno, zdáš se jí náhle ošklivý a odejde.Láska je boj a je třeba znalostí, nebo alespoň skušeností. Jenže i ty znalosti jsou někdy ke škodě věci. Máš znalosti ,využiješ jich k posilování lásky partnerky a ta získá dojem, že je nutné tě svou lásku dokazovat.Tím získáš v lásce jistotu a výsledkem je, že začneš její bloky mínus vnímat,začne se ti zdát ošklivá a odejdeš ty.Protože máš znalost budeš takto jednat "ve svůj prospěch" u každé další partnerky, budeš v nich posilovat lásku k tobě,ale ta sám ztratíš schopnost cítit to příjemno vjemu bloků plus, protože budeš mít v lásce vždy jistotu. A tak budeš běhat od jedné k druhé a nikdy nenajdeš to co hledáš,protože ses o to sám připravil díky své znalosti využité, či spíše zneužité ve svůj prospěch. Zakže skutečně nevím zda je znalost v lásce dobrá či špatná. Pro toho, kdo chce svoje schopnosti dávat,pro toho je dobrá a pro toho, kdo je využívá ve svůj prospěch je zničující.
MB |
Rzwald |
Posted - 19/12/2008 : 23:11:05 ad frajer a hajzl...nikdy jsem tohle nepochopil, jak to maj v té hlavě holky nadrátovaný. Nicméně řekl bych, že to platí především pro mladý....neslyšel jsem nikdy, že by i starý holky (kde stará holka je holka, která chce rodinu) chtěly tzv. "hajzly".
jinak na holkách je toho hodně divného -- tak např. (úryvek z knížky Špeky)
Jeremy zjistil, že ženy s oblibou dávají zájem najevo tím, že předstírají nezjájem. Neměl nejmenší ponětí, proč to dělají, ale dělaly to. Ženy často provedou přesný opak toho, co očekáváte. Třeba se takhle s nějakou bavíte, všechno jde tak hladce, až to vpadá, že by to třeb mohlo i kněčemu vést, když ona zničehonic, jen tak mezi řečí, prohodí cosi o svém příteli. Vám okamžitě bleskne hlavou: má přítele, radši se stáhni, nic z toho nebude. Jenže to by byla chyba. Nezačala o příteli proto, že by vás chtěla odradit: naopak si sama potřebovla připomenout, že má přítele, a že by se tedy do vás neměla zakoukat tak, jak se to právě děje. Zmínka o příteli, moji milí, je v podstatě takové poslední stéblo pro tonoucího. Jakmile padne slovo a příteli, máte vyhráno.
..si jen říkám, co by se bylo bývalo stalo, kdybych to byl býval věděl asi před rokem, když jsem to seděl ve vlaku z Blanska do Prahy ...druhé poučení je, že i v beletrii se můžou nacházet cené informace :-)
quote: Originally posted by axel01
Hezky řečeno. Osobně bych doplnila, že u všech prototypů požadujeme slušné chování, to jako fakt joo. A co jsem se tak ptala--je to většinové přání. Celkový efekt je nám celkem putna,když se to neumí chovat. To ovšem bude u chlapů nějaká genetická vada.
ne genetická, ale spíš mozková
...odmítám vstávat ze židle, když žena vstane, neboť je to trapné gesto bez významu, které někteří provozují, když chtějí holku sbalit. Nikdy, nikdy jsem ani u kamarádů rodičů, ani v rodině mé, ani v televizi,...nidke -- neviděl, že by manžel vstával od stolu, když jeho dlouholetá manželka vstane od stolu. Přičemž logicky vzato, pokud se vstanutí považuje za projev úcty, potom je zcela pomýlené vstávat s novou přítelkyní, neboť nová je nová a neznám ji, tedy k ní žádnou velkou úctu zatím nechovám (nelze chovat úctu k neznámému člověku). Naproti tomu k manželce asi úctu chovat budu(jinak bych si ji nebral), nicméně tady se nikdo nezvedá.... Podobně s mnohými dalšími blbostmi. ....prvky etikety, které mají nějakou funkci však naprosto uznávám --- např. když někdo sedí a druhý přichází ke stolu a představuje se, je vyloženě nutné vstát, neboť pokud dojde na podání ruky, tak není možné, aby si stojící potřásl se sedícím ruku, aniž by si jeden z nich tu ruku nezlomil...
Obecně (tj. až na některé výjimky) ale etiketu považuji za prolhané oblbování plné přetvářek...znám lidi, kteří na veřejnosti pomáhají ženě do kabátu, ale v soukromí jim není blbý prdět a říhat před lidmi (klidně i před ní)...ne, že by mně osobně to nějak extrémně vadilo (pokud mi neříhne zrovna do obličeje, tak ať se třeba proříhá až do chlíva), nicméně u takového člověka považuji vskutku za černý humor, pokud se na večírku může (jako jeden z mála) přetrhnout, aby ženě pomohl do kabátu a z kabátu, jako by byla malomocná.
...a nejvíc nechápu, co na tom ženy nechápou... |
axel01 |
Posted - 19/12/2008 : 01:18:54 Hezky řečeno. Osobně bych doplnila, že u všech prototypů požadujeme slušné chování, to jako fakt joo. A co jsem se tak ptala--je to většinové přání. Celkový efekt je nám celkem putna,když se to neumí chovat. To ovšem bude u chlapů nějaká genetická vada. |
Mich@l |
Posted - 16/12/2008 : 23:58:53 Nazdar. Nečetl jsem to celé tak budu reagovat na původní otázky.
Jaké jsou? Různé. Mají vlastní názory, vlastní přání, vlastní sny a každá se ve stejné situaci zachová jinak.
Co chtějí? To že ženy chtějí smysluplný život, vztah který se bude rozvíjet, rodinu jež bude vzkvétat a práci, která je bude uspokojovat, aby chlap zavíral záchod hrál si s dětmi, dopřál ji orgasmus a byl vnímavý k jejím pocitů, jak většina z nich tvrdí. Kdyby to byla pravda nekončily by pěkný holky v náručí ztracených existencí, feťáků, samolibých frajerů kteří riskují v autech svoje i cizí životy. Já jsem kupříkladu své přítelkyni dopřál víc orgazmů než ona mě, když jsem přišel po dvanácti hodinách z práce a ona nebyla ještě doma, nebyl jsem lýnej stoupnout si ke sporáku a překvapit ji večeří. Vždycky jsem byl pozorný a staral jsem se aby se měla jako v bavlnce. Neříkám že se mi to dařilo skvěle a mohl jsem ze sebe sedřít kůži abych donesl domů dost peněz aby bylo všechno co je potřeba. Nevážím 200kg a nejsem nijak tělesně odpudivý. A jak to dopadlo? Odešla za samolibým frajerem co jezdí celý dny v autě a místo aby byl doma a hlídaj své dvojčata tráví čas v garáži. Taky mě tahle otázka zajímala a tak jsem si promluvil s nejpovolanějším k tomuto tématu. Se ženou. Mojí dlouhodobou kamarádkou se kterou se bavíme velmi otevřeně. Řekla mi k tomu ve skratce asi tohle. Když máme hajzla sere nás to a chceme hodného chlapa. A když máme hodného, nudí nás to a chceme hajzla. Takže odpověď je jasná ony samy neví co chtějí.
Jaký je muž který se většině žen líbí? Hodný, hajzl, tlustý, hubený, bohatý, citlivý, sviňák. Podle nálady. Asi tak jako se nám jednou líbí blondýnka v úzké sukni a jednou černovláska ve sportovních teplácích.
A jak se na nás dívají? To mají jen v hlavě nikdy ti to neřeknou? a když tak můžeš jen doufat, že je to pravda. protože do hlavy ji stejně nevidíš.
Mozek je zkrátka kulatý a proto může měnit směr myšlenek. Té které se dneska líbíš ty se zýtra může líbit někdo jiný. Dokonalý muž pro ženu neexistuje stejně jako neexistuje dokonalá žena. protože když ji budeš milovat a strávíš s ní život může časem dojít k tomu že to co jsi na ni miloval budeš nenávidět. A u nich to může být stejné. |
Miloslav Bažant |
Posted - 10/12/2008 : 18:11:47 Kurte. No dobře,ale co? To že jsem si zvykl žít spíše dle věty první? To je prostě výhodné,pokud nechceš lidi ovládat a nechceš si přisvojovat to co z jejich schopností vzešlo? Snažil jsem se zde vysvětlit funkci dvou vět,ale naprosto zbytečně.Ve světě kde je dominantní jednání dle věty druhé se první věta zdá lidem spíše utopií, než čímsi co by je inspirovalo.Já jsem poznal,že je to větší síla, než jednání dle věty druhé,čili znužívání svých schopností ve prospěch svého já a uznané pravdy.Jenže jak to lidem vysvětlit? Já dokáži jednáním první věty spacifikovat i toho, kdo jedná ze zásady dle věty druhé a nakonec mně dává své schopnosti, protože mne má rád. Skus jej k tomu donutit dle věty druhé. Nejde to. A tak žiji ve světě dobrých lidí a ti dobří vzhledem ke mně jsou zlí vůdči druhým a sami žijí v neustálém boji s nimi.Co na tom, že mne pokládají za dobrého vola,když jim ten dobrý vůl stojí za to, aby mu dávali své schopnosti? Ona je to Kurte zákonitost, kterou mají lidé u samé špičky nosu a nedokáží jí vidět. Jednají dle věty první vzhledem k tomu, koho mají rádi a on jim odpovídá stejně ,čili jim dává své schopnosti,což oni považují za jeho dobro a důvod k tomu, aby mu své schopnosti dávali.Jenže ona je to odpověď na větu první a funguje to i vzhledem ke komukoliv jinému.Když jednáš dle věty první,pak dostáváš odpověď také dle věty první a tvrdíš,že jsou lidé natolik dobří, že nemůžeš jinak, než je mít rád a dávat jim schopnosti svoje. Že je to zákonitost vlastně vůbec nevnímáš.A máš kolem sebe tytéž lidi a jednáš dle věty druhé abys pro svoje já získal co nejvíce,či pro svou uznanou pravdu. Jenže oni tím cosi ztrácí a vytvořil jsi v nich nepříjemno. To je vede k tomu,aby hledali své schopnosti,které potom zneužíjí ve prospěch svého já a své uznané pravdy a ty cosi ztratíš a v tobě je nepříjemno,které v tobě vytváří odpor a ty tvrdíš, že lidé jsou natolik špaatní, že je nemůžeš mít rád a bez zneužití schopností jsi v tomto světě zcela bezmocný. A jsou to titíž lidé, kteří mne rádi dávají své schopnosti. Ten kdo žije dle věty první rozdává své schopnosti a přesto mu stále rostou,protože k jeho schopnostem ostatní připojují své a takový člověk skutečně vládne,protože lidé chtějí jít jeho cestou a proto po ní jdou. Ten kdo se snaží vládnout světu dle věty druhé, vytvoří takový odpor, že mu na jeho překonání nestačí žádné schopnosti co jich na světě je.Když si toto zapamatuješ a budeš se jen a jen dívat na svět prizmatem těch dvou vět,pak postupně poznáš, že jde skutečně o zákonitost. Přesto to lidé nedokáží pochopit, snad nechtějí být těmi dobrými voli,protože se bojí těcch kteří jednají dle věty druhé. Neuvědomují si, že tím tyto lidi druhé věty pacifikují a vytváří v lásku, která je sama o sobě chrání.Pro mne, když jsem tyto dvě věty objevil to byl krok do prázdna,protože jsem nevěděl, že jde o zákonitost.Teprve během času jsem si to začal uvědomovat a poznávat princip té zákonitosti.Protože jsem věděl předem, že tomu lidé nebudou schopni pororozumět, začal jsem to ukládat do pohádek,ale pak jsem poznal, že to v mnoha pohádkách již uloženo je a přesto to lidi nepochopí. Proč??? Protože první věty říká, že dám li své schopnosti druhý, pak nic nezískám a cosi svého ztratím a to lidé nechtějí. Druhá věta slibuje logikou zisk a proto je lidmi přijímána. A tak si žiji ve svém světě první věty a mám kolem sebe lidi, kteří mne mají rádi a žiji plný život i když někdy na to nemám dost síly.
MB |
Kurt |
Posted - 10/12/2008 : 16:00:37 Miloslave, to je inspirativní, co říkáš. |
Maftík |
Posted - 10/12/2008 : 13:31:19 quote: jazyk = myšlení, myšlení = jazyk
Sice nevím jak to autor myslel, ale takhle jak je to napsané samotně to samozřejmě není pravda |
|
|