T O P I C R E V I E W |
navi |
Posted - 16/09/2008 : 13:56:41 Ahoj starí známi. Tak ako sa mi máte? Predpokladám, že ste OK. Vidím, že vás poniektorých drží filozofovanie permanentne, nie ako mňa. Napadla ma taká vec: To čo je skutočné posudzujeme podľa toho, či sa nám to ako skutočnosť javí. Ak by som sa mal držať tohoto pravidla, tak by hmotný svet, ktorý nás obklopuje nebol skutočnosťou, a to len preto, lebo ho ako skutočnosť nevnímam. To, čo vnímam ako skutočnosť je to, že ho ako skutočnosř nevnímam. Tejto diagnóze sa hovorí derealizácia, a touto poruchou vnímania trpí asi jedno percento ľudí. Ja som už napríklad hmotný svet ako skutočnosť nevnímal 30 rokov. Je teda vnem skutočnosti vnímaného jednoznačnou zárukou toho, že len to, čo ako skutočnosť vnímame, može byť naozaj skutočnosťou?
|
15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
navi |
Posted - 25/09/2008 : 14:41:19 Čiste teoreticky to může byť napríklad aj niečo takéto: POZOR ČTĚTE VŠICHNI !! Lepek jako příčina deprese a úzkosti! Možná se týká i depersonalizace, kdo ví? Možná jste do této chvíle byli přesvědčeni, že vaše potíže mají původ někde ve vašem podvědomí, případně jak nám lékaři s oblibou tvrdí, v nedostatečné tvorbě chemických přenašečů v mozku. To sice muže být pravda, ale taky to může být úplně jinak. Já jsem byl na to, že moje potíže může způsobovat lepek upozorněn osobou, která se zabývá celostním přístupem k léčení člověka. Rozhodl jsem se tuto novou informaci prověřit. A hle, stačilo lepek vysadit a vše se do několika dní zlepšilo. Doslova jako mávnutím kouzelným proutkem. Po této zkušenosti jsem začal pátrat na internetu a skutečně jsem se dozvěděl, že lepek tyto potíže může způsobovat a to právě u lidí, kteří trpí jeho nesnášenlivostí. Neoficiální zprává uvádí, že až u 30% lidí s depresí je příčinou právě lepek. Jak se dozvíte, zda právě vám způsobuje potíže zrovna lepek? Zcela jednoduše. Můžete ho zkusit dva týdny nekonzumovat a uvidíte hned jestli se vám od vašich potíží uleví. Druhou možností je, že si v prodejně se zdravou výživou zakoupíte sejtan a sníte ho. Sejtan je vlastně čistý lepek, takže pokud se vaše potíže zhorší, tak máte s jeho trávením potíže. Osobně jsem toto nezkoušel, takže si nejsem jistý zda budete, pokud vám je už hodně zle, schopni rozeznat, jestli se vaše potíže zhoršily nebo jsou stejné. Dále doporučuji nechat si udělat krevní testy na lepek, dobré je zajít rovnou na specializované pracoviště. Nejlépe gastroenterologii. Nepotřebujete k tomu doporučení vašeho praktického doktora. Ten by se vám totiž mohl vysmát a nikam vás neposlat. Nesnášenlivost lepku se může u každého projevovat pokaždé trochu jinak, vůbec nemusíte mít potíže, které by se projevovaly jinak než depresí či úzkostí. Pokud ovšem máte navíc potíže příbírat na váze, či dokonce hubnete, pak je lepek skutečně tou pravou příčinou. Dají se zkombinovat také obě dvě předešlá doporučení. Někdy totiž krevní testy nemusejí být zcela pravdivé. Ovšem pokud sníte seitan den před samotným odběrem krve, pak by měly již testy být dostatečně přesné. POZOR – nenechávejte si dělat testy pokud již nějakou dobu lepek nekonzumujete, pak by byl jejich výsledek zkreslený. V takovém případě uskutečněte zátěžový test se sejtanem či po nějakou dobu konzumujte stravu obsahující lepek. Další možností je udělat si domácí test na lepek. V lékárně si lze si zakoupit test Biocard. Do několika minut můžete mít výsledek (více na http://coeliac.cz/o-nemoci/biocard). V kombinaci s předešlou konzumací sejtanu, bude výsledek nejspíš opět přesnější. Konečná diagnóza nesnášenlivosti lepku se ovšem stanovuje až po odběru a vyšetření vzorku tkáně z tenkého střeva. Háček je v tom, že než případně dospějete k tomuto závěrečnému verdiktu, uběhne zpravidla několik týdnů až třeba i 2 měsíce a víc. Já jsem čekat a trpět dál nechtěl, takže jen co mi odebrali krev, tak jsem vyřadil lepek ze stravy. Osobně stanovenou diagnózu zatím ještě nemám, ale po vyloučení lepku ze stravy se mi značně ulevilo. Takže možná to pomůže i vám. Více informací o nesnášenlivosti lepku a potravinách, ve kterých se vyskytuje najdete například na http://coeliac.cz Přeji vám brzkou úlevu od vašich potíží. Karel. |
Miloslav Bažant |
Posted - 25/09/2008 : 14:38:01 Navi. Nejspíše nějaká malá mozková příhoda v celkými následky.Nějaká důležitá cévka praskla.
MB |
navi |
Posted - 25/09/2008 : 13:54:40 quote: Originally posted by neronis
co se na tom treninku stalo?
Nič, len sa mi normálne vnímanie zmenilo na derealizované. |
neronis |
Posted - 25/09/2008 : 13:16:53 co se na tom treninku stalo? |
navi |
Posted - 25/09/2008 : 09:31:29 Rtepe. Ďakujem Ti za radu, ale nič z toho, čo si napísal mi nie je cudzie. Ja žijem, ako keby mi nič nebolo. Súkromne podnikám: http://cykloeva.wz.cz/ , Postavil som si svojpomocne barák, Pravidelne športujem http://cykloturistika.webgarden.cz/ , proste nežijem v oblakoch. Proste, len mám poruchu vnímania. Mám ju od svojich 12. rokov, a začalo to po futbalovom tréningu. To je všetko. |
Miloslav Bažant |
Posted - 25/09/2008 : 07:25:18 Rtepe. To co jsi napsal by dle mého názoru mohlo Navi dost pomoci.Mně to opět ukázalo cosi z logiky toho onemocnění.
MB |
Rtep |
Posted - 25/09/2008 : 02:00:06 Měl jsem pocit existence Stvořitele, boha, personifikovaného vyžšího principu jednou. A bylo to právě tehdy v tom okamžiku, kterému říkám bod zlomu a který mi odstartoval na cestu zpět k normálnímu životu. Nastalo to ve chvíli, kdy jsem si uvědomil, že už nemám co ztratit. Byl to mystický zážitek. Tehdy jsem opravdu vnímal cosi silného, co mne v tom daném okamžiku přesvědčilo,že bůh existuje. Byl to okamžik, kdy do sebe všechno zapadlo. Měl jsem silný pocit derealizace, takový, jako nikdy před tím. Tehdy se vše obrátilo. Ten pocit prostě nepopíšu. Věděl jsem najednou přesně comám dělat, horizont do kdy budu v pořádku a další věci. Do tří měsíců jsem se zbavil onoho pálení a rok slábl pocit derealizace, kdy po roce prakticky vymizel, nebo jsou projevy velmi slabé a lze je zaměnit s únavou, kdy je vnímání také trochu rozostřené. Později vzpomínky na těch pár minut vybledly a sám sebe jsem přesvědčil, že si jen něco namlouvám. Při čtení popisu tvých pocitů Navi si říkám, že na tom něco bylo. Ten zážitek se možná dá srovnat s tvým vnímáním vyžšího Stvořitele? Pro objektivnost dodávám, že to vůbec nemusí znamenat, že existuje, pořád to může být signál vysílaný nevědomou složkou naší mysli v situaci nejvyžší nouze. Jakési uvolnění skryté síly. Pro návrat jsem musel mnoho udělat. Mimo jiné jsem se přihlásil do školy karate, shotokan, kde kombinací kontaktního sportu, velké tělesné námahy a nuceného soustředění na jednotlivé části těla při provádění cviků jsem se takzvaně uzemnil. Zpočátku nic moc, ale člověka to začne bavit. Je dobré se zaměřit na aktivity, kde derealizace nevadí, fyzické aktivity, které tě zabaví, vtáhnou tě do děje, aniž bys řešil vnímání. Kde zaměstnáš i mozek a hlavně tě to musí bavit. Myslím, že není od věci pořídit si třeba psa a běhat s ním. Zároveň si odvykni analizovat své vnímání. Prostě žij. Podle toho co píšeš, tohle všechno víš ale někdy je těžké najít to odhodlání. Já osobně a je to pouze můj názor si myslím, že to co prožíváš je určitý dar byť nechtěný a vždy a a tvoje i moje zážitky to potvrzují jsem věřil, že vše co se s námi děje má nějaký smysl.to máme společné. Je důležité ze všeho co se děje vytěžit maximum.
K citátu A. Camuse Omlouvám se, pokud můj výrok vyzněl militantně, ale výše zmíněný citát mi v tématu derealizace, které je dosti vážné pro toho, kdo je nebo byl jí stižen zněl jako dosti necitlivý pokus o černý humor. Zvláště, když ho dnes slýcháme až příliš často z úst naprosto nepovolaných. Stává se pomalu módní větou, hlavně u mladých huličů trávy. Pokud jsi měl Okrefe na mysli to co předpokládám měl A. Camus v širším kontextu, totiž, že tam, kde existují vedle sebe pojmy zla a dobra, tam nemůže být svoboda. A že oproštění od těchto pojmů přináší svobodu, pak beru svůj výrok zpět. Nejsem filosof, nihilista také ne. Mé teoretické znalosti jsou malé, ale kdykoli rád vyjádřím své osobní stanovisko i k výrokům slavných, nečiní mě žádný problém kritizovat zavedené filosofy ?-) M.j. jsem napsal, že Součástí tohoto světa je i naše duševno. Tak to beru já a v tom je asi jádro pudla. Hranice mezi světem a mým vlastním životem není pro mne z filozofického hlediska pevně dána.
|
rajis |
Posted - 24/09/2008 : 20:03:29 A co zachránilo tebe Miloslave? |
navi |
Posted - 24/09/2008 : 19:16:37 quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Navi. Strašně rád bych tě pomohl,ale nevím jak. Jsi správňák a dobrý kamarád i když si někdy docela nerozumíme a to s nyní již pochopených důvodů. Jistě si pamatuješ na Milana Milo,který si s námi povídal.Ten kluk na tom byl skutečně špatně i když o tom neměl nejspíše ani ponětí. Já jsem poznal jak na tom je a prostřednictvím E mailu jsme si o tom povídali. Ukázal jsem mu oč jde, jaké mu hrozí nebezpečí a co by měl udělat, aby to nebezpečí odstranil.Řekl jsem mu, aby si udělal jednoroční dovolenou od spřádání svých teorií a namísto toho se zabýval nějkým uměním na jakékolv úrovni.Jakmile cítí sebemenší únavu,aby šel spát a to kdykoliv, třeba i během dne.Tohle měl vydržet alespoň po dobu jednoho roku a potom že se může k těm teoriím o bohu klidně vrátit. Ten kluk se dal do pořádku během mnohem kratší doby, našel si děvče a právě dnes jsem dostal od něj krásný dárek.Poslal mně sbírku básní ve které jsou i básně jeho a jeho dívky. Takže moje slova bral vážně a jak vidět vyplatilo se mu to. V tom E mailu nám všem děkuje za to, že jsme mu otevřeli dveře do nového kvalitnějšího života.(Tímto vám všem toto od něj vyřizuji) Pokud dodrží ten rok,apk již bude zcela mimo nebezpečí. Proč to říkám? Co kdybys i ty dal ten jeden rok dovolené tomu stvořiteli a našel si nějaké to uměníčko a dodržoval to co jsem jemu radil a co se jemu tolik vyplatilo? Pro toho stvořitele je to chvilka docela napodstatná a pro tebe možná cesta k normálnímu vnímání světa? Já ale nevím, jestli by u tebe byl ten výsledek stejný.U něj se jednalo o cosi jiného. S tím jsem si rady věděl, protože jsem to sám prožil a bohudík jsem si tehdy sám našel cestu k záchraně.Tvůj případ je pro mne řadou neznámých,ale skusit bys to mohl. Klidně se můžeš se mnou spojit E mailem a můžeme si o tom popovídat diskrétněji než zde. Naprosto stejný problém jakým jsem prošel já i Milan Milo, prochází třeba Dalibor. U toho bych znal cestu k záchraně,ale on mně na ni není zvědavý.
MB
Miloslave. Ja sa už o Boha nezaujímam, minimálne pol roka. Myslím si, že v tom nie je problém. Túto poruchu mám tridsať rokov,a o Boha som zakopol asi pred piatimi rokmi. Dovtedy som si ho ako skutočnosť neuvedomoval. Aj moji parťáci, ktorý majú rovnakú diagnózu ako ja, si Boha ako skutočnosť neuvedomujú. Takže tam asi problém nebude. Nechám na osud, čo mi pripraví. Ak by mi pripravil uzdravenie, neurazil by som sa. |
Miloslav Bažant |
Posted - 24/09/2008 : 18:27:28 Navi. Strašně rád bych tě pomohl,ale nevím jak. Jsi správňák a dobrý kamarád i když si někdy docela nerozumíme a to s nyní již pochopených důvodů. Jistě si pamatuješ na Milana Milo,který si s námi povídal.Ten kluk na tom byl skutečně špatně i když o tom neměl nejspíše ani ponětí. Já jsem poznal jak na tom je a prostřednictvím E mailu jsme si o tom povídali. Ukázal jsem mu oč jde, jaké mu hrozí nebezpečí a co by měl udělat, aby to nebezpečí odstranil.Řekl jsem mu, aby si udělal jednoroční dovolenou od spřádání svých teorií a namísto toho se zabýval nějkým uměním na jakékolv úrovni.Jakmile cítí sebemenší únavu,aby šel spát a to kdykoliv, třeba i během dne.Tohle měl vydržet alespoň po dobu jednoho roku a potom že se může k těm teoriím o bohu klidně vrátit. Ten kluk se dal do pořádku během mnohem kratší doby, našel si děvče a právě dnes jsem dostal od něj krásný dárek.Poslal mně sbírku básní ve které jsou i básně jeho a jeho dívky. Takže moje slova bral vážně a jak vidět vyplatilo se mu to. V tom E mailu nám všem děkuje za to, že jsme mu otevřeli dveře do nového kvalitnějšího života.(Tímto vám všem toto od něj vyřizuji) Pokud dodrží ten rok,apk již bude zcela mimo nebezpečí. Proč to říkám? Co kdybys i ty dal ten jeden rok dovolené tomu stvořiteli a našel si nějaké to uměníčko a dodržoval to co jsem jemu radil a co se jemu tolik vyplatilo? Pro toho stvořitele je to chvilka docela napodstatná a pro tebe možná cesta k normálnímu vnímání světa? Já ale nevím, jestli by u tebe byl ten výsledek stejný.U něj se jednalo o cosi jiného. S tím jsem si rady věděl, protože jsem to sám prožil a bohudík jsem si tehdy sám našel cestu k záchraně.Tvůj případ je pro mne řadou neznámých,ale skusit bys to mohl. Klidně se můžeš se mnou spojit E mailem a můžeme si o tom popovídat diskrétněji než zde. Naprosto stejný problém jakým jsem prošel já i Milan Milo, prochází třeba Dalibor. U toho bych znal cestu k záchraně,ale on mně na ni není zvědavý.
MB |
navi |
Posted - 24/09/2008 : 15:09:42 quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Navi. Hmmm. Nevím co na to říci.Je mně jasné, že to tak můžeš vnímat.Jenže já ze svého pohledu potom mohu těch kanálů vidět mnohem víc. Nesrovnávám s tebou, na to upozorňuji. Představ si třeba sadistu.Jeho myšlení je tomu podřízeno a pro něj je to vlastně normální stav, čili přepnutí na jiný kanál, než je obyvyklý.Schizofrenik také má dojem, že není nemocný, pouze myslí jinak, čili že je naladěný na jiný kanál. V tvém případě je to trošku složitější,protože je zde tvoje víra.(Nemám nic proti ní) Tvoje víra říká,že bůh existuje a tvoje vnímání to dokládá.Čili logický závěr je ten, který jsi napsal,čili jsi naladěný jinak než ostatní a díky tomu jej vnímáš, zatím co ostatní tutéž schopnost nemají. Říkám to správně? Jenže to je začarovaný kruh ve kterém jedno podporuje druhé a díky víře roste schopnost být naladěný na tuto frekvenci a díky naladění na tuto frekvenci roste víra. Jenže tvoje víra byla do jisté míry třeba jen malé oslabená a v tu chvíli došlo k oslabení tvojí schopnosti být naladěný na tuto zvláštní frekvenci. Tak jsi to napsal ty.%Cili tvé vnímání na této frekvenci zesláblo v závislosti na zeslábnutí tvé víry. Jenže pro tebe může být ta frekvence čímsi navíc, čili umožněním komunikace se stvořitelem a oslabení víry čímsi co toto ohrožuje. Jsou to jen mé úvahy a tak moje slova ber.Já prostě nevím, jak s toho ven a oč vlastně stojíš víc. Co má pro tebe vyšší hodnotu. Myslet jako ostatní i když tím ztratíš schopnost komunikovat se stvořitelem,nebo má pro tebe větší význam ta komunikace se stvořitelem i za cenu toho, že tě ostatní nebudou rozumět.Oni totiž nemohou.
MB
Mám poruchu vnímania. Nevnímam to ako normálny stav, ale ako poruchu, takže to kľudne můžem pomenovať aj chorobou. Neviem ale prečo to nazývajú duševnou poruchou, keď mám dušu rovnakú, len vnímanie zmenené. Chcel by som mať normálne vnímanie, ale od můjho chcenia nezavisí, pretože ak by od toho záviselo, už dávno ho mám normálne. Nevnímať okolitý svet ako skutočnosť, je dosť nepríjemný stav. Ja to celé vnímam tak, že tým, že sa mi poškodilo vnímanie okolitého sveta, uvoľnila sa možnosť pre vnímanie najvyššieho stvoriteľa, ako skutočnosti. Ja netvrdím, že existuje, ale že ho vnímam ako skutočnosť. Takže, dá sa tu hovoriť o viere, keď tvrdím, že neexistuje, len ho ako skutočnosť vnímam? Miloslave, Ty veríš tomu, že to, čo vnímaš ako skutočnosť, existuje? To, čo sa považuje za samozrejmú pravdu, sa považuje za ňu preto, lebo to vačšina vníma ako skutočnosť. Je ale vačšinové vnímanie skutočnosti privilegované pred menšinovým, z absolútneho hľadiska, len preto, že je vačšinové? Podľa mňa, je privilegované len z hľadiska tej vačšiny. Porucha vnímania, mi dáva dosť veľký priestor, pre abstraktné myslenie a vnímanie, a to práve preto, že okolitý svet nevnímam ako skutočnosť, takže tým nie som pri myslení a vnímaní zaťažený. Po ničom netúžim viac, než normálne vnímať okolitý svet. túžim po tom už tridsať rokov. Urobil som pre to viac, než ponúka moderná medicína, aj všetko ostatné. Momentálne som nasadil samoliečbu. Neviem, či ona je príčinou zoslabenia derealizácie u mna, alebo je to niečo iné, ale pri jej naordinovaní som vychádzal z najmodernejších poznatkov vedy, ktoré sú ešte len v štádiu klinického testovania, takže sa zatiaľ ako metóda liečby nepoužíva. Uvidím, čo bude ďalej. |
Miloslav Bažant |
Posted - 24/09/2008 : 10:04:54 Navi. Hmmm. Nevím co na to říci.Je mně jasné, že to tak můžeš vnímat.Jenže já ze svého pohledu potom mohu těch kanálů vidět mnohem víc. Nesrovnávám s tebou, na to upozorňuji. Představ si třeba sadistu.Jeho myšlení je tomu podřízeno a pro něj je to vlastně normální stav, čili přepnutí na jiný kanál, než je obyvyklý.Schizofrenik také má dojem, že není nemocný, pouze myslí jinak, čili že je naladěný na jiný kanál. V tvém případě je to trošku složitější,protože je zde tvoje víra.(Nemám nic proti ní) Tvoje víra říká,že bůh existuje a tvoje vnímání to dokládá.Čili logický závěr je ten, který jsi napsal,čili jsi naladěný jinak než ostatní a díky tomu jej vnímáš, zatím co ostatní tutéž schopnost nemají. Říkám to správně? Jenže to je začarovaný kruh ve kterém jedno podporuje druhé a díky víře roste schopnost být naladěný na tuto frekvenci a díky naladění na tuto frekvenci roste víra. Jenže tvoje víra byla do jisté míry třeba jen malé oslabená a v tu chvíli došlo k oslabení tvojí schopnosti být naladěný na tuto zvláštní frekvenci. Tak jsi to napsal ty.%Cili tvé vnímání na této frekvenci zesláblo v závislosti na zeslábnutí tvé víry. Jenže pro tebe může být ta frekvence čímsi navíc, čili umožněním komunikace se stvořitelem a oslabení víry čímsi co toto ohrožuje. Jsou to jen mé úvahy a tak moje slova ber.Já prostě nevím, jak s toho ven a oč vlastně stojíš víc. Co má pro tebe vyšší hodnotu. Myslet jako ostatní i když tím ztratíš schopnost komunikovat se stvořitelem,nebo má pro tebe větší význam ta komunikace se stvořitelem i za cenu toho, že tě ostatní nebudou rozumět.Oni totiž nemohou.
MB |
navi |
Posted - 23/09/2008 : 20:47:35 Je celkom možné, že ak by niekto chcel, tak dokáže naše vnímanie prepnúť do inej dimenzie. Myslím si, že pravdivosť tohoto tvrdenia, nedokáže nikto z nás ľudí, ani potvrdiť, ani vyvrátiť. Vieš Miloslave, ja si dokonca myslím, že to čo mám, ani nie je choroba, ale len stav, kedy sa prepne vnímanie na iný kanál. Moja duša je stále taká istá, nezavisle od toho, aký kanál vníma. |
Miloslav Bažant |
Posted - 23/09/2008 : 16:40:41 Navi.
Já se na to nemohu dívat jinak, než z mého pohledu. Já si pořádně neumím ani představit a vůbec nevím, jak bych myslel kdyby to postihlo mne. Možná úplně stejně jako ty.Já jen vidím zlepšení v tvojí komunikaci s námi a s toho dedukuji.Jestli správně, nebo špatně, to prostě nemohu vědět.
MB |
navi |
Posted - 23/09/2008 : 14:41:06 quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Navi.
Je docela ožné, že sis tu nemoc zhoršoval tím,že jsi přijal to vnímání stvořitele jako realitu,která se tě prostě líbila a tak jsi se v té realitě sám udržoval. Nyní uvažuješ o tom, že to skutečná realita být nemusí a vlastně sis teprve začal tu nemoc sám léčit.A nyní je na tobě, zda bude pro tebe lepší to vyléčení,nebo opak, který by tě dělal dobře a dával tě pocit vyjímečnosti ,či nějakého tvého poslání. Kdybych já byl na tvém místě, volil bych to vyléčení,ale já nejsem ty. Tohle si musíš rozebrat a vybrat si sám.Jsi na dobré cestě k vyléčení,ale stále máš před sebou i cestu zpět.
MB
Nehnevaj sa Miloslave, ale Tvoja myšlienková projekcia mi pripadá fakt detinská, a to bez toho, že by som to chcel. Najvačší problém u Teba je, že pri svojich myšlienkových projekciách ohľadom mojho vnímania vychádzaš zo svojho vnímania, ktoré je úplne odlišné od mojho, takže skutočnosť je iná. Nič z toho, čo si napísal v predchádzajúcom príspevku nezodpovedá skutočnosti, tak ako ju vnímam, ale z tohoto hľadiska to je Tvoj blok, ktorý Ťa zatiaľ nepustí ďalej k pravej predstave mojho vnemu. Poviem Ti, ako to vnímam: Rovnocenne. Vysvetlím: V minulosti som okolitý svet vnímal ako skutočnosť. Z toho vyplýva, že aj teraz, keď ho ako skutočnosť nevnímam, ho za skutočnosť považujem. To isté platí aj o najvyššom stvoriteľovi. Vnem jeho skutočnosti bol taký silný, že ho budem považovať za skutočnosť aj vtedy, keď ho ako skutočnosť vnímať nebudem. Bolo by to nefér, keby som sa zachoval inak. Boh už pre mna navždy ostane skutočnosťou, a to aj v prípade, keby som jeho skutočnosť nevnímal ani omylom. Museli by mi vygumovať pameť, aby tomu bolo inak. Čo sa týka mojho liečenia, je zaujímavé, že pokiaľ som sa liečil, a chcel byť zdravý, tak sa to vůbec nedarilo. Až odkedy mi to je jedno, tak sa můj stav zlepšuje. Myslím si, že naše predstavy o živote možu byť značne skreslené, a že to může byť úplne inak, než nám hovorí náš rozum.
|
|
|