T O P I C R E V I E W |
Dalibor Grůza |
Posted - 09/08/2008 : 10:32:36 Můj "Bůh je soulad všech a všeho" I. viz.: http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=696&whichpage=1
Můj Bůh jsou mí přátelé. Dosadím-li tuto proměnou do citátů Bible:
"Je-li můj Bůh (resp. mí přátele) se mnou nemám se čeho bát." Starý zákon. "Shromáždíte-li se v mém jménu, budu uprostřed Vás." Nový zákon.
Tj. čím víc přátel mám tím méně se mám čeho bát. Jsou-li mí přátelé všichni (tj. všichni živí tvorové-všichni lidé, živočichové, rostliny, živé buňky, bakterie a viry, stroje, co si uvědomují sami sebe apod.), pak se nemusím bát ničeho. Přátelství začíná u stravy, jím-li maso, pak mí přátelé nejsou snězení živočichové a jejich přátelé, jim-li rostliny, pak mí přátelé nejsou snězené rostliny a jejich přátelé, proto bych měl, co nejméně škodit a jíst pouze rostliné plody a rostliné semena.
(viz. má vědecká teorie "Ráje na Zemi": www.cbox.cz/ak-gruza , viz. též: www.sweb.cz/filosofierovnovahy ) |
15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Miloslav Bažant |
Posted - 13/08/2008 : 14:24:33 Neronisi.
Tak to bylo čuně,ale zdravé čuně.
MB |
neronis |
Posted - 13/08/2008 : 12:28:14 Salmonelu jsem už měl, doktoři mi rozšvihali břicho než přišli na to, že jde o salmonelu a bylo to z koření. Možná je takové vejce bohaté na kmenové buňky. Jednou jsem viděl jednu parodii jak jeden vozíčkář začal jíst dětské potraty a začal díky tomu chodit, dokonce měl nadlidskou sílu. |
Miloslav Bažant |
Posted - 13/08/2008 : 11:45:02 Neronisi.
Babča říkala." Člověk ví hovno po čem nestloustne."Když to neublížilo, možná to posloužilo zdraví. Pokud to nepáchne,apk se to dá jíst a někdy i se salmonelou.Jen si člověk stříkne do trikotýnu.
MB |
neronis |
Posted - 13/08/2008 : 09:27:38 Já to znám z dětství kdy jsem na vesnici bydlel. Asi jsme jedli zárodky nevylíhnutých kuřat, mlask |
Miloslav Bažant |
Posted - 13/08/2008 : 08:17:54 Neronisi.
Já jsem s vesnice a dokonce umím slepice ohledávat i když se mi to hnusí a raději bych to nechal na ženských. Ten zárodek, či jak říkáš stopa po kohoutovi však není černý, ale takový malý beztvarý světlý chomáček.Když vypiješ syrové oplodněné vejce, tak se tě ten chomáček dost nepříjemně lepí na zuby.Najdeš li tento zárodek tmavší, znamená to, že je vece nasezené, čili již se tvoří kuře. Tak to již bych nejedl i když uškodit zdraví by to nemělo, ale to vejce už nemá tu správnou chuť a trošku je i cítit.
MB |
neronis |
Posted - 13/08/2008 : 08:06:33 Slepičí vejce oplodněná asi neznáte, je v nich ve žloutku taková černá tečka po kohoutovi |
Miloslav Bažant |
Posted - 13/08/2008 : 07:12:24 Rzwalde.
Nejen želvy a slípky, ale všechny samice, včetně ženských, jen jim o ta vajíčka, která " snášejí" při menzesu do hnízdečka s křidélky nikdo nestojí, ale třeba Dalibor myslel právě taková? Kdo ví? S tím mužským mlékem je to pro mne novinka,ale u děvčat v pubertě se prý občas něco takového stane zvláště při silném stressu.Prý to spůsobuje přebytek nějakého hormonu. Nakonec proč by se při těžkém stresu tento hormon nemohl tvořit u mužů? Nevím, je to pro mne novinka.
MB |
Rzwald |
Posted - 12/08/2008 : 22:16:06 quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Pánové.
Nějak mně uniklo, kdo vlastně napsal tu poznámku "A co takhle neoplodněné vejce a mléko." Myslím, že Dalibor.Neoplodněné vejce je pukavec a pokud si chceš vejce trvale znechutit, tak dobrou chuť.Žádné mléko není oplodněné a žádnou neoplodněnou krávu nepřinutíš k laktaci ani kdybys jí předčítal evangelium.Zeptej se svojí manželky, jestli ji máš, zda by byla schopná bez vlastního oplodnění a porodu kojit svým mlékem nějakého tvora. Nejspíše tě označí za blázna.Vznik laktace je podmíněný a nejsou li splněny podmínky, pak k tomu vůbec nedojde.Představ si ženské, kterým by se stále tvořilo mléko. To by bylo pro ně horší než menzes.U krávy je tomu stejně tak.
Pardon omlouvám se.Právě jsem se dozvěděl,že nemají li slepice kohouta, mohou nést vejce bez zárodku.Neplodněné vajíčko u ženy odchází s těla při menstruaci.Nemyslel jsi toto?
MB
hehe :-) ...pukavec? no já jsem myslel, že neoplodněné vejce snáší jen někdy jednou za čas želvy, že to umí i slípky, to jsem neviděl...a co se týče mlíka, tak kdesi jsem kdysi četl, že mužům za války v době velké bídy začaly růst prsa a ukapávalo z nich mlíko :-D ...já nevím, jestli to je uplná blbost nebo jen nějaký druh poloblbosti, ale říkal jsem si, kdo ví, jak to Dalibor myslí :-) tak jsem na to raději neupozorňoval |
Miloslav Bažant |
Posted - 12/08/2008 : 15:38:35 Pánové.
Nějak mně uniklo, kdo vlastně napsal tu poznámku "A co takhle neoplodněné vejce a mléko." Myslím, že Dalibor.Neoplodněné vejce je pukavec a pokud si chceš vejce trvale znechutit, tak dobrou chuť.Žádné mléko není oplodněné a žádnou neoplodněnou krávu nepřinutíš k laktaci ani kdybys jí předčítal evangelium.Zeptej se svojí manželky, jestli ji máš, zda by byla schopná bez vlastního oplodnění a porodu kojit svým mlékem nějakého tvora. Nejspíše tě označí za blázna.Vznik laktace je podmíněný a nejsou li splněny podmínky, pak k tomu vůbec nedojde.Představ si ženské, kterým by se stále tvořilo mléko. To by bylo pro ně horší než menzes.U krávy je tomu stejně tak.
Pardon omlouvám se.Právě jsem se dozvěděl,že nemají li slepice kohouta, mohou nést vejce bez zárodku.Neplodněné vajíčko u ženy odchází s těla při menstruaci.Nemyslel jsi toto?
MB |
Rzwald |
Posted - 12/08/2008 : 11:24:06 quote: Originally posted by Dalibor Grůza
quote: Originally posted by Rzwald
quote: Originally posted by Dalibor Grůza
Vážený Miloslave,
ve své vědecké teorii ráje jsem nabídl převýchovu masožravců a všežravců na býložravce přes mléko. Nejsem čistý idealista ale idealistický realista a domnívám se že k míru, resp. přátelství mezi všemi živými tvory směřuje evoluce v nekonečném čase. Někdo však musí jít příkladem, abychom pohnuli vývojem (tj. evolucí), kdo tedy jiný, když ne člověk.
(viz. má vědecká teorie "Ráje na Zemi": www.cbox.cz/ak-gruza , viz. též: www.sweb.cz/filosofierovnovahy )
tvou teorii jsem nečetl, ale takhle jednoduše to nepůjde. Když pominu fakt, že mléko se (u lvů např.) tvoří z masa (to by se ale dalo obejít, že bys mléko produkoval synteticky a stavěl mlékový "krmelce"), tak člověk je totiž jeden z mála (nebo ulně jedinný?) tvor, který dokáže pít a ztrávit mateřské mléko i v dospělosti. To, že lvíčata pijou mléko neznamená, že na mléku může žít i dospělý lev. ...pokud to spojení s mlékem je něco jiného, tak můj příspěvek ignoruj
A co neoplodněná vejce a mléko.
nechápu... já jsem psal, že je nejde strávit, nikoliv že k produkci nutně potřebuješ oplodnění...
|
neronis |
Posted - 12/08/2008 : 10:35:04 Nesouhlasím s tím, že by se měl tvor řídit pouze rozumem. Pokud popíráš své instinkty, tvůj rozum jde do háje. Přečti si publikaci Mimo dobro a zlo - Friedrich Nietzsche
Rozum je předpoklad vývoje a symbiozy s vlastní přirozeností, nikoli popřením. Nechci tvé přemýšlení nijak deklasovat, ale myslím, že bychom takové represivní uvažování měli překonávat, ne jej podporovat. |
Dalibor Grůza |
Posted - 12/08/2008 : 10:28:44 quote: Originally posted by neronis
Rovnováha nastává jakmile jsou vyplněny všechny mezery a pro každého je dostatek potravy i třeba v podobě jiných tvorů, kteří jsou v potravním řetězci níže. To, co nabízíš Dalibore není rovnováha, ale prohibice.
Vážený neronisi,
skutečně jde o rozumnou (tj. rovnovážnou) prohibici (tj. zákaz či omezení) určité stravy v zájmu rovnováhy přírody. Živý tvor by neměl být otrokem pouze svých chutí, ale měl by se řídit rozumem.
(viz. má vědecká teorie "Ráje na Zemi": www.cbox.cz/ak-gruza , viz. též: www.sweb.cz/filosofierovnovahy ) |
neronis |
Posted - 12/08/2008 : 10:04:16 Rovnováha nastává jakmile jsou vyplněny všechny mezery a pro každého je dostatek potravy i třeba v podobě jiných tvorů, kteří jsou v potravním řetězci níže. To, co nabízíš Dalibore není rovnováha, ale prohibice. |
Dalibor Grůza |
Posted - 12/08/2008 : 09:51:46 quote: Originally posted by Rzwald
quote: Originally posted by Dalibor Grůza
Vážený Miloslave,
ve své vědecké teorii ráje jsem nabídl převýchovu masožravců a všežravců na býložravce přes mléko. Nejsem čistý idealista ale idealistický realista a domnívám se že k míru, resp. přátelství mezi všemi živými tvory směřuje evoluce v nekonečném čase. Někdo však musí jít příkladem, abychom pohnuli vývojem (tj. evolucí), kdo tedy jiný, když ne člověk.
(viz. má vědecká teorie "Ráje na Zemi": www.cbox.cz/ak-gruza , viz. též: www.sweb.cz/filosofierovnovahy )
tvou teorii jsem nečetl, ale takhle jednoduše to nepůjde. Když pominu fakt, že mléko se (u lvů např.) tvoří z masa (to by se ale dalo obejít, že bys mléko produkoval synteticky a stavěl mlékový "krmelce"), tak člověk je totiž jeden z mála (nebo ulně jedinný?) tvor, který dokáže pít a ztrávit mateřské mléko i v dospělosti. To, že lvíčata pijou mléko neznamená, že na mléku může žít i dospělý lev. ...pokud to spojení s mlékem je něco jiného, tak můj příspěvek ignoruj
A co neoplodněná vejce a mléko. |
Miloslav Bažant |
Posted - 12/08/2008 : 09:09:45 Dalibore.
Nechci tě již odporovat,protože to stejně nemá význam. Já nevím,kam bude směřovat evoluce ani v dohledném čase, natož v nekonečném.Ono je tam tolik neznámých a proměnných,že to ani nikdo vědět nemůže, včetně tebe.Převychovávat šelmy na býložravce prostřednictvím mléka je totální nesmysl. Jsou li to savci,pak si toho mléka užijí dost a potom třeba loví maso a o mléko se již nezajímají.Uvědom si, že kráva dává mléko v laktačním období a že je určené vlastně spíše pro telata.Musel bys tedy množit krávy abys měl mléko.Jenže co s tím kvantem krav, když by nikdo nejedl jejich maso? Když bys je nemnožil, nedošlo by k laktaci a neměl bys mléko. U ostatních živočichů je tomu podobně a krmit ptáky mlékem je uplný nesmysl, protože na to nemají uspůsobené trávení a prostě by je nepili a raději by si cosi ulovili i kdyby to byl červík, nebo moucha. Prostě tvoje vědecká teorie obsahuje tolik nedomyšleností a nereálností, že je vlastně nesmyslnou.To není realismus,ani idealismus. To je utopismus.
MB |
|
|