www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Prohlášení

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
Miloslav Bažant Posted - 07/10/2007 : 16:41:09
Vážení.

Kdysi, když jsem našel řešení Budhova podobenství o stromu desetitisíc znaků jsem poznal nebezpečí, které ohrožuje život této planety.To nebezpečí je v rozdělující úloze různých pravd, které lidé uznali a které je vede k zneužití schopností ve prospěch těchto uznaných pravd. Poznat nebezpečí je však málo a tak jsem hledal podstaty jevů toto ovlivňující. Nemyslím si, že jsem našel mnoho a už vůbec ne vše co je třeba k zažehnání tohoto nebezpečí. Věděl jsem, že prostý obyčejný člověk jako já nemá šanci toto uplatnit a tak jsem se rozhodl toto uložit do sci fi románu s nadě¨jí že to tam najde nějaký člověk schopný to pochopit a třeba , možná i realizovat. Stala se nehoda a velká část románu byla zničena. Když jsem našel na Internetu toto forum, myslel jsem, že i toto může být cesta ke sdělení. Nyní jsem poznal, že jsou vaše pravdy silnější než rozum a že nejste schopní slyšet, natož pochopit oč zde ve skutečnosti jde. Kdybych byl člověk vzdělaný a nahlédl do tohoto fora, rychle bych odešel, protože bych byl zcela znechucen. A proto jsem poznal, že čekat zde na lidi moudré nemá význam.Jste dokonalá hráz. Nemyslím nyní všechny z vás,ale vy jistě všichni víte o které se zde jedná. A tak se ukázala i tato cesta být slepou. Tím však nechci říci, že by mně rozhovor s vámi nic nedal.Poznal jsem jak silné jsou obranné mechanismy uznaných pravd a s těchto je docela obyčejná lidská hloupost tou nejsilnější. Zatím nevím, jak s hloupostí bojovat, jak ji překonat. Možná to ani nejde,ale budu k tomu hledat cesty a to hledání je můj zisk.

Povyšujte si tedy svoje listy pravdy a těšte se dokonalostí, jakou vám list vaší pravdy našeptává. Buďtě slepí k moudru jiných pravd, když to jinak neumíte.Chvalte moudrost Budhy a současně s tím odmítejte to, co vám z jeho slov nevyhovuje.Klidně si žijte v paadoxech které si sami vytváříte. Chvalte lásku Ježíšovu a ve prospěch této pravdy jednejte tak aby láska byla zcela zničena.
Vždyť to znáte? Komu není zhůry dáno....... Skrýváte se za nicky a zůstáváte v anonymitě proto, abyste mohli bez ostudy hlásat kdejaký nesmysl a tvářit se přitom moudře.Jste skutečně tak mladí? To je otázka. Mnohdy vaše slova by spíše napovídala že jste nějakým záhadným spůsobem přežili středověk. Věřím tomu, že až do tohoto fora vstoupí opravdu moudří lidé, kteří se za své názory nestydí, udají své pravé jméno a identitu. Dožiji li se toho, pak na takové lidi rád počkám.

Rozmyslete se než začnete prohlašovat, že jsem vás tímto prohlášením urazil, zda jsem o vás nenapsal pouze skutečnost. Zda vás neponižuje vaše vlastní jednání. Předpokládám, že se zde ozvou pouze postřelené husy a ti, kterých se to netýká, či pouze z části budou mlčet. Je to ale škoda.

MB
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
DavidPraha Posted - 08/11/2007 : 11:44:20
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Davide.
Nepotřebuji vysavač.Viděl jsem to na vlastní oči. Slyšel jsem i vyprávění které je sice s enté ruky, kamarádovi to vyprávěl jeho děda a tomu jakýsi jeho předek,ale vypadá celkem věrohodně. Prý tam odkud pochází jeho předci přikládali si otvobé na hruď malé dítě a na chvilku mu ucpali ústa a nos aby nemohlo dýchat. Když se přisálo hrudníkem, bylo rozhodnuto, že z něj bude potápěč. Když ne, tak se o to nikdo nesnažil. Pro mne to bylo zajímavé vyprávění a kdysi jsem mu příliš nevěřil.Nyní již věřím. Oni mají skutečně silné to kožní dýchání a toto má další zajímavou vlastnost.Je jednosměrné,čili pokožkou (póry dochází pouze k nadechování a nikoliv vydechování. Dalo vy se říci, že intenzivně nabírají vzduch póry, vzduch okysličuje krev, ta okysličuje organismus a oxyd uhlíku se vylučuje v plicích. Tomuto jsem uvěřit mohl i když jsem ani toto nechtěl uznat. Na vlastní oči jsem viděl na plovárně, že kamarád na jeden nádech přeplaval velký bazén a když jsem se na něj díval, viděl jsem že stále vypouští vzduch s úst (bubliny) aniž by se nadechoval. On říkal,že i toto používali potápěči .Vydechli, tím snížili svou specifickou hmotnost a snadno se potopili do velkých hloubek.Tam vydýchaný vzduch odpouštěli, ale když se chtěli vynořit tak zadrželi vypouštění toho vzduchu. Když se chtěli zastavit kvůli dekompresi, tak prostě vypustili část vzduchu a stoupání se zastavilo.
Ořirovníní k vysavači zde nesedí, spíše přirovnání k přísavkám a těmi je možno udržet i velmi těžká břemena. V tomto případě však záleží na tréningu a stavu vzniklého jako důsledek funkce genetické informace. Výsledky se tedy mohou lišit u různých jedinců. Tato vlastnost dýchání pokožkou je platná pro všechny lidi (myslím, že všechny),jen ta intenzita se liší. Je tedy docela možné, že když si oholíš hruď a přiložíš si na ni cosi zatím jen lehkého, bude to držet i když jen lehce přisáté. U těchto lidí se toto za mnohé generace nesmírně zesílilo. Že může jít o podtlak mne napadlo, když jsem četl co dělá to medium před výkonem , čili oholí si hruď umyje se a podobně.Kdyby se jednalo o magnetismus, či cosi takového , fungovalo by to i na zarostlé hrudi. A tak jsem si vzpomněl na kamaráda, spojil si to do jednoho logického celku a ostatní již bylo ny kamarádovi, který je správný chlap a žádnou srandu neskazí. Do té knihy rekordů se však zapisovat nechce .Za prvé chce mít klid , jak říká, nechci aby mně bulvár vláčel špínou a za druhé již není mladík.Je mu šedesát jako mně. Přistoupil na pokus jen proto, jak říkal, že tím zatne tipec těm cvokům vymýšlejícím si pitomosti. To nejsou moje, ale jeho slova. On je dobrák, ale je samorost a svaly by mu mohl závidět leckterý mladý kulturista. A tak jednou k němu do domu vlezl nějaký psychotronik, či co přinesl si vidličku z drátu a vnucoval mu aby si od něj nechal změřit patogenní zóny. On je mávnul rukou a díval se jak ten chlap "blbne" Když skončil, začal mu přikazovat, kde má položit aluminiové folie a takové nesmysly a nastavil ruku, žádajíc patnáct set korun. V tu chvíli jej kamarád chytil za límec a zadní část kalhot, zvednul jej do výšky ,přenesl z domu, přes dvorek a vyhodil na ulici, kde ten chlapík upadl a o obrubník si zlomil čtyři žebra. U soudu spor vyhrál kamarád a ten psychouš odešel s dlouhým nosem. A tak si jistě dokážeš představit, jak byl rád, že pokus vyšel. On věřícím neřekne jinak než svíčkové báby,či nebeské krávy a kněží jsou pro něj jen černoprdelníci. Jak říkám, je to samorost a jen jednou jsem ho viděl skutečně dopáleneého.To když zemřel kamarád ,který byl celý život ateista a pánbíčkáře nemohl ani cítit a jeho dcera mu na funus objednala faráře. Tehdy byl tak dopálený, že zapomněl na slušnost, šel k té ženě (dceři) a řekl jí přímo před smutečními hosty." Ty krávvo nebeská, kdyby se Franta mohl vzbudit, tak vstane a nakope tě prdel." Po těch slovech odešel.
Doufám, že to nečte Nelinka,asi by byla pohoršena těmi výrazy, ale k němu to patří, takový je ,ale kdyby měl poslední košili, tak jí dá s úsměvem tomu, kdo ji potřebuje.

MB

Ano, muzete kiuzi pridrezet lehke predmet yy, ale ne 30 kg...
To je rozdil, tah kuze by totiz musel byt nesmirny, dfokonce bych Vam poradil, prilepte si lepidlem ke kuzi cinku a uvidite....Jaky tah vahou by byl na tu kuzi...na male stycne plose....
Je totiz neco jineho, prilepit 2gramy a 30 kg, nebo casopis o 20 gramech....
Miloslav Bažant Posted - 08/11/2007 : 08:21:26
Davide.
Nepotřebuji vysavač.Viděl jsem to na vlastní oči. Slyšel jsem i vyprávění které je sice s enté ruky, kamarádovi to vyprávěl jeho děda a tomu jakýsi jeho předek,ale vypadá celkem věrohodně. Prý tam odkud pochází jeho předci přikládali si otvobé na hruď malé dítě a na chvilku mu ucpali ústa a nos aby nemohlo dýchat. Když se přisálo hrudníkem, bylo rozhodnuto, že z něj bude potápěč. Když ne, tak se o to nikdo nesnažil. Pro mne to bylo zajímavé vyprávění a kdysi jsem mu příliš nevěřil.Nyní již věřím. Oni mají skutečně silné to kožní dýchání a toto má další zajímavou vlastnost.Je jednosměrné,čili pokožkou (póry dochází pouze k nadechování a nikoliv vydechování. Dalo vy se říci, že intenzivně nabírají vzduch póry, vzduch okysličuje krev, ta okysličuje organismus a oxyd uhlíku se vylučuje v plicích. Tomuto jsem uvěřit mohl i když jsem ani toto nechtěl uznat. Na vlastní oči jsem viděl na plovárně, že kamarád na jeden nádech přeplaval velký bazén a když jsem se na něj díval, viděl jsem že stále vypouští vzduch s úst (bubliny) aniž by se nadechoval. On říkal,že i toto používali potápěči .Vydechli, tím snížili svou specifickou hmotnost a snadno se potopili do velkých hloubek.Tam vydýchaný vzduch odpouštěli, ale když se chtěli vynořit tak zadrželi vypouštění toho vzduchu. Když se chtěli zastavit kvůli dekompresi, tak prostě vypustili část vzduchu a stoupání se zastavilo.
Ořirovníní k vysavači zde nesedí, spíše přirovnání k přísavkám a těmi je možno udržet i velmi těžká břemena. V tomto případě však záleží na tréningu a stavu vzniklého jako důsledek funkce genetické informace. Výsledky se tedy mohou lišit u různých jedinců. Tato vlastnost dýchání pokožkou je platná pro všechny lidi (myslím, že všechny),jen ta intenzita se liší. Je tedy docela možné, že když si oholíš hruď a přiložíš si na ni cosi zatím jen lehkého, bude to držet i když jen lehce přisáté. U těchto lidí se toto za mnohé generace nesmírně zesílilo. Že může jít o podtlak mne napadlo, když jsem četl co dělá to medium před výkonem , čili oholí si hruď umyje se a podobně.Kdyby se jednalo o magnetismus, či cosi takového , fungovalo by to i na zarostlé hrudi. A tak jsem si vzpomněl na kamaráda, spojil si to do jednoho logického celku a ostatní již bylo ny kamarádovi, který je správný chlap a žádnou srandu neskazí. Do té knihy rekordů se však zapisovat nechce .Za prvé chce mít klid , jak říká, nechci aby mně bulvár vláčel špínou a za druhé již není mladík.Je mu šedesát jako mně. Přistoupil na pokus jen proto, jak říkal, že tím zatne tipec těm cvokům vymýšlejícím si pitomosti. To nejsou moje, ale jeho slova. On je dobrák, ale je samorost a svaly by mu mohl závidět leckterý mladý kulturista. A tak jednou k němu do domu vlezl nějaký psychotronik, či co přinesl si vidličku z drátu a vnucoval mu aby si od něj nechal změřit patogenní zóny. On je mávnul rukou a díval se jak ten chlap "blbne" Když skončil, začal mu přikazovat, kde má položit aluminiové folie a takové nesmysly a nastavil ruku, žádajíc patnáct set korun. V tu chvíli jej kamarád chytil za límec a zadní část kalhot, zvednul jej do výšky ,přenesl z domu, přes dvorek a vyhodil na ulici, kde ten chlapík upadl a o obrubník si zlomil čtyři žebra. U soudu spor vyhrál kamarád a ten psychouš odešel s dlouhým nosem. A tak si jistě dokážeš představit, jak byl rád, že pokus vyšel. On věřícím neřekne jinak než svíčkové báby,či nebeské krávy a kněží jsou pro něj jen černoprdelníci. Jak říkám, je to samorost a jen jednou jsem ho viděl skutečně dopáleneého.To když zemřel kamarád ,který byl celý život ateista a pánbíčkáře nemohl ani cítit a jeho dcera mu na funus objednala faráře. Tehdy byl tak dopálený, že zapomněl na slušnost, šel k té ženě (dceři) a řekl jí přímo před smutečními hosty." Ty krávvo nebeská, kdyby se Franta mohl vzbudit, tak vstane a nakope tě prdel." Po těch slovech odešel.
Doufám, že to nečte Nelinka,asi by byla pohoršena těmi výrazy, ale k němu to patří, takový je ,ale kdyby měl poslední košili, tak jí dá s úsměvem tomu, kdo ji potřebuje.

MB
DavidPraha Posted - 07/11/2007 : 19:20:07
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Davide.

Moji reakci na problém Vaníček jsi nečetl, nebo ji záměrně ignoruješ?

MB

Zkus vysavac, jaky vykon musi mit, aby udrzel dite, nebo cinku 30 kg
Miloslav Bažant Posted - 07/11/2007 : 18:09:53
Davide.

Moji reakci na problém Vaníček jsi nečetl, nebo ji záměrně ignoruješ?

MB
DavidPraha Posted - 07/11/2007 : 17:56:33
quote:
Originally posted by noemus

quote:
Originally posted by DavidPraha
a kolik si toho overoval, udelal jsi alespon 12.000 mereni?
Byl jsi ve stavu relaxace?

Provedl jsem 50 pokusu, podle mne to bohate pro jednoho cloveka na zakladni test staci

12 000 je ponekud prehnane kdybych to zkousel kazdou vterinu (coz je dost neralne mamli byt peclivy) tak to bude trva pres tri hodiny, takze bych nejspise cely den nedelal nic jineho nez hadal karticky, nejsem jogin abych vydrzel 3 hodiny relaxovat. A asi bych se zacal nudit uz po pul hodine. Takze 50 pokusu podle mne pro zacatek staci - to zabere tak 10 minut.

Stale jsi vsak neodpovedel na me otazky:

1. Kolik pokusu na sobe jsi provedl ty?
2. Kolik pokusu bylo v nejakem dobre zdokumentovanem testu provedeno a na kolika lidech?
3. Za jakych podminek se testovalo?
4. Kdo testoval, a kdy to bylo?
5. Jakym zpusobem byli vybirani ucastnici testu?
6. Jak definujes stav relaxace? - pro to jsou uvolne svaly, uvolneny dech, proste klidek

Pokud neodpovis na tyto otazky nema dalsi diskuze na toto tema smysl, protoze bych te nemohl brat vazne

---------------------------------
Ja?
Ja norm,alne s citlivymi jedinci komunikuji zcela bezne...
Cili ja telepatii uzivam, v beznem dennim zivte, se senzitovnimi jedinci...
Takze proc bych ja mel provadet pokusy...
To je stejne, jako bych se chtel presvedcit o tom, jestli mohu mluvit a 12.00 0 rici nejake slovo)))

Pro me je konmunikace deni chleba, a na abazi teleaptie...
clovek se m uze s druhym spojit a domluvit si i schuzku...
je to prijemnejsi, nez telefono, ale musi to byt ortevreny jedinec...

Popis me , jak sji postupoval...
Jakou pripravu jsi k tomu udelal... diky

Mohu Te opdkazat na prace Dr. Rejdaka a jeho knihu psychtronika ktera vysla za totaslity nekde kolem roku 1975....

Ma velmi podrobne popisy pokusu, neche se me opisovat knihu a scaner zrovna nemam funkcni... Ale v knihovnach bude k dispozici....

toto je reaticnbe cerstve, fyzikove na univerzite se tim zabyvali... Bylo to i zdoikumen tovano... A zapsano do knihy rekordu

http://www.darius.cz/ag_nikola/valicek_cl.html

noemus Posted - 07/11/2007 : 16:19:48
quote:

Provedl jsem 50 pokusu, podle mne to bohate pro jednoho cloveka na zakladni test staci

12 000 je ponekud prehnane kdybych to zkousel kazdou vterinu (coz je dost neralne mamli byt peclivy) tak to bude trva pres tri hodiny, takze bych nejspise cely den nedelal nic jineho nez hadal karticky, nejsem jogin abych vydrzel 3 hodiny relaxovat. A asi bych se zacal nudit uz po pul hodine. Takze 50 pokusu podle mne pro zacatek staci - to zabere tak 10 minut.

Stale jsi vsak neodpovedel na me otazky:

1. Kolik pokusu na sobe jsi provedl ty?
2. Kolik pokusu bylo v nejakem dobre zdokumentovanem testu provedeno a na kolika lidech?
3. Za jakych podminek se testovalo?
4. Kdo testoval, a kdy to bylo?
5. Jakym zpusobem byli vybirani ucastnici testu?
6. Jak definujes stav relaxace? - pro to jsou uvolne svaly, uvolneny dech, proste klidek

Pokud neodpovis na tyto otazky nema dalsi diskuze na toto tema smysl, protoze bych te nemohl brat vazne
Miloslav Bažant Posted - 07/11/2007 : 15:24:35
Davide.

Vracím se k tématu který jsi nabídl odkazem na článek,čili držení předmětů. Mám totiž přítele, který má velmi zvláštní vlastnost. Dokáže zadržet dech a vydržet tak více než tři minuty.Když jsem se jej kdysi ptal na to jak to dělá, odpověděl mně tehdy vzláštním spůsobem. "Soustředím se na určité místo na těle, nejlépe to jde na hrudníku a zádech a dýchám póry. " Když jsem četl ten článek, uvdomil jsem si, že toto by mohla být podstata toho jevu a tak jsem za ním dnes byl. Sice se zdráhal oholit si hrudník, ale protože je kamarád, nakonec to udělal a tak jsme skoušeli přikládat různé předměty a některé skutečně drželi. A tak jsme přepůlili míč, připojili k němu hadičku a tu hadičku jsme připojili k jemnému vakuometru. Soustředil se na nádech a ejhle. Rafička se pohnula. Byl tam docela slušný podtlak.Kdyby měl hrudník neoholený, ty chlupy by ten podtlak rozptýlily. Věřím, že kdyby toto déle trénoval, dokázal by možná porazit i to slavné "medium". Tato zvláštní anomálie je ojedinělá, ale není na ní nic paranormálního. A tak nejspíše udělali ti vědci zásadní chybu, když měřili magnetické či elektrické potencionály a zapomněli na cosi tak jednoduchého a prostého. Jen pro doplnění dodávám, že se tomu kamarádovi také zvýšil krevní tlak a zrachlil se mu puls. On mozek když nemá li dostatek kyslíku začne srdce vyhánět k vyššímu výkonu.

A tak máš li spojení na autora článku, či medium samé, tak ať opakuje pokus se zarostlým hrudníkem a porovitou hmotou, například koustkem kanavy uvidí o jaký magnetismus se jedná.

Jo, abych nezapomněl. To mytí před vystoupením je nutné, aby se vyčistily póry.
Nevím, jestli jsou tyto jevy shodné, to medium neznám, ale ukázalo se, že je to reálné a odpovídající běžnému vědeckému názoru. Podtlak je schopný udržet předměty. Mám takový dojem, že jeden ze slavných mýtů padl a že se vůbec nejedná o jev paranormální,čili nedokazuje nic s toho, co dokazovat měl.
Ten kamarád bude mít nejspíše problémy s manželkou, které se zarostlá hruď líbí,ale jak řekl. "Budu trénovat a možná to dotáhnu až na zápis do Guinesovy knihy rekordů."
MB
DavidPraha Posted - 07/11/2007 : 13:05:26
quote:

Ahoj Davide,
pokusím se zareagovat na to co říkáš, naštěstí je to jen jeden konkrétní příklad. Tvůj odkaz o tomto nic nevypovídá, takže zatím považuji co říkaž za nedoložené

quote:
podle zakona styatistiky, by pravdepodbnost uhodnyuti mela byt 1:3, to je 33%, ale ona je klidne 90 a vice.... cim to, a pritom si toi kazdy muze overit....
i nemam, jen viom, ze to tam bylo...

Říkáž, že si to každý může ověřit. Tedy i já. Já to ověřoval a mé správné předpovědí se s počtem pokusů blížily oněm 33%. Takže každý si to rozhodně ověřit nemůže. Musíš dát příklady lidí kteří se statistické předpovědi vymykají a pak musíš ještě ukázat, že se nejedná o fluktuaci. Uměl bys například říci jaká je pravděpodobnost, že někdo při 10 pokusech předpovědět výsledek, v 9 případech uhodne? A i kyž to nakonec uhodne, tak se musí rovněž vyloučit veškeré další vlivy. Co když daný člověk dokáže číst řeč těla a z tváře člověka, který mu karty ukazuje, podvědomě uhodne co mu ukazuje.
Jak přesně pokus probíhá. Používají se tytéž karty stále dokola, nebo stále nové? Atd. atd. Vůbec si asi nedokážeš představit co všechno může věrohodnost takového experimentu zpochybnit

Takže je nutné abys řekl kolik přesně lidí bylo zkoumáno. Kolik pokusů uhodnout bylo s každým provedeno. A jak přesně daný experiment probíhal. A teprve potom je možné se bavit o věrohodnosti nějako podobného pozorování.

(Navíc Tě musím trochu opravit, protože šance uhodnout není 1 : 3, ale 1 : 2, jeden správný případ ku dvěma nesprávným, 33% správných předpovědí ku 66% těch chybných.)

noemus Posted - 07/11/2007 : 12:29:38
Ahoj Davide,
pokusím se zareagovat na to co říkáš, naštěstí je to jen jeden konkrétní příklad. Tvůj odkaz o tomto nic nevypovídá, takže zatím považuji co říkaž za nedoložené

quote:
podle zakona styatistiky, by pravdepodbnost uhodnyuti mela byt 1:3, to je 33%, ale ona je klidne 90 a vice.... cim to, a pritom si toi kazdy muze overit....
i nemam, jen viom, ze to tam bylo...

Říkáž, že si to každý může ověřit. Tedy i já. Já to ověřoval a mé správné předpovědí se s počtem pokusů blížily oněm 33%. Takže každý si to rozhodně ověřit nemůže. Musíš dát příklady lidí kteří se statistické předpovědi vymykají a pak musíš ještě ukázat, že se nejedná o fluktuaci. Uměl bys například říci jaká je pravděpodobnost, že někdo při 10 pokusech předpovědět výsledek, v 9 případech uhodne? A i kyž to nakonec uhodne, tak se musí rovněž vyloučit veškeré další vlivy. Co když daný člověk dokáže číst řeč těla a z tváře člověka, který mu karty ukazuje, podvědomě uhodne co mu ukazuje.
Jak přesně pokus probíhá. Používají se tytéž karty stále dokola, nebo stále nové? Atd. atd. Vůbec si asi nedokážeš představit co všechno může věrohodnost takového experimentu zpochybnit

Takže je nutné abys řekl kolik přesně lidí bylo zkoumáno. Kolik pokusů uhodnout bylo s každým provedeno. A jak přesně daný experiment probíhal. A teprve potom je možné se bavit o věrohodnosti nějako podobného pozorování.

(Navíc Tě musím trochu opravit, protože šance uhodnout není 1 : 3, ale 1 : 2, jeden správný případ ku dvěma nesprávným, 33% správných předpovědí ku 66% těch chybných.)
Miloslav Bažant Posted - 07/11/2007 : 12:03:39
Davide.
Přečetl jsem si ten nabízený článek a z mnohým mohu souhlasit. Ano věda se pohybuje v hranicích známého a poznaného,či dalo by se říci chápatelného. Takový přístup je normální. Bylo by bláhové myslet si, že lidstvo poznalo všechny zákonitosti.Dokonce bych řekl, že těch nepoznaných je mnohem více, než poznaných. Je to podobné jako s tou rychlostí světla. Rychlost svtlěa je konstantou pouze proto, že vyšší rychlost je mimo chápatelnost. To ovšem neznamená, že bude li poznáním rozšířen prostor chápatelnosti, pravda konstanty rychlosti světal nevezme zasvé. Věda má tedy své hranice dané poznáním a tím i hranice chápatelnosti. Tomu je podřízen přístup vědy. Je zde však i pohled autora článku. Tento autor se pohybuje za hranicí součastné chápatelnosti aniž by znal zákonitosti, které skutečně platí. Sleduje jev a tento jev vysvětluje ze svého pohledu, aniž by znal jeho skutečnou podstatu. Kdyby tuto skutečnou podtstatu znal, dokázal by tuto aplikovat a dosáhnou stejných výsledků po určitém tréningu. On sám však přiznává, že tuto podstatu nezná ani medium. Čili se jedná o jev u kterého nikdo nezná podstatu a ten pohled autora článku může být stejně chybný, jako pohled vědců. Správným pohledem ta tuto problematuku je ten pohled, který dokáže odhalit podtstatu a tuto aplikovat.Potom se tento zatím paranormální jev stane jevem normálním i pro vědu a stane se součástí chápatelného. Zatím se tak nestalo a tak má přístup autora článku stejnou hodnotu, jako přístup vědy. Takže zatím nula. Bylo by zajímavé,provést řadu dalších výzkumů s tímto mediem.Příkladně jej postavit na obyčejnou váhu a zvážit jej před přikládáním předmětů a po tom, co byly předměty přiloženy. Také by bylo zajímavé postavit jej na váhu a požádat jej, aby tuto váhu ovlivnil. Je řada dalších možných pokusů. které by ve výsledku mohly ukázat cestu k nalezení podstaty. Měřit známým neznámé nebude asi to pravé. Zatím tedy je ten článek celkem zajímavým, ale o ničem nevypovídajícím, snad jen o tom, že je řada jevů, jejichš podstatu doposud neznáme, ale to jsem věděl už dříve. Lidské poznání je jako maličká kaňka na nekonečné ploše.Přesto je toto poznání často považované za pravdu a absolutní.

MB
DavidPraha Posted - 07/11/2007 : 01:35:38
quote:

Ad paranormální jevy:

Přidávám se ke Slávkovi a Ace Rimmerovi. Jsa znalý vědy a fyziky zvláště a orientující se na webu i v odborné literatuře musím, říci, že jsem žádné věrohodné vysledky z tzv. paranormálních věd (zkráceně pa-věd) nezaznamenal a to jsem hledal o dost důkladněji než průměrný uživatel webu. Beze vší skromnosti mohu prohlásit, že co se týče schopností vyhledávat informace, patřím v naší zemi ke špičce, určitě k horním deseti tisícům.

Dej prosím Davide odkazy na prameny ze kterých čerpáš, dej odkazy na data která je možné analyzovat a pak se můžeme dál bavit, takhle je to jen plácání do vody.

Já osobně si myslí, že výzkum jevů jako je psychokineze a telepatie do vědy patří, ale je nutné postupovat přísně vědecky. Nikdy totiž nemůžeme úplně vyloučit možnost, že by nějaký nám dsud skrutý mechanismus něco takového umožňoval. A i kdyby ve všech zkoumaných případech bylo nakonec vysvětlení "podivných" jevů zcela banální a v souladu se současnou fyzikou. Může to přesto vést k objevům ve zcela jiných nečekaných oblastech. Podobně jako alchymie a astrologie přispěla ke vzniku chemie a astronomie, i když jsou nadále považovány za nevěrohodné, tak se nedá říci, že astrologové a alchymisté tu byli zbytečně.

A abych nemluvil do větru dávám odkaz na web, kde je možné se dostat, k alespoň nějakým pramenům na toto téma. Věrohodnost ať si každý posoudí sám:
http://www.psychotronika.cz/ - (stačí když kliknete na odkaz Články a materiály)

Vsak neni problem...Pouzi j zenerovy karty...

trojuhelnik, ctvrec a kruh, k tomu pouzij male deti, idealni objekty....
A jedo se bude divat na opbrazkovku a driuhe hadat, na co se dotycne dite soustredi...

Doporucuji prace Dr. Rejdaka... ohledne parapsychologickeho vyzkumu...

http://www.darius.cz/ag_nikola/valicek_cl.html

tohle bylo i zdokumentovanoi v ceske televizi...

televoizi nemam, jen viom, ze to tam bylo...
Gato Posted - 06/11/2007 : 18:32:02
Slávo,
myslím si,že přeháníš. Já sám se snažím prosadit své pravdy. Nikoli násilím. Je na místě se ptát, které ideologie umožnili vznik a vývoj těch ničivých zbraní. Materialismus, kapitalismus.

Idealismus se nezajímá tolik o svět. Indická filosofie: Svět je iluze.
To, co jste si materialisté rozlili, to si snězte(vypijte).

Miloslav Bažant Posted - 06/11/2007 : 14:54:22
Gato.
Problém vězí v tom, že ti jmenovaní žili v době,kdy lidé ještě neznali schopnosti dostatečné ke zničení všeho života planety. Ty však žiješ v době dnešní, kdy je vše jiné. Navíc já a myslím že nikdo s tohoto fóra nechce, aby ses své víry vzdal. V tuto chvíli a na tomto místě hledáme cestu k tomu, aby se lidé různých pravd dokázali domluvit na společné cestě k životu a zmizelo nebezpečí zneužití všezničujících schopností. Jestli však buddhisti preferují smrt a nebytí před životem,pak tvůj přístup celkem chápu a při řešení tohoto problému s tebou příliš nepočítám. Dojde li ke zneužití zničujících schopností díky sporu pravd,pak vlastně dojde k naplnění cíle budhismu, čili hromadnému nebytí.

MB
Gato Posted - 06/11/2007 : 14:01:05
Spoludebatující,
přijmu-li tezi, že bůh není, mám se radovat z toho, že se raduje Sláva, který má tento názor, že s ním tento názor sdílím?
Já se tak nikdy nezachovám, protože z této své pozice nechci ustoupit.
Připouštím, že okrefova metoda může být dobrá, chci-li se podívat na svět očima svého protivníka(v diskusi).

Buddha, Ježíš, Sokratés, Ramana Maháriši hájili své pravdy důrazně a celý život si za nimi stáli.
Miloslav Bažant Posted - 06/11/2007 : 13:46:14
Okrefe.

Omlouvám se, pokud moje slova takto vyzněla.Správně by bylo říci, že pokud posuzuji tvojí logiku, vidím v ní chyby a mezery.To ovšem neznamená, že se nemohu mýlit ve své logice.Počkáme si tedy na názory ostatních, budou li se chtít k tomu vyjádřit.

MB

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000