T O P I C R E V I E W |
Gato |
Posted - 01/10/2007 : 14:49:03 Moje pozice: Pevně věřím, že duše, zkušenosti, znalosti, schopnosti se přesunou do dalšího života.
Materialistická pozice: duše je závislá na těle, protože je tělo a se smrtí těla zaniká i duše. Tj. tělo je závislé na těle.
Slovo závislá je zajímavé, připomínám závislost na cigaretách atp. To je chyba a slabost duše, že lpí na těle a ne na Absolutnu, na Duši. Vidíme situaci závislého člověka, který je vázán na svou drogu, kdo je v takové situaci silnější? Člověk klesá na úroveň cigarety nebo plné lahve.
Pro materialisty:
Opravdu věříte, že geniální děti se naučili takovým obtížným výkonům za tak krátkou dobu, když i průměrně inteligentním lidem by to trvalo roky tzn. ty děti předvedli xdesíteknásobný výkon, uvědomte si, že je nikdo neviděl pracovat tak extrémně usilovně. Malé, slabé děti... Mám na mysli Mozarta nebo Fischera
|
15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Miloslav Bažant |
Posted - 16/10/2007 : 17:17:49 Gato. Jen dej pozor, abys nebyl oslněn. Takže ty ani v noci nepotřebuješ baterku? No dobrá. Ušetříš za baterie.Proč jenom vy věřící tak rádi používáte vznosné fráze, které vlastně nic neříkají?
MB |
Gato |
Posted - 16/10/2007 : 16:31:55 Slávo, mé jisté poznání!! |
Miloslav Bažant |
Posted - 16/10/2007 : 08:05:06 Gato. Fráze.
MB |
Gato |
Posted - 15/10/2007 : 15:41:29 Slávo, já poznávám boha jako světlo, které svítí všude, kde jsem |
Miloslav Bažant |
Posted - 15/10/2007 : 10:37:25 Gato.
Vážím si všech lidí, kteří si úctu zASLUHUJÍ, bez ohledu na to zda jsou nebo nejsou věřící. Mluvíš o tom, že je mně cizí abstraktní myšlení,ale zde se nejedná o abstrakci,ale konstrukci, kterou prohlašuješ za skutečnost. Vážím si lidí, kteří dokáží přemýšlet, ale zde nejde o přemýšlení. Ty se snažíš vnutit mně víru v boha, čili vnucuješ mně svoují uznanou pravdu, která se od mé diametrálně liší.Nejde o to, že bych měl svou pravdu vyčtenou, či nabiflovanou ze školy. Ke svému názoru jsem se propracoval za celý život. Za celý život jsem se nesetkal s tím, co by nějak potvrzovalo tvůj názor, ale našel jsem mnoho důkazů platnosti toho mého a proto jej uznávám za správný. Sami věřící se nedokáží shodnout na jakési podobě boha a každá víra jej líčí jinak. Ukazuje to na fakt, že sami věřící boha neznají, pouze si jej vymýšlí. Dnes již si vymýšlí i bohy v neviditelných kosmických lodích a jiné nesmysly. Čím se mezi sebou liší? Ničím ty výmysly jsou zcela rovnocenné i když každý věřící má ten svůj názor za správný.Vy zde operujete ze světem matrix, abyste spochybnili hmotný svět a degradovali jej na úroveň nehmotného boha. To je spekulativní a nikoliv abstraktní myšlení. Nediv se, že vám na to nechci skočit. Podejte mně skutečné důkazy existence boha tak, aby byly silnější než důkazy pro materiální svět a já přijmu boha jako realitu. Neumíte li to, pak to není chyba moje, ale vaše. Neumíte li to,pak ani vaše přesvědčení nemá pevné základy a je pouhou slepou vírou. K něčemu takovému mne ovšem nemůžete dotlačit i kdybyste spochybnili sebe sama. Máte li ty argumenty, pak si pspěšte a ven s nimi, protože mne to už nebaví. Chvilku ještě počkám a pak si můžete povídat cokoliv.Třeba že pánbůh prodává hotdogy u vás na rohu. Takové tvrzení má stejnou hodnotu pro mne, jako ty ostatní, které jste zde předvedli.
MB |
Gato |
Posted - 15/10/2007 : 09:13:13 Slávo, přiznej, že si věřících jako jsem já nevážíš. Kterých věřících si vážíš?
|
Gato |
Posted - 15/10/2007 : 08:42:33 Slávo, já jsem na sebe nic neprozradil? Mé názory na svět a na na boha jsou podle tebe nic. Poznání, ke kterému jsem se pracně prokousával, je podle tebe nic. Jinak smýšlející od tebe sklízejí neúctu. |
Miloslav Bažant |
Posted - 15/10/2007 : 07:10:00 Gato.
Ptáš se na to, co jsi sám o sobě neprozradil. Neprozradil jsi na sebe vlastně nic a skrýváš se v anonymitě. Kdybys kliknul na mé jméno, poznáš, že jsem zámečník. O nějakém biflování tedy nemůže být řeč. O fyziku jsem se nikdy příliš nezajímal, nebylo to potřeba. K životu mně stačila ta základní. O filosofii jsem se také příliš nezajímal už proto, že jsem se zde setkával s tím co nemám rád. Mnozí "učenci" se snaží vše zamotat tak aby vypadali učeně, ale ve výsledku mnohdy hlásají nesmysly. Ovšem okrášlené cizími slovy. Já mám rád prostou řeč, za kterou se hloupost neskryje.
To co zde hlásáš jsou konstrukce, které mají logiku pouze pro tebe a tobě podobné. I zřejmý nesmysl může být nakonstruován do logického celku ,ale mimo tento celek se jedná o cosi absolutně nelogického. Bádat nad tím, zda zde byl svět před tvým narozením může být cosi, co dráždí tvůj mozek,ale ve skutečnosti jde o nesmyslnou otázku na kterou by tě dalo odpověď malé dítě a bez přemýšlení. Již jsem řekl, že se takovými věcmi zabývat nebudu,že mně nestojí za námahu a na tom trvám.
MB |
Gato |
Posted - 14/10/2007 : 20:49:10 Davide, je obtížné dokázat existenci světa za předpokladu nejsem a nevnímám svět. Říká se, že po smrti já svět bude existovat a že před narozením já svět existoval. Rodiče říkají, že svět tu byl dříve než jsem se narodil, ale nějaké já říká tento názor. Otázka: Jak zjistit, zdali tu byl svět před vznikem země? Nějaké já musí položit a zodpovědět tuto otázku. |
DavidPraha |
Posted - 14/10/2007 : 15:14:39 quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Gato.
Co tě mám na to odpovědět? Srovnával jsem příčinu a následek, le když to nejsi schopný pochopit a můžeš se takto ptát, pak ano. Ať máš radost. Duše každého člověka, který přijal a povýšil pravdu je špinavá.Pouze ten kdo hledá poznání v pravdách všech a to rovnocenně, je člověk s duší čistou. A tak jsme co se týká duše všichni pěkní špindírové.Největším špindírou je však ten, kdo se snaží ostatním svou pravdu vnutit. Na tuto špínu mýdlo ani rejžák nestačí. Dobrým mycím prostředkem může být pochopené podobenství o stromu desetisíc znaků /Budha)
MB
Smim se zeptat na to, co jis vlastne studoval? Vis, sam jis rikal, nerozumis moderni fyzice... Podle vsehjo, ani matematice, a ani filosofii...
Matematik a filosof maji schopnboist abstratniho mysleni. Me spis pripadas, jako nekdo, kdo nema ani s prirodnimi vedami m0oc spolecneho, ani s filosofii... JInak bys totiz tak na ma tvrzeni nereagoval, jak reagujes a vice by jsi premysle, nberz predsudku... To neni nejaka urazka, spise jde o to, ze rikas neco, co jis se naucil ve skole a nikdy moc o tom nepremyslel... Nebot staci se zajimat o meze posnani a zjistits, ze mam pravdu, aze pokud predpokladam jsem a vnimam, tak nelze doikazat existenci s veta, takze jsou nesmyslne argumety, ze bych se nemohl narodit atd, kdyz svet nelze prokazat.... Pak by jsi mozna neco pochopil... Ale tob e chybi sebereflexe a nedokazase se odpoutat od toho, co ti nakulkai na skole...
Vlastne lide, bez znalosti jak prirodnich ved a filosofie, byvaji nejhfanatictejsimi materialisty.... Vlasnte svym pohledem na zpet se vraci o par set let zpet...
|
Miloslav Bažant |
Posted - 14/10/2007 : 09:50:09 Gato.
Co tě mám na to odpovědět? Srovnával jsem příčinu a následek, le když to nejsi schopný pochopit a můžeš se takto ptát, pak ano. Ať máš radost. Duše každého člověka, který přijal a povýšil pravdu je špinavá.Pouze ten kdo hledá poznání v pravdách všech a to rovnocenně, je člověk s duší čistou. A tak jsme co se týká duše všichni pěkní špindírové.Největším špindírou je však ten, kdo se snaží ostatním svou pravdu vnutit. Na tuto špínu mýdlo ani rejžák nestačí. Dobrým mycím prostředkem může být pochopené podobenství o stromu desetisíc znaků /Budha)
MB |
Gato |
Posted - 14/10/2007 : 09:12:08 Slávo, přirovnáváš svou duši k výfukoým splodinám. Mám z toho usoudit, že tvá duše je špinavá? |
Miloslav Bažant |
Posted - 09/10/2007 : 14:55:31 Gato.
Tvoje obhajoba je slabá a využíváš již zřejmých nesmyslů.V kremaci by byla zničena duše i tělo jen tehdy, když by pálili živé lidi. Tělo je tělo a duše , na tom již jsme se kdisi shodli je důsledek funkce slova v procesu myšlení. Vzpomeň si na ty navzájem propojené ostrůvky.To myšlení za pomoci slov je přímo závislé na hmotě mozku. Bez něj prostě nemůže existovat. Tvé tvrzení že duše a tělo jedno je, je podobné tomu jako bys tvrdil, že auto a dým jedno je.Auto produkuje dým,ale dým není auto.Ten dým bez auta nevznikne, ale auto bez dýmu existuje když vypneš motor. Stejně tak elektrárna není rovna elektřině.Elektřina je produktem elektrárny. Tělo je tedy hmota, která umožňuje myšlení, duše je určitý spůsob myšlení,čili myšlení permanentní slovní. K tomu aby mohlo probíhat je třeba hmoty mozku, dostatečné kapacity operační paměti, funkci slova v procesu myšlení a paměťové záznamy. To vše dohromady bys musel nějakým spůsobem na cosi navázat aby se to mohlo přenést do jiného těla. Nic takového, nač by se to mohlo navázat bohužel neznám a ty nejspíš také ne.Zbývá tě tedy pouze víra v to co není reálné.
MB |
Gato |
Posted - 09/10/2007 : 14:16:29 Slávo, to, co ty nazýváš duše je tělo a nic víc, proto používám rovnici duše=tělo, protože duše v tvém chápání je tělo, pak platí rovnice tělo=tělo. Tvrdíš, že duše neexistuje bez těla a tělo existuje bez duše, a proto nepřijímáš moji rovnici duše=tělo. Musím zmínit tvůj další argument, že se smrtí těla zaniká i duše. Např. kremace zničí tělo i duši, proč pak rozlišovat duši a tělo, když obojí je zničeno, pak platí rovnice duše=tělo. Duše ve tvém chápání je něco materiálního, a proto je to v mém chápání tělo. Pudová duše je tělo. Myslím si, že mluvíš o pudové duši, která je závislá na těle. Já nemám na mysli tuto nízkou pudovou duši. |
Miloslav Bažant |
Posted - 09/10/2007 : 13:35:05 Gato Nevím na čí straně je nesmysl. Tvrzení že duše se rovná tělu je skutečně nesmysl.Tělo je tělo a duše je duše. Duše bez těla není reálná, tělo bez duše reálné je.Kdyby bylo tělo rovné duši, nemohlo by jedno ani druhé samostatně existovat, nešlo by to od sebe oddělit. Mrtvé tělo je bez duše.Paměťové záznamy sice v mozku ještě mohou být, ale chybí cesta k jejich aktivaci.Kdyby kdokoliv z materialistů tvrdil, že duše rovná se tělu, tvrdil by nesmysl byť by byl sebeslavnější autoritou a já ten nesmysl po něm nemusím opakovat. Já jsem svobodným člověkem a proto se mohu i dostat do rozporu s autoritami a je mně to jedno.
MB |
|
|