www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Čo je to altruistické ego,

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
navi Posted - 05/09/2007 : 12:44:43
a ako nazvať ego, keď nieje egoistické?
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Miloslav Bažant Posted - 08/11/2007 : 18:23:37
Ivane.

Mohl bys nějak definovat výraz energie štěstí? Já vím, co je to štěstí i energie,ale v tomto spojení mně to nedává smysl.

MB
navi Posted - 04/10/2007 : 00:02:57
Altruistické ego je šťastie, pretože to je človek v spojení s energiou šťastia
Miloslav Bažant Posted - 27/09/2007 : 07:21:32
Navi.

V tom tě odporovat nehodlám.

MB
navi Posted - 26/09/2007 : 21:53:43
Napísal si:Předpokládal jsem, že vše pochází z jedné živé prahmoty.
Ja mám na to iný názor. Predpokladám že všetko pochádza z jednej živej nehmoty.
navi Posted - 26/09/2007 : 21:50:43
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Ivane.

Nesrovnávej to s vědomím člověka. U těch rostlin se to projeví jen jako zmněny v elektrických potencionálech a na oscilografu se pouze zmnění tvar křivky. Kdyby měla rostlina motoriku, bylo by to zřejmější a viditelnější. Víš co? Necháme už rosliny rostlinami.Já toho o nich zase až tak mnoho nevím.Tento pokus měl jediný smysl.Předpokládal jsem, že vše pochází z jedné živé prahmoty a pouze se vyvíjelo dle podmínek různými cestami. Potom by měli rostliny mít i myšlení a to se potvrdilo. To však ještě není důkaz, ale pouze indicie. Já nejsem vědec ani badatel a tak mně to stačilo a dál jsem tímto směrem nehledal.

MB

Potvrdili sa len reakčné elektrické impulzy na podnety. To ešte ale neznamená, že je tam myslenie vedomie bolesť atď. Môže to byť naprogramovaný biologický počítač. Tak ako ten vták, ktorý je naprogramovaný na to, aby zožral ošmyrglovanú húsenicu.
Miloslav Bažant Posted - 26/09/2007 : 15:39:15
Ivane.

Nesrovnávej to s vědomím člověka. U těch rostlin se to projeví jen jako zmněny v elektrických potencionálech a na oscilografu se pouze zmnění tvar křivky. Kdyby měla rostlina motoriku, bylo by to zřejmější a viditelnější. Víš co? Necháme už rosliny rostlinami.Já toho o nich zase až tak mnoho nevím.Tento pokus měl jediný smysl.Předpokládal jsem, že vše pochází z jedné živé prahmoty a pouze se vyvíjelo dle podmínek různými cestami. Potom by měli rostliny mít i myšlení a to se potvrdilo. To však ještě není důkaz, ale pouze indicie. Já nejsem vědec ani badatel a tak mně to stačilo a dál jsem tímto směrem nehledal.

MB
navi Posted - 26/09/2007 : 08:39:49
quote:

Navi.
Je úplně jedno nač reaguje, ale důležité je, že dokáže spojit nejméně dvě informace do mostu s aktivovat je vjemem tebe.To že ta rostlina cítí příjemno, či nepříjemno je rovno vědomí a je to tedy skutečné myšlení i když na relativně nízké úrovni.

MB

Lenže reakcia na nejaký podnet ešte nemusí myť zákonite vedomou reakciou.
Miloslav Bažant Posted - 26/09/2007 : 08:08:33
Navi.
Je úplně jedno nač reaguje, ale důležité je, že dokáže spojit nejméně dvě informace do mostu s aktivovat je vjemem tebe.To že ta rostlina cítí příjemno, či nepříjemno je rovno vědomí a je to tedy skutečné myšlení i když na relativně nízké úrovni.

MB
navi Posted - 25/09/2007 : 12:37:35
quote:

Navi.

Když budeš v krematoriu pálit mrtvého člověka, znamená to, že cítí bolest? Je to stejné jako s tím polenem. Pokud rostlina reaguje, dokonce jen na tvojí přítomnost,pak to bez vědomí není možné.

MB

A čo keď len biologicky reaguje na energiu, ktorú vyžaruješ?
Miloslav Bažant Posted - 25/09/2007 : 11:22:39
Navi.

Když budeš v krematoriu pálit mrtvého člověka, znamená to, že cítí bolest? Je to stejné jako s tím polenem. Pokud rostlina reaguje, dokonce jen na tvojí přítomnost,pak to bez vědomí není možné.

MB
navi Posted - 25/09/2007 : 10:37:24
quote:

Naví.

Kopíroval jsi celý můj vstup a děláš to vždy aby se vše co nejvíc zaplnilo a zabralo víc místa. Kdyby sis jej místo kopírování přečetl, našel bys tam odpovd.

MB

To že niečo reaguje, ešte neznamená, že to cíti bolesť, a že to má vedomie. Aj keď začneš drevo páliť, nastáva reakcia, chceš povedať, že aj to drevo si uvedomuje bolesť?
Miloslav Bažant Posted - 25/09/2007 : 08:27:46
Naví.

Kopíroval jsi celý můj vstup a děláš to vždy aby se vše co nejvíc zaplnilo a zabralo víc místa. Kdyby sis jej místo kopírování přečetl, našel bys tam odpovd.

MB
navi Posted - 24/09/2007 : 19:23:48
quote:

Navi.

DŃA rostlin obsahuje informace o tom, jak má rostlina vypadat.Z toho vyplývá jak bude fungovat.Pokud budeš rotlině působit bolest,pak tvůj vjem dokáže v paměti uložit v polaritě mínus a jsou to vjemy nejméně dva. Ten který spůsobil bolest a třeba vjem tvého pachu. Spojení těch dvou vjemů do mostu je již procesem myšlení i když relativně jednoduchým. Když budeš rostlinu příkladně zalévat, uloží ty vjemy v polaritě plus a stačí když se jen přiblížíš a rostlina získá informaci tvého pachu, aktivuje tyto záznamy a cítí příjemno, což se projeví na grafickém záznamu, pokud máš připojený přesný měřící přístroj zvláště malých elektrických potencionálů. Takže mé tvrzení o myšlení rostlin je podložené pokusem který provedli vědci ve Švýcarsku a kterého výsledek byl tamtéž publikován.Ti vědci dostali ode mne popis toho, jak by měl být pokus proveden a co by měl prokázat. Co víc bys ode mne chtěl abys toto pochopil?

MB

Odkiaľ vieš, že rastlina cíti bolesť? Vieš dokázať, že má rastlina vedomie?
Miloslav Bažant Posted - 24/09/2007 : 08:35:52
Navi.

DŃA rostlin obsahuje informace o tom, jak má rostlina vypadat.Z toho vyplývá jak bude fungovat.Pokud budeš rotlině působit bolest,pak tvůj vjem dokáže v paměti uložit v polaritě mínus a jsou to vjemy nejméně dva. Ten který spůsobil bolest a třeba vjem tvého pachu. Spojení těch dvou vjemů do mostu je již procesem myšlení i když relativně jednoduchým. Když budeš rostlinu příkladně zalévat, uloží ty vjemy v polaritě plus a stačí když se jen přiblížíš a rostlina získá informaci tvého pachu, aktivuje tyto záznamy a cítí příjemno, což se projeví na grafickém záznamu, pokud máš připojený přesný měřící přístroj zvláště malých elektrických potencionálů. Takže mé tvrzení o myšlení rostlin je podložené pokusem který provedli vědci ve Švýcarsku a kterého výsledek byl tamtéž publikován.Ti vědci dostali ode mne popis toho, jak by měl být pokus proveden a co by měl prokázat. Co víc bys ode mne chtěl abys toto pochopil?

MB
navi Posted - 23/09/2007 : 23:41:58
quote:
Originally posted by Gato

Slávo,
vztah myšlení a mozku je nejasný. Můj názor je ten, že myšlení vzniká v hrudi, což samozřejmě zmenšuje význam mozku.

Moja skúsenosť je taká, že pokiaľ rozmýšľam, tak ho registrujem jednoznačne v hlave. Pokiaľ ale myslím a nerozmýšľam, tak skôr v hrudi.
A niekady aj v celom tele rovnomerne, aj mimo tela.

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000