T O P I C R E V I E W |
Georgik |
Posted - 02/06/2007 : 14:12:16 Myslím si, že docela pěkná téma, ne? Poslední dobou se mi dělá ze všeho okolo mě opravdu nevolno. Kam se vytracuje lidská individualita? Je neskutečné kolika lidem stačí k životu ubohé holywoodské filmy nebo české seriály typu Ulice či Ordinace. Vyrobit film, aby se na něho kouklo, co nejvíce miliónů lidí, nacpat ho hvězdami a udělat happy end. Existuje ještě umění a originalita? Anebo už se vyrábí jen na zákazků hloupého davu. Proč peníze převyšují ostatní hodnoty? Jsme už skutečně jen planetou materialistů. Nepociťujete také tu hlubokou dekadenci? Zajímal by mě Váš názor na tento problém...díky |
15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Miloslav Bažant |
Posted - 16/09/2007 : 13:45:21 Ondro.
Tvoje představy nesdílím.Je tomu všemu tak trošku jinak a děláš si zbytečně jen starosti.Nevím co tím chceš dosáhnout, možná chceš být poslancem, či kým.Mne s toho však vynech.Já mám svých starostí dost Tobě je zbytečné vysvětlovat, jak tomu je, či není a protože si myslíš, že je tvé poslání, budeš totéž opakovat donekonečna.
MB |
Ondra |
Posted - 16/09/2007 : 10:32:20 Již dříve jsem napsal poměrně agresivně toto:
Tvrdit, že na starší generaci by nikdo nemohl vydělávat je rovněž zjevný a nezodpovědný nesmysl. Problém sociálního a důchodového zabezpečení by spočíval na zodpovědnosti každého jednotlivce, který by měl mj.zákonem stanovené konto, na které by si spořil atd.atp. S tím je spojené úplně nové chápání důchodového zabezpečení, které již - v podobě přesného souboru opatření - bylo důkladně vypracováno. Současná politika důchodového a sociálního zabezpečení je velice špatně nastavená a představuje další z příčin PŘELIDNĚNÍ. Podporuje totiž rodiny s mnoha dětmi atd. a navíc celý problém zabezpečení naustále přesouvá na další generace. To předpokládá čím dál, tím větší plození potomků, což je nezodpovědné šílenství. Atd.atp.
Z toho tedy vyplývá, že je nutné problém zabezpečení řešit tak, že se zodpovědnost přesune na každého člověka, který chce být zabezpečen. Každý se musí zabezpečit sám, a tak se sám připravovat na své stáří. Nikdy nesmí někdo jiný vydělávat na mé zabezpečení, a proto ani mladá generace! To může být uzplatněné pouze v případě těžce postižených lidí apod.
Problém cizineckého přetížení spočívá ve špatně nastavené zahraniční politice. Narušování linie národa se nevyřeší bezhlavým plozením dalších Čechů, ale jednoduše dobře nastavenou zahraniční politikou. Taková imigrace cizinců není přípustná! To samozřejmě neznamená úplně uzavřít hranice, ale prostě radikálně zpřísnit imigrační politiku.
Správná cesta tedy jednoznačně spočívá v celistvosti národní linie, v přirozené kontrole porodnosti v dané zemi a v zodpovědnosti každého jedince, který musí sám na sebe vydělávat a sám se starat o své nadcházející stáří...
Pokud se problém zabezpečení bude odsouvat na bedra mladší generace, tak se řešení problému odsouvá do nekonečna. Ohromné množství mladých lidí za padesát let zestárne a problém se bude opakovat, protože bude potřeba ještě větší množství dalších mladých lidí, kteří by na ně měli vydělávat. Z toho jednoznačně vyplývá tendence, která v nejvyšší míře podporuje přelidnění každé země a v důsledku planety. |
Ondra |
Posted - 16/09/2007 : 10:14:06 Neřekl bych, že o tom nerozhodujeme. Copak jediný člověk nemá ohromnou moc a působnost? A co potom dva, kteří jsou stejně nalazeni? A tři, deset, tisíc, milión? Řekl bych, že je třeba začít právě u sebe.
Několik otázek a odpovědí:
1) Můžu a mám něco udělat pro zlepšení stavu této planety? ad1) Můžeš a máš!
2) A proč? Copak se mě to týká? ad2) Proto, že jsi člověk! Proto se tě to týká!
3) Copak to není záležitost nejvíce postižených oblastí? ad3) Není, protože bouře, hurikány, sucha, zemětřesení, války a terorizmus sklízíme všichni, stejně jako utrpení miliard lidí v nejvíce postižených regionech. Je to tak, že myšlenky a pocity trpících lidí nejsou uzavřeny v jejich lebkách, ale rychlostí světla se řítí prostorem, aby se zabodávaly do našich myslí a srdcí, jako šípy...
4) Copak nemám svých starostí dost? ad4) Budeš jich mít ještě mnohem víc, protože dříve, či později se situace stane neudržitelnou i ve tvé vlastní zemi.
5) Copak nežiji jenom jednou? Neměl bych si života dosyta užít a netrápit se problémy, kterých už se nedožiji? ad5) Nežiješ jenom jednou! Neměl bys žít podle hesla, po mě potopa, protože se velmi brzy znovu narodíš jako člověk. Narodíš se přesně do té společnosti, kterou jsi ve svém předchozím životě napomáhal vytvářet. I zde platí příčina a následek, ačkoli je zde mezihra tělesné smrti. Neujdeš problémům, které nyní přehlížíš, které nyní odmítáš s pocitem bezmoci řešit! Zakusiš je v plné nahotě, až se narodíš do světa hrůz a utrpení, kde žije 12 a více miliard lidí. Až se narodíš do světa válek, terorizmu, hladu, bídy, nemocí a epidemií, do světa vymývání mozků, do světa, ve kterém dostaneš jídlo na příděl a ve kterém se budou lidé živit svými vlastními těly, která budou upravena do formy ´potravin´.
6) Co mám tedy dělat? ad6) Máš se zajímat o problémy tohoto světa a napomáhat je účinně a efektivně řešit. Máš přístup k informacím, máš čas a prostor se vyvinout ve slušného a vědoucího člověka. Máš šanci zjistit, zda-li přelidnění je, anebo není největší metlou a problémem tohoto světa a podle toho žít, mluvit, psát a jednat!
|
Miloslav Bažant |
Posted - 16/09/2007 : 10:07:39 Ondro.
Ukáži ti situaci opačnou k problematice přelidnění a je možné, že poznáš, že je tato aktuálnější, než ta která trápí tebe. Jak jistě víš,dochází u nás ke stárnutí populace, čili rodí se méně dětí než by dostačovalo k vyvážené situaci. V budoucnosti tedy dojde zákonitě k tomu, že nebude dost lidí v produktivním věku,aby pokryli potřeby lidí ve věku důchodovém. Navíc se průměrný věk prodlužuje. Jedno z řešení je vstup zahraničních pracovníků. A tak se stalo, že byl otevřen vstup příkladně pro Vietnamce. Tito se zde usídlili a pracují zde téměř výhradně v obchodu.Tito však patří k těm u kterých je polulační růst vysoký a tak jejich počet u nás roste. Teoreticky může dojít k tomu, že časem jich může být více než nás domordců a protože budou mít stejná občanská práva jako my,mohou získat i většinu v parlamentu a vytvářet zákony je podporující.Postupně nás mohou vytlačit až na okraj společnosti a ovládnout tuto zemi. Neříkám, že to tak bude, sle pouze to, že je to možné,pokud nedojde k růstu naší populace. Proto bychom měli najít cestu k růstu naší populace. Máme zde tedy problém opačný k tomu, který cituješ.Jejich populační růst ovlivnit nemůžem a vyhnat je ze země také ne.Venkoncem pokud odevzdávají daně,potom je jich potřeba abychom měli na důchody. Jak bys chtěl řešit tento problém, který je pro nás aktuelní?
MB |
Miloslav Bažant |
Posted - 16/09/2007 : 08:27:10 Ondro.
Řešní přelidnění je otázka, kterou zde nevyřešíme a to by sis měl uvědomit.Tisíce faktorů toto ovlivňují a my zde nemáme možnost je probrat.Kdyby i to se nám podařilo,pak nám to stejně nebude k ničemu, protože o tom nerozhodujeme. U nás populace klesla natilok, že dochází ke stránutí populace a za nějaký čas nebude mít na důchodce kdo vydělávat a tak bychom měli spíše přemýšlet o tom, jak naši populaci omladit.Vše by mělo mít svoje místo i čas. Ty jsi s touto otázkou na nesprávném místě a v nesprávný čas a proto sklízíš odpor.Kdybys byl kdesi na východě,pak bys byl ve správný čas na správném místě a tvoje myšlenky by byly aktuální. Zde nikoliv.
MB |
Ondra |
Posted - 15/09/2007 : 19:23:37 Pro další čtenáře této diskuze je třeba znovu uvést, že zákonná a humánní kontrola porodnosti nespočívá ani v zabíjení, ani v zákazu mít děti. To je třeba omílat tak dlouhu, dokud to nepochopí i ti nejnatvrdlejší.
Několik otázek:
1) Bavíme se o tom, že je potřeba zajistit v postižených regionech vzdělání. Jak je však možné vzdělat region, kde přibývají stovky tisíc lidí denně?
2) Bavíme se o tom, že je třeba odstranit hlad v postižených regionech. Jak je to však možné, když v tomto regionu přibývají stovky tisíc lidí denně? A každý z nich potřebuje jídlo, vodu, vzdělání, prostor pro svůj přirozený vývoj?
3) Bavíme se o tom, že chceme mír, ale jak je možné nastolit ve světě mír, když tento mír nevznikne nejprve v mysli a srdci každého člověka? Jak však může v mysli a srdci člověka vzniknout mír, když tento člověk hladoví a trpí žízní, když marně bojuje o holé přežití? Když je nevědomý a neumí ani číst, ani psát? Jak může v jeho mysli a srdci vzniknout láska? Harmonie? Klid? Vyrovnanost? Štěstí? Radost? Pravda?
4) Bavíme se o tom, že je třeba být ekologický a šetřit životní prostředí. Ale jak můžeme šetřit životní prostředí a být k němu ohleduplní, když jsme zaplavili tuto planetu v počtu 7,5 miliard? Když tento počet navíc každý den ohromně a stále rychleji a nekontrolovatelněji narůstá? Není to tak, že čím více lidí zde žije, tím více ostatních živočišných a rostlinných druhů vymírá? Tím více bouří, hurikánů a povodní pustoší tuto zem? Tím více válek, bojů a agrese sužuje naše národy? Tím více bludných náboženství a sekt ničí v zárodku svobodné a neutrální myšlení, cítění a jednání? Tím více diktátorů sužuje lid? Tím více zlodějů, vrahů a násilníků způsobuje nevýslovnou bolest a utrpení? Tím větší neštěstí panuje na světě?
5) Jsou to všechno nesmyslné, utkvělé a bludné úvahy?
6) Jsou odtržené od reality?
7) Není to tak, že člověk a jeho společnost musí žít v souladu s ekosystémem, ze kterého vzešel? Může žít nějaký živočišný druh v souladu se svým ekosystémem, když se přemnoží? Není to tak, že všechno zvrhlé nebo přemnožené nemůže v přírodě dlouho obstát a přežít? Není to pak přírodou eliminováno? Nepatří už snad člověk do přírody? Nepatří do jejích zákonů? Může tyto zákony jen tak porušovat? Není už člověk součástí celku? Stojí mimo životní prostředí? Mimo zákony přírody? Mimo zákony Vesmíru?
8) Není často rozdíl mezi pravdou a názorem většiny?
|
Miloslav Bažant |
Posted - 12/09/2007 : 14:59:02 Ondro.
Jediné řešení je jít příkladem, čili radovat se a nemít děti. Tím o bude přelidnění o pár jedinců menší.Nic jiného na to není možno říci.Máš utkvělou přestavu o přelidnění,ale zde to nevyřešíš, ani kdybys napsal sto takových referátů. My kvůli tobě své potomky zabíjet nebudem. Jinak řečeno." Zde nejsi na správném místě ve správný čas." Skus Hidepark.Na Václaváku to však raději neskoušej. Někdo by tě mohl upravit fasádu. U nás jsou lidé na hlouposti alergičtí.
MB |
Ondra |
Posted - 12/09/2007 : 11:51:08 Ahoj všem,
nic, z toho, co jsem napsal, nesvědčí o pesimizmu. Při neutrálním pozorování této společnosti se vždy ukáže, že v současné době je celá lidská společnost v hluboké krizi. V neposlední řadě proto, že většina lidí ani neví, proč vůbec žije, tedy neví, jaký je skutečný smysl života. Jak může lidská společnost řádně fungovat, když panuje zásadní neshoda i v této elementární otázce? Veškerá lidská aktivita a priori troskotá a je rozptylována do neurčita, když chybí poznání o smyslu života. A kde chybí toto poznání, tam chybí i správný a uvědomělý vývoj, namísto něhož nastupují iracionální a nesmyslné bludy náboženství, sekt a nelidských filozofií, spojené s otrockou stagnací.
Dnešní společnost se zmítá v propasti nevědomosti. Pomalu, ale jistě se však sitace ohledně lidského pochopení mění k lepšímu. Změna vědomí pozemského lidstva je v plném proudu a přináší s sebou nové myšlenky, pocity i jednání...
V prvé řadě je nutné bojovat proti PŘELIDNĚNÍ této planety, které způsobuje ohromné utrpení miliard lidí této planety. Každý rozumný člověk musí pochopit skutečnost PŘELIDNĚNÍ a bojovat proti ní všemi prostředky, jinak se pozemská situace vyvine až k bodu nejhorší utopie a šílenství. Jedině a pouze účinné zastavení a redukce PŘELIDNĚNÍ může stav této planety změnit k lepšímu, což musí KAŽDÝ, kdo čte tyto řádky pochopit, pokud chce této planetě - a tím i sobě –prospět.
Každý ví, že smutek se smutkem nevyřeší, ani pesimizmus pesimizmem, ani neštěstí neštěstím, ale radostí, optimizmem a štěstím. Takto musí člověk žít a působit zcela nezávisle na obludném a beznadějném stavu naší společnosti, přírody a celé planety. To je úkol VELMI těžký, nicméně JEDINĚ možný!
|
Miloslav Bažant |
Posted - 03/09/2007 : 09:03:09 Ondro.
Udivuje mne tvůj pesimismus, ale nejspíše to bude důsledek toho, že tě neznám a nevím v jaké se nalézáš situaci. Cítíš se být bezmocným a unášeným dnešní dobou které nejsi schopný plně porozumět. Nejspíše jsi byl spokojený v době minulé, ve které jsi měl více jistot. Během událostí ses dostal do doby, ve které vše záleží na tvých schopnostech a schopnosti se přispůsobit. Je to tak trošku podobné, jako když žije zvíře v kleci, kde má vše pro život zajištěné a najednou je vypuštěno do přírody, kde se musí učit lovit, či jinak shánět potravu. V tu chvíli je pro tebe vše nepřátelské a usilující o tvůj život . Tvoje slova tomu nasvědčují. Ty bys rád svět předělal tak aby bylo vše podobné tomu co bylo a v čem ses cítil dobře. Jenže to nejde,alspoň ne tak, jak to děláš. Pokud není možné zmněnit svět, pak skus zmněnit sebe sama. Hledej svoje schopnosti. Tohle umím , tohle ne. Najdi to, čeho jsi schopný a co by mohli ostatní lidé potřebovat a začni to dělat. Uvidíš, že bude ten svět kolem tebe stále přátelštější k tobě a tvůj pesimismus sám časem zmizí.Uvědom si, že jsou lidé, kteří jsou na tom mnohem hůř než ty. Myslíš li na sebe pak běduješ nad špatností světa. Myslíš li na druhé a v jejich prspěch jednáš,oni tě ukáží, že te svět tak docela špatný není.
MB |
Oldow |
Posted - 03/09/2007 : 03:55:58 Přátelé Všechny vás zdravím, našel jsem si chvilku, abych se podíval, co se tady děje a přestože nebudu všechno pročítat a reagovat - zas až tolik času nemám, neodpustím si aspoň pár slov k snažšímu tématu. Ondro, žiješ v omylu. Jak chceš tvrdit, že všechny ty špatné atributy jsou příznačné pro dnešní dobu, dával jsi pozor na hodinách dějepisu? Fakt je takový, že lidé se prakticky nemění a jak byli hrabiví, prospěchářští a poživační dříve, tak jsou i nyní. Pokud můžeme vůbec mluvit objektivně o nějaké kvalitě doby, pak si nemyslím, že bys našel období, které by bylo kulturnější, svobodnější a idealističtější, než je dnešní evropa. Neříkám, že je vše ok, ale to o čem se tady bavíme je fenomén způsobený nezměnitelnou lidskou povahou, vlastnostmi, kterými sami disponujeme, nemůžu si pomoct, ale podobní jsme, více či méně, všichni. Když například přemýšlím o historii, nevím, jak si mám vykládat následující citát:
quote: Místo evolutivní touhy po vědění a moudrosti nastupuje touha po tupém materiálním vyžití Místo klidu, harmonie a vyrovnanosti v životě, politice a společnosti ap. nastupuje chaos, nevyrovnanost a naprostý celospolečenský a mezilidský zmatek, jakož i disharmonie např. mezi myšlenkami, pocity, slovy, skutky ap. Místo míru, svobody a sounáležitosti nastupuje válka, terorismus, krveprolévání, otroctví myšlenkové, pocitové i fyzické, odcizení, chladnost vztahů, bezcitnost ap.
Uvědomuješ si, že generace našich rodičů je snad za celý vývoj lidstva jediná, která na vlastní kůži nezažila válku a že současná relativní svoboda je prakticky něco nevídaného? Že disharmonii v myšlenkách a slovech si můžeme dovolit především proto, že nemusíme řešit, co budeme zítra jíst? Uvědomuješ si, že v místní knihovně si můžeš za 40 korun ročně nabrat tuny krásy a informací? Že to lidi nedělají a místo toho si pustí novu? No a co je mě do toho? Je mi to líto, ale planeta, příroda a společnost v obludném stavu snad být ani nemohou a určitě v téhle chvíli nejsou. Společnost je víceméně pořád stejná a příroda je naprosto lhostejná, hodotou je jen to, co je krásné a nebo užitečné, pořád je vzduch k dýchání a nevypadá to, že by docházel. Pesimismus? Optimismus? Nevím, ale je dobré vidět věci tak, jak jsou. Na prvním místě žebříčku hodnot každého člověka stojí nějaká forma osobního zisku a obávám se, že budu takový cynik, že naivní řeči typu make love, no war jsou spíše manifestací, než názorem. Je mi to líto, ale svoje utrpení si neseme ssebou a nedá se mu v životě vyhnout. Já za to nemůžu, reklamace posílej zákonům o příčině a následku.
|
Ondra |
Posted - 26/07/2007 : 16:09:28 Každý ví, že smutek se smutkem nevyřeší, ani pesimizmus pesimizmem, ani neštěstí neštěstím, ale radostí, optimizmem a štěstím. Takto musí člověk žít a působit zcela nezávisle na obludném a beznadějném stavu naší společnosti, přírody a celé planety. To je úkol VELMI těžký, nicméně JEDINĚ možný! |
Ondra |
Posted - 26/07/2007 : 15:54:47 quote: Originally posted by Georgik
Myslím si, že docela pěkná téma, ne? Poslední dobou se mi dělá ze všeho okolo mě opravdu nevolno. Kam se vytracuje lidská individualita? Je neskutečné kolika lidem stačí k životu ubohé holywoodské filmy nebo české seriály typu Ulice či Ordinace. Vyrobit film, aby se na něho kouklo, co nejvíce miliónů lidí, nacpat ho hvězdami a udělat happy end. Existuje ještě umění a originalita? Anebo už se vyrábí jen na zákazků hloupého davu. Proč peníze převyšují ostatní hodnoty? Jsme už skutečně jen planetou materialistů. Nepociťujete také tu hlubokou dekadenci? Zajímal by mě Váš názor na tento problém...díky
Ahoj všem, zvláště Georgikovi. Vracím se až na úplný začátek.
1) Ano, dekadence společnosti je patrná ve všech jejích ohledech a oblastech. A dekadence společnosti znamená dekadenci jednotlivců, kteří ji tvoří. Nevědomost, nelogičnost a nepoučenost úplně ve všech podstatných věcech způsobuje jakési vákuum, které je s rychlostí blesku zaplněno zhoubným odpadem v podobě zvrhlosti, agresivity, bezuzdnosti, zmatení, lability, lenosti, apatie, ztráty energie atd.atp.
2) Tato nevědomost, nelogičnost a nepoučenost se pak vehementním způsobem projevuje v myšlenkách, pocitech, jednání, chování, mluvení, působení, formě zábavy, formě činnosti a celém životě člověka.
3) Všechny vysoké hodnoty - jako jsou vědění, moudrost, poznání, harmonie, vyrovnanost, láska, svoboda, mír, klid, sounáležitost(...) - jsou pak nepochopeny, nerozpoznány, ignorovány, bagatelizovány či zesměšňovány ap.
4) Místo evolutivní touhy po vědění a moudrosti nastupuje touha po tupém materiálním vyžití (konzum, sexuální zvrhlosti, touha po moci, touha po slávě, touha po majetku ap.) Místo klidu, harmonie a vyrovnanosti v životě, politice a společnosti ap. nastupuje chaos, nevyrovnanost a naprostý celospolečenský a mezilidský zmatek, jakož i disharmonie např. mezi myšlenkami, pocity, slovy, skutky ap. Místo míru, svobody a sounáležitosti nastupuje válka, terorismus, krveprolévání, otroctví myšlenkové, pocitové i fyzické, odcizení, chladnost vztahů, bezcitnost ap.
5) Tato látka by vydala na celou knihu. Výše zmíněné je proto jen velmi hrubým nástinem určitých skutečností, které zůstaly nerozvedeny, nedokončeny a nedostatečně vysvětleny. Takto je k výše zmíněnému třeba přistupovat. |
Oldow |
Posted - 24/06/2007 : 19:56:02 Georgiku Tak jasne, je na tobe vybrat si, s kterymi problemi se chces smirit a neda se to hodnotit pouze podle toho, jestli na nich muzes neco zmenit. Touha zmenit povahu cloveka mi prijde ale trochu zvlastni. Nevidim v tom smysl. Ti lide jsou spokojeni s brakem a ty si muzes cist a divat se na co chces. S dobou to nema nic spolecneho. Dnes mame volneho casu jako nikdy a prukazka do knihovy stoji tricet korun na rok. Ceho bys chte vlastne dosahnout, nebo lepe, jak si predstavujes tu utopii? Vsichni lide budou rozumni, budou mit radi dobre umeni a spory budou resit kompromisem a domluvou? Me se to proste nelibi. Vzdycky jsem byl oportunista a spolecnost proti ktere se vlastne neda s rozumnym nazorem stavet me desi. Obavam se, ze tohoto duvodu a z duvodu ze by bylo vse tak kycovite a strnule bych musel prestoupit do tabora sledovacu telenovel a zit v utajovanych podzemnich skupinkach, ktere by organizovali odpor proti vlade dobreho vkusu. Ja to tak proste citim no.
|
Georgik |
Posted - 24/06/2007 : 13:13:19 Oldow, především moc díky za tvůj příspěvek. Asi máš pravdu, ale já se s tím nesmířím. V tom je nejspíš celý můj problém: osciluji mezi nic nestojící indolencí a aktivitou. Prostě mi to není jedno, v reálu proti tomu nic nedělám, vím, že lidi změnit nejde. Jen jsem si tady na tomto fóru dovolil takový povzdech nad problémem a zajímal mě pohled jiných lidí (nechápu, proč v tom nevidíš moc smyslu?) A jelikož se debata odebrala trochu jinam, pokusil jsem si ji usměrnit, což se v tvém připadě povedlo. Ještě jednou k tomu smiřování se situací: proč? kdyby jsme se se vším smiřovali, život by se stál dosti nudným a neměl by prakticky cenu. Býti utopistou mi přijde mnohem zajímavější. |
Oldow |
Posted - 24/06/2007 : 12:05:00 Georgiku Ja se na to divam jinak, protoze tento pristup povazuji za hloupy. Kam se vytraci lidska individualita? A ona tu nekdy byla? Myslis si ze v minulosti kazdy hletal vysoke umeni a psal basne? Doba se meni, s ni se meni i konzumace umeni. Umeni porad existuje a dari se mu dobre. Ubohe filmy a priblble serialy nejsou umeni. Co vlastne chces rict, ze je povinnosti kazdeho cloveka hltat umeni? Priblble serialy se toci na miru poptavce a jsou prijimany. Tady vnimas veci spatne, neexistuji spatne spatne spolecenske jevy (aspon v teto oblasti), existuji jen prirozene vlastnosti, ktere zadaji existenci tohoto a tak je vytvareji. Ano lide jsou blbi, ale neni to jejich problem, protoze jim to nevadi, je to tvuj problem, tobe to vadi a ty se s tim musis bud smirit, nebo to zmenit Nevidim moc smyslu ale v nadavani na neco naprosto nezmenitelneho. Taky nemuzu litat a chtel bych. Smiril jsem se s tim. Kde je tedy problem? Toci se brak, protoze ho lidi chteji. Toci se kvalitni veci, a ty chteji jini lide. Ty nesdilis hodnoty hloupych lidi, oni nesdili tvoje, oni jsou presveceni o sve plzenske dvanactce, ty o svem Nietzchem (mluvim obecne). Je podle me objektivni fakt, ze jim utikaji umelecke hodnoty, ale otazka je, jak se k tomu stavet, kdyz jim to je uplne jedno. Na ten kratkej odstavecek se spatne odpovida, protoze zpravidla vsechny uvahy o spolecnosti minulosti a budoucnosti (pricemz vsechny ty terminy plavou hodne moc na vode) miri k jedinemu sdeleni a to je, ze to stoji za prd, bylo lip a bude hur. Jo, tak tohle je pravda v jakemkoli obdobi, s tim souhlasim.
|
|
|