T O P I C R E V I E W |
Milan.Miló |
Posted - 23/05/2007 : 13:04:28 Ahoj jsem tu nový ! A jak tu tak čtu a pročítám se různými tématy, jako bych nabyl dojm, že člověk který víc popírá hodnoty boží jako by byl zcela, sto přesně určit hranici mezi racionalistickým logikou usuzujícím a podvědomími signály, které nás odedávna co je lidstvo lidstvem provází od zrození až ke smrti. O tématu které je nejvíce ožehavé a ošidné tak jako racionalistickou myslí zamítané téma o Bohu, jako by popíralo všechny hodnoty a samotné lidství samotný přechod a pouť mezi materií a pneuma (duchem). Jako by naše Duše už po ničem jiném neprahly než jen potom si to vše logicky odůvodnit. Ale vše bohužel logicky nelze odůvodnit neboť by tu na snadě opravdu vzkvítala otázka, po věčném božství v nás. Bůh který je jakou si hybnou energií a činnou silou která vše oživuje a pohání jako by už nebyla tak zcela opodstatněna v neverbálních činnostech našeho těla a mysli, tak jako Duše. Psýché (Duše), která nás nutí naopak myslet o určitosti výroků co je a co není správné jakoby ztrácela, na samotné individualitě jí tak blízké a to po samotném Božství. Tím chci říci, že čím víc se člověk věnuje racionalistickému logisticky smýšlejícímu nazírání a pohled na svět se mu jeví jako by koukal na vše jen přes vymantinelovaný a jemu přisouzený svět plný předem daných a pevně určující symboliku logiky. Ten si snad ani neuvědomí, že podněty s iracionálních sfér a hlubin naší duše vyvěrá na povrch v různých oscilujících obrazech představy a fantasie, které jsou kontinuálně a regresivně spjaty s podněty trascedentálních rozum převyšujících skutečností tak samozřejmé, že a přesto nelogické rozum popírající jako že Boží prozřetelnost jí určená je zcela identifikující se s naší samotnou podstatou Božství. S toho plyne závěr že každý z nás, by si měl asi plně uvědomovat že Bůh jako tvořivostní ekvivalent sehrává mnohem hlubší a výraznější dílčí úlohu než je mu neprávem přisuzovaný, rozumově logickou myslí. Toť vše.
|
15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Milan.Miló |
Posted - 24/06/2010 : 22:21:08 Ahoj... |
Miloslav Bažant |
Posted - 20/12/2009 : 13:03:45 Neronisi.
Co na to říci? Snad jen jediné.Tento styl vyžaduje určitý typ diskutujícího a bez něj prostě nefunguje.Musím poznat,zda mně ten dotyčný při takovém stylu vůbec rozumí a pak mně stojí za to abych takto kombinoval.
MB |
neronis |
Posted - 20/12/2009 : 10:47:01 Jen jsem ti chtěl ukázat, že pokud má příspěvek něco vyvolat, potom ono vyvolané může výrazně dopomoci kulce dostat se na knot svíčky. Někdy je zapotřebí tvářit se jinak, než jak si to myslím ve skutečnosti, abych třeba celou řadou reakcí mohl poukázat na nějakou pointu a trefil tím onu svíčku. Jeden pokus, spousta možností jak měnit dráhu letu. |
Miloslav Bažant |
Posted - 20/12/2009 : 08:56:57 Mám nápad.Pojedu na Krétu, podplatím tamní úředníky, nechám si vystavit rodný list a přijmu občanství. Potom když mně někdo řekne že jsem kreten, pak souhlasně přikývnu. Prostě se stanu kreténem. Dobrý nápad, že??? Jo a nevíš jestli se nějaký kus země nejmenuje Blb, že bych také přijal občanství a stal se blbcem. Občanství Lesbos bych ale nepřijal, protože mně nikdy nikdo nenařkne, že jsem Lesba, takže by mně to k ničemu nebylo. Jo a poznal jsem chlapa,ze kterého si mohu dělat beztrestně blázny. Víš koho? No přece sám sebe. Problém je pouze v tom, že t někdy vadí těm, kteří si chtějí děla blázny s téhož člověka,protože jim tím ukazuji, že si s toho vůbec nic nedělá a má s toho srandu.Nuž nenašel jsem nic nového a dokonce to má i jméno- asertivita, což je zkratka a na začátku prvního slova chybí písmeno n. Tivit je člověk útočný.Takže původní znění je naser tivita.
MB |
neronis |
Posted - 19/12/2009 : 17:05:37 Nebereš to ofenzivně, fucking sad. Máš zvláštní schopnost oprostit se od skutečnosti a brát ji takovou, jaká je, i když se někdy necháš nemocemi unést. Myslí, že jde o jakýsi druh "moudrosti", získané časem, která byla vyvolána nutností adekvátním životním zkouškám čelit a mám dojem, že jsi velmi bohatý. |
Miloslav Bažant |
Posted - 19/12/2009 : 15:15:13 Myslím, že se mýlíš. Já jsem na Krétě nikdy v životě nebyl, natož abych odtamtud pocházel.
MB |
neronis |
Posted - 19/12/2009 : 13:51:08 Jsi kretén, lepší? |
Miloslav Bažant |
Posted - 19/12/2009 : 12:36:11 A je to. Jakmile dojde k vzájemnému porozumění, není dál o čem mluvit. Takže pokud rád diskutuješ, je porozumění tím nejhorším co tě může potkat. Hihihi.
MB |
neronis |
Posted - 18/12/2009 : 09:35:25 Přesně tak, podobenství, asociace, toaletní humor, říkej si tomu jak chceš, jde o krůček k porozumění. |
Miloslav Bažant |
Posted - 18/12/2009 : 07:52:37 Neronisi. Jestlipak sis všiml toho, že díky tomu neslušnému slovu vzniklo podobenstvví a díky jemu je možné pochopit více, než v běžné řeči a může dojít k vzájemnému pochopení.
MB |
neronis |
Posted - 17/12/2009 : 20:25:26 No jo, to jsme dva |
Miloslav Bažant |
Posted - 17/12/2009 : 19:05:50 Meronisi.
Skusíme to bez toho hovínka. Představ si vědce, kterému chybí právě to mně přebývá, čili nemá to představu, tu projekci ale má znalosti, které jsou mu bez těch projekcí k ničemu, protože nevnikne ten základní nápad.Já mu dám ten nápad a on jej převede do vědeckého stylu a třeba prozkoumá. Jeden bez druhého nejsme nic, ale jako tým můžeme být hodně. On mne vlastně potom již nepotřebuje, to máš celkem pravdu,ale dokončí jednu práci a bude opět bez toho nápadu. Navíc se o to jedno moje hovínko může nezávisle podělit několik těch vědců, sedláků aniž by jej ubylo.Prostě mám tu fantazii a představivost a on má možnost to dotáhnout do konce. Díky tomu může vzniknout cosi cenného pro všechny lidi. A také nemusí a mohu se mýlit, cosi si neuvědomit,cosi opomenout, protože zo neznám.Jsou to jen pokusy.Skrátka jsem obchodník nabízející hovno a ještě k tomu zadarmo.
MB |
neronis |
Posted - 17/12/2009 : 14:29:34 Wow, správně. Je tedy jasné, že by takový sedlák měl mít obdobné předpoklady jako ten, kdo bude poté vypěstovaný výsledek konzumovat, protože bude kompatibilní, bude lépe rozumět obdobným chuťovým buňkám. Což s autorem onoho hovna nemusí mít nic společného. Mám totiž teorii, že ten, kdo sere nejlepší hovna na zpracování, nemá se sedláky ani konečnými konzumenty moc, nebo vůbec nic společného. Jedině hovno, které je osvobozené od zavedených smradů, živin, je nejzásaditější. |
Miloslav Bažant |
Posted - 17/12/2009 : 13:58:00 Protože v tom vidí tu cestu úrodě a zdá se mu být reálná.Každý, kdo je schopen poznat že to hovno může být cestou k úrodě, je potencionálním sedlákem zvláště dokáže li s toho hovna vypěstovat plody. Ten kdo v tom tu cestu nevidí ten to jak říkáš "nesežere".
MB |
neronis |
Posted - 17/12/2009 : 13:31:47 To je pravda, jíst se to nedá, ale vypěstovat z toho něco ano. Potom nechápu, proč to někdo žere ještě předtím než se z toho něco vypěstuje. |
|
|