T O P I C R E V I E W |
AngelOf |
Posted - 12/04/2007 : 15:04:15 Hezky dubnovy den vsem ;)
Pri zmince o egu (v jine diskusi na foru) mne napadlo zalozit tema, kde bychom mohli napsat par slov o sobe. Jiste - chapu ze se lide poznavaji z prispevku, ale myslim ze je zajimave i to jak nahlizime sami na sebe. Obzvlaste pro ostatni, kteri mohou posoudit nakolik predstava toho ci onoho cloveka o sobe odpovida jeho vnejsi prezentaci pred ostatnimi.
Taaakze ... co vy na to ? Mate neco co byste radi o sobe napsali ale nehodilo se to nikam? Neco duleziteho jste objevili, mate hezke deti, pripadate si necim zvlastni? At uz ve smeru plus nebo minus? Nebo se bojite o sobe psat? Jako ja, ale s tim ze mne to nejspis nemine protoze bych asi mel zacit, kdyz uz prichazim s takovym napadem? Tak s chuti do toho Andilku ...
AngelOf |
15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Miloslav Bažant |
Posted - 24/09/2007 : 12:50:51 Ondro.
Jen k tomu pokračování evoluce v dětech. Cožpak my nejsme děti svých rodičů? V každém člověku evoluce probíhá a v dětech pokračuje.
MB |
Ondra |
Posted - 24/09/2007 : 12:44:15 Ahoj milá Skunkless,
Hovory s Bohem jsem nečetl, ale určitě to brzy napravím, když vidím, kam Tě to posunulo. Především princip jednoty v Tvém podání mně více, než jen zaujal. Respektive mám ke všemu, co píšeš, obdiv, protože to sedí jako pr... na hrnci. Jenom k několika málo myšlenkám, které jsi na tomto fóru dosud zmínila, bych měl ještě co dodat, nebo vyvolat diskuzi. Ale to je takových 5/10 procent.
Přeju Ti krásný den. |
Skunkless |
Posted - 22/09/2007 : 13:25:35 Ondro můžu jen tak mimo otázku? Kniha "Hovory s Bohem" je jedním z Tvých pramenů?
Užij si prázdniny od diskuze a zas se ozvi :)
Život je fascinující!
Skunkless.. |
Ondra |
Posted - 22/09/2007 : 09:42:44 Dobré ráno Slávo,
je zřejmé, že naše zkušenosti se přímo promítají do života našich dětí atd., ale z hlediska evoluce je to trochu málo.
´V potomcích je cesta evoluce a pokračování života´
ad) Takže cesta evoluce není v nás samotných, ale v našich dětech? Takže prostě předáme zkušenosti a geny a pak navždy zmizíme? A naše děti zase jen předají své zkušenosti a geny dalším dětem atd.? Pak by tedy život člověka, který by neměl potomky byl nesmyslný a neevolutivní? Kdybych neměl dítě, tak by můj život ztratil smysl? Moje zkušenosti by sice z nepatrné části zůstali v ostatních lidech, s nimiž jsem žil a bavil se apod., ale jinak nic? Tento pohled sám o sobě se mi zdá velmi materialistický. Na jednu stranu je pravdivý, ale na druhou stranu je krajně nedostatečný.
1) Na existenci ducha, jakožto pramenu všech věcí, není nic nedokazatelného. Stačí k tomu jen logika a trochu přemýšlení. Všechno, co vidíme kolem sebe, jsou koneckonců jen uskutečněné myšlenky. Když se rozhlédneme, uvidíme vždy manifestaci vnitřního, neviditelného světa. Auta, domy, tramvaje, šaty, hodinky, boty, kalhoty, talíř, dveře, šatník atd., to vše jsou jen uskutečněné lidské myšlenky. Tyto myšlenky jsou však neviditelné a samy o sobě neuchopitelné, přinejmenším materialisticky neuchopitelné. A najde se někdo, kdo pochybuje o jejich existenci? Jistě ne.
2) A co svět přírody? I zde platí stejný princip. Každý strom, květina, keř, kámen, hora, potok, živočich, člověk, prostě celá příroda a Vesmír je manifenstací vnitřního neviditelného světa, který stojí na pozadí. Nejprve musí být idea, aby vzniklo cokoliv vnějšího, což tedy platí jak pro svět lidský, tak pro svět čistě přírodní. Tato idea je však sama o sobě neviditelná a funguje vždy na pozadí; materialisty nepoznána a zpochybňována. Jako je nerozumné zpochybňovat existenci myšlenek, tak je nerozumné zpochybňovat tvořivou ideu, tedy ducha. Vše, co vnímáme, je projevem této tvořivé ideje, a tedy právě ona je pramenem, řádem a zákonitostí všech věcí. Je to nehmotná, energetická, tvořivá esence, která život vůbec umožnila, umožňuje a navždy umožňovat bude. Nemusím věřit v její existenci, protože její projev je všude kolem mě i ve mně. Nemusím jí materialisticky dokazovat, protože nehmotná idea se materialisticky dokázat nedá. Dá se však dokázat logikou, rozumem, soudností a pozorováním přírody a světa.
3) Vše hmotné pochází z nehmotného, stejně jako vše vnější z vnitřního, přičemž zde ale funguje vzájemné ovlivňování, protože vše je jedním celkem. Kdo vidí jen to hmotné a vnější, ten nevidí původ a pramen všech věcí a zůstává beznadějně vězet na povrchu. Nemůžu nic skutečně poznat, když nepoznám podstatu. Vždy jsem pak odkázán jen na projev a ne na pramen. To je ochuzující.
4) Vzhledem k tomu, že vše v přírodě spěje k pokroku, že vše usiluje o lepší a dokonalejší bytí, tak i duchovní idea musí spět k pokroku a k lepšímu a dokonalejšímu bytí, protože veškerá příroda z této duchovní ideje vychází. Proto se duch potřebuje zdokonalovat, k čemuž mu slouží miliardy let trvající inkarnace do nových materiálních lidských těl. Náš život a sbírání střípků určitým způsobem podporuje evoluci ducha, která směřuje k relativně nejvyšší možné dokonalosti.
5) Ačkoliv jsem nevyložil spoustu dalších věcí a souvislostí, přesto je z toho myslím zřejmé, že existence ducha opravdu není nějakým neodůvodněným výmyslem, stejně jako jeho nepřetržitá reinkarnace. Nicméně si nedělám žádný nárok na vyčerpávající znalost v tomto ohledu. Spíše je mi zřejmé jen to nejbanálnější, přičemž téměř všechny další souvislosti jsou mi zcela neznámé.
6) Vždy je to tak, že je všechno jinak, že se vždy objeví další netušená souvislost. Přírodní svět a celek je prostě natolik fantastický, že je mi nekonečným potěšením a inspirací každý další den. Nic jako nuda neexistuje. Dám si chvíli pauzu, už mi z toho monitoru bolí oči. Počítám, že se ozvu tak za týden. Mějte se zatím hezky.
|
Miloslav Bažant |
Posted - 22/09/2007 : 07:48:44 Ondro.
Hmm.)Krásně jsi to napsal.Tak tedy duch bez mého já? Takže by to měl být člověk který se mnou nebude mít nic společného, žádná kontinuita? Tak s tím mohu i souhlasit. Lidi se budou rodit dál a některého z nich, je jedno jakého bych mohl považovat za svůj další život. Je to vůbec k něčemu? Navíc na nějakého ducha nevěřím.Nikdy cosi takového nebylo prokázáno ani k tekové existenci neexistuje reálná cesta.Je to jen výmysl, nic jiného. Říkáš, že by život neměl smysl, kdyby byl jediný? Každý život má smysl ,dokonce i život mouchy a pokračování je v dětech.Těm dáváš život a přenášíš na šást svého já tím, že je učíš a vychováváš. V potomcích je cesta evoluce a pokračování života.V těch dětech jsou tvé geny a každou generací jsou dokonalejší, ale to jen v ideálním případě.Stejně tak může dojít i k opaku. Záleží totiž i na tvé partnerce a jejích genech.Ona evoluce neprobíhá vždy přímočaře.
Takže, krásně jsi to napsal,ale je tomu zcela jinak.
MB |
Ondra |
Posted - 21/09/2007 : 18:32:37 Reinkarnace je logikou prokazatelná skutečnost. Cílem a smyslem života každého člověka je co možná největší rozvoj a evoluce jeho vědomí, myšlení, cítění, charakteru, jednání apod. Cílem je tedy ustavičná osobní evoluce ve všech ohledech, směřující k relativně největší možné dokonalosti.
Jaký by měl život smysl, kdyby byl jen jeden? Pouhý okamžik a pak už nikdy nic? Jenom chvíle na světle, a poté věčná tma? To se mi zdá býti jaksi nevyrovnané. Z přírody je jasně patrné, že vládne harmonie všech složek, i všech těch složek, o kterých zatím nevíme(což je většina). Víme, že den střídá noc a noc zase den. Světlo střídá tmu a tma světlo. odpočinek střídá námahu a námaha odpočinek. Vše probíhá v pravidelných cyklech a periodách. Už jenom proto je absurdní se domnívat, že po jediném životě přijde věčná smrt. Tím by byl popřen sám život a jeho cíl, tedy evoluce.
Jak by byla možná evoluce, kdyby člověk po jediném životě navždy zmizel? K čemu by byl takový život? Rozplynul by se jako dým. Jako by ani žádný nebyl. Že by byla příroda tak hloupá, že by stvořila člověka k ničemu? Prostě se narodí, zemře a nezbyde nic? Toto se domnívat je krajně pošetilé a nelogické.
Je ale pravda, že s fyzickou smrtí vezme za své osobnost člověka, protože je podmíněna mozkem. Nicméně duch - jakožto čistě neutrální a nedotknutelná energetická substance - existuje po tělesné smrti dál ve sféře ´Onoho světa´, odkud se po určité době znovu inkarnuje do nového lidského těla. Tento nový člověk si však vytváří osobnost novou a o předchozím životě nemá žádnou přímou vědomost.
Jedině energetická forma ducha je tedy schopná reinkarnace, aby se v dalších a dalších tělech postupně zdokonalovala až k co možná nejvyššímu stupni. Zdokonalovací proces ducha přitom probíhá na bázi impulsů lidského vědomí. Skrze zdokonalování vědomí se tedy nepřímo a zcela automaticky zdokonaluje i duch, který do sebe pojímá logické a vyrovnané impulsy našeho vědomí.
Cílem je tedy vývoj ducha člověka, který by nebyl bez reinkarnace vůbec možný, protože za jediný život je absolutně nemožné, aby evoluce pokročila až k relativní dokonalosti. Ve skutečnosti tento reinkarnační vývoj probíhá desítky miliard let.
Proto je zvláštní ptát se: Věříš na reinkarnaci? Je to totiž stejné, jako kdyby se člověk ptal: Věříš na autobus?
|
Miloslav Bažant |
Posted - 21/09/2007 : 13:26:23 Markétko.
Když já nevím? Když tě to v životě pomáhá,tak tě to nechci brát.Jenže ono se časem stává, že kdosi v toto věří a nelíbí se mu něco v tomto životě. A tak ze života dobrovolně odejde.Kdybych věděl, že k tomu u tebe může dojít,dokázal bych tě, že to není možné.Já tomu uvěřit nemohu i když by mně to mohlo pomoci.Vím, že mně mnoho času nezbývá. Vím, že je zde hmota mozku a je zde energie.Když mozek nezíská novou energii,pak není schopen ji vytvářet. Hmota se přemění v jiné sloučeniny a také v energii tepelnou.Ty paměťové záznamy i jejich aktivace slovem i smyslovým vjemem zaniknou s tím jak se hmota mozku po smrti mění. Aby mohlo být moje já přeneseno do jiného těla, musely by se všechny ty záznamy tak jak jsou propojené na cosi navázat a poté předat do mozku nového člověka. K tomu neznám reálnou cestu a musel bych bez myšlení uvěřit. To neumím a tak pro mne není po smrti nic.Nebudu vědět jak jsem žil, jak dlouho či krátce jsem žil, skrátka nebude vůbec nic.Bude se rodit miliony dětí, ale já mezi nimi nebudu.
MB |
Skunkless |
Posted - 21/09/2007 : 12:38:07 M.B. já vím, že Skunkless je takový..řekněme bezpohlavní nick ale mě se líbí a má pro mě osobní význam, proto jsem si tu přezdívku vytvořila. Nicméně, pokud mi chceš říkat raději Markétko, nemám s tím žádný problém
V reinkarnaci jistě věřím. A nemyslím si, že mě to někdy přejde. Ale to člověk pochopitelně nemůže vědět najisto, že. Prostě ve mě zanechal velký dojem náš profesor fyziky na gymplu (juuu ten by asi zíral, kam mě to dovedlo ) když oznámil, že nic z toho co existuje nikdy nemizí, vše se jen přeměňuje v něco jiného A to je celé.
Nepotřebovala jsem žádné náboženství nebo svatou bytost skrz kterou bych uvěřila, že život nekončí. Prostě je vědecky dokázáno, že energie nemůže zmizet (a kdo si to pamatuje ze školy, ví, že když všechno rozebereme až tam kam jsme schopni, vše je vlastně jen energie). Pravda je, že to cítím i srdcem, nebo jak to mám říci, že nezávisle na vědeckých výzkumech v nitru sebe samé vím, že život není lineární, ale cyklicky..co si myslíš Ty?
Život je fascinující!
Skunkless.. |
Miloslav Bažant |
Posted - 20/09/2007 : 07:59:46 Skunkless.
Markétko,(tohle oslovení je mně milejší, to Skunkless na mne působí divně, jako by nepřináleželo k dívce) Ještě věříš v reikarnaci?
MB |
Ondra |
Posted - 19/09/2007 : 22:25:14 Nakonec rovněž cítím potřebu se trochu poodhalit.
1) Jsem lidská bytost, která už téměř dvaadvacetkrát oběhla Slunce na okraji jedné galaxie. První léta byla radostná, s rozvojem logiky pak přišlo neštěstí, zatemnění, úplná introverze, nepochopení lidské společnosti, negativní smýšlení a způsobení bolesti lidem, které mám rád. V průběhu času však přišlo relativně těžké nabývání vědění, poznání, zkušenosti a světla, rozvoj osobnosti a charakteru, rozvoj myšlení, cítění a jednání, těžké nabývání zodpovědnosti a těžké nabývání pravidelnosti v činnosti. Tento vývoj nyní stále trvá a bude trvat až do mé smrti.
2) Zajímá mě smysl života, podstata člověka, života a Vesmíru. Zajímá mě štěstí, láska, vědění, moudrost, krása, vyrovnanost, harmonie, radost, naplnění, pravda, zdraví, ctnost, mírnost, jemnost, cudnost, něžnost, pohyb, úsilí o lepší stav, pravidelnost, mužnost, odvaha, klid, mír, meditace, koncentrace, Vesmír, příroda, život, skutečnost. Nic z toho jsem nenašel ve školství, a proto jsem ho opustil.
3) Miluji krásu umění, hudby, pohybu, přírody, ženy. Jsem kytarista. Nyní pracuji v cestovní agentuře.
4) Nesouhlasím a jsem proti všem náboženstvím a sektám. Nesouhlasím a jsem proti všem guru, osvíceným, svatým, andělům, ježíšům kristům, pannám mariím, jehovům, bohům, polobohům, zázrakům, řádům, zjevením a dalším neexistujícím, slátaným, čistě abstraktním a imaginárním figurkám a systémům z říše klamu. Nejsem příznivec žádného směru tohotu typu a informace, podněty a inspirace čerpám z různých pramenů, přičemž existují prameny, které mají pro mě zásadnější význam, než ty ostatní.
5) Velmi mě zajímá němčina. Jsem překladatel.
6) Někdy se cítím osamělý.
7) Přeji si najít krásnou dívku, milovat ji a strávit s ní zbytek svého života. Přeji si žít naplněný, vyrovnaný a šťastný život, jakkoliv je tato společnost nenaplněná, nevyrovnaná a nešťastná. Přeji si žít v přírodě a v otevřeném prostoru. Chci se dívat na hvězdy s dívkou, kterou miluji. Chci dýchat čerstvý vzduch a chci se usmívat a radovat se z každé maličkosti. Mám rád Balzaca, Seneku a Meiera.
8) Bojuji proti všem špatnostem této společnosti. Aktivně se podílím na překladech a zpřístupnění textů, popisujících problémy PŘELIDNĚNÍ, diskriminace, hladomorů, nedostatku energie, chorob, znečištění životního prostředí, zvrhlosti, terorismu, diktatury, anarchismu, otroctví, hromadění odpadů, rasové nesnášenlivosti, nedostatku potravin, ničení deštných pralesů, skleníkového efektu, znečišťování vodních toků, nenávisti vůči azylantům, radioaktivního zamoření a chemického znečištění vodstva, vzduchu, rostlin, potravin, lidí a zvířat; popisujících rovněž problémy kriminality, vražd, masových vražd a zabíjení, alkoholismu, nenávisti k cizím lidem, nenávisti k cizincům, utiskování, nenávisti k bližnímu, extremismu, sektářství, drogové závislosti, přelidnění, hubení zvěře, válek, násilí, mučení a trestu smrti, špatného hospodářství, zamoření vody, vymýcení rostlin, záště, neřesti, žárlivosti, bezcitnosti, nelogičnosti, falešné humanity, bytové nouze, nárůstu dopravního zatížení, ničení národních kultur, nezaměstnanosti, kolapsu systému zdravotní péče a selhání péče o staré lidi, celkového zničení přírody, zhroucení systému odklízení odpadu, nedostatku životního prostoru atd.atp.
9) Mám tolik chyb, kolik má tento svět problémů.
10) Jsem neuvěřitelně nedokonalý a mnohdy nezbývá, než abych se sám nad sebou shovívavě pousmál.
11) Jsem netrpělivý a chci vědět a chápat víc, než jsem schopen. Jsem sebevědomý a příliš nemluvím. Každý den žiju tak, jako by měl být poslední, a proto s sebou každý večer mrsknu na postel a spím, jako zabitý. Někdy se přeceňuji a chci od svého těla a vědomí víc, než jsou schopny ustát, ačkoliv dříve tomu bylo přesně naopak.
12) Jsem celkem vysoký a rád běhám po lesích.
13) Mám rád lidi, ačkoliv mám na ně někdy trochu vztek. Cítím se být součástí této společnosti. Jsem optimista a těší mě rozhovor s bližním. Nejvíce mě těší rozhovor s dívkou, jakož i její pouhá přítomnost.
To je vše, co mi nyní napadlo v záměrně propleteném sledu. Udělejte si obrázek sami. |
Skunkless |
Posted - 19/09/2007 : 20:16:53 MB - tak když se mrkneš na členy tohoto fóra, Skunkless najdeš jen jednu tudíž ano, ta dívka jsem já
Život je fascinující!
Skunkless.. |
Miloslav Bažant |
Posted - 19/09/2007 : 17:15:35 Skunkless. Krásné. Jen jedno bych chtěl ještě vědět. Stejný nick zde užívala dívka, která sem dopisovala s Londýna a hovořila o inkarnaci. Jsi to ty, nebo je to shoda nicků? Odpovídat však nemusíš, nechceš li.
MB |
Skunkless |
Posted - 19/09/2007 : 13:52:07 Tak jo, já taky.
Miluju angličtinu, nemohu žít bez knih, zajímá mě vesmír, psychologie, filosofie a život sám - aniž bych se něčemu z toho skutečně věnovala, povrchně se v tom rýpu, sem tam o daném tématu něco přečtu a pak si s tím má hlavička buďto poradí lépe nebo hůř.
Je mi 24 let, ráda pracuji s dětmi a chtěla bych v tomto oboru pro děti a mladé lidi vytvořit něco...co by jim k něčemu bylo. Jsem 10let vegetarián, bojuju s kouřením /neúspěšně/, před pár týdny jsem poznala co je to láska a každý den to znovu a intenzivněji objevuji a pociťuji. Ráda kalím, povídám si s lidmi, hledám cestu ke štěstí a věřím. Věřím, že vše je jak má být, neztotožňuji se s žádným náboženstvím.
Někdy na net chodím několikrát denně, jindy se tam nedostanu týdny. Vážím si svých rodičů a miluji je. Toužím po žívotě, který mě bude naplňovat, což podmiňuje aby byl k užitku dalším lidem na světě. Jsem přesvědčena, že jedinec může změnit všechno, aniž by změnu sám byl schopen zaregistrovat. Tvrdím, že "věřit" může být v některých případech více než "vědět". Mám ráda oheň a stejně tak vodu. Jsem přírodní žena. Mám pocit, že všechna zvířata a děti jsou tvorové, kterým se nesmí ubližovat. Chtěla bych se podívat někam do pralesa, nebo jinam do opravdové přírody. Vím, že všechno dobře dopadne. Nedokážu být stručná.
Přijde mi hloupé mít předsudky jakéhokoliv typu. Ráda bych si v budoucnu adoptovala barevné dítě. Jsem netrpělivá. Navštěvovala jsem psycholožku, která mi pomohla znovu najít víru v sebe a dívat se na sebe láskyplně. Abychom dokázali milovat duhé, musíme umět milovat sami sebe. Jsem extovert s introvertem uvnitř. Na palcích u nohy mi roste několik chloupků. Mívala jsem velké deprese. Mám optimistický pohled na svět. Každému věřím do té doby než mě 100% přesvědčí o tom, že to již není možné. Největší potíže mi dělá odpouštět sama sobě.
Někdy mám pocit, že jsem tak trochu cvok. Jindy jsem si tím jistá. Moc se nad tím neuculujte. Všichni jsme totiž jeden. A to už asi pomalu stačí...taky byste to nemuseli vstřebat..teď to vyznělo trochu namyšleně..někdy věci nevyzní tak jak chci a jak je myslím. To je mi líto. Snažím se naučit vyjadřovat co nejpřesněji. Zároveň nechci sklouznout tam, kde již spousta zdejších lidí vězí - v rámci snahy najít nejpřesnější výrazy se jazyk pomalu ale jistě stává nelidským a nesrozumitelným..pravda je krásná a jednoduchá.
Život je fascinující!
Skunkless.. |
fffactorial |
Posted - 24/07/2007 : 23:19:10 ..to nělo být asi: ty taky, ne? |
fffactorial |
Posted - 12/07/2007 : 15:59:38 Georgik! Ty taky ne?) fff |
|
|