Author |
Topic |
AngelOf
Uživatel
Czech Republic
59 Posts |
Posted - 12/04/2007 : 15:04:15
|
Hezky dubnovy den vsem ;)
Pri zmince o egu (v jine diskusi na foru) mne napadlo zalozit tema, kde bychom mohli napsat par slov o sobe. Jiste - chapu ze se lide poznavaji z prispevku, ale myslim ze je zajimave i to jak nahlizime sami na sebe. Obzvlaste pro ostatni, kteri mohou posoudit nakolik predstava toho ci onoho cloveka o sobe odpovida jeho vnejsi prezentaci pred ostatnimi.
Taaakze ... co vy na to ? Mate neco co byste radi o sobe napsali ale nehodilo se to nikam? Neco duleziteho jste objevili, mate hezke deti, pripadate si necim zvlastni? At uz ve smeru plus nebo minus? Nebo se bojite o sobe psat? Jako ja, ale s tim ze mne to nejspis nemine protoze bych asi mel zacit, kdyz uz prichazim s takovym napadem? Tak s chuti do toho Andilku ...
AngelOf |
|
AngelOf
Uživatel
Czech Republic
59 Posts |
Posted - 12/04/2007 : 15:30:25
|
Neco 'technictejsiho' na zacatek ...
Datum narozeni asi neni az tak dulezite, ale vekem jsem blize Slavkovi nez nemluvneti. Padl tu napad (tichou postou - tou elektronickou ...) abych uvedl nejake rozumnejsi jmeno, nez shluk pismen - takze muze byt ... treba Mirek. Prezdivka 'AngelOf' vznikla pred par lety na zaklade anglickych slovicek 'Angel' {andel} a 'Of' {uvadi druhy pad tusim} takze dohromady je to 'andel neceho' - a vtip spociva v tom, ze kazdy si muze doplnit vyznam podle sebe - pro nekoho to muze byt 'andel nevkusu', pro jineho 'andel hudebni sceny' - proste dle libosti.
A ted neco vice k tematu tohoto fora.
Clovek ma tu hezkou vlastnost ze se pta a my tady se asi ptame o kousek vic nez ostatni. Ja se ptam hodne. Myslim ze jsem hlava otevrena a pristupna ruznym nazorum, v diskuzi mne nejspise zastihnete hajit krestany stejne tak jako je zatracovat - stavim se casto do opozice za ucelem dopatrani se nejake skutecnosti, a to pro obe diskutujici strany. Myslim si ze clovek, ktery je stoprocentne presvedceny o nejake sve pravde, se plete. A ja pujdu proti nemu (mysleno v diskusi), at uz je to fanaticky verici, nebo fanaticky neverici - to je zas takovy muj 'fanatismus'.
Z veci ktere by vas jeste mohly zajimat (tzn. do kterych se da na foru 'obout') : - co pamatuju tak si pripadam jako 'vic-clovek' nebo 'nad-clovek' s nejakym velkym ukolem (tusim je to nejaka psychicka nemoc, ja tomu rikam mesiassky syndrom) - od svych 13 let se bojim smrti - mam takovy nejaky 'laskyplny' vztah ke starostem, muj zivot je zivotem v neustalem stresu - nic dalsiho uz me nenapada
A nakonec trosku z toho 'realneho' sveta : zivim se jako developer, vice cesky receno vyvojar a konkretneji programator. Pracuji na projektech o kterych nemuzu vice napsat (Ha! Prvek tajemna!)
(Mimochodem : vadi nekomu moc ze pisu bez hacku carek?)
Nejsem zvykly moc psat, navic cesky nemluvim od malicka, takze doufam ze se u vas grafomanu necemu priucim ;)
AngelOf konec. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/04/2007 : 16:00:45
|
Nazdar Andílku.
První mé mínus je, že jsem hrozný šťoura a tak jsem zadal Google hledat tvou přezdívku a jediné co se mně ukázalo byly nahotinky. Skus to někdy a uvidíš ty prdelky. Ten server se jmenuje AngelOf. Takže tě budu raději říkat Mirku abych si tě s nimi nepletl. Jinak myslím, že nemá cenu o sobě psát. Už jsem toho o sobě napsal tolik, že toho tolik ani já sám nevím. Mimochodem programátoři jste tu již dva. Ty a Noemus.
MB |
|
|
noemus
Grafoman
Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 12/04/2007 : 16:13:24
|
Ostatní už asi o mě něco vědí, ale rád to na tvé přání (a kvůli svému egu) zopakuji: Jsem právě jak se říká v Kristových letech, stejně jako Ty jsem programátor, pracuji v malé softwarové firmě Mé projekty nejsou tajné, ale mluvit o nich nebudu, snad jen když se zeptáte (jeden projekt jsem tu ve fóru již zmínil, kdo byl pozorný může si to pamatovat nebo vygooglovat)
Mé zájmy jsou především: filosofie, matematika, informatika, hudba, knihy, filmy, aikido, go (Ne nutně v tomto pořadí)
děti ještě nemám ale chci je mít, nezáleží to ovšem jen na mě
- přezdívku noemus vymyslel před 10 lety sbormistr u kterého jsem tehdy zpíval, prý si nemohl vzpomenout jak se jmenuji. Moje jsméno se dá zjistit snadno, takže ho nebudu říkat
- rád se stavím do role "dáblová advokáta", takže když něco obhajuji nemusí to znamenat, že tomu věřím - a na druhou stranu když něco kritizuji nemusí to znamenat, že mám opačný názor
- potrpím si na logiku a vůbec přesnost vyjadřování, občas jsem až hnidopich - toužím do všeho proniknout do hloubky a tak se téměř vždy snažím najít i původní prameny (orignální díla, skutečné vědecké práce nebo alespoň názory odborníků). Nikdy mi nestačí jeden pramen a to platí jak o vědě tak o denním tisku. - noviny čtu, ale stěží stihnu přečíst za týden celý Respekt a ještě nějaký denník (MF, HN, iHned) - knihy čtu hodně, ael v poslední době díky čtení novin jen asi dvě měsíčně, před pěti lety to byly dvě týdně a nastření škole 1 denně (rekord je 7 za neděli, každá měla 300 stran), ale ty doby už jsou pryč :o(( - když mě někdo kritizuje, tak umím přiznat chybu, ale ne vždy to udělám veřejně, ovšem i v případě, že chybu nepřiznám ostatním, se snažím něco se sebou dělat
- stejně si o mě musíte udělat obrázek sami, protože jinak vám můžu nakukat cokoliv...
Trochu mimo: Zkusil jsem cvičně zadat své jmého do Googlu a docela mne překvapilo, že vsechny výskyty mého jména jsem byl skutečně já a to až do třetí stránky, dál jsem se nedíval, u Slávka jsem našel více osob toho jména a u ostatních jsem to zatím nezkoušel |
Edited by - noemus on 04/07/2007 10:31:42 |
|
|
AngelOf
Uživatel
Czech Republic
59 Posts |
Posted - 12/04/2007 : 19:15:10
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
První mé mínus je, že jsem hrozný šťoura a tak jsem zadal Google hledat tvou přezdívku a jediné co se mně ukázalo byly nahotinky. Skus to někdy a uvidíš ty prdelky. Ten server se jmenuje AngelOf.
Tak schvalne, kdo je vetsi stoura ... Myslim ze jsem vcelku zdatny reserser a skutecne jsem se pokusil za pomoci googlu 'vygooglovat' nejake ty nahotinky a prdelky za pomoci slova 'angelof' ... ale s nevalnym uspechem.
Noeme. Diky, neco takoveho jsem si predstavoval. Zaujalo me tech 7 knizek za nedeli, kazda 300 stran - to je nejakych 2000 stran, takze rekneme 100 stran za hodinu - ufff ... pripomina mi to jednoho autistu, ktery zvladal (pry) precist jednu dvojstranu v knize za nekolik malo vterin a to jeste tak ze jednim okem cetl jednu stranu a druhym druhou ... zajimave na tom bylo to ze si dokazal poznatky ziskane takovym ctenim ulozit a spojovat si je a nasledne s nema pracovat.
|
|
|
Oldow
Grafoman
1125 Posts |
Posted - 12/04/2007 : 21:43:41
|
Obecne bych rekl, ze neco podobneho tomuto topicu nema smysl, protoze jednou z velkych vyhod internetoveho sveta je, ze za cloveka skutecne hovori vice jeho jednani, nez co jineho, ale jsme tu vlastne uz takova stastna rodinka, tak proc ne. Je mi 19 let a studuju v Brne knihovnictvi. Oldow je prezdivka vznikla zkomolenim meho jmena (Oldrich), kterou me pratele skutecne nazyvaji a sklonuje se. Cte se Oldou.
Rad ctu a premyslim o vecech, nemam rad klise, zvlaste pak v uvazovani. Pokud se se mnou bavite, pozor na naduzivane fraze - je to relativni (pouzivano jako "nechci se s tebou hadat") to je jenom muj nazor ("kritika me nezajima") nebyls tam, jak to vis ("tvoje vyvody nechapu, nebo ignoruju") mozne to je( neschopnost rozlisit mezi pravdepodobnym a nepravdepodobnym, oboji je v podstate mozne) kazdy necemu veri (neschopnost pochopit, ze skutecne nic neni jiste, priznat si to a venovat se hledani nejpravdepodobnejsiho) Nerikam, ze jsou ty fraze spatne, ale nesmi se pouzivat bezmyslenkove. Jinak - jsem kurak, propagator fantastiky, obet vzdelavaciho systemu, a beznadejny idealista a snilek se sklony k pasivite podpozene postmoderni filosofii kombinovane s presvedcenim o apriorni spravnosti nekterych hodnot (ne, to se neda pochopit, jen poznat), mam rad malinovou zavareninu a inteligentni lidi. Verim, ze zmena skol v pristupu k literature by zlepsila svet mnohe vice nez jakakoli drivejsi snaha ze srany politicke nebo obcanske.
|
|
|
rajis
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
517 Posts |
Posted - 13/04/2007 : 16:29:23
|
Ahoj,
předně s tím internetem to je pravda. Internet se totiž začíná stávat velmi zajímavých antropologickým zdrojem informací. A tím se vlastně dostávám k první mé menší zálibě. Zajímá mě antropologie, která získává informace o člověku na základě jeho chování a jednání. Je velmi zajímavé (a vzrušující) zkoumat déle určitou skupinu lidí a pak na základě nasbíraných dat vyvozovat závěry, snažit interpretovat určité informace. Mnohem větším koníčkem jsou však filmy, občas dokážu prosedět celý den v kuse před obrazovkou a dívat se na filmy, především na ty cizojazyčné tedy. Mám moc rád hudbu a snažím se hrát na kytaru. Nemám rád násilí a snažím se mu za každých okolností vyhýbat. Nedávno mě někdo v hospodě polil hlavu pivem, jen proto, že jsem fandil Pardubicím v hokeji (komické na tom je to, že to byl první zápas co jsem v extralize za tento rok viděl a Pardubicím jsem fandil jen proto, že jsem se tam narodil) , tak jsem se akorát zvedl abych se opláchl a lokál jsem rychle opustil... Rád čtu zajímavé knížky. .... Věřím, že globální oteplování si způsobil člověk sám věřím, že problémy s etnickými menšimani se dají vyřešit i bez násilí věřím, že útok z 11. září na WTC neproběhl, tak jak nám říká oficiální verze .... |
Edited by - rajis on 13/04/2007 16:30:20 |
|
|
noemus
Grafoman
Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 04/07/2007 : 10:32:45
|
Odhal se, ffactorial :o)) (samozřejmě nemyslím šaty) |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 07/07/2007 : 11:55:29
|
Fffactorial
Jestli nemáš nic proti, budu tě oslovovat Haničko. Já na ty cizí slova nemám pamatováka a vždy se musím podívat, jak se to píše. Jak vidím, nemělas to v životě lehké. No, snad je to už lepší. Zaujalo mne ,že jsi studovala na Theologicko pedagogiské škole. To spojení theologie a pedagogiky je pro mne nezvyklé a ani jsem netušil, že cosi takového existuje.Jedná se snad o Seleziány? S toho co jsi napsala usuzuji, že jsi věřící a tak se předem omlouvám, protože s to se mnou (nevěřícím) asi nebudeš mít lehké.
To co jsi napsala o paměti a tom, že vše musí mít souvislost aby sis to zapamatovala máme společné. i já si lépe pamatuji děj v návaznostech a někdy je pro mne lehčí vzorec si vyvodit, než si jej zapamatovat. V tomto si možná budeme dost rozumět,protože já se snažím ukazovat spíše cestu ,jak já říkám algoritmus a mnohdy tak činím vlastními slovy a to vyžaduje od druhého aby dokázal tuto cestu v myšlenkách projít, aby pochopil souvislosti a pochopil tím i logiku cíle. Zatím jsem zde tím příliš úspěchu neměl. No uvidíme.
MB |
|
|
fffactorial
Uživatel
64 Posts |
Posted - 07/07/2007 : 22:33:53
|
Zdravim tě, Miloslave, klidně Haničko(ale není to pro mne úplně to výstižné)))).Věřící nejsem, ani jsem nikdy předtím nebyla a jelikož jsem před příchodem na tuto školu měla o křesťanství pouze školní znalosti, chtěla jsem vědět, zač je toho loket. Řekla bych, že je to škola víceméně pro výchovu mladých a nadějných katechetů (což se mi zpvu tak jasně nejevilo))), ale škála předmětů, kterými se člověk mohl zabývat byla opravdu velká. Navíc život na celkem odlehlém místě, kde v zimě nevíš kam bys utek(navíc se stmívá ve 4 hodiny, kdy končí výuka))))je něčím pozoruhodným....(školu zřizuje Arcibiskupství pražské, na půdě školy se jednalo o dokonalou směsku různých církví, poloteistů a ateistů))))) Ano vzorce..to je dobrý příklad..¨) fff(jsem vymyslela dobrou zkratku)))
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 08/07/2007 : 08:59:03
|
Haničko. Vidíš jak lehko se člověk zmýlí. Já jsem předpokládal, že podmínkou vstupu do té školy je víra. Vygoogloval jsem si informace o škole a napadlo mne, že je to škola pro nastávající katechety a tys mně to nyní potvrdila. Nedivím se tomu, že jsi odtud odešla před ukončením.Já bych asi odešel hned na začátku.Víš mně by bylo proti mysli učit se "oblbovat" malé děti a asi bych odešel s patřičným rámusem. I když kdo ví, jak bych jednal, kdybych byl mladý a neměl dnešní skušenosti?
MB |
|
|
fffactorial
Uživatel
64 Posts |
Posted - 09/07/2007 : 23:40:01
|
pro Noemus:"Já byl například 10 let pod vlivem tzv. mystiků z Viničné, což je skupina filosofů a biologů kolem Zd. Neubauera v ulici Viničná (PřF UK)"
A co bylo náplní těch 10 let?Co spojuje mystiky s Viničné?
fff |
|
|
noemus
Grafoman
Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 10/07/2007 : 11:32:10
|
quote: Originally posted by fffactorial A co bylo náplní těch 10 let?
návštěvy seminářů, poté studium teoretické biologie, po ukončení studia členství v Centru pro teoretická studia, kde část "mystiků" dodnes působí
quote:
Co spojuje mystiky s Viničné?
Mystici jim říkali ostatní oni sami se za mystiky nepovažují - ani já je za mystiky nepovažuji Viničná je ulice v Praze 2 kousek od Albertova, kde sídlí přírodovědecká fakulta, proto "Mystici z viničné" (konkrétně se jedná o Zdeňka Kratochvíla, Zdeňka Neubauera, Antona Markoše, Stanislava Komárka a další, nikdo to ale neví přesně neb se jedná o "mezifakultní pošťuchování") |
|
|
fffactorial
Uživatel
64 Posts |
Posted - 10/07/2007 : 20:51:27
|
A je dále něco, co by je charakterizovalo(kromě přírodovědecké fakulty)? Proč mystici?Wikipedie mi tedy nabídla pouze:mystik provozující mystiku; nesrozumitelný, záhadný člověk, blouznivec mystika úsilí o náboženský prožitek Nebo jen nějaký mezifakultní fór?))
cheche fff |
|
|
fffactorial
Uživatel
64 Posts |
Posted - 12/07/2007 : 15:59:38
|
Georgik! Ty taky ne?) fff |
|
|
fffactorial