www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Misia...

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
navi Posted - 14/01/2007 : 19:19:54
Moja misia tu končí...Splnil sa jej účel...Už ste aj tak mali pociť, že je toho priveľa a že vám bráni v normálnej serióznej debate... Môžte otvoriť okná a vyvetrať...Netvrdím, že sa občas neukážem, ale nebojte sa...Ak sa ukážem, tak nie v takej intenzite, aby vám bolo na vracanie(k blití)...
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
navi Posted - 14/02/2007 : 22:38:42
quote:
Originally posted by Oldow

Navi
Od narozeni nic. Postupne se formuji zaklady osobnosti - inteligence, temperament a meni se jen minimalne. Asi ve trinacti - ctrnacti se ujasni aspirace. To pak zustava stejne. Ale nazory, pohled, navyky a dalsi veci se meni porad. Pak dojde jeste k nekolika obecne platnym zmenam ve vztahu k zmene roli (student->otec->starec)

Pamätáš sa, aké si mal sebauvedomenie, keď si mal 5 rokov?...
Oldow Posted - 14/02/2007 : 22:16:01
Navi
Od narozeni nic. Postupne se formuji zaklady osobnosti - inteligence, temperament a meni se jen minimalne. Asi ve trinacti - ctrnacti se ujasni aspirace. To pak zustava stejne. Ale nazory, pohled, navyky a dalsi veci se meni porad. Pak dojde jeste k nekolika obecne platnym zmenam ve vztahu k zmene roli (student->otec->starec)

navi Posted - 14/02/2007 : 21:46:25
quote:

Navi
Pak ale duse neodpovida svym charakterem nicemu, jako je osobnost. Pak tedy je moje duse neco uplne jineho, nez jsem ja. At uz je totiz duse cokoli, ja, jako kazdy clovek se zasadne menim, behem sveho zivota a to, co zustava stejne v zadnem pripade nelze povazovat za neco, jako reprezentativni vzorek.

A čo zostáva v tebe rovnaké?...
Oldow Posted - 14/02/2007 : 20:41:50
Navi
Pak ale duse neodpovida svym charakterem nicemu, jako je osobnost. Pak tedy je moje duse neco uplne jineho, nez jsem ja. At uz je totiz duse cokoli, ja, jako kazdy clovek se zasadne menim, behem sveho zivota a to, co zustava stejne v zadnem pripade nelze povazovat za neco, jako reprezentativni vzorek.

navi Posted - 14/02/2007 : 20:38:27
quote:

Navi
To je prece absurdni. Kdyz si vezmes, jak moc je osobnost cloveka provazana s jeho fyzickou schrankou, kdyz si vezmes, jak moc se behem zivota zmeni to skutecne dusevni a jak je to spjate s danym stavem veci, musis uznat, ze takova predstava je hloupa.

Z tvojho pohľadu je hlúpa, z môjho nie...Ja mám stále rovnakú dušu, akú som mal od doby kedy si sám seba uvedomujem...Jediné čo sa zmenilo je skúsenosť a vedomosti...Duša je ale stále tá istá, bezo zmeny...
Oldow Posted - 14/02/2007 : 16:14:25
Navi
To je prece absurdni. Kdyz si vezmes, jak moc je osobnost cloveka provazana s jeho fyzickou schrankou, kdyz si vezmes, jak moc se behem zivota zmeni to skutecne dusevni a jak je to spjate s danym stavem veci, musis uznat, ze takova predstava je hloupa.

navi Posted - 14/02/2007 : 12:43:40
quote:

Navi
Nedokazu si to predstavit. Co se tam bude delat?

Ešte si to nedokážeš predstaviť, ale raz tá predstava príde...
Oldow Posted - 14/02/2007 : 08:26:34
Navi
Nedokazu si to predstavit. Co se tam bude delat?

navi Posted - 13/02/2007 : 19:16:13
Originally posted by navi

Originally posted by Miloslav Bažant

Navi.
Ptáš se, jaké by byly mezilidské vztahy, kdyby lidé neměli své ego. Na to je snadná odpověď. Žádné. Své já získává člověk současně s řečí.Ja mám svoje ja, aj keď nekecám....Díky slovu v procesu myšlení si uvědomuje člověk sám sebe v čase a prostoru a to uvědomění si sebe sama je lidské já, čili ego.Ja si sám seba uvedomujem aj bez myšlienok, dokonca oveľa intenzívnejšie...Ja som myslel egoistický, v zmysle sebecký, nie v zmysle ja-osobnosť...Však je kopa nesebeckých ľudí, ktorí majú svoje ja-osobnosť...

MB
navi Posted - 13/02/2007 : 18:51:25
quote:

Navi
To je fakt a ja proti nemu nemam namitek, proc to ale pouzivas jako argument pro sve tvrzeni?

Ja len že rozdielne názory ľudí rozdeľujú...A ja sa pýtam, či to musí byť zákonitosť?...
Miloslav Bažant Posted - 13/02/2007 : 13:25:35
Navi.
Ptáš se, jaké by byly mezilidské vztahy, kdyby lidé neměli své ego. Na to je snadná odpověď. Žádné. Své já získává člověk současně s řečí.Díky slovu v procesu myšlení si uvědomuje člověk sám sebe v čase a prostoru a to uvědomění si sebe sama je lidské já, čili ego.

MB
Oldow Posted - 13/02/2007 : 13:16:33
Navi
To je fakt a ja proti nemu nemam namitek, proc to ale pouzivas jako argument pro sve tvrzeni?

navi Posted - 12/02/2007 : 08:32:04
quote:

Navi
K prikladu se skupinou, to tedy sakra, ze to vnimam jinak. Chces snad tvrdit, ze zeme byla ve strdoveku placata a pak se zakulatila? Objektivni realita proste je, snazime se ji priblizit a hadame se, komu se to dari lip. Ty mas pocit, zes ji poznal s bohem, ja mam pocit, ze jsem ji poznal s rozumem a ostatni do toho nemaji co kecat. I kdybychom byli na opustenem ostrove, spor se nezmeni. Kdybychom zili ve spolecnosti, kde je uznavana tva pravda, spor se opet nezmeni. Ve sporu jde pouze o namitky, logiku, zkusenost s realitou a pochopitelne o schopnost to vsechno splacat dohromady.

Máš pravdu v tom, čo si napísal, len som chcel povýšiť spor na akceptáci názoru toho druhého...Máš iný názor, ale to ešte neznamená, že nemôžme byť priatelia...
navi Posted - 12/02/2007 : 08:09:01
Teraz začnem trošku na tému medziľudské vzťahy...Aké by boli medziľudské vzťahy, keby ľudia nemali ego?...
Oldow Posted - 11/02/2007 : 23:21:39
Navi
K prikladu se skupinou, to tedy sakra, ze to vnimam jinak. Chces snad tvrdit, ze zeme byla ve strdoveku placata a pak se zakulatila? Objektivni realita proste je, snazime se ji priblizit a hadame se, komu se to dari lip. Ty mas pocit, zes ji poznal s bohem, ja mam pocit, ze jsem ji poznal s rozumem a ostatni do toho nemaji co kecat. I kdybychom byli na opustenem ostrove, spor se nezmeni. Kdybychom zili ve spolecnosti, kde je uznavana tva pravda, spor se opet nezmeni. Ve sporu jde pouze o namitky, logiku, zkusenost s realitou a pochopitelne o schopnost to vsechno splacat dohromady.

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000