www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Filosofie

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
Ace Rimmer Posted - 06/01/2007 : 13:24:35
Vzhlem k několika malým sporům , které se tady vyskytly na téma co je a co není filosofie bych rád věděl co si kdo pod pojmem filosofie představuje .
Filosofie totiž nemá pevně dané hranice , což má své klady i zápory (asi největší zápor je ten , když se najde někdo , kdo nerozumí ničemu ,ale mluví do všeho -stačí se podívat do parlamentu , kde je koncentrace takových filosofů značná :)) .

15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
rajis Posted - 14/04/2007 : 11:57:55
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Rajisi.

Ano je to to samé.Pokud si to znovu přečteš, uvidíš tam spojku, písmono a. Toto písmeno to řadí k sobě. Čili chtějí ohraničit A říkají že tam patří toto ,či ono. To nejsou alternativy, ale jen jedna alternativa. Tou druhou je otevření filosoe pro všechna možná témata a pokud to přeženu, třeba i sexu.
S ostatním souhlasím.

MB

Ježíš, pardon! Já už asi opravdu neumím číst. Přísahám, že včera jsem tam viděl jedni říkají to a druzí to. No, poučení pro příště...pořádně číst příspěvky.
Miloslav Bažant Posted - 14/04/2007 : 10:52:57
Rajisi.

Ano je to to samé.Pokud si to znovu přečteš, uvidíš tam spojku, písmono a. Toto písmeno to řadí k sobě. Čili chtějí ohraničit A říkají že tam patří toto ,či ono. To nejsou alternativy, ale jen jedna alternativa. Tou druhou je otevření filosoe pro všechna možná témata a pokud to přeženu, třeba i sexu.
S ostatním souhlasím.

MB
rajis Posted - 13/04/2007 : 22:27:52
Ahoj,

taky zdravím nově příchozího! Snad se mu tu bude líbit.

Miloslave trochu jsem četl diskuzi a všiml jsem si něčeho v tvém příspěvku, cituji:

,, Vidím zde dva zcela protichůdné směry.Jeden směr hce filosofii ohraničit a říká to do filosofie patří a to nikoliv."

Není to v podstatě to samé, jen řečeno jinými slovy? Tím, že říkám, že do rostlin nepatří auta, tak tim tu kategorii vymezuji, ohraničuji.

Jinak, aby odpověděl na toto téma. Myslím si, že filosofie jsou především otázky a to takové, které mu napomáhají racionálněji vnímat svět kolem něho. Samotné zamyšlení a diskuze nad dobře položenou otázkou může dát mysli nový směr, donutit člověka přemýšlet o věcech jinak.
Miloslav Bažant Posted - 12/04/2007 : 10:03:12
Angeli.

Nenech se zastrašit a bojuj.

MB
noemus Posted - 12/04/2007 : 09:32:58
Vítej, jsem zvědav jak dlouho vydržíš :o)))
Miloslav Bažant Posted - 12/04/2007 : 07:16:08
Angeli.Zdravím tě.

Už dlouho jsem se tak nezasmál. Úspěšný je totéž jako oblíbený. Jaký je význam takové úspěšnosti jistě znáš. My všichni máme rádi, když nám někdo pohladí naše ego i když to tajíme. Proč se směji? Přečetl jsem si reakci Oldow. On ještě neví s čím přicházíš. On ještě neví, že se mu vrátil i když v jiném těle ten,po kterém se mu stýská. Ten do koho pral ,až z něj létalo peří.Když však odešel, Oldow po něm truchlí. Takže se připrav na vše možné i nemožné. Vlezl jsi do vosího hnízda a bude to pro tebe dost těžká zkouška. Když ji vydržíš, nejspíše budeš prohlášen za svatého. Tak do toho a budeš li čekat nejhorší, poznáš, že to tím nejhorším nebylo. Vítej v pekle a věz, že zde jsou padlí andělé ajejich růžky jsou někdy zatraceně ostré.A vydrž.

MB
Oldow Posted - 11/04/2007 : 21:57:21
Angeli
Pokusim se odpovedet
Co znamena byt uspesny se neda presne vyjadrit, ale ja bych naznacil nektere body
a) Dostanes se nad 20 prispevku
b) podari se ti z fora vyhnat aspon jednoho dogmatika. Znas je, maji nekonecnou viru a schopnost prekrucovat realitu, vyhybaji se logice, definuji si novou realitu... Jejich trpelivost se zda nekonecna, ale neni
c) Neprznis prilis gramatiku

d) Nelichotis Miloslavovi

2. Byt uspesny je dulezite, prospiva to egu.
3. Ne.
4. Tema je posledni zajimavy prispevek. Pokud na posledni prispevek nikdo nereaguje, muzes ozivit tema v nadpisu topicu.

Jinak diskutovat muzes o cemkoli co te zajima. Mylenka je dulezita, ale vnimej to spis jako spolek chronickych grafomanu. Kazdy novy podnet se ceni, pokud mas co zajimaveho rict, nenech si to pro sebe. Uvidis, ze je slozitejsi se vyjadrit, nez se zda.

Pridam jeste dobrou radu: Never mi, ani nikomu jinemu.

Jo a vitej.

AngelOf Posted - 11/04/2007 : 21:30:24
quote:

Zdravím tě a vítám mezi námi.Budeš tady úspěšný. Dokážeš lichotit.

Dekuji

Jsem tu novy, proto se zeptam :

1. Co to znamena (v kontextu fora) byt uspesny?
2. Je to tady dulezite, byt uspesny? Jestlize ano, pak tedy proc je to dulezite?
3. Pokud dokazu lichotit, opravdu tady budu uspesny? Jestlize ano, co z toho plyne? (Tim myslim co plyne ze skutecnosti ze tomu tak je, ne z toho ze budu uspesny!)
4. Vztahuji se tyto otazky k tematu, nebo ne?

AngelOf
Miloslav Bažant Posted - 11/04/2007 : 15:53:31
Angelof.

Zdravím tě a vítám mezi námi.Budeš tady úspěšný. Dokážeš lichotit.

MB
AngelOf Posted - 11/04/2007 : 13:49:02
quote:

Na talíři mám nejraději maso a v přírodě zvířata. Když si mně sedne zvíře do talíře, tak už to nejím. ...

Hezky napsane
Miloslav Bažant Posted - 27/03/2007 : 13:46:40
Alistore.

Nejspíš nejsem přírodomil,ale nejsem ani opak. Na talíři mám nejraději maso a v přírodě zvířata. Když si mně sedne zvíře do talíře, tak už to nejím. Vše má své místo.Šetření přírody i to maso na talíři. Když se něco přežene, tak je s toho většinou cosi nedobrého a to platí i u různých ekologických fanatiků a stejně tak u jejich odpůrců.

Oldow. Doufám, že jsi moje slovenská slova přijal jako žert a odpověď na to co jsi říkal o tom, že se ti stýská po Navi. Abych se přiznal, mně se nestýská po jeho slovech, protože opakoval stále totéž dokolečka a to se časem stane nudným. Pokořit se mohu pouze já sám. Slovo pokořit se znamená být před někým pokorný. Já mám snahu nad nikoho se nepovyšovat a před nikým se neponižovat. Pokud se před něčím pokořím, tak před moudrostí a to ještě jen tehdy, budu li natolik moudrý abych tu moudrost poznal a pochopil. To se však nemusí stát vždy, když moudrost promluví.

MB
Alistor Posted - 27/03/2007 : 10:03:12
Všem
Mohli by sme rovnou přestat kácet stromy kvůli tomu že znich děláme papír ,vy přírodomilové (nevím jak se to říká odborně) .Mě se to vegetariánství něják nelíbí ,jak sem už říkal já mám rači zvířata na talíři než živý.
noemus Posted - 27/03/2007 : 09:59:21
quote:
Originally posted by Oldow

Ted ma napadlo - rozumny clovek byva casto pokoren tupymi opakujicimi se argumenty, proto se musi rozumny clovek naucit tupe a opakovane argumentovat. Na ohen ohnem, panove!

Rozumný člověk nemůže být pokořen tupými argumenty před jinými rozumnými lidmi, jen před před jinými tupci. Řekl jsem to trochu nediplomaticky, ale jde o to, že aby mohl být člověk pokořen musí mít obecenstvo. Pokud by tu byli jen dva, rozmný člověk ˇplud tupec. Pak rozumý člověk přestane diskutovat, protože to nemá smysl. To však rozhodně není pokoření. To může nastat až tehdy, když chce člověk obhájit své názory před obecenstvem.

Já osobně si myslím, že pro rozumného člověka není dobrá cesta, přebírat metody tupců. Pro mne je důležité, zada byť jen jediný z obecenstva chápe co říkám, pak mi nevadí ani když jsem "pokořen" pře těmi ostatními.
Oldow Posted - 27/03/2007 : 04:42:50
Ted ma napadlo - rozumny clovek byva casto pokoren tupymi opakujicimi se argumenty, proto se musi rozumny clovek naucit tupe a opakovane argumentovat. Na ohen ohnem, panove!

Miloslav Bažant Posted - 26/03/2007 : 08:45:27
Oldow.

Ty se na pozeráš zo stránky materie. Skús se na to pozerať zo stránky ducha.

MB

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000