T O P I C R E V I E W |
navi |
Posted - 31/12/2006 : 08:02:42 Viete aký je rozdiel medzi pozitívnym a negatívnym svetom?... |
15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Miloslav Bažant |
Posted - 04/01/2007 : 08:57:49 Ak by som hovoril sám za seba, odpojený od svojho ducha, tak by som hovoril úplne niečo iné...
Ježíš Maria Navi, tak to udělej. Hovoř sám za sebe a možná poznáme ze tvé moudrosti, že k tobě hovoří bůh.Skus to alespoň na chvíli, třeba jen jeden jediný den.
MB |
Oldow |
Posted - 04/01/2007 : 07:25:26 Navi No, je pravda, ze co tu mluvime, koneckoncu nic neznamena. Pokud se chovas k ostatnim tak, aby si se pred vlastni teorii nemusel stydet, tak je to v poradku. Ale porad mi vadi jedno - rikal jsi, ze jsi driv videl svet jako my. Nemohl bys tedy na chvili prijmout roli diskutera uzavreneho do materialniho pohledu a vysvetlit svou realitu z teto pozice? Uvedom si, ze to co nam ted predkladas je pro nas naprosto nepochopitelne a neprijatelne a navic se to vazne z pohledu hmoty jevi jako vyvysovani, coz neni prave bozske. Proste si myslim, ze jsi zvolil spatne misto nebo zpusob nebo cas. Ted tady a takovymto zpusobem zustavaji tve texty jen nepochopitelnymi blaboly.
|
navi |
Posted - 04/01/2007 : 00:42:02 quote: Originally posted by Oldow
Navi jdi se uz zahrabat s takovejma teoriema. Mel by ses nad sebou zamyslet. Podivej se sam, jakej je clovek, ke kteremu promlouva buh:
Ma absulutni pravdu a ostatnim co se snazi veci pochopit z nadhledu rika ze nemaji sanci, pokud se snazi proniknout jeho teorii, neustale uhyba, aby nemusel priznat, ze pohled ducha je proste vira.
Vsechny bezpodminecne miluje. Takze je automaticky lepsi clovek
veri, ze zlo neni zakotveno v lidske povaze. Zli jsou pouze ti druzi, coz jak vsichni vime je blbost. Rikal jsi, ze tva dcera rada ublizuje tvemu synovi. Jiste jsou to jenom deti, ale tvuj puvodni argument mel tedy znamenat, ze jsou agenty zla?
Nepije, nekouri, nefetuje. Lidske slabosti jsou mu cizi a nechape ty, kteri nejake maji. Ti musi citit automaticky pocit podrirenosti tvari v tvar jeho odsudku. K zaricimu trunu uz ma jen tri kroky
Snazi se stvorit lepsi svet. Svet miru a porozumeni, lasky a radosti, svet, kde by nikdo netrpel. To je prece od nej krasne, ze? Kdo by mohl nesouhlasit.
Navi, to co tady predvadis je prosta masturbace ega. Bud se zamysli nad tim, jestli by tohle chtel buh, jestli by chtel aby ty ses choval takhle a nebo bez proste pryc, tohle nema cenu.
Ano, je to pouze pravda z pohledu hmoty. Pokud veris, ze je to vse hloupost a svou viru nehodlas konsolidovat, je mi te trochu lito. Vrati se ti to. Ne po smrti, ne v moznem pekle. Vrati ti to lide. To je jedna z funkci spolecnosti kdy celek je vic, nez soucet casti
Boh nevytvára teórie...Nepotrebuje to, keďže všetko pozná...Ak ku mne hovorí Boh, musí mať Absolutnú pravdu, keď všetko pozná...Ja len tlmočím, čo vnímam cez ducha...Ak by som hovoril sám za seba, odpojený od svojho ducha, tak by som hovoril úplne niečo iné...Ak by som uvažoval z priority hmoty, tak by moje myslenie bolo veľmi podobné Miloslavovmu...Ale ja som si slobodne vybral... Pohľad ducha je realita, nie viera...Ak by som tento pohľad uzavrel, neprúdili by mi odtiaľ myšlienky, ktoré tu prezentujem, ale by boli úplne iné... Niesom lepší človek ako vy...To, že dokážem bezpodmienečne milovať je spôsobené duchom...Keby som sa od neho odpojil, už by som to nedokázal... Zlo je zakotvené odtrhnutím sa od ducha, ktorého má každý v sebe... Nikto z vás nieje zlý, pretože každý z vás má ducha...Ak sa chcete zbaviť zla, stačí sa k nemu pripojiť... Moje deti prišli z negatívneho stavu, ale tiež majú v sebe ducha, takže ak sa naňho pripoja, zbavia sa zla... Ľudské slabosti mi niesú cudzie...Tiež som fajčil, aj alkohol pil, akorát som nefetoval a nebral drogy... Nikoho z vás nesúdim, pretože bezpodmienečná láska nič také neumožňuje...Preto je bezpodmienečná, lebo si nekladie podmienky...A keď si nekladie podmienky, nemôže ani nikoho súdiť...Nemá za čo... Toto je podoba lásky Boha...Nikoho z vás nebude súdiť a ani nesúdi...Pretože Jeho láska je bezpodmienečná... Každý človek sa súdi sám v Božích princípoch Života... Skús si predstaviť, že všetko, čo tu hovorím je bez ega... Nedorozumenie je v tom, že vy ma stále vnímate z pohľadu ľudského ega...Skús sa na to čo hovorím pozerať bez ega, či sa zmení zmysel toho, čo hovorím... Našťastie sa mi môj duchovný pohľad na svet spoločensky vracia, a to veľmi pozitívne...Možno by nebolo na škodu, aby si ma spoznal osobne... |
Oldow |
Posted - 03/01/2007 : 05:51:46 Navi jdi se uz zahrabat s takovejma teoriema. Mel by ses nad sebou zamyslet. Podivej se sam, jakej je clovek, ke kteremu promlouva buh:
Ma absulutni pravdu a ostatnim co se snazi veci pochopit z nadhledu rika ze nemaji sanci, pokud se snazi proniknout jeho teorii, neustale uhyba, aby nemusel priznat, ze pohled ducha je proste vira.
Vsechny bezpodminecne miluje. Takze je automaticky lepsi clovek
veri, ze zlo neni zakotveno v lidske povaze. Zli jsou pouze ti druzi, coz jak vsichni vime je blbost. Rikal jsi, ze tva dcera rada ublizuje tvemu synovi. Jiste jsou to jenom deti, ale tvuj puvodni argument mel tedy znamenat, ze jsou agenty zla?
Nepije, nekouri, nefetuje. Lidske slabosti jsou mu cizi a nechape ty, kteri nejake maji. Ti musi citit automaticky pocit podrirenosti tvari v tvar jeho odsudku. K zaricimu trunu uz ma jen tri kroky
Snazi se stvorit lepsi svet. Svet miru a porozumeni, lasky a radosti, svet, kde by nikdo netrpel. To je prece od nej krasne, ze? Kdo by mohl nesouhlasit.
Navi, to co tady predvadis je prosta masturbace ega. Bud se zamysli nad tim, jestli by tohle chtel buh, jestli by chtel aby ty ses choval takhle a nebo bez proste pryc, tohle nema cenu.
Ano, je to pouze pravda z pohledu hmoty. Pokud veris, ze je to vse hloupost a svou viru nehodlas konsolidovat, je mi te trochu lito. Vrati se ti to. Ne po smrti, ne v moznem pekle. Vrati ti to lide. To je jedna z funkci spolecnosti kdy celek je vic, nez soucet casti
|
navi |
Posted - 02/01/2007 : 23:13:44 quote: Originally posted by Ace Rimmer
Jsem asi pozadu ,ale jediného démona , kterého znám je démon alkohol :))) .
Alkohol je hmotný démon, preto som si aj na Silvestra pripil džúsom...Alkohol otvára dvere do sveta démonov...Rovnako ako cigarety a drogy... |
navi |
Posted - 02/01/2007 : 23:06:08 quote: Originally posted by Oldow
Navi I clenove ku-klux klanu i skini jsou presvedceni, ze jednaji pro dobro sve zeme, obce, rasy... Nakonec je to jen hloupost s dalekosahlymi nasledky. A ano, jsem presvedcen o tom, ze tve poznani pochazi od demonu. Uvazuj o jednom slove, ktere samo o sobe znamena buh. Pokora.
Ak pokora nevychádza z pozitívneho stavu úprimného srdca, je falošná...To je to, čo som nikdy u seba nechcel...Aj o Ježišovi Kristovi hovorili, že slúži démonom... |
Ace Rimmer |
Posted - 02/01/2007 : 18:07:27 Jsem asi pozadu ,ale jediného démona , kterého znám je démon alkohol :))) . |
Oldow |
Posted - 02/01/2007 : 17:15:15 Navi I clenove ku-klux klanu i skini jsou presvedceni, ze jednaji pro dobro sve zeme, obce, rasy... Nakonec je to jen hloupost s dalekosahlymi nasledky. A ano, jsem presvedcen o tom, ze tve poznani pochazi od demonu. Uvazuj o jednom slove, ktere samo o sobe znamena buh. Pokora.
|
navi |
Posted - 02/01/2007 : 16:24:21 quote: Originally posted by Oldow
Navi Deti jsou jen deti, na tech nic nestav. Ja si vazne nemyslim, ze dospely clovek bude potesen zpusobenim nestesti cizimu ktery mu nic neudelal. Pokud radi koname zle, tak cloveku, ktereho nemame radi a to ma duvody. Je mi jasne, ze si myslis, ze pomahas ty nam. Jsi presvedcen o tom, ze tva pravda pochazi od boha, ale ve skutecnosti je od demonu. Umysl je tedy spravny, ale bez rozlisovani bychom nemeli jen tak prijimat presvedceni, muze se stat, ze prichazi z druhe strany.
To čo čo sa týka mojich detí, tak to poznám u dospelých v rafinovanejšej podobe...Členovia Ku klux klanu nemali radosť z toho, keď mohli zmasakrovať černocha?...Skíni...Nemajú radosť z toho, keď môžu zmasakrovať araba?...
Chápem aj logiku toho, prečo si myslíš, že moje poznanie prichádza od démonov... Uvedomuješ si, že keď budeš konať zle človeku, ktorého nemáš rád, tak to je večný kolotoč zla, pretože ak je taký istý ako ty, tak ti to vráti...
Vieš čo?...Nemyslím si, že pomáham ja vám...Myslím si, že si pomáhame vzájomne...Už len tým, že si píšeme...Ja sa dozviem veľa vecí o vás a vy zas o mne...
|
Oldow |
Posted - 02/01/2007 : 14:33:27 Navi Deti jsou jen deti, na tech nic nestav. Ja si vazne nemyslim, ze dospely clovek bude potesen zpusobenim nestesti cizimu ktery mu nic neudelal. Pokud radi koname zle, tak cloveku, ktereho nemame radi a to ma duvody. Je mi jasne, ze si myslis, ze pomahas ty nam. Jsi presvedcen o tom, ze tva pravda pochazi od boha, ale ve skutecnosti je od demonu. Umysl je tedy spravny, ale bez rozlisovani bychom nemeli jen tak prijimat presvedceni, muze se stat, ze prichazi z druhe strany.
|
navi |
Posted - 02/01/2007 : 14:20:06 Viete čo je najväčšia sranda?...Že ja sa snažím pomôcť vám, a vy mne... Nieje to Božské?... |
navi |
Posted - 02/01/2007 : 14:16:24 quote: Originally posted by Oldow
Navi Ja nevim, jak ti to vysvetlit, ale tak to proste neni. Lide nejsou takovi, jak si je, spolu s 99% lidstva predstavujes. Ale neni pro to oduvodneni. Je naprosto absurdni predstava, ze by mentalne zdravemu cloveku delalo poteseni konani zla. Muzes se mnou nesouhlasit, ale tak to proste je. A pokud ti i nadale bude buh prikazovat, co cist, asi to tezko pochopis.
Kdyz se ale zamyslim nad tvoji teorii, pripada mi, ze je pravdepodobnejsi reseni. Buh, proti veskerym zvyklostem k tobe mluvi. Jeho teorie jsou vice nez pochybne. Navrhuje ti ke cteni knihy, ktere jen tezko mohou reflektovat svet v jeho uplnosti... Kdyz se nad tim zamyslim, rekl bych, ze k tobe promlouvaji demoni. Vsechny aspekty tomu nasvedcuji. Je docela mozne, ze vyuzili oslabeni dogmaticke viry a snazi se cerpat silu predkladanim podobnych teorii z jejich vericich. Problem je, ze dokud neustoupis ze sve falesne viry, nikdy neuvidis svuj omyl. Ale neboj, my se budeme i nadale snazit spasit tvou dusi.
Mentálne zdravý človek...Predstav si ľudskú zlomyselnosť...Bežne sa hovorí, že najväčšia radosť je škodoradosť...Nemusím chodiť ďaleko...Stačí pozorovať moje deti, ako si naschvál robia zle...Stačí sa spýtať syna, či mu robí dobre, keď sestre robí zle, tak povie že ano...Obidvaja sú mentálne zdravý...
Nikdy som nepísal, že mi Boh prikazuje čo mám čítať...Vždy som prizvukoval, že ho mám ako poradcu, ktorého som si slobodne vybral a slobodne ho môžem kedykoľvek odmietnuť...
Boh neportebuje teórie...Boh je tvorca...Teórie vznikajú, ak niekto niečo nevie...Boh vie ale všetko, takže ich nepotrebuje...
Nemôžeš správene posudzovať duchovné knihy, ktoré si nečítal z pohľadu ducha...
Hovorili ku mne aj démoni, a to v dobe, kedy som ešte nedokázal rozlíšiť, čo je od démonov a čo od pravého ducha... Démoni hovoria cez pseudoducha...
Pre tých, ktorým dogmatické viery nestačia a snažia sa hľadať v hlbšom duchovne, vždy hrozí stretnutie s démonmy...Démoni totiž dokážu veľmi dobre kopírovať pravé duchovno...Ten kto sa už ale dlhšiu dobu pohybuje v tomto svete, dokáže ich odhaliť v detailoch...
Celkom dobre chápem, že moje vnímanie považujete za proces falošnej viery...Z vášho pohľadu by som to vnímal rovnako... Lenže ja dôverne poznám obidva pohľady...Aj pohľad z hmoty aj pohľad z ducha...Slobodne som si vybral ducha...
Moju dušu nemusíte spasiť, tá už je spasená... |
navi |
Posted - 02/01/2007 : 13:28:38 quote: Originally posted by Ace Rimmer
quote: Originally posted by navi
quote: Originally posted by Oldow
Navi Ale ano, samozrejme existuje pozitivni chovani. Odmenou za nej je vedomi, ze je lepsi, a to, ze se obcas i vyplaci.Je i negativni chovani a jeho dusledky jsou negativni a navic pocit viny. Ale neexistuje nic jako zlo, nebo dokonce negativni realita. Je kazdeho vec, kterou cestu zvoli, zadna neni snadna. Ale pokud zvoli temnou stranu sily, mel by predem prijmout cenu - riziko dopadeni a trestu, vycitek svedomi a nenavisti.
Nie každý s negatívnym chovaním má pocit viny...Môže to byť aj naopak...pokiaľ sa jedná o agenta negatívneho stavu, ten negatívne správanie pociťuje ako pozitívne...a naopak agent pozitívneho stavu môže mať pocity viny aj za negativitu druhých...Iste že je každého vec, ktorú cestu si zvolí, ale druhú svetovú vojnu by som určite nazval negatívnou realitou...
Nerad bych tě Navi urazil , ale tohle už mi zavání stihomamem .
Duchovné vedomie nemôžeš uraziť, takže nemaj obavy...Kľudne môžeš písať čo len chceš...Stihomam znamená toto...psychycká porucha vyznačující se bludy vztahovačnosti, podezíravosti nebo žárlivosti při plném zachování intelektu...Myslím si, že nie som vzťahovačný, podozrievavý a ani žiarlivý... Zrejme si si pomýlil termín, ale nevadí, aj na to má človek právo... |
Miloslav Bažant |
Posted - 02/01/2007 : 12:48:32 Oldow.
Já už ne. Nechám ho rochnit a funět blahem. Budu se zabývat tím, co považuji za důležitější a podstatnější.
Otázka pozitivního a negativního světa není jednoduchá. Za negatiovum můžeme považovat příkladně s pohledu člověka věřícího rozmach ateismu. Naopak s pohledu ateisty existence zastánců víry v boha. Z mého pohledu mohu považovat za negativum funkci pravd a moci ldské jako zneužití schopností ve prospěch svého já a uznané pravdy. Toto je ve světě jednáním dominantním a proto bych mohl svět považovat za negativní. Jenže jsou zde další poznání a to poznání funkce pravd a moci lidské na urychlení rozvoje intelektu lidstva. Tento intelekt je nutný pro to aby člověk jako druh přežil v podmínkách jaké jsou. Toto je tedy pozitivum a jedná se vlastně o totéž. Jenže je zde na Zemi poznání dostatečné ke zničení života na celé planetě a tehdy pravdy a moc lidská ohrožují svou rozdělující funcí život jako akový. Jsou tedy opět negativem. Vždy je třeba brát na zřetel všechny možné okolnosti, smysl a funkci toho o čem se jedná. Teprve potom můžeme hovořit o tom, co je pozitivum a co negativum.
MB |
Oldow |
Posted - 02/01/2007 : 05:24:11 Navi Ja nevim, jak ti to vysvetlit, ale tak to proste neni. Lide nejsou takovi, jak si je, spolu s 99% lidstva predstavujes. Ale neni pro to oduvodneni. Je naprosto absurdni predstava, ze by mentalne zdravemu cloveku delalo poteseni konani zla. Muzes se mnou nesouhlasit, ale tak to proste je. A pokud ti i nadale bude buh prikazovat, co cist, asi to tezko pochopis.
Kdyz se ale zamyslim nad tvoji teorii, pripada mi, ze je pravdepodobnejsi reseni. Buh, proti veskerym zvyklostem k tobe mluvi. Jeho teorie jsou vice nez pochybne. Navrhuje ti ke cteni knihy, ktere jen tezko mohou reflektovat svet v jeho uplnosti... Kdyz se nad tim zamyslim, rekl bych, ze k tobe promlouvaji demoni. Vsechny aspekty tomu nasvedcuji. Je docela mozne, ze vyuzili oslabeni dogmaticke viry a snazi se cerpat silu predkladanim podobnych teorii z jejich vericich. Problem je, ze dokud neustoupis ze sve falesne viry, nikdy neuvidis svuj omyl. Ale neboj, my se budeme i nadale snazit spasit tvou dusi.
|
|
|