www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Hajé Haua Hajéjéua Hajéé

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
jrf Posted - 25/08/2011 : 23:18:52
Narodí se. Existující organická hmota chovající se dle biologicko-chemických materialisticky objasnitelných rovnic. Během prvního roku života jednou jako poryv větru přežene se pocit seběuvědomění ("Vždyť já ležím v tomto kočárku a kolem mě je prostor!"), hned se ale vytrácí jako duše upadající do sna. Nic. Další poryv. A další. Stále častější probouzení nakonec přejde v trvalé sebeuvědomění.

Odkud se bere lidská duše?
6   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Milan.Miló Posted - 30/08/2011 : 21:59:39
Axel

Axel, když jsem četl vždy o
hypnóze tak tam uváděli tak
zvanou regresivní metodu.
Regresivní znamená putování
zpět.

Pomocí regresí se hypnoterapeut
dokáže díky vzpomínkám svého
média v podvědomí
dostat do ranního prenatálního
stádia dětství a mnohem dále.
Ale i mnohem dál a to do minulých
životů.

A vždy, když takové médium putovalo
po vlastní kontinuální ose vzad.
Tak vyprávěli, i to jak se jejich duše
prolínala v samotném těhotenství.

Tady jsem něco nalezl.:
Na toto téma.

---------------------------------
Regresní terapie vychází z předpokladu, že věci, které se staly v minulosti, ovlivňují přítomnost. Minulost při regresní terapii není ničím omezena. Odborníci, zabývající se regresní terapií, mají mnoho rozličných klientů, mezi nimi i takové, kteří jsou zarytí ateisté a nevěří na minulé životy, nejsou nábožensky orientovaní a nevyznávají filozofie, které se touto problematikou zabývají – mnohdy o nich ani netuší. Přesto u nich regresní terapie funguje.
----------------------------------
---------------------------------
Regresní terapie ukazuje, že tělo není nositelem naší podstaty, ale že existuje něco, co bývá nejčastěji pojmenováno duší. Duše potřebuje komunikovat s tělem, řídit jej a k tomu jí slouží psychika.

Připustíme-li, že existuje reinkarnace, musí si duše vždy vytvořit psychiku pro tělo, aby mohla existovat v daném prostředí a životě. Psychika se vytváří už během prenatálního období, porodu, mají na ni vliv jak rané dětství, rodiče, tak problémy, přicházející s věkem jak v tomto, tak minulých životech.
-------------------------------
------------------------------
http://www.esoterika.cz/clanek/4190-regresni_terapie_odpovedi_nalezame_v_minulosti.htm

Milan.Miló.

axel01 Posted - 30/08/2011 : 14:06:46
odkud přiletí?
No, to jsou jenom věci, o kterých se můžeme dohadovat.
já myslím, že "přiletí" z astrálního vědomí...takže "duše" už existuje, ale teď se přidělí k tělu..tedy..už od doby vzniku, řekněme spojení spermie s vajíčkem, probíhají nějaké procesy, po kterých se připojí. jistě to má svou teorii rozepsanou jinde, já ji neznám, a proto můžu jenom parafrázovat, ale myslím, že se připojí už při vzniku embria tedy, možná dřív...
a vědomí do ní prochází..kdy ? já bych třeba vsadila jed na to, že můj mozek si pamatuje i to, jak hlavička byla mezi mamčinýma nohama a viděla jsem doktora...opravdu, tyto vzpomínky jako by se ke mně vracely odněkud z dálky, ale přitom vím, že to proběhlo... duše už při tom byla, a pojem vědomí a nevědomí, to je úzce provázané.. moje nevědomí si to dobře zapamatovalo, a došlo to ke mně tehdy, když jsem měla vědomí jen částečné. a někdo by se smál, ale měla jsem takový "pocit" nebo vzpomínku i z bříška....
podle mě k vědomí dítě doputuje podobně jako když se probouzíš z komatu...postupně přicházíš k sobě, a tento proces trvá mnoho a mnoho let. děti jsou neskutečně vnímavé, a já si myslím právě to, že za to může jejich propojení s nevědomím. dneska tolik vnímaví nejsme, protože nevědomí prožíváme jenom ve svých snech anebo polospánku, nebo k nám něco dojde i jen tak,..každý to má individuálně... ale obecně žijeme spíše vědomě, a tímto způsobem si myslím, že se mnoho lidí ochuzuje.. právě o ty prožitky v našem nevědomí.
takže jak dítě přijde k vědomí? dle mého názoru: začne se postupně probouzet...z nevědomého, slastného spánku.
jrf Posted - 28/08/2011 : 10:23:52
Zajímavý příspěvek Axel, je možné, že zaměňuju nějaké pojmy. Pokusil jsem se vyjádřit jakési probuzení člověka k sebeuvědomění a zajímá mě, odkud se to bere. Jaká je toho příčina?
"duše od narození" ... a před narozením dítě duši nemá? Pokud se duše k tělu připojí až při porodu, odkud k němu přiletí? Nebo při porodu vznikne? Z čeho? A co vlastně takováto duše je, dá-li se to vyjádřit slovy?
axel01 Posted - 27/08/2011 : 22:02:50
jinak zajímavý název topicu, moje podvědomí z toho vyčetlo jméno nějakýho kozáka.
axel01 Posted - 27/08/2011 : 22:01:49
podle mě spolu lidská duše a sebeuvědomění nesouvisí.. duše je tam celou dobu od narození, pokud ovšem chceme užívat termínu "duše", jenom je nejprve v nevědomé fázi, až pak přejde do světa kolem... v astrální sféře dokonce ona "duše" jakou ty nazýváš chybně sebeuvědomění, vyskytuje a pohybuje normálně...nezávisle na těle...ale i ona duše si uvědomuje, tedy malé dítě si taky uvědomuje, různé souvislosti, které si spojí dohromady třeba v pozdějším věku, a u spánku ve snech až po probuzení... když máš sen, pochopíš často jeho smysl až po probuzení, podobně je to i s malými dětmi, které si zkrátka žijí jakoby ve snách. ale jsou mnohem vnímavější.. (proč asi?), ale to už bych zacházela zase někam jinam.
jrf Posted - 25/08/2011 : 23:21:30
Něco k inspiraci:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Zrcadlov%C3%BD_test_sebeuv%C4%9Bdom%C4%9Bn%C3%AD

"Lidé mají sklon k neúspěchu v tomto testu, dokud jim není asi 18 měsíců".

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000