www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Programová analýza procesu myšlení živých organism

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
Miloslav Bažant Posted - 15/11/2006 : 14:27:40
XXXSmazánoXXX
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Miloslav Bažant Posted - 26/06/2007 : 11:31:25
Richarde.

Smazal jsem to oč nebyl zájem a našel jsem to až na desáté stránce. Otázka férovosti či neférovosti zde není relevantní. Smazal jsem i první kapitoly románu,protože bude dokončen a nejspíše i vydán.To co jsem smazal je na přání nakladatele, kterého jsem získal právě díky tomuto fóru.Bylo by nefér to zde ponechat a riskovat že to nějaký plagiátor zneužije pro vlastní dílo. Bylo to tedy jednání férové vůdči nakladateli,který do toho chce investovat své prostředky. Vše je tedy jinak než bylo, nebo než se tě může zdát.Doufám že toto dokážeš pochopit a stejně tak i ostatní ve fóru. Kdybych to zde neukázal, neměl bych nakladatele.Kdybych to zde ponechal, přišel bych o nakladatele,protože riziko plagiátu by bylo stále veliké a ohrožovalo by investici nakladatele.

MB
noemus Posted - 25/06/2007 : 18:07:37
To nebylo právě fér smazat první příspěvek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Miloslav Bažant Posted - 02/01/2007 : 09:34:29
Díky Ftarflone.

Skusil jsem ten Google a je to prima cesta k informacím. Nejspíše ji budu často používat. Já jsem vůbec netušil oč jde a ve svém strachu daném neznalostí jsem se obával vstupu na nějaké placené stránky. Teprve se učím s internetem pracovat a ten strach s placených stránek mne trošku zdržuje.

MB
ftarflon Posted - 31/12/2006 : 21:11:33
Miloslav, zdravim.

Tu je minikurz "Čo je to Google".

Internet pozostáva z obrovského množstva webových stránok. Odhaduje sa, že v roku 2005 bolo na celom svete 200 miliárd stránok. Ak hľadám nejakú informáciu, je veľmi pravdepodobné, že niekde na svete už existuje stránka s touto informáciou. Ale to mi je málo platné, keď nepoznám presnú adresu tejto stránky. Preto vznikli vyhľadávanie služby, ktoré prehľadávajú internet a ukladajú si kľúčové slová z jednotlivých stránok spolu s ich adresou. Tomu sa hovorí indexovanie stránok. Potom stačí poznať len adresu takejto vyhľadávacej služby, zadať tie správne kľúčové slová a dozviem sa adresu stránky s informáciou, ktorú potrebujem.

Toto je len princíp, ako to funguje. Detaily sú zložité, špičkové vyhľadávacie algoritmy sú dokonca utajované pred konkurenciou.

Najznámejšou a asi aj najlepšou vyhľadávacou službou je Google. Odhaduje sa, že Google má v súčasnosti zaindexovaných asi 25 miliárd stránok. Používanie Googla je veľmi jednoduché. Stačí ísť na adresu http://www.google.com a zadať "tie správne" kľúčové slová. Chce to trocha cviku vo výbere kľúčových slov, aby sa človek dostal k tej informáciii, ktorú potrebuje. Pre začiatok skús napríklad zadať do googla Miloslav Bažant, alebo Miloslav Bažant analýza a uvidíš, ako to funguje.

f.
Oldow Posted - 31/12/2006 : 16:11:12
Miloslave
Z hlediska uzivatele - sluzba, vyhledavajici stranky co nejlepe odpovidajici klicovym slovum, ktera zadas.
Je to ale porad jen umela inteligence, takze vysledky nejsou idealni. Mimo stranek muzes hledat taky obrazky podle jmen, ale ja hledal treba klasickeho Jolly Jokera z zolikovych karet a nenasel.
No, nic dalsiho me nenapada, tak me kdyztak doplnte. Ale asi nebude treba, je to jednoduche.

Miloslav Bažant Posted - 31/12/2006 : 15:53:20
Ftarflone a Richarde.

Pánové, na tato slova jsem čekal. Přesně proto jsem zde. Mně je zcela jasné, že bych s tímto ve vědě neprorazi. A tak jsem si říkal, že by se zde mohl najít kdosi, kdo by mne i přes chyby ve formě dokázal pochopit , mohlo by jej to zaujmout a mohl by pokračovat,či to přepracovat. Jinak řečeno, mohlo by jej to inspirovat. Protože nejsem zvyklý komunikovat dělal jsem chyby,ale snažil jsem se je postupně odstraňovat. A tak jsem začal přejmenovávat dříve užívané výrazy aa stalo se cosi legračního.Začal jsem téměř rozumět tomu co jsem psal.Udělal jsem si v hlavě zmatek a začal přemýšlet o tom, že by asi bylo lépe odejít. Nyní čtu, že jsem neměl podlehnout a měl jsem psát tak jak jsem byl zvyklý myslet.

Nyní odpusťe, odjíždím hrát Silvestra.Nějak jsem u počítače zaspal a mám nejvyšší čas. Tak zatím Ahoj a do nového roku hodně zdraví a životních úspěchů.

Jestli najdete trošku času a chuti, napiště mně cosi o Googl.Dá se říci, že vlastně ani nevím přesně co to je.

MB
noemus Posted - 30/12/2006 : 20:39:02
Ahoj Slávku
Plně souhlasím s tím co napsal ftarflon. Mé kritické reakce jsou z velké části dané tím, že práve kognitivní vědy jsou moje doména, ještě nyní jsem členem klubu studentů CTS (centrum pro teoretická studia), pokud v googlu zadáš mé plné jméno, tak mne tam nepochybně najdeš, je tam i pár podnětných článků napsaných studenty (mnohé z nich znám osobně). V podstatě jsem ten odborník, kterému lezeš do zelí, jak by se dalo s nadsázkou říct. V dané oblasti sice aktivně nepracuji, ale byl to můj hlavní obor během studií a stále se udržuji v obraze.

Jinak stále platí co jsem již napsal, počkám až napíšeš nějaké příklady. Pak bychom se mohli pokusit o nějakou formalizaci - zpřesnění toho co jsi napsal, jisté náměty jsem již dříve napsal.

Ad zničená data:
Máš jedinečnou šanci začít znovu a lépe. I já jsem několikrát přišel o svou práci. Výsledkem bylo, že předělané to bylo mnohem lepší a samotné předělání netrvalo, tak zas tak dlouho. Stejně ale máš poučení do budoucna: zálohovat, zálohovat, zálohovat!

Mějte se zatím hezky
ftarflon Posted - 30/12/2006 : 16:20:26
Miloslav,

najprv jedna praktická rada. Pod Windows XP existuje tzv.Accesibility Wizard, v ktorom je možné nastaviť používanie pomôcky, ktorá sa volá Magnifier, teda zväčšovač. Funguje to tak, že oblasť obrazovky, na ktorú ukazuje myš, sa zobrazuje zväčšená v hornej časti obrazovky. Bolo by to možno pre Teba praktickejšie riešenie ako kopírovanie všetkých textov do Word-u. Riešenie s Word-om je ale lepšie v tom, že používa zväčšený font a teda písmená sú veľké a hladké. Ten magnifier je naozaj len zväčšovač, takže zväčšené písmo nie je hladké, vidíš proste zväčšené pixle.

Poznám jedného mladého človeka, ktorý študuje vysokú školu doslova s ďalekohľadom na očiach. Nepoznám diagnózu jeho choroby, ale viem, že vidí len úzku oblasť a aj to rozmazane. Preto má špeciálny malý ďalekohľad, ktorým si prezerá všetko, čo potrebuje. Tabuľu, ľudí, proste všetko. Všetko mu trvá o niečo dlhšie ako jeho zdravým kolegom, ale zvykol si.

A teraz k téme PAPM.

Nebudem sa vyjadrovať k obsahu, ale k Tvojmu problému, ktorý s PAPM máš. Ak som to správne pochopil, tak pociťuješ bariéru, ktorá Ti znemožňuje odovzdať "tvoje poznanie" ostatným ľuďom.

Určite si si vedomý, že existuje veľa podivínov, ktorí bombardujú akademické inštitúcie svojimi "objavmi". Ženie ich snaha po uznaní, po obdive a preto nie sú schopní nestranne posudzovať svoje "dielo". Odborníkov v danej oblasti považujú za zaujatých a ich argumenty ignorujú. Väčšinou sú to rôzni samoukovia a nedoukovia. Napr. na východnom Slovensku žije jeden mladý človek, ktorý podľa vlastných slov opustil vysokú školu v 2.ročníku preto, lebo mu už "nebola schopná nič dať". Teraz sa snaží presláviť sa vyvracaním Einsteinovej teórie relativity a aby to lepšie znelo, vymyslel si aj primeraný pseudonym: Bolstein. Jeho prípad je pomerne známy, pozri napr. http://www.vesmir.cz/clanek.php3?CID=1065.

A tak sa nemožno čudovať, že odborník, školený v nejakej oblasti, nebude prejavovať nadšenie, keď ho ktosi celkom neznámy otravuje so svojimi údajne prevratnými objavmi v tejto oblasti. Ale ak si je ten neznámy istý, že má čo povedať, tak mu neostáva nič iné, len vytrvať až pokým neprerazí. Je to ťažká cesta, ale ináč to nejde.

Tvoje "poznanie", ktoré chceš odovzdať, patrí do oblasti kognitívnych vied. Ak Ti to nič nehovorí, tak zadaj do Googla cognitive science a dozvieš sa viac. Kognitívne vedy sú v súčasnosti stále ešte len v plienkach, takže Tvoj príspevok by skutočne mohol byť v týchto kruhoch zaujímavý. Veď oni robia presne to isté: vytvárajú modely, ktorými sa snažia popísať, ako u človeka fungujú rôzne kognitívne funkcie. Nič si z toho nerob, keď sa stretávaš s tvrdou kritikou. Presne to isté sa deje aj tam.

A teraz niekoľko dobre mienených rád.

Nie je prezieravé hneď na začiatku oznamovať "mám tu niečo prevratné". To ľudí podráždi a celkom mimovoľne sa budú snažiť dokázať Ťi, že až také prevratné to nie je.

Ďalej v procese odovzdávania svojho "poznania" iným sa musíš odosobniť a pokiaľ možno pokúsiť sa prezentovať ho nestranne. V tomto je rozdiel medzi umeleckám dielom a vedeckou teóriou. Namaľovaný obraz je zaujímavý práve osobným videním autora. Vedecké dielo je samozrejme tiež zaujímavé svojou orginalitou, ale nutnou podmienkou jeho akceptovania vedeckou komunitou je jeho objektívna pravdivosť, nezávislá od názoru jeho tvorcu. Je absolútne neprijateľné, aby autor vedeckej práce prezentoval svoje dielo slovami "určite to funguje, mám to overené, verte mi". Takto možno na verejnosti prezentovať zubnú pastu, ale nie vedeckú prácu. Trochu preháňam a to v uvodzovkách je vymyslené, nie sú to Tvoje slová. Ale pripútanosť Teba k tvojmu "dieťaťu" si nevymýšľam, tá je zjavná.

Problém používaných termínov je zložitejší, ako by sa mohlo zdať. Žiadny odborný termín nenesie svoj význam osobitne, ale len v súčinnosti s ostatnými termínmi danej vedeckej oblasti. Inými slovami, každý termín možno definovať len ako súčasť navzájom previazaného systému pojmov, tvoriacich spolu logicky konzistentný myšlienkový systém. To znamená, že ak pri vysvetľovaní použiješ nejaký zaužívaný odborný termín, automaticky vnášaš do svojho výkladu celú príslušnú odbornú oblasť. Z toho potom vznikajú nedorozumenia, lebo aj keď Ty ten termín chápeš svojsky, všetci ostatní ho budú chápať tak, ako je zaužívané v oblasti, v ktorej je ten termín definovaný.

Podstatu Tvojho problému s odovzdaním Tvojho "poznania" vidím nasledovne. Ty máš v hlave nejakú schému významov, ktorým rozumieš len Ty. Presnejšie povedané, domnievaš sa, že sa jedná o logicky konzistentnú schému významov, ktorá dáva nejaký zmysel. Každý z kľúčových významov Tvojej teórie je reprezentovaný nejakým tvojim "osobným" termínom. Napríklad bod, most, gravitačný motor, ..atď. Keď prezentuješ svoj model myslenia po kúskoch, nie je možné Ti rozumieť, lebo chýba kompletná významová štruktúra, tvoriaca pozadie, v rámci ktorého majú Tvoje "osobné" pojmy svoj význam. Takže dá sa pochopiť buď všetko, alebo nič.

Myslím, že nebolo rozumné, že si podľahol tlaku a hneď na začiatku prezentovania svojho modelu si sa prispôsobil požiadavkám kritikov a začal si meniť názvy svojich pojmov. Takto si iba sám sebe vyrobil chaos. Lebo Ty predsa rozumieš tým svojim vlastným pojmom a nie odborným pojmom z oblastí, ktoré si nikdy neštudoval.

Jediné riešenie, ktorém vidím v tejto situácii je, že si sadneš a napíšeš všetko od začiatku do konca svojimi slovami tak, ako to cítiš, že Ti to dáva zmysel. Keď to bude hotové, potom sa musí nájsť niekto, kto sa pokúsi pochopiť podstatu Tvojho modelu. Ak sa mu to podarí, môže sa pokúsiť preložiť Tvoju formuláciu do jazyka bežne zrozumiteľného odbornej verejnosti. Táto úloha zrejme nebude splniteľná jednoduchou zámenou slova iným slovom. Bude zrejme treba nanovo sformulovať podstatu Tvojho modelu úplne iným jazykom.

A posledná rada. Snaž sa svoju formuláciu zostaviť tak, aby bola čo najviac logicky konzistentná. Toto je mimoriadne dôležité. Všade, kde je to len možné, použi matematiku. A keď nie matematiku, tak aspoň niečo ako blokový diagram, alebo úryvky programového kódu, ktoré budú jednoznačne definovať, čo sa stane, ak napr. veličina A nadobudne tú a tú hodnotu. Čím presnejší jazyk použiješ, tým väčšiu šancu máš, že budeš pochopený.

Prajem Ti, aby sa Ti to podarilo.

f.

Miloslav Bažant Posted - 30/12/2006 : 15:06:46
Richarde.

Mám prolém. Velký problém. Jak jsem již napsal, byly tyto informace uložené na pevném disku,ktarý byl zničen. Spoléhal jsem se tedy na paměť (svou). V celkovém rámci slouží dobře, ale horší ue to v detailech. Takové ty drobnosti kolem,bez kterých je vše neůplné. Musím tedy tačít od začátku.Jenže když cosi dělám podruhé, mám tendenci ukazovat pouze stručný obsah a to je málo,zoufale málo.Navíc jsem některé věci, které patřily sem užil v jiných vstupech a opakovat se není pro mne příjemné. Musím to nějak vyřešit a to bude chvilku trvat a tak se tobě i ostatním omlouvám za zdržení. Navíc jsem v této předsilvestrovké době velmi vytížený (až moc) a unavený. Po Silvestru bude vše jiné a až se dám trošku dohromady pak by zde mohl být ten starý Sláva. (nepředrážděný a čilý)

MB
noemus Posted - 29/12/2006 : 21:27:39
Ahoj Slávku
Podrobně se vyjádřím až napíšeš ty slibované příklady a aplikace. Nicméně již teď si myslím, že druhá část nijak zásadně nedoplňuje již řečené.
Richard
Miloslav Bažant Posted - 23/12/2006 : 12:18:55
Druhá část

Další poznání a nechci zde použít slovo teorie je pouze výsledkem vnějšího pozorování a vyvození závěrů. Výsledek tedy nemusí být správný,ale ukazuje se zde jistá pravděpodobnost . Dá se to říci i takto. Tyto funkce byly logicky vyvozeny a zpětně konfrontovány se skutečností. Ověřovací pokusy zde nejsou možné,ale je možné, že odborník s oboru neuroinženýrství by zde našel jakousi hmotnou obdobu. Užité názvosloví je pouze návodné . (neznám jiné) . Je možné a pravděpodobné, že je toto dávno poznané a vše má již platnou terminologii. Nešlo o to stvořit teorii,ale o snahu pochopit logiku, která by otevřela tajemství algoritmu života a tak by na toto mělo být pohlíženo. Je li toto použito, získává algoritmus života svůj řád a logiku. To však není důkaz platnosti. Může dojít ke shodě mezi poznáním neuroingeniringu a tímto poznáním, může dojít i k rozporu. To nejsem schopen posoudit.

Síně.
Nejedná o prostory,ale spíše o skupiny neuronů mající jistý účel a funkci.
První síň.
Dalo by se žíci operační paměť
Druhá síň. Paměť
Třetí a další síně jsou rezervy.
Bariery - zde je možno říci, že jde o odstupy mezi síněmi. Každá skupina neuronů má určitý stupeň rezistence vůči vstupu informací. Je li překročen pak je tato hranice porušena a stávající síň se rozšiřuje o kapacitu nově otevřené síně rezerv.

K programu ozvěny dochází mezi vstupem informací a druhou síní. Smyslové orgány dodají do mozku celý kód a dojde ke shodě s určitými bloky v druhé síni. Tato ozvěna je rovna vědomí a tyto bloky se ukládají v první síni. Dojde li k naplnění kapacity první síně dochází postupně k pocitu ospalosti a spánku. Je li však tato hranice překonána, příkladně díky vstupu polarizujících informací minus, dochází k porušení bariery mezi první síní a síní rezerv.První síň tím získává větší kapacitu o následující síň rezerv.Tento proces je provázen celým komplexem jevů s oblasti chemických a dalších procesů které ve výsledku vedou i k změnám v genetické informaci. Jsou li porušovány bariery a je li čerpáno z rezerv, ve výsledku to vede k zápisu do genetické informace a toto vede u potomstva k oslabení barier (rezistenčních odstupů) a zvýšené tvorbě rezerv mozku. Právě toto je základním principem evoluce. Nedochází li k porušování barier, rozšiřování kapacity první síně a čerpání rezerv, vzniká stav opačný, čili se u potomstva zesilují bariery (větší rozestupy rezistence) a dochází k menší tvorbě rezerv-(samozřejmě v rozsahu několika generací to může být poznatelné).

Zde mé poznání končí. Moje schopnost dojít v poznání dál je omezena chyběním znalostí s oboru mechaniky procesu,ale i tento malý roszash mně dal určitou schopnost rozpoznat logiku toho co z procesu myšlení svou podstatou vzešlo. To byl cíl mého hledání. Nyní již tedy vím jaký význam měla velké pravdy v algoritmu života této planety a znám odpovědi na řady dalších dříve tak tajemných otázek.Bude li někdo pokračovat dále pak tuto snahu chválím. Já však již cestu dál neznám.

Další pokračování bude návratem na začátek a ukázkami aplikace poznaného,čili analýzy a syntézy jevů majících v procesu myšlení svou podstatu.

MB
Miloslav Bažant Posted - 22/12/2006 : 14:12:07
Noeme.

Mýlíš se. Stále ještě pracuji na jedné a též skladbě,ale stalo se, že jsem ukázal kousek skladby a strhlo ce sosi, co mně bránilo v pokračování.Kdybys netrval na slovíčkách, která byla stejně hned vedle upřesněna a definováno oč jde a kdybys řekl to co jsi řekl nyní,pak už bys znal to celé a už bych ukazoval aplikaci, která by tě přesvědčila o platnosti toho co jsem nalezl. Až bychom byli na konci,pak bychom mohli mluvit o terminologii a bylo by to mnohem jednodušší, protože bys věděl přesně oč jde.Místo toho jsem se musel zbytečně bránit opozici v nesprávný čas. Výsledkem bylo tak trošku znechucení a ztrácel jsem chuť vykládat více. Nerad dělám zbytečné věci. Až bude vše vyloženo a získáš informace v dostatečném rozsahu, můžeme to ukončit a bavit se jako by Analýza procesu myšlení neexistovala,ale pokud skutečně poznáš oč jde a začnou se před tebou otevírat tajemství o kterých jsi neměl ani potuchy,pak bude i pro tebe těžké odložit Pam stranou,protože tě bude sloužit. Nyní toto nepovyšuji, ale mluvím z vlastní skušenosti. Měl jsem na to skoro třicet let. U tebe to bude možná mnohem širší rozsah nových poznání než u mne protože máš víc vědomostí.

Tak že,budu pracovat a brzy informace doplním, ale toho strachu z předčasné opozice se už asi nezbavím a forma tomu bude odpovídat.

MB
noemus Posted - 22/12/2006 : 13:53:43
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Richarde.
No dobrá. Rozbiješ led a co uvidíš? Takového člověka jakým jsem byl než jsem tuto teorii poznal. Budu pro tebe něčím zajímavý? Bude pro tebe zajímavé, jak jsem pohlížel na svět před svým poznáním? Tehdy jsem nebyl ani muzikant, ani malíř a psát jsem neměl o čem. Zajímalo kolik jsem toho vypil, když jsem se toulal po montážích, kolik holek padlo za vlast? Teprve poznání mne dalo nový pohled na svět a jak jsem poznal, ten tě zajímá a zajímá i ostatní. Rozbiješ led a já pouze zamávám a odejdu.
MB

Vidíš to moc jednostranně. Buď všechno anebo nic. Buď PAPM anebo nic. Já tě přeci nenutím abys na PAPM zapomněl. Já se chci také dozvědět zbytek. Rád bych abys byl schopen svou teorii rozvíjet. A právě k tomu je nutné se k ní příliš nevázat.

Zkusím jiné podobenství:
Tvá PAPM je jako jedna nedodělaná hudební skladba. Dobrý námět, vypadá slibně, občas pěkně zní, ale stále je otvřen konec. Ty jsi jako hudební skladatel, který vložil do té skladby své srdce svůj um a nedokáže se od skladby odpoutat, věnuje je sen jen jí. Snaží se ji neustále vylepšovat. Hraje jen ji a ostatní skladby přehlíží. Žádné další neskládá.

Jistě chápeš, že pro každého skladatele, který pracuje na nějaké skladbě je dobré občas práci přerušit a věnovat se něčemu zcela jinému. Právě tak totiž může naléz další inspiraci. A může i složit další, možná ještě lepší skladby.
Ta první skladba tím, přeci nebude zapomenuta, dál ji přeci bude hrát. Možná ji i v budoucnu přepracuje (mnoho skladatelů se ke svým prvotním skladbám vracelo).

To k čemu tě vyzývám není zapomenutí, není to návrat před PAPM, je to rozvoj. Chtěl bych aby jsi byl schopen na svou teorii pohlédnout zvenčí. Chtěl bcyh aby jsi viděl víc než teď
Oldow Posted - 22/12/2006 : 13:31:50
Miloslave
No to me povar a serviruj s porkem!
Ja studuju knihovnictvi a informacni studia v brne a dneska v deset jsem psal zapoctovy test na informacni vedu a tohle jsem se vcera ucil. V tech materialech co mame se pise, ze rostlina je schopna reagovat dokonce na pritomnost cloveka ktery ji predtim ublizil v mistnosti. Nebo treba pri pozaru se rostliny informuji a na zaklade teto zpravy sbali listy tak, aby ohen zpusobil co nejmensi skodu. Taky se tam pise treba ze delfini z jedne oblasti nerozumi delfinum z jine oblasti, ze ptaci zpev se ptaci musi ucit, ze jim neni dan, nebo zajimavy pripad ze zoo, kdy volavka zjistila, ze kam lide hodi krmivo pro ryby, tam ryby pripluji. Tak zacala sama hazet krmivo do vody a ryby pak lovit. Od ni se to naucily dalsi volavky.
Zkusim se pak podivat, jestli bych zjistil, co za pokus (s temi rostlinami) se jednalo a kde byl proveden.
Ale mam dojem, ze je klidne mozne, ze jsi prispel vede docela peknym kouskem. Beze srandy. Pokud jsi ovsem nemel tu smulu a podle vzoru J.Cimrmana te nekdo nepredbehl.
Ted odchazim z koleje a jedu domu. Jeste tomu budu venovat pozornost.
Miloslav Bažant Posted - 22/12/2006 : 13:14:47
Oldow.
Zatím nevzdávám, jen ta chuť je menší.

Co se týká pokusu s rostlinami,apk je tomu asi tak. Vycházel jsem s toho,že veškerý život započal podobně, čili z jedné mateční hmoty a poté se rozdělil mezi všechny forma života.Předpokládal jsem tedy,že by měly rostliny mít své myšlení. Předpokládal jsem, že právě u rostlin může být výsledek pokudu zvlášť přesný,ale neměl jsem možnost pokus provést. Když se příležitost naskytla,tak jsem ji prostě využil. Nic víc v tom nebylo.

Jak jsi to myslel s tím zápočtem?

MB

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000