www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Souvislosti mezi příčinami a jejich důsledky.

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
Miloslav Bažant Posted - 28/06/2010 : 10:55:20
Je mnoho důsledků u kterých nejsou známy příčiny a pak jsou příčiny nahrazovány náhradními,které ve skutečnosti neexistují(nadpřirozeno),nebo s důsledkem nemají nic společného.
Tento topic je určen k hledání skutečných souvislostí mezi příčinami a jejich důsledky.
Diskuse by mohla probíhat tak, že bude popsán jakýsi výsledný stav a poté budeme společně hledat, čeho je důsledkem.Dle mého názoru bychom mohli začít u něčeho jednoduchého /třeba i zdánlivě).U čeho navrhněte sami.Bylo by myslím výhodné zabývat se vždy jen jedním problémem a teprve po jeho zpracování postoupit k dalšímu a to dle pravidla "kdo dřív přijde, ten dřív mele" Ti ostatní počkají až bude téma zpracováno.Co vy na to??? Myslím, že by zde mohla vzniknout nová kecárna dle rozsahu,ale to záleží na vás.

MB
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
neronis Posted - 07/07/2010 : 16:51:20
Tak daleko jsem tenkrát nemyslel. Ji penězma člověk neohromí, ale vytvořit si hnízdo a podmínky by už prošlo. Jakmile se na to dá sáhnout a k něčemu to je, vytváří to příležitost k nějaké interakci nebo se to dá rozebírat, to už se líbí.
Jinak toho moc neumím. Tady tímhle co dělám bych se rozhodně nechlubil, to by bylo moc drsné. No a tak si musím nějak vystačit s tím, co řeší normální pracující člověk, k čemuž jsem navíc líný a zapomětlivý. No snad do té doby než z toho něco vykvete příliš nezestárnu.
Miloslav Bažant Posted - 07/07/2010 : 08:45:34
Ale ale Neronisi.
Měl jsi toho bohatství využít v její prospěch a nikoliv se jím chlubit.Správný pták postaví pohodlné hnízdo a naláká do něj samičku.Samičky mají rády dobré hnízdo,ale na ptáka, který se jím chlubí spíš hodí bobek. I dobré hnízdo může spadnout a samičky to ví. A tak jim ukazuj spíše co umíš, než co máš.Umíš li toho dost, samička ví, že bude díky tomu žít v dobrém a pohodlném hnízdě.Bohatý může být i lakomý a samička která se na jeho krásné hnízdo chytí, může potom trpět hladem a dřít se aby on byl ještě bohatší.Samičky se toho bojí i když mnohdy na to skočí a tak je lépe ukázat jim,že lakomý nejsi,čili toho bohatství využívej v prospěch jejich příjemna.Jak jsi správně napsal, výlet autem přijala,ale když ses bohatstvím chlubil, obracela oči v sloup.Kdyby ses býval nechlubil,ale využil toho bohatství v její prospěch, nejspíše bys byl dnes ženatý.

MB
neronis Posted - 06/07/2010 : 17:31:26
Asi tak. Teď jsem na tom mnohem hůř, ale když jsem prachy měl, tak to konkrétně ji stejně moc nezajímalo a spíš převracela oči v sloup když jsem se tím chlubil, což se mi právě líbí úplně nejvíc. I když nějaký výlet autem nebo tak neodmítla, ty možnosti jsou vždycky širší.
Miloslav Bažant Posted - 06/07/2010 : 16:06:04
Neronisi.

Ony jednají spontáně ,ale dá se to docela lehko analyzovat i řídit.Kdyby jednaly uvědoměle ,pak by to byl problém,protože by si s tebou dělaly co by chtěly.
Ukaž těm holkám že máš mundál a že bys je dokáal zabezpečit a budou tě dokazovat svou lásku tak, až k nim získáš odpor. Následkem toho ji vytvoříš svým jednáním nejistotu a ony se do tebe skutečně zamilují,ale pro tebe budou tím, čeho se chceš zbavit.

MB
neronis Posted - 06/07/2010 : 11:03:24
Já si nemyslím, že to s těmi ženskými bude o dvou větách. Spíš to bude o dominanci. Problém je v tom, že pokud jde o nějakou, se kterou nesdílíš prostředí, může ti říct na všechno, že si ji máš nejdříve nějak získat (mezi řádky nebo jinými slovy). Tvářit se jakože má přítele, přičemž to dělá jen z toho důvodu aby měla nějakou obranu proti tomu co uděláš.

Ten systém je posléze obrácený, protože jakmile už k něčemu dojde, už to nejsi ty kdo se má podbízet, ale spíš máš dělat jakože ten vztah řídíš a ona to od tebe vyžaduje, přičemž ti neprojde úplně vše a někdy přes její slovo nejede vlak. Myslím, že je to tím, že s člověkem nesdílí strasti nebo sympatie klasickým způsobem, ale spíš se na něj dívá jako na nějaký cizí vliv, který ji přitahuje. Moc se v tom nevyznám a dost mě to sere. Takové holky někde z hospody nebo z nějaké akce je lehké sbalit. Já si mezitím třeba dělám co sám uznám za vhodné, jen pokud přijde na věc, nemůžu se tím dotyčné chlubit (logicky). Spíš s ní musím manipulovat nějakou cestou postupných událostí aby měla pocit, že se něco děje, že je to zajímavé a že se mnou něco prožila. Ona je totiž asperger (jestli se to tak dá říct) a tyhle holky uvažujou úplně jinak, zvláštně.
Miloslav Bažant Posted - 05/07/2010 : 12:54:56
Je to taková zvláštní alchymie a docela se divím, že lidé ještě nepřišli na způsob, který by nějakou stabilitu sám o sobě (aniž by dotyční měli nějaké hlubší znalosti) zajišťoval. To by se docela hodilo.
Neronisi.

Přišli i nepřišli. Nepřišli třeba n a postatu toto,ale někteří se poučili a jednají tak díky skušenosti. Jiní v tom lítaj a nic nechápou.
To víš, že by se to hodilo,ale myslím tím na poznání dalších a dalších poznání, která s pochopení vyplývají.Myslím však, že by toto poznání většina lidí zneužila ve prospěch svého vlastního příjemna a tím by potrestali sami sebe a znovu by nechápali vůbec nic.Zde se vyplatí jednat ve prospěch toho druhého, než ve svůj prospěch.Takže by se to hodilo pouze ve spojení s pochopením logiky dvou vět.
V alchimii bys toto našel,ale musel bys znát jazyk, kterým alchimie hovoří.Alchymie hovoří v jazyce algoritmů.Takový elixír lásky vyžaduje to, ono a kámen mudrců. Tím kamenem mudrců jsou právě ty dvě věty. Naučíš li se myslet v algoritmech, poznáš tajemství alchimie.Když najdeš nové poznání a setkáš se s alchymií, často zjistíš, že jsi objevil dávno objevené a mnohdy poznáš i to, že jsi na správné cestě.Prostě jsou dva pararelní světy a já se snažím je nějak navzájem propojit tím, že ukazuji jazyk toho neznámého uzavřeného světa algoritmiků.Zda se může cosi takového povést , to skutečně nevím,ale kdo se alespoň nepokusí? Odpověz si sám.Jsi napůl cesty.Já se snažím postavit mezi těmito oddělenými světy most.Bláznivá myšlenka to je,ale výsledek může být reálný. Tyhle dva světy se navzájem potřebují a pochopí li lidé jednoho světa princip toho druhého, mohou začív spolupracovat a to ke prospěchu všech.Problém je však v tom, že i světy algoritmiků jsou do jisté míry oddělené a mnohdy jeden nerozumí druhému.Ten most by mohl vést i ke spojení světů algoritmiků navzájem,protože by jeden druhého začal chápat. Oni totiž většinou neví oč se jedná, pouze si uvědomují, že jejich myšlení je jiné.Když pochopí oč jde, začnou chápat i jeden druhého. Pokud bych svůj záměr převedl do podobenství, rovnalo by se to snaze přemostit Atlantik mezi Evropou a Amerikou.Bláznivé,ale možné.

MB
neronis Posted - 04/07/2010 : 16:51:30
Víš,že si vjem toto příjemna zajistíš, když jí nedáš jistotu v lásce,ale spíše dojem, že tě lehko může ztratit a tím ztratit ty vjemy příjemna. A tak této znalosti využiješ. Dívka začne cítit ohrožení lásky a začne tě podávat důkazy své lásky. No a můžeš vše opakovat. V láska roste a ty jsi dostal v lásce jistotu, začal vnímat to co vyvolává nepříjemno a začal jsi ve vnímání ty bloky plus přeskakovat.V dívce láska roste a v tobě odpor k té dívce a ze vztahu odejdeš.

Je to taková zvláštní alchymie a docela se divím, že lidé ještě nepřišli na způsob, který by nějakou stabilitu sám o sobě (aniž by dotyční měli nějaké hlubší znalosti) zajišťoval. To by se docela hodilo.

Pokud jde o mě, tak já registruju odpor jen v momentech, kdy nemám kontrolu a dochází mi trpělivost. Totiž umím nějak celkem dobře manipulovat s vlastní autosugescí a přimět se k tomu aby se mi líbilo něco co funguje. Tedy nemám to v praxi na tomhle ještě dost dobře vyzkoušené, ale vím, že ten odpor zatím pokaždé pramenil spíš z toho, že jsem musel pořád dokolečka něco dokazovat. Ještě toho mám hodně před sebou, tak se to možná ještě nějak vybarví.
Miloslav Bažant Posted - 04/07/2010 : 13:54:40
Tedy v dnešním světě kde vládnou především ženy, mívám problém s tím aby mě taková semetrika vzrušovala.
Neronisi.
I o tom to je.Představ si ženskou jako balík informací. Některé jsou plosvé, jiné mínusové.Pokud najdeš ty plusové, snažíš se je vnímat znovu a znovu.Je třeba hezká. Nesmysl. Není hezká ani ošklivá,pouze obsahuje informace, které mají ve tvé paměti ozvěnu plus a ty cítíš příjemno.Ty chceš to příjemno ozvěny plus znovu a znovu,ale nemáš jistotu zda to bude možné a tak ve vnímání přeskakuješ to co má ozvěnu mínus- nepříjemno.Třeba i to že je semetrika.Ona tě tím navíc dává tu nejistotu,že budeš moci to příjemno v budoucnosti vnímat.A tak jí dáváš důkazy své lásky jako cosi, co by ji mělo přesvědčit aby s tebou zůstala a tys mohl to příjemno vnímat (třeba i příjemno sexu)
Jenže ona na tom byla stejně jako ty. Neměla jistotu že bude v budoucnosti vnímat své bloky plod věmem tebe.Nyní díky tobě tu jistotu získala a protože tě může vnímat kdykoliv, začne hledat další bloky plus. Při hledání začne vnímat to co má v její paměti polaritu mínus a výsledkem je nepříjemno. A tak díky tomu, že jsi jí dal jistotu v lásce vznikne odpor k tobě samému a to se projeví v jejích jednání. Ty to vnímáš jako ohrožení svého vnímání plusových bloků, snažíš se ty bloky plus vnímat co nejvíce a snažíš se ji zadržet důkazy své lásky k ní. A tak v tobě láska roste a ona odchází,protože jsi ji přivedl ke vnímání toho co je jí nepříjemné a ona poté přeskakuje ve vnímání tvé bloky plus.A tak ta tvoje láska rostě právě proto, že je symetrika a tím tě dala v lásce nejistotu.
Nojo, ale ty jsi analytik a pochopil jsi princip.Víš,že si vjem toto příjemna zajistíš, když jí nedáš jistotu v lásce,ale spíše dojem, že tě lehko může ztratit a tím ztratit ty vjemy příjemna. A tak této znalosti využiješ. Dívka začne cítit ohrožení lásky a začne tě podávat důkazy své lásky. No a můžeš vše opakovat. V láska roste a ty jsi dostal v lásce jistotu, začal vnímat to co vyvolává nepříjemno a začal jsi ve vnímání ty bloky plus přeskakovat.V dívce láska roste a v tobě odpor k té dívce a ze vztahu odejdeš.Poznáš jinou dívku a protože znáš princip a chceš si příjemno vjemů udržet, znovu využiješ svého poznání a vše se opakuje. A tak běháš od jedné k druhé a stále jsi sklamán.Poznání tě vzalo schopnost cítit příjemno lásky,protože bylo zneužito ve prospěch tvého já.
Tohle probíhá neustále a pokud bys skoumal jednání těch o kterých jsi psal, všude to najdeš.Jen to dokázat v jejich jednání vidět.Pokud však mají totéž poznání oba partneři, oba mají stálou nejistotu a ta je vede oba k přeskakování toho, co má ozvěnu mínus. Svou lásku ukazují jen tehdy,když ten druhý podléhá a snaží se svou lásku projevit či dokázat. To je potom boj o lásku a láska neustále roste v jednom i druhém.Běda pak tomu, kdo zůstane sám třeba díky smrti partnera.To je potom hodně zlé.
A tak záchranou před negativními důsledky poznání, je poznání dvou vět.Vždy jednat dle věty první,čili ve prospěch partnera a nikoliv sebe.Jakmile jednáš ve svůj prospěch ztratíš v důsledku schopnost lásky a ziskání toho svého příjemna,kterého jsi takovým jednáním chtěl získat.
Lidé často jednají ve prospěch sebe aniž by chtěli druhým ublížit a mnohdy důsledek takového jednání postihne je samé.Ono je vše navzájem logikou spojené.Najdeš zákonitosti lásky a to poznání zničí tvou schopnost lásky, protože to využiješ ve prospěch sebe. Poznáš logiku dvou vět,začneš vědomě jednat ve prospěch partnera získáte oba víc než by bylo možno získat znužitím těch nejsilnějších schopností světa.
Neronisi. Tohle je algoritmus, který je vyjádřen v celé řadě těch nejcennějších pohádek a mohu se pochlubit,že i mých. Ono se to zdá být složité, ale ve skutečnosti je to jednoduché, když oznáš a pochopíš podstatu. Od povrchu však k té podstatě nikdy nedojdeš.Filosofie jde od povrchu,či důsledků, které mohou být důsledkem mnohého, třeba i nadpřirozena.Proces myšlení je podstatou a když vycházíš s podstaty,pak je výsledkem poznání logiky které je ten povrch důsledkem.Touto cestou jdu svým myšlením já a proto nejsem filosof, ale analytik se schopností syntezy.

MB
neronis Posted - 04/07/2010 : 11:04:57
Získává schopnost lásku u partnera (ky) vědomě tvořit,ale nezná li totéž partner, dostává se do pdřízené role a ve výsledku ten kdo nabytých schopností daných poznáním využil podléhá a k partnerovi získá odpor.

To zase platí jen u určitých druhů lidí. Mám kamarády, kteří se bez nějaké výzvy směrem od partnerky nudí a hledají zálety a hodně to střídají. U všech lidí je to podmíněno kontrolou, respektive u většiny jakousi převrácenou formou. Totiž od doby kdy jsme vylezli z jeskyně je ten průběh jakýmsi způsobem svobodnější a někomu více vyhovuje když musí svému partnerovi pořád něco dokazovat nebo se mu podřizovat. Pokud se tohle neděje a člověk ve vztahu vytváří úplně vše, začíná se dotyčný nudit, partnerka je v jeho očích neadekvátní, neschopná, hloupá, protože si nedokáže prosadit svou.

Na druhou stranu mě taková totální kontrola vyhovuje. Všechno co vybočuje se mi zdá být roztomilé, nicméně mě to přestává bavit právě v místech, kdy kontrolu ztrácím. Tedy v dnešním světě kde vládnou především ženy, mívám problém s tím aby mě taková semetrika vzrušovala. A myslím, že je to normální reakce, jen člověk za normálních okolností vyžaduje něco mezi, což já nechci mít. Důležité je jak si to člověk zařídí a jak průběžně reaguje.
Miloslav Bažant Posted - 04/07/2010 : 08:56:54
Neronisi.
Samozřejmě máš pravdu.Těch možných variant je nekonečně mnoho a to co jsem popisoval má ukázat jen jakýsi princip, nikoliv pravidlo,či zákonitost. Mohu být třeba bohatý a mohu toužit po dívce,kterou mé bohatství nic neříká a odmítá mne.Pokud ji pak získám, cítím to intenzivní štěstí. Těch variant je skutečně mnoho a popisovat je všechny není možné.
Ale narazil jsi na zajímavé téma.Moudrost a poznání může mít negativní důsledky a já doplním,že může mít dokonce i fatální negativní důsledky.
Hledáš zákonitosti a tyto najdeš. Tam kde jednají ostatní spontáně,tam třeba platí tyto poznané zákonitosti. Po nepříjemnu následuje intenzivnější příjemno. Poznáš tedy,že máš přijímat i nepříjemno abys poznal intenzivnější příjemno stojící za zapamatování,protože tvoje duše a život se skládá s toho co sis zapamatoval. Jakmile jsi poznal tuto podstatu, přestáváš jednat spontáně a snažíš se tento proces řídit a vytvářet aby tvůj život byl plný. A v tu chvíli je vše docela jinak a po nepříjemnu nepřijde intenzivní příjemno,protože to děláš vědomě a s výsledkem počítáš. A tak si vlastně jen posuneš laťku a tvůj život je nadále plný zážitků bez kvality.Pak začneš vyhledávat intenzivnější vjemy a zážitky třeba drenalinovými sporty a ohrožováním vlastního života.
Nojo,ale má potom smysl hledat logiku světa kolem,když poznání může mít negativní důsledky a mnohem výhodnější je jednat spontáně a bez poznání???
Jsme v nekonečnu a protože nekonečno nemá hranice, není možno určit kde právě jsme. Dostaneme li se díky poznání výše, vzhledem k nekonečnu jsme stále na stejném místě,jen naše schopnosti na vzniklý stav nedostačují.Ten kdo pozná zákonitosti lásky a odporu, získává schopnost toto řídit.Získává schopnost lásku u partnera (ky) vědomě tvořit,ale nezná li totéž partner, dostává se do pdřízené role a ve výsledku ten kdo nabytých schopností daných poznáním využil podléhá a k partnerovi získá odpor.A tak tomu je u všech následujících prnerů (rek)a tak člověk díky poznání ztrácí schonostcítit příjemno vlastní lásky.U partnera lásku vytvoří, zesílí a sám získá v lásce jistotu,která jej přivede ke vnímání toho co má jako ozvěnu nepříjemno a které předtím ve vnímání přeskakoval. A tak získá odpor k partnerům a ze vztahů odchází.Je to důsledek jeho poznání zákonitostí řídících tento proces.Je tedy výhodnější neznalost a spontalita????? Dojde li k poznání zvýší se tím laťka a otázkou je kam dál aby byl stav alespoň takový, jakým byl před poznáním?
Problém na kerý jsi narazil se vlastně týká veškerého liského poznání a odpověď na tuto filosofickou otázku je ve hvězdách.
Nasadil jsi mně brouka do palice.

MB
neronis Posted - 03/07/2010 : 17:50:57
Podle mě jsou situace, do kterých se člověk dostane pouhým vyústěním situací předcházejících. Jestli je člověk bohatý nebo ne s tím tolik nesouvisí, spíš to souvisí s možnostmi, které má k dispozici a s jeho charakterem, tedy jakým způsobem se rozhoduje.

Třeba u bohatého člověka se zvyšuje pravděpodobnost, že první lásku (nějakou se vším všudy) ani nezažije, protože má k dispozici přítelkyně, které s ním půjdou za peníze nebo zkrátka proto, že peníze má. Původní příčina však netkví v tom, že je bohatý, ale spíš v tom, že jsou ostatní chudí, tedy má oproti jiným nápadníkům něco navíc nebo jde zkrátka o to, že je základním stavebním prvkem dané společnosti pohybovat se ve "vyšších" kruzích.

Tu původní příčinu se snažím zohlednit z toho důvodu, že pokud by se přehlížela, může vzniknout jakési automatické povědomí o tom - bohatství=neštěstí. To by znamenalo, že by lidé k tomu aby byli šťastní, nesměli téměř ničím disponovat, což by bylo smutné.

Onen systém strast/zesílená radost celkem chápu a je v podstatě pravděpodobný. Taky si myslím, že by měly nálady během života více rotovat jinak je takový člověk víceméně duševně prázdný. Nicméně nebral bych jako dogma, že by to tak mělo být za každou cenu. Totiž dojem z nějakého zážitku je do jisté míry ovlivněn přístupem (nebo postojem) k němu. Tedy se často stává, že se je subjekt schopen na pdoobnou emotivní činnost připravit a zážitek z ní není podruhé už tolik intenzivní. To souvisí s evolucí myšlení. Co to znamená a k čemu se to hodí zatím úplně nevím.
Miloslav Bažant Posted - 03/07/2010 : 13:52:25
Neronisi.

Naprosto správně.Tvoje duše,tvoje já jsou všechny vzpomínky na to co bylo aktivované slovem..Nejsi to co bude,tím se teprve staneš, nebo také ne a to co jsi se okamžitě mění v to co bylo.Ztratíš li přístup k tomu co bylo, vlastně vůbec nejsi,respektive jsi,ale jen s pohledu těch ostatních,kterých jsi vzpomínek součástí.Smrtí ztratíš přístup k těm vzpomínkám a to logicky vylučuje posmrtný život. Největším bohatstvím člověka nejsou peníze, zlato ani mmajetek, či moc,ale množství a kvalita vzpomínek.Nemusíš mít nic a přesto můžeš být vzpomínkami botatší než největší boháč,který díky bohatství prožil prázdný život který nestál za zapamatování. Můžeš li po něčem toužit a pak to získáš ten okamžik stojí za zapamatování.Nemusíš li po tomtéž toužit, protože si vše můžeš koupit,je pro tebe den jako den.Přijdeš li o bohatství a následkem máš po čem toužit vlastně tím může zbohatnout tvůj život a tvoje duše,protože ten následující život stojí za zapamatování, protože se cosi skutečně dělo a po strasti přijde radost a po radosti strast a znovu dokola.I to zlé a nepříjemné je součástí života,protože si to pamatješ a můžeš na to vzpomnat a slouží to jako kontrast k tomu dobrému a příjemnému co třeba následovalo. Pak máš nač vzpomínat.Staneš li se třeba spisovatelem a při psaní žiješ příběhy postav, dostávají se tě do vzpomínek a jsou to životy navíc.Máš v sobě duše těch postav a můžeš slovem aktivovat jejich vzpomínky.Přijmeš li dílo spisovatele a při čtení žiješ příhody těch postav, stávají se součástí tvých vzpomínek a od spisovatele získávaš dar životů navíc.

Proto přijímám výzvy a přijímám do své duše i to zlé a nepříjemné.Znám toho cenu. Nudu a prázdnotu si nepamatuješ,pokud nedostoupí hranice utrpení a tak mnohý bohatec díky bohatství trpí nudou a vzdává život, který pro něj ztratil jakoukoliv cenu. Chybí mu to nač by mohl vzpomínat.
Vzpomeň si na cosi krásného, třeba první lásku a okamžitě si vzpomeneš jak sis nevěděl rady téměř s ničím,jak sis myslel,že ji nikdy nemůžeš získat a trpěl jsi tím. Jenže ona se usmála a ty jsi byl zcela plný štěstím. Nyní to srovnej třeba s bohatým synkem,který si zaplatí jakousi miss a pak je zklamaný a ten okamžik vůbec nestál za zapamatování. Bez tmy nenamaluješ světlo, bez utrpení nepoznáš štěstí.Máš li prostředky na to abys nemusel vnímat tmu, ztratíš schopnost vnímat světlo.Máš li na to abys eliminovat utrpení, ztratíš schopnost vnímat štěstí.Hmotné bohatství může udělat život kvalitnější pouze v rukou člověka moudrého,protože největší radostí je dávání radosti druhým a třeba právě trpícím.A tak moudrá o hmotné bohatství zase přijde,ale má nač vzpomínat a ty vzpomínky jsou potom nádherné,čili je nádherný ten jeho život a duše.
Já bych řekl,že toto je tím nejnejzákladnějším uvědomění v životě člověka a vše ostatní jsou vedle toho prkotiny.

MB
neronis Posted - 03/07/2010 : 10:14:05
No jo, ale proč je tak důležité pamatovat si něco, co má třeba nulovou informační hodnotu. Nebereš to tak jen z toho důvodu, že jde o tvé vlastní vzpomínky, tímpádem s tvou identitou, proto jsou důležité?
Miloslav Bažant Posted - 03/07/2010 : 07:56:53
Neronisi.
Historky nemá ten,kdo se bojí přijmout výzvy a já přijímal i ty nejbláznivější,protože můj život je jen to co stálo za zapamatování,a co si pamatuji.To ostatní, kdy se nic nedělo jako bych vůbec nežil.

Jinak k tomu You Tube? Nekomu stačí říci že se posral a někdo má potřebu popsat, co k tomu vedlo a těm kterým stačí říci že se posrali to nic neříká.V tom filmu byl do role rozumnějšího (relativně) postaven ten, který tomu nerozuměl.

MB
neronis Posted - 02/07/2010 : 20:27:32
Teď bych mohl taky přidat nějakou historku, ale podobné, respektive skoro žádné zkušenosti nemám, tak nevím co na to říct. Možná tohle:

http://www.youtube.com/watch?v=nx2UDLxpfMs

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000