T O P I C R E V I E W |
Miloslav Bažant |
Posted - 10/11/2006 : 08:36:47 Rozhlížím se po tomto fóru a napadá mne otázka. Proč se ti lidé skrývají za pseudonymy? Proč zde nevystupují pod svou identitou? Stydí se za své názory? Považují filosofii za obor, který je do jisté míry staví mezi podivíny, či blázny? Čeho se ti lidé bojí? Je jejich udávaný věk skutečný, nebo lživý jako jejich jména?
Nikdo není dokonalý a každý má právo se mýlit. Proč se skrýváte? Odpoví mně někdo upřímně na tyto otázky?
MB |
15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Miloslav Bažant |
Posted - 16/04/2007 : 07:35:13 Richarde.
Já nemám vůbec problém s mladou generací. Spíš je tomu naopak a mnohem méně si rozumím s dědky, mými vrstevníky. V sobotu jsem hrál svatbu a několikrát za večer jse mně stalo, že kdosi mnohme mladší než jsem já mně cuchal vlasy. Vím, byla to chvála a měl bych být rád. Jenže je zde cosi k zamyšlení. Dělali by to, kdyby cítili , nebo vnímali můj věk? Naopak mladí za mnou chdí jako za vrstevníkem a dovolují si mnohdy to, co by si na staršího člověka nikdy nedovolili. Často se mně stane, že po mně " vyjede" děvče pod dvacet. Proč? Bohatý nejsem a dědit má kdo.Když mně bylo čtyřicet, hráli jsme s kapelou a o přestávce za námi přišla sedumnáctiletá dívenka. Bubeník po ní vyjel, ale ona ohrnula nos." Takovýho dědka?" a vyjela po mně. Jenže ten bubeník je o devět let mladší než já. Když se podívám do zrcadla, vídím dědka plesnivýho. Když se zadívám do sebe, vidím dvacetiletého kluka. Snad to ti lidičky dokáží vidět, nebo co? A tak jsem v kontaktu spíš s těmi mladými, ale nechodím do hospody a oni za mnou také domů nepřijdou aby mně nalévali do hlavy tu jejich řeč. O to jde.
MB |
noemus |
Posted - 16/04/2007 : 00:30:52 Také se už jsem ve věku, kdy mi dělá občas potíže rozumět si s mladší generací. Nejhorší to bylo když jsem do práce příjali nového kolegu - o 11 let mladšího než jsem já. On mne považoval za "starého". Bráchovi se svěřil, že mu tak připají ve firmě všichni = a to si o sobě říkáme jak jsme maldý kolektiv. Jenomže ten mladý kolektiv za posledních deset let o deset let zestárl. To je holt přírodní zákon :o)))
|
Miloslav Bažant |
Posted - 15/04/2007 : 10:32:14 Rajisi.Zdravím tě.
Odpověď zní. " Ale jsem a pořádný." Jakési servera již mám v oblíbených a tak se do nich dostanu. Trošku již dokáži využívat Goodle, což je pro mne dost přínosem, ale různá ty registrace a podobně jsou pro mne čímsi hrozným. Dám tam nick a ono to ode mne žádá skutečné jméno, jinak mne to nepustí dál a podobně. A tak se někdy chlubím osobní odvahou a ukazují svou plnou identitu,ale nejedná se o osobní odvahu, ale totální nevědomosti. Největší mezery mám v odborné latině a hlavně v názvech, které užívají mladí. Oni se o tom mezi sebou baví a tak je poznávají. Já nemám s kým se o tom bavit a tak je neznám. Když se s tím potom setkám, koukám jako bulík a nevím oč jde.
MB |
rajis |
Posted - 14/04/2007 : 11:54:33 Miloslave,
tak dneska už jistě na internetu takový Greenhorn nejsi. |
Miloslav Bažant |
Posted - 14/04/2007 : 10:40:46 Rajisi.
Nemusí to být. Já jsem vstoupil s plnou identitou proto, že jsem byl na internetu absolutní greenhorn a mnohé jsem nevěděl. Později, když začal spam plnit moji E mailovou schránku jsem pochopil,ale už jsem to tak nechal. Greenhorn? To by byl pro asi nejvodnější nick.
MB |
rajis |
Posted - 13/04/2007 : 22:37:51 Ahoj,
ty nicky co každý na internetu používá nemusí vůbec znamenat, že se stydí za svoje příspěvky. Na chatech, diskuzích či různých fórech je velmi populární mít svůj vlastní ,,nick". Všimni si Miloslave, že často, kdy vyplňuješ nějakou registraci do diskuze apod., tak tam místo jméno, příjmení je nick. Myslím, že to do určité míry reflektuje s lidskou vlastností převádět se, nebo jak by se řeklo dneska ,,být cool". Na internetu jsou nicky prostě v módě a tak nějak patří k internetové kultuře. Navíc dost lidí bere internet jako anonymní věc, žádná osobní záležitost, to se potom odráží v nicích - pseudonymech. Na svou přezdívku jsem si zvykl a mám ji už z dob kdy jsem na netu začínal, takže měnit se mi ani nechce. Ale pokud má někdo neodolatelnou touhu znát mé pravé jméno, tak mu ho klidně sdělím |
Miloslav Bažant |
Posted - 14/11/2006 : 09:19:15 Milá Harlejko
Jak tě mám poradit, když sám mnohdy tápu a nevím kterým směrem se dát. Srdce mně říká, abych co nejrychleji na vás vyklopil svůj náklad. Rozum mně říká, že mám postupovat pomaleji, než pomalu a snažit se vás neztratit. Vždyť mne můžete považovat za člověka který se cítí být výše než vy. To je hrozné,ale jak tomu mám zabránit? Já vám chci cosi, co považuji za cenné předat, nic víc. Mám dojem, že by to mohlo být pro vás přínosem,ale co když si to jen myslím a skutečnost je jiná? Co když mé sdělovací schopnosti na to nestačí? Co když je moje poznání chybné? To bych se dozvěděl díky vám a třeba vašim otázkám. Vidíš, že nejsem výše než vy. Vy nepotřebujete mne,ale já potřebuji vás. Bez vás to co považuji za nejcennější z mého života zanikne spolu se mnou. Proto je zde ta neustálá snaha, která mne vede místy k jednání,ve kterém rozum stojí kdesi vzadu a mlčí.
MB |
navi |
Posted - 14/11/2006 : 07:20:20 Ako ale zladiť rozum a srdce dokopy?...Vinikajúci nápad je intuícia...Nehovorím to preto, že by to bol môj nápad, ale preto, že vynikajúco funguje...Zašať intuíciou znamená nemyslieť a čakať, čo povie intuícia...Intuícia človeka je totiž napojená na Najvyššieho Stvoriteľa, ak to človek tak chce...A kto už by mohol lepšie radiť, ako Najvyšší Stvoriteľ...Táto intuícia potom prechádza do myšlienok a činov...Nič lepšieho nepoznám...Je to absolutná súhra citu a rozumu... |
harleyka |
Posted - 14/11/2006 : 02:35:05 Miloslave, i s timto musim souhlasit. Srdce i rozum by mely byt v harmonii - to je ta nejsvatejsi pravda... Vite, na jednu stranu tuto harmonii mam, jedna zcela podle sveho nejhlubsiho presvedceni a zaroven se snazim tyto presvedceni vyvolat svym rozumem, ale na stranu druhou... Delam pak veci, ktere rozumove vubec nedavaji smysl a citove velmi a vznika z toho pak docela velka slamastika, z ktere nejde jen tak vyhrabat... No a vyberte si, co je spravne. Je to tezke, kdyz Vas srdce tahne tam a rozum jinam... |
navi |
Posted - 13/11/2006 : 10:39:37 Miloslave,jsi borec... |
Miloslav Bažant |
Posted - 13/11/2006 : 10:25:08 Harlejko.
Srdce mne vedlo k tomu,abych dal ostatním to nejcennější co mám, ale rozum mne zradil. Na ten jsem ve svém nadšení zapomněl a to byla chyba. Nejpodivnější na tom je, že jsem jednal zcela jinak, než jsem zvyklý a jako bych byl v jiném světě. Na vině je myšlenka, že dám li ostatním to co mám, získají zcela jiný pohled na tutéž věc a teprve potom budeme navzájem kompatibilní. Díky této myšlence jsem se proměnil ve slona ancujícího v porcelánu a cesty k přijetí mého poznání jsem si uzavřel. Srdce a rozum by nejspíše mely být v harmonii a jedno druhé by nemělo stavět do postavení mimo hru. Mám strach, že do této harmonie mám strašně daleko. Vidíš? A ty si stěžuješ na to, že jsi nevyrovnaná a zbrklá. Jsi v té harmonii mnohem dále než já.
MB |
harleyka |
Posted - 13/11/2006 : 06:22:18 Jj, srdce je treba pouzivat... |
navi |
Posted - 11/11/2006 : 07:07:37 Bažante...Kľudne ma oslovuj Vrzalo...Pre mňa to nie je ani trošku urážlivé...Ak budeš mať potrebu oslovovať ma čerte, tak to tak urob, keď to tak cítiš...Ku každému pristupujem tak, ako mi moje vnútro káže...Ak by som ťa oslovil Pane Bažante, tak by to bolo neúprimné, pokrytecké, aj keď z tvojho pohľadu možno slušné...Pre mňa nie je slušné to, čo káže spoločenská etiketa, ale to, čo cítim...Nie som predsa robot...mám svoje srdce... |
navi |
Posted - 11/11/2006 : 06:55:20 Tým, že som tu uviedol svoje meno priezvisko a email, sa necítim ani o kúsok odvážnejším... |
navi |
Posted - 11/11/2006 : 06:53:05 Myslím si, že je to osobná vec každého, koľko identifikácie sem o sebe napíše...Ono ani nieje dôležité, či sa volá Miloslav Bažant, Ivan Vrzala, alebo Martina...Dôležité je, čo píše, čo číta, a kam ho to posúva... |
|
|