T O P I C R E V I E W |
navi |
Posted - 06/11/2006 : 13:19:06 Majú... |
15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Sokrates2915 |
Posted - 12/03/2016 : 01:43:19 myslím si, že víra je proces v mozku - za který zodpovídá limbický systém. Víra je si myslím silná a používáme ji neustále každý - víra je si myslím takový proces jako myšlení, jen se podle něj orientujeme si myslím vice než podle neokortexu. Čímž si myslím, že všichni lidé mají víru, ale ne takovou víru, jak si představujeme - víru v něco konkrétního jako boha Myslím si, že věří každý, a třeba věřím svým smyslům - možná - nebo věřím tomu, co říkáš
Ale víra v tom smyslu, jako že důvěřuju a věřím tomu, co říká nějaké náboženství, tak ateisté v toto nevěří, tudíž tomuto konkrétnímu nevěří, ale jinak každý má svou vlastní víru, v co, čemu věří on sám. Takže ateista prostě nevěří v boha, ale věří si tomu, čemu on chce sám, ale víru v něco si myslím určitě má - třeba víra v lidi.
I mi zní nějak divně, člověk který ničemu nevěří - i ten něčemu věří, třeba sobě. |
Miloslav Bažant |
Posted - 22/11/2006 : 18:56:52 Harlejko ahoj. Omlouvám se, že jsem se tě dlouho nevěnoval.Snad to nyní napravím.
Skoušela si někdy při tom luxování třeba zpívat? Jde o to uvědomovat si melodii i obsah textu a skusi to prožívat. To není velký most, ale dokáže ten velký na chvíli potlačit do pozadí a ty budeš schopná se na to luxování soustředit. Pokud ten velký most potlačíš, nebudeš určitou dobu nutkána ho znovu otevřít a když třeba půjdeš spát, nebudeš neustále přežvykovat svá témata, ale klidně usneš a tvůj spánek bude klidný. Je to jen jedna z možností a každý si musí najít sám to, co na něj učinkuje.
MB |
harleyka |
Posted - 17/11/2006 : 20:11:23 Ano, meditacni hudbu posloucham, zkousela jsem i cosi na zpusob meditace, ale jsem stale dost roztekana. Hlavne je problem v tom, ze neustale o necem premyslim, nad necim se zabyvam, neco zkoumam... A kdyz si plne uzivam vnimani a soustredim se na jednu jedinou cinnost, stejne mi v hlave rasi myslenky a zapasi tam spolu... Treba luxuju a snazim se intenzivne soustredit se na to, abych vyluxovala vse, ale tu si vzpomenu na to, tu zas na tohle... Cetla jsem uz dost knizek o tomto tematu, vim, jak to udelat - ale opet jen teoreticky... Praxe za mnou kdesi pokulhava.... |
Miloslav Bažant |
Posted - 14/11/2006 : 14:24:02 Harlejko.
Ta tvoříš rozsáhlý most poznání, který spůsobuje vznik priority a ty intenzivně vnímáš vše co stímto mostem tématicky souvisí. To však není dáno bohem, ale tvým vlastním myšlením a zákonitostmi, které jej řídí. Tvoříš li rozsáhlý most poznání, někdy se stane, že dojde k porušení barier, ty začneš čerpat s rezerv a kapacita tvé operační paměti se mnohonásobně rozšíří. Následkem toho se tvoje myšlení natolik urychlí, že se to stane překážkou ve sdělovací schopnosti. Mám na mysli myšlenkové skoky a podobně. Ve tvé operační paměti nemusí být jen jeden most,ale může jich být současně víc, třeba dva. Jeden však vždy bude prioritní. Ten vedlejší však má schopnost "zabratů část kapacity operační paměti a tím to myšlení spomalit. U mne to bylo puštěné rádio, ale může to být i cosi jiného. To co funguje si musí najít každý sám a není tu cosi universálního. Skoušej to i ono a sama poznáš, co u tebe funguje. Možná to bude poslech hudby, možná cosi jiného. Mohu se mýlit,ale skus tichou meditační hudbu. Mám dojdem, že to bude pro tebe to pravé.
MB |
navi |
Posted - 14/11/2006 : 06:37:11 Na to rýchle prúdenie myšlienok mám radu...Miloslav to riešil zvukovou kulisou, čím ju použil ako čiastočnú rušičku svojej vedomej koncentrácie...myšlienky sa dajú spomaliť aj meditáciou, dokonca sa dajú úplne odstrániť bez toho, aby vznikla tzv. prázdnota, čiže nič...Pred tým ale človek musí požiadať Najvyššieho Stvoriteľa o to, čo chce vedieť, aby sa tá bezmyšlienkovitá prázdnota zaplnila...Odborne sa tomu hovorí nirvána... |
navi |
Posted - 14/11/2006 : 06:28:34 Boh s nami hovorí cez naše vnútro, ale prostredníctvom vonkajších artefaktov... |
navi |
Posted - 14/11/2006 : 06:22:34 To že existuje inodimenzionálna realita tvrdia už aj niektorí vedci, ktorí k tomuto poznaniu prišli z vonka... |
navi |
Posted - 14/11/2006 : 06:17:06 Archaický prototip boha je protipólem s mim Bohem...Mne sa tiež páči Boh z Walschovej komunikácie s ním...Vždy som cítil, že Boh ako synonymum dobra, lásky, pravdy a múdrosti, nemôže chcieť zatratit ani jedného človeka, a bude chcieť všetkých spasiť... |
harleyka |
Posted - 14/11/2006 : 03:29:35 Znovu ahoj,
ja si myslim, ze kazdy ma moznost spojit se s Bohem, at uz Boha povazuje za cokoli. Nedokazu zcela pochopit, jakto, ze jste mel tak "blizky" kontakt s nim (nebo to aspon tak vypada), Miloslave, a stejne v nej neverite... Ale mozna ma opravdu Navi pravdu. Aspon se muzete na vec divat z obou uhlu pohledu...
Ono je tezke dokazat nekomu, ze existuje Buh, protoze se to zatim dokazat neda - mame jako jediny vyrazovy prostredek slova a ten je vic nez nedostacujici... Ja sama se slovy valcim jako s nejvetsim nepritelem, protoze silne neurcuji to, co bych chtela rici... Mnohem radeji bych se vyjadrovala city, ale to asi nepujde...
Pro me byla v uvozovkach zakladni kniha Hovory s Bohem. Uz jenom to, jak jsem se k ni dostala je pomerne kuriozni, protoze to byla neuveritelna "nahoda" (ktera ovsem urcite nebyla nahoda, jsem si jista, ze to tak melo byt, ale... tady je prave omezeni slov...). Tato kniha mi dala jisty smer, alespon v tom ohledu, ze jsem prijmula Boha jako cosi, co lidi nesoudi. To pro me bylo velmi dulezite poznani. Nikdy jsem sice neverila v archaicky prototyp krestanskeho "Boha" (nic proti, Navi), stale verim jen v jakousi energii zijici na jine dimenzni urovni a zajimalo by me, zda se da dokazat, ze soubezne s nasi realitou zije jeste jinodimenzni realita... No ale to zas odbocuji.
Je to velmi zajimava knizka, kdyz jsem pak navstivila toto forum a zjistila jsem, ze Skunkless, ktera mi svymi nazory byla docela blizka, tuto knihu velmi vychvaluje, rozhodla jsem se podniknout vypravu do knihovny prave za onim cilem. Vyprava nakonec byla uspesna a ja mam za sebou prvni cast ze tri plus specialni vydani pro mlade lidi. Muzu rict, ze ackoli to samozrejme nebyla jedina kniha, ktera se pode me podepsala, tato byla jedna z tech velmi zasadnich.
Tady jsem se dozvedela prave onu myslenku, ze Buh s kazdym hovori ve vsednich dnech - a Vy jste mi to, Miloslave, pripomnel skrz to radio - na uplne obycejnych mistech, jako jsou titulky novin, ci drobna fraze od neznameho cloveka. Mne se takove veci stavaji celkem casto. Casto kdyz jedu nekam po Praze, zacnu se bavit s zcela neznamymi lidmi (kamaradi me za to kamenuji a strachuji se, ze jde o hazard, ale muj pud sebezachovy je opravdu maly, co naplat) a nektere myslenky se mi zavrtavaji do hlavy dosti hluboko. Tomu se taky rika kontakt s Bohem....
Navi, Miloslav nemyslel, ze jsi ve slepe ulici primo ted, ale myslel to vseobecne...
Jeste jednu vec. Jak jste psal, ze Vam myslenky proudi rychleji, nez jste je schopen zapsat. S tim mam velmi znacne zkusenosti a dost s tim bojuji, mate na to nejakou radu? |
navi |
Posted - 13/11/2006 : 14:35:33 Bačorina je naozaj bažina, ale myslím si, že už máš prítok aj odtok... |
navi |
Posted - 13/11/2006 : 14:31:05 V podstate všetky pravdy majú svoju cenu, ale len takú, aby slúžili Najvyššiemu Stvoriteľovi pri vykonávaní Jeho Diela... |
navi |
Posted - 13/11/2006 : 14:28:36 S tou hovadinou som to zámerne nadniesol, pretože by bolo fakt hlúpe, aby mi niekto veril, že mám kontakt s Najvyšším Stvoriteľom, keď on nevidí žiaden dôkaz...To by bola slepá viera, alebo klamstvo...A o to ja nestojím... |
navi |
Posted - 13/11/2006 : 14:24:48 Miloslave, je mi ľúto, ale nepochopil si ma celkom...To či si v slepej ulici musíš cítiť sám...Keď som bol v slepých uliciach, tak som to cítil, a vrátil som sa späť s poučením, tak ako si to urobil aj ty...Ale čím idem ďalej po tejto ulici, tým mám lepší dojem, že idem po tej správnej, Takže by bolo hlúpe vracať sa späť, keď zatiaľ nemám najmenší dôvod to urobiť...Bolo by predsa hlúpe vracať sa z cesty, ktorá mi prináša samé dobré veci...To by si neurobil ani ty, ani nikto z vás...Inak by bol kontraproduktívny...Takže prepáč, ale som len úprimný... |
Miloslav Bažant |
Posted - 13/11/2006 : 13:42:27 Výborně Navi. Zde už by nemělo být nic dodáno. Pokud jsi poznal, že jsi ve slepé ulici,pak jistě najdeš cestu zpět. říkáš, že považuji tvou komunikaci s Bohem za "hovadinu." Strašně se mýlíš. POkud jsi toto pochopil z mých slov,pak to bude nejspíše dáno mou nízkou zdělovací schopností. Pro mne mají všechny pravdy skutečně stejnou cenu a všechny obsahují moudrost lidského poznání a to i tehdy jsou li k sobě opačné. Nikomu na světě nebylo dáno vědět vše a tak lidé hledají a není předem dáno, co naleznou. Vše může být správné a vše může být i omyl. Jen ten, kdo by věděl vše by mohl označit tvou pravdu, nebo mé poznání za hovadinu. Pokud však kdosi svou uznanou pravdu nad pravdy ostatní povyšuje,(jako jsem to i já sám udělal) pak může pravdy druhých označit slovem hovadina,ale je to hovadina právě od něj samého.
Dívám se na závěr tvého vstupu a směji se na plné kolo. Já totiž nevím, co je ta bačorina. Není to náhodou bažina? Jestli ano pak přiznávám, že jsem se v ní topil až to páchlo. Zdali již jsem s té byžiny venku, to zatím nevím. On se člověk nedokáže změnit za vteřinu,ale je dobré poznat, že v bažině neměnnosti jsi a že to co páchne jsi ty sám.(mluvím o sobě)
MB |
navi |
Posted - 13/11/2006 : 13:10:40 Miloslave...bolo by hlúpe, aby si veril niečomu, čo ti nepripadá reálne...Tomu sa hovorí slepá viera...Preto nie je vôbec čudné, že moje spojenie s Najvyšším Stvoriteľom považuješ za hovadinu...Z tvojho pohľadu by som ináč nekonal ani ja...Inak si myslím, že si v živote neurobil žiadnu chybu...Vždy si sa rozhodol, ako si najlepšie vedel...Aj tvoj spätný návrat od mystična do reality považujem za správny, pretože Boh ti na tvoje požiadanie ukázal realitu mystična na tejto planéte a správne ťa vrátil naspäť do reality...Takže neber to čo si zažil ako nejaké chyby, ani to, čo si z toho vydedukoval...To je všetko vývoj, a ten niekedy bolí...Je normálne, že človek prijíma len tie informácie, kde sa jeho vývoj nachádza...Aj ja som tvoril veľké mosty do slepej ulice...Ale každá slepá ulica je dobrá k tomu, aby si sa už do nej nevracal a tak sa zužuje okruh potencionálne možných ulíc...Správne vyhodnotenie môže nastať, až keď človek situáciu zakúsi a poučí sa z nej...To je vlastne vyhodnotením...Každý z nás sa vo vývoji nachádza niekde inde, čo vôbec nie je podstatné...Podstané je, aby sa človek vyvíjal...Stagnácia je ako bačorina, ktorá nemá prítok a odtok...Po čase začne páchnuť... |
|
|