T O P I C R E V I E W |
Miloslav Bažant |
Posted - 16/11/2009 : 13:47:51 Nejsem filosofem,alespoň se za něj nepovažuji. Otázkou by mohlo být proč se za filosofa nepovažuji? Odpověď je celkem prostá. Protože mé přístupy k filosofickým otázkám jsou jiné, než je ve filosofii obvyklé.Chci poznávat svět kolem a poznávat jeho logiku a souvislosti což je i cílem filosofie. V tomto se tedy s filosofií nerozcházím.Tím podstatným rozdílem jsou cesty. Filosofie vychází ze sledování výsledků a snaží se dojít k podstatě. Čili je zde nějaký stav, či děj a filosofie se snaží s tohoto stavu vyvodit logiku a poznat čeho je tento jev či děj důsledkem.Moje cesta je právě opačná. Vše co se týká života a co z něj vyplývá má podstatu v procesu myšlení a zákonitostmí, kterým je tento proces řízen.Jsou li tyto zákonitosti poznány,pak umožňují anylzovat vše co s procesu myšlení svou podstatou vychází. Ptá li se filosofie co vlastně je příkladně lidská duše,pak není možné najít odpověď sledováním toho, jak se duše projevuje,ale je možno k tomuto dojít pochopením procesu myšlení a v tomto případě funkce mostů a funkce slova. Výsledek je pak přesný a je skutečně pochopena odpověď na otázku lidské duše a je možné toto i logicky ověřit. Otázkou potom je,zda se stále ještě jedná o filosofii, nebo již o vědu. Filosofie si bůh ví proč neklade za cíl přesnost a v definicích o filosofii se hovoří o tom, že by stále měla zůstat otevřená otázka. Jako by filosofie ve skutečnosti nechtěla poznat skutečnost. Pro mne by filosofie získala na hodnotě, kdyby se stala vědecky přesnou a možné to je,jak jsem poznal. Proč se tědy filosofie té vědecké přesnosti brání a od vědy se tím oddaluje? Je to jen tím, že filosofy baví krkolomně kombinovat slova aby toto vypadalo moudře a vzdělaně? Dle mého mázoru by dala lidem filosofie mnohem víc, kdyby byla vědecky přesná a stala se skutečnou vědou.Cožpak musí být filosofie stále jen taková,jakou ji stvořili v dávných dobách klasici,kteří měli o světě mnohem nižší znalosti? Oni jinak nemohli, ale my v době dnešní ano.Myslím, že kdyby oni měli dnešní poznání, vytvořili by filosofii zcela jinou než tehdy.Možné by bylo filosofii rozdělit na klasickou a novou, vědeckou,která by lidem a světu skutečně sloužila a byla přínosem pro lidstvo. A tak nevím??? Svět je mnohem pochopitelnější,vychází li člověk od poznané podstaty a poznání logiky světa je cesta k moudrosti. Filosofie je láska k moudrosti.K moudrosti vede mnoho cest a nikoliv jen ta jedna klasická, Nebo se mýlím???
MB |
15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Miloslav Bažant |
Posted - 29/11/2009 : 15:55:30 Bolševiku.
Tak o tom ševci a kopytu jsem slyšel za bolševiků nesčetněkrát. Když jsem začínal s muzikou po třicátém roku věku, našla se řada lidí, kteří, mne Takto dobrosrdečně a mouře radili abych se držel karosařiny., že na to jsem machr a kapacita a neplýtval časem na cosi, kde budu vždy dvojkou,protože stejně staří mají za sebou fůru praxe to je dohonit prý nemohu. Kdybych je poslechl nebyl bych uznávaným muzikantem a nejspíše bych třel bídu, protože bych musel žítt jen s důchodu. Tu hloupost moudrých jsem slyšel znovu, když jsem začínal s malováním a opět zde bylo"drž se muziky, tu umíš a neplýtvej časem na nějaké malovánky, protože stejně staří jsou kdesi v nedosažitelmu. Jenže se mně ujal profesor s academie a dnes mám obrazy řadě států včetně Kuby a USA. Moje kopyto není jednostanné aměření a dokonce je pro mne největší urážkou, kdyby o mně někdo řekl, že jsem jednostranný specalista. Já jsem člověk a dokáži být svobodný dokonce i tehdy, cítí li se ostatní nesvobodní. Když jsi tak moudrý a učený, ukaž chyby, kerých jsem se dopustil.Jenže abys toto dokázal, musel bys nejdříve do té teorie dostatečně proninout a poznat oč jde.Jenže když do toho pronikneš pak poznáš, že tam ty chyby nejsou. Nejedná se vůbec o neurologii a to že si to myslíš, ukazujee, že vůbec nevíš která bije a o čem to je.Těch rádo by moudrých řečí jsem vyslechl tolik, že si jich vůec nevšímám. Čas ukáže a docela bych se zasmál, kdybys za pár let,až si najdu nějaké ové hoby tvrdil, abych se držel tohoto,čili svého kopyta. Prožil jsem to v životě mnohokrát a ti moudří rádci na konec museli uznat,že to bylo správné, že jsem se nenechal odradit.POdívej se kolik lidí dnes dosáhlo velkých úspěchů v tom, co vůbec nebylo jejich kopyto a kolik těch renomvaných a titulovaných nedosáhlo vůbec nic.Třeba právě proto, že věděli, že to není možné a ti kteří nebyli tak vzdělaní a nevědeli, že to nekde, to prostě udělali a šlo to k údivu těch správných ševců. tak se vybodni na moudré rady a ukaž, že jsem se v něčem mýlil a v čem. O to jediné skutečně stojím.
MB |
Bolševik |
Posted - 29/11/2009 : 14:24:13 Miloslave,
1) Poznámka o mazání a editaci příspěvků byla míněna obecně, nebyla zacílena přímo na Tebe. Ostatní to možná občas dělají také. Domnívám se, že toto by nemělo být povoleno.
2) Zmínka o zkratce PAM ve smyslu "práce a mzdy" bylo jen takové odlehčení. Jak vidím, moc to nevyšlo. Ale když jsem na tomto fóru tu zkratku poprvé uviděl, skutečně mě tento význam napadl.
3) Já chápu, že některé poznámky bereš jako narážky na Tvé vzdělání. Tak to ale není. Ty poznámky nejsou určeny zámečníkovi, ty poznámky jsou určeny objeviteli PAM. Kdybys byl, řekněme, doktor práv, dopadl bys stejně, věř tomu. Lidová moudrost praví "drž se, ševče, svého kopyta". Kdybych já zkoušel pracovat na soustruhu nebo svařovat v ochranné atmosféře, dopadlo by to v lepším případě špatně, v horším tragicky. A teď si představ, že bych napsal příručku pro soustružníky nebo pro svářeče. Kdokoli z nich by se mi, pochopitelně, vysmál. Ty nejsi neurolog ani odborník na cognive science a když si na něj začneš hrát, sklidíš zákonitě posměch. Divím se, že Ti to v Tvém věku nedochází. Ale nic ve zlém, nechci Tě urazit. Pokud jsi o své teorii přesvědčen, zkus ji publikovat v odborném tisku. To je ta správná platforma.
|
Miloslav Bažant |
Posted - 29/11/2009 : 13:26:33 Bolševiku. Proč jsem mazal jsem již odůvodnit a možná tě trošku překvapí,že mně to bylo jedním členem fora doporučeno a vysvěteno jak to mám udělat. Snad by sis mohl uvědomit v kterém roce se tak stalo.Od té doby jsem to již nikdy neudělal,ale můžeš se podívat do této doby a najdeš tam člověka, který snazal co se dalo a na místo toho napsal tady byl blábol. Nyní je jedním s kritiků toho, že jsem to kdysi udělal.Zajímavé viď? S tím notářetvím jsem si trošku zalhal.Mělo to úplně jiný smysl, než si jistě myslíš a dokonce to ani nebylo určeno nikomu s fora,ale člověku vně,(Email) který mně líčil jak jsem hloupý a že se připravuji o priorit. Když jsem toto napsal, byl spokojený a já měl od něj klid. Vysvětlovat, jak k tomu přistupuji jsem neměl zájem.Asi by to nepochopil.Byl to nějaký nepochopený vynálezce jak líčil.Tak jsem to prostě zakomponoval do toho textu, on si řekl, že nejsem taak hloupý, jak si myslel a dal mně pokoj. Ale je to krásně zneužitelné,když si někdo netrofne na teorii a proto chce ponížit mne. Co se názvu týká, tak ten je mně zcela lhostejný,ale pokud jsi hnidopich pak přáce a mzdy se píše PaM, kdežto toto má všechny písmena velká. Máš ještě nějakou malichernost, nebo si troufneš na tu teorii a ukážeš konkrétně v čem je chybná? Já myslím, že toto forum není jen o mně.Vlastně vůbec není o mně i když se dle těch výlevů může zdát, že moje kvality jsou samým základem filosofie.Je to podivné.Já hledám moudré lidi odpovídají mně jiní. Ozvě se jeden či dva moudřejší a ti méně mudří začnou řvát, jako by je vidle nabírali. O Noemovi se příliš vyjadřovat nehodlám. Schopnosti rozumu má, vzdělání také a umí diskutovat na úrovni. Je dokonce tak chytrý, že pochopi cenu toho mého poznání,ale to v něm vzbudilo pocit, že by nějaký zámečník příliš vyrostl.Prostě ta jeho pýcha jej vedla,ale na skutečné popření správnosti teorie schopnosti neměl.Kdyby měl, pak by napadl teorii a nikoiv mne a to kokrétně a udělal by to rád.Poznal jsem takových lidí pyšných na své tituly hodně a jejich snahu o ponížení toho,kdo tituly nemá a přijde z něčím,co by jej eventuelně mohlo nad ně povýšit, třeba jen zdánlivě jsem poznal také dost a je zajímavé, jak se jeden druhému podobají.Já si s takových lidí nic nedělám.
MB |
Bolševik |
Posted - 29/11/2009 : 12:32:43 Protože spory lidí, kteří milují moudrost, mohou být v mnohém inspirující, prohlédl jsem si některé zdejší příspěvky. Moje prostřehy :
1) Zdá se mi podivné, že je možno zpětně upravovat nebo mazat již odeslané texty. Tím přece může docházet k narušení návaznosti příspěvků v diskusi a ten, kdo na příspěvek zareagoval před jeho změnou, pak může (nezaslouženě) vypadat jako blbec. Dle mého názoru by editace a mazání příspěvků neměla být vůbec povolena. Na serveru, jehož doménové jméno evokuje moudrost, by si každý měl obsah svého příspěvku důkladně promyslet ještě před jeho zveřejněním.
2) Noemus byl velmi kvalitní diskutér.
3) Miloslave, pokud si své teorie PAM ceníš natolik, že považuješ za nutné její znění deponovat u notáře, pak nemohu pochopit, proč ji presentuješ na internetovém fóru. Ta správná platforma pro zveřejnění objevu je přece odborný tisk. Podotýkám, že pod přívlastkem "odborný" nemám na mysli časopisy pro proutkaře nebo astrology. Vzhledem k zaměření Tvé teorie by to asi měla být odborná periodika z oblasti neurologie, psychologie, psychiatrie nebo pedagogiky. Některé časopisy, například "Science" nebo "Nature", jsou považovány za natolik prestižní, že už pouhé zveřejnění článku v nich přináší jeho autorovi respekt. Pokud se Ti podaří svou teorii zveřejnit v časopise tohoto kalibru, všichni pochybovači zmlknou a budou před Tebou smekat čepici. (Mimochodem, u firmy, kde pracuji, zkratka PAM znamená "práce a mzdy" a je to název subsystému pro zpracování mzdové agendy.)
|
Miloslav Bažant |
Posted - 29/11/2009 : 10:18:29 quote: Originally posted by Albert Einstein
Eh, no už chápu Slávovi pocity lítosti. I když ty jeho vznikly jen z toho důvodu, že má na nose ty prokleté brýle. Ty na nose žádné brýle nemáš sokrate a o to jseš záludnější.
Slávo pokud tato diskuze bude pokračovat, ručím Ti za to, že skončí tvým zesměšněním, kterého si nejspíš ale vůbec nevšimneš. (Už k tomu vlastně částečně došlo, stěžejní body na šachovnici už si sokrates obsadil.)
...Jen kdosi někde v nějakém kamrlíku se bude ... nenapadá mě správný přívlastek.. usmívat, nad tím jak to všem nandal. ;)
Pá pá lá lá
Alberte. Lítost to není,takže nechápeš. Mně spíše vadí,že jsem nucený bavit se o blbostech s člověkem který si myslí, že svou chytrost ukáže tím, že bude na místo teorie útočit na mne.Na něco takového stačí i naprostý primitiv, stačí říci, že teorie je chybná a já hloupý.Já jsem si s primitivů nikdy nic nedělal stejně jako s komárů,ale prostě mne pouze obtěžují. Ad brýle. Ano můj názor je do jisté míry zaujatý,ale to je celkem pochopitelné. Ta teorie mně otevřela cestu k poznání a spojila logiku tam, kdy ji většina ostatních má mírně řečeno děravou a užívají náhradních vysvětlení.Kdyby se tím někdo zabýval tolik let jako já, měl by ty brýle také, protože by měl dostatek důkazů.Ovšem ty důkazy jsou těžko přenosné.Ve foru je řada témat ve kterých mne právě PAM pomohlo najít cestu k řešení a tento výsledek byl uznán jako správný. I kdyby ta teorie byla chybná ale dokázala dovést člověka ke správným závěrům, pak má svůj význam i cenu. Pokud mně bude dokázáno, že jsem se zmýlil, pak ty brýle s klide odložím,ale zatím věřím tomu, že se to nikomu nepovede, tedy ani Sokratovi, který tě popřením mé teorie slibuje jako odměnu, že zvítězíš nad ADC. On totiž ví, že si s ADC neporadíš. On tě totiž bude odpovídat na cosi jiného. Takže tě nejspíše přivede k rezignaci, nebo k tomu, že tě prdnou nervy a začneš se projevovat jako primitiv, čili začneš mu nadávat za hranicí slušnosti a on se tě bude smát,protože tě dostane právě tam, kam tě dostat chce. Jedinou moudrou cestou je nechat ADC v klidu odlogovat jak říká. Strach s ponížení a zesměšnění má vždy ten, kdo se chce povýšit, nebo cosi takovvého ohrožuje jeho postavení. Moje postavení je důchodce a to zesměšnění nebude ohroženo a o povýšení svého já nemám otřebu se snažit. Je dost věcí, díky kterým si mne lidé váží a nějaké zesměšnění ve filosofickém foru to ohrozit nemůže. Kdybych byl nějakým profesorem a měl před a za jménem tituly.pak bych s takového zesměšnění musel mít pěkné bobky. Tkaže nevím, oč tě vlastně jde,když mne upozorňuješ na možnost zesměčnění. Předpokládáš u mne snnahu o sebepovýšení? Pak ale nejspíše soudíš dle sebe a že by někdo ze zesměšnění neměl strach si vůbec nedokážeš představit. Že Sokrates obsadil všechny pozice a přivede mne k šachmatu? Pokud to dokáže, pak prosím a třeba mu v tom budu i pomáhat. Já nejsem věřící své teorie, který by ve prospěch této pravdy zneužíval schopnosti. Ukáže li, že je teorie skutečně chybná,pak mne tím zbaví omylu ve kterém jsem žil. Žít v omylu není dobré.Jenže tobě jde zřetelně spíše o to, abych začal bojovat proti Sokratovi, viď? Docela dobrá stratedie, ale bohužel funguje pouze u hlupáků. Ale snaha se cení a i neůspěšnou strategii mohu považovat za dobrou. jen na jiném místě a jiný čas.Mnozí chytří lidé se uchýlili k intrikám a mnozí hloupí jim i podlehli."Rozděl a panuj". Jen se musíš naučit lépe odhadovat lidi.
MB |
Miloslav Bažant |
Posted - 29/11/2009 : 09:31:13 Já ti zase na oplátku zkritizuji Slávkovu teorii. Už na tom pracuji.
Sokrate.
Jen do toho. Doufám že to bude tentokrát konkrétní a k obsahu.Jsem na to docela zvědavý.Jen jedno mně trošku vadí a to, že to budeš dělat na oplátku. Já vím, že to byl s tvé strany pouze žert.Vlastně jsi řekl,že si s hloupostí nevíš rady a chceš aby to vyřešil někdo jiný a ty na oplátku se pustíš do toho, na koho bys mohl stačit.Na hloupost nestačí nikdo, ta je nezranitelná a nesmrtelná, Myslím, že na ni nestačí ani Albert.Nejlepší bude jej nezdržovat a nechat v klidu odlogovat.Možná že zde potom bude klid k diskusi, ale ze skušenosti vím, že hloupých jsou zástupy a někdo jej rychle nahradí. Ženská je nebezpečná zepředu, kůň zezadu a hloupý ze všech stran.
MB |
axel01 |
Posted - 29/11/2009 : 01:20:52 quote: vy tři....ehm---my čtyři...se evidentně opět nudíme..
Zajímal by mě taky tvůj názor k PAM. Nikde ho tady nevidím...Vůbec jsi se k tomu nevyjádřil (?) |
Albert Einstein |
Posted - 28/11/2009 : 23:53:11 Eh, no už chápu Slávovi pocity lítosti. I když ty jeho vznikly jen z toho důvodu, že má na nose ty prokleté brýle. Ty na nose žádné brýle nemáš sokrate a o to jseš záludnější.
Slávo pokud tato diskuze bude pokračovat, ručím Ti za to, že skončí tvým zesměšněním, kterého si nejspíš ale vůbec nevšimneš. (Už k tomu vlastně částečně došlo, stěžejní body na šachovnici už si sokrates obsadil.)
...Jen kdosi někde v nějakém kamrlíku se bude ... nenapadá mě správný přívlastek.. usmívat, nad tím jak to všem nandal. ;)
Pá pá lá lá
|
Rzwald |
Posted - 28/11/2009 : 21:44:00 quote: Originally posted by Albert Einstein
Udělal jsem si extra Nick pro tebe Sokrate, aby sis připadal, že se bavíš na úrovni.
K tvému postu jen krátce. Snaha dobrá, cení se. Určitě to pro Tebe samotného bude jednou zdrojem poznání, jaký si byl tydýt. Teď už ale utíkej olízat Slávovi paty, dnes si je prý namazal obzvláště chutným medem.
vy tři....ehm---my čtyři...se evidentně opět nudíme.. |
Sokrates |
Posted - 28/11/2009 : 18:54:17 Alberte Máš pravdu. Člověk by se neměl nechat strhnout nějakým provokatérem a to ještě v situaci, kdy může překážet druhým lidem. Není vhodné zde laškovat. Zachoval jsem se hloupě. Uznávám. Jsem taky jenom člověk. Je to pro mě určité poznání. Ale co ADC? Jak dlouhá cesta za poznáním bude jeho? Prokázal bys mi prosím laskavost Alberte? Zkus to ADC nějak vysvětlit. Já jsem to společně se Slávou zkoušel, ale bezúspěšně. Držím ti palce. Já ti zase na oplátku zkritizuji Slávkovu teorii. Už na tom pracuji. |
Albert Einstein |
Posted - 28/11/2009 : 17:38:10 Udělal jsem si extra Nick pro tebe Sokrate, aby sis připadal, že se bavíš na úrovni.
K tvému postu jen krátce. Snaha dobrá, cení se. Určitě to pro Tebe samotného bude jednou zdrojem poznání, jaký si byl tydýt. Teď už ale utíkej olízat Slávovi paty, dnes si je prý namazal obzvláště chutným medem.
|
Sokrates |
Posted - 28/11/2009 : 17:06:40 Je to více než jasné. ADC se chce kočkovat. Je to stejná situace jako v uvolněte se, kdy se host snaží mluvit vážně a k věci, zatímco moderátor vše vytrhává z kontextu, obrací vzhůru nohama, ironizuje, používá sarkasmu a cynismu. Cílem je pouze a jen pobavení diváků, což hosté ale i samotní diváci málokdy pochopí. Ted je otázkou, zda li se naši diváci chtějí bavit. Rozhodl jsem se bavit. Snad mi to prominete. Možná tím nalákáme více lidí. Možná tomu bude naopak. V každém případě to berte jen jako legraci. quote: Chápu, že máš potřebu, abych Tě bral vážně, ale to záleží jen na Tobě jestli budu nebo ne, cestu k tomu si najdi sám, nemůžu každému vysvětlovat všechno, navíc co bys ze života měl, kdyby Ti každý všechno ukázal... filosofové mají zálibu v hledání vlastních cestiček není to tak?
No ty sám si se ukázal velmi dobře. Vysvětlovat nic neumíš. To už opravdu není třeba. quote: Poznání sama sebe.
Sláva si to určitě zaslouží. Už za ty nervy, které obětoval kvůli lidem jako si ty. quote: Mám si dát práci s hledáním argumentů mé kritiky, nebo na to máš chuť sám? Já totiž ne, tak bych byl rád, kdybys mi ušetřil práci. Navíc po tomhle postu odloguju a dál se diskuze účastnit nebudu.
No já jsem sice workoholik, ale na tuhle práci si fakt netroufám. Jestli někdo jo, tak má můj nesmírný obdiv. Diskuze se účastnit budeš. Jen nekecej. quote: Akademická aneb se špuntem v zadku, snad Ti to příjde srozumitelnější.
Ted se v tom trochu ztrácím. Tak řeč má zadek jo? No tak je pravda, že od různých lidí vycházejí z úst ledajaké sračky, ale v tomto případě by se špunt hodil. quote: Klišé, až toto budou tvoje slova obsahovat implicitně, pak Ti uvěřím, že tomu sám opravdu věříš.
Zase nic nechápeš. Já tomu nevěřím. Já jsem o tom přesvědčen. Jestli to považuješ za klišé, tak jo ale mě z toho vynech. quote: Další klišé.
Napsat další klišé ke klišé po klišé klišů je jednoduše klišé. Já vím opakování matka moudrosti. quote: Ale kouzelné?
No jasně. To ti to teda trvalo. quote: Snažil jsem se tyto lidi oslovit a zapálit vysoko hranici a na bubnech vytlouct zprávu... Ano, vy kteří pravdu hledáte tu nebudete úplně ztracení v záplavě výlevů člověka, který tvrdí, že jediná pravda je smrt.
No a jak to nakonec dopadlo? Nemohl si najít zápalky či co? quote: Doufám, že máš aspoň hmat, když už jsi slepý.
Já mám třetí oko na čele a to vidí i cítí vše. quote: Nic takového jsem nenapsal. Účel vyžaduje tvůrce, tvůrce každého z nás je zřejmě Bůh.. obávám se, že si jej právě urazil.
Koho Boha? Jo já vím. Parkrát v životě jsem ho urazil to je fakt. Ale už jsme si to spolu vysvětlili. quote: OK, ironie.. nemám ji rád, pokud za ní nestojí dostatečně silná osobnost, a ani potom moc ne.. přijde mi vždycky až jako krajní řešení.
Jelikož ironii používáš, to musí vidět i slepý, přemýšlím zda sám sebe nemáš rád nebo se považuješ za silnou osobnost. At je to tak či onak si zřejmě na pokraji kolapsu, dle tvých slov. Já ironii používám k zábavě. quote: No to jsme poznali i bez toho, že ses k tomu přiznal. Myslíš legraci v dobrém, to je v pořádku.. chápu. Ale celé té větě sám nevěříš, protože ty lidi nemá rád nikdo, alespoň ty, kteří opravdu jen zesměšňují.
Ted nevím zda máš problémy se čtením,či porozumění textu a nebo to děláš schválně. Já dokážu uznat lidskou chybu. Ale těch chyb je podezřele mnoho. To opravdu není poprvé co si měl problémy s textem. quote: Taková snaha se vždycky cení, ale to že o tom mluvíš, ti ještě nedává punc, toho že to také opravdu dokážeš.
Souhlasím. Ale na rozdíl od tebe tu snahu aspon mám. quote: Tak nevím jestli se mám rozplakat. Zvládneš to, o to nemám obavy..
Původně to tak nebylo myšleno, ale jestli máš potřebu plakat tak plakej. Nemá smysl to držet a v nejhorší chvíli to pustit a případně vytopit dům. quote: tady fakt nevim co napsat... no roztomilé... :))
Zase mi tolik nelichot, nebo se začnu červenat. quote: Kdo je v tomto případě zrno a kdo pleva prosím?
Toto bude dávat smysl pouze s přihlédnutím k mým předešlým textům. Toto samotné spojení slov je silně zavádějící ano. Jo, jenomže to jsem ještě nevěděl o tvých problémech s textem. quote: To je skoro prorocké.
Proč skoro? To je prorocké. To bys ale musel mít třetí oko otevřené. quote: Eh, jo na to jsem také přišel.
Ale ta doba, ta doba! quote: A víš, že mě jo...
Já vím všechno. quote: No mrkni na celý tvůj post a pak si to přečti ještě jednou. Aneb podle sebe soudím tebe.
Já vůbec ani nechci vědět co ty čteš, nebo lépe řečeno jakým způsobem čteš. Jestli sis náhodou nevšiml, jako že nevíš která bije, tak jsem tě nikde nekritizoval. Ale to bych ti zase musel vysvětlovat co je kritika atd. Čili já jsem pouze poukázal na nevhodnost tvých reakcí. Dobře? Nevím komu to vlastně píšu, když si to stejně přebereš po svém. quote: Abys urazil člověka nemusíš použít slovo vůbec... viz postík o ignoraci.
Jo. Někteří lidé se urážejí už jen kvůli tomu, že například fouká vítr atd. quote: Na podobenstvích není nic špatného a tady si ukázal, co si o nich myslíš. Pokud mě nějakou zajímavou lží nepřesvědčíš o tom, žes to nemyslel ironicky.
Kdybych ti chtěl ted lhát napsal bych, že jsem to nemyslel ironicky. Protože ted používám ironii. Nezapletl ses ted do toho trochu? quote: A jakou bys chtěl slyšet?
Třeba o tom chlapečkovi, co si spletl místnost. quote: Koukal jsem do něj, ale už jsem zapoměl, cos to tam vlastně psal. Vím, jen že bych napsal totéž znovu.
Ještě ke všemu pamět neslouží. Že bys napsal totéž znovu mě nijak nepřekvapuje a myslím si, že to není pamětí ale nečím jiným. Ted schválně čím? Malá nápověda, už se to tady probíralo.
quote: Jakou hodnotu má hodnocení někoho, kdo věci nerozumí? Jak by si někdo kdo věci nerozuměl ceni vlastního hodnocení po tom, co by věci porozuměl?
1.Z pohledu kritizujícího neocenitelnou. Z pohledu druhých taktéž, akorát v jiném smyslu slova. Jej! To jsem napsal zas složitě. 2.To se zeptej sám sebe |
Miloslav Bažant |
Posted - 28/11/2009 : 08:07:20 Sokrate.
Co myslíš. Dokážeme se ještě vrátit k tématu? Chápu tvojí snahu usměrnit ADC,ale myslím, že je to snaha marná a zbytečná ztráta času.Ty jeho dopovědi to snad ukázaly dostatečně jasně.Mezi řádky jasně ukázal oč mu jde a proč mne napadá a mám proto i další důkazy v mailové schránce, které jsou však důvěrné.Jde o spor mezi pravdami, mezi vírou a ateismem. Pochopil docela dobře,že moje poznání PAM ukožňuje člověku pochopit tajemství lidské duše a přestane li být lidská duše tajemstvím, ztratí kontext s bohem, čili poznal že narušuji základní pilíře náboženství. On by to vše nejraději zničil,ale na to nemá dostatek schopností a tak se mne snaží přivést k tomu, bych to zničil sám.Ani na to však nemá dostatek schopností. Zastaneš li se mně, pak se stáváš objektem útoků i ty,jak ukázal zřetelně. Vzpomeň si na Arabské přísloví. "Psi štěkají, ale karavana jede dál." A tak zde karavana vyjela,psi začali štěkat a karavana se zastavila a snad i zapoměla,kam chtěla dojít.Dokážeme se vrátit a znovu pokračovat od místa, kde psi začali štěkat. Možná by bylo dobré začít i mé odpovědi Rzwaldovi,kde jsem se snažil vysvětlit oč vlastně jde.
MB |
ADC |
Posted - 27/11/2009 : 20:05:28 quote: Originally posted by Sokrates
Mám si snad kvůli tobě změnit přezdívku, aby si mě začal brát vážně?
Chápu, že máš potřebu, abych Tě bral vážně, ale to záleží jen na Tobě jestli budu nebo ne, cestu k tomu si najdi sám, nemůžu každému vysvětlovat všechno, navíc co bys ze života měl, kdyby Ti každý všechno ukázal... filosofové mají zálibu v hledání vlastních cestiček není to tak?
quote:
Z tvého příspěvku jsem nějak nepochopil, jaké to tedy poznání si Sláva vlastně zaslouží.
Poznání sama sebe.
quote:
Proti kritice nic nemám. Ta se však s tvé strany nekonala.
Mám si dát práci s hledáním argumentů mé kritiky, nebo na to máš chuť sám? Já totiž ne, tak bych byl rád, kdybys mi ušetřil práci. Navíc po tomhle postu odloguju a dál se diskuze účastnit nebudu.
quote:
Dále jsem nepochopil souvislost s akademickou řečí. Já sám ji zde nepoužívám a myslím si, že ani nikdo další na tomto foru. Možná to je jeden z důvodů velké návštěvnosti tohoto fora, jak to již zde několikrát Sláva zmínil. Co se týče pravidel. Nejsem zastánce cenzury.
Akademická aneb se špuntem v zadku, snad Ti to příjde srozumitelnější.
quote:
Každý člověk má právo na svůj názor jakékoliv podoby.
Klišé, až toto budou tvoje slova obsahovat implicitně, pak Ti uvěřím, že tomu sám opravdu věříš.
quote:
Jsem si vědom různorodosti lidských názorů, zkušeností a vědomostí.
Další klišé.
quote:
Toto forum ale není ledajaké forum.
Ale kouzelné?
quote:
Je to forum filosofie, tudíž by se správně mělo stát cílem lidí, jež spojuje hledání pravdy.
Snažil jsem se tyto lidi oslovit a zapálit vysoko hranici a na bubnech vytlouct zprávu... Ano, vy kteří pravdu hledáte tu nebudete úplně ztracení v záplavě výlevů člověka, který tvrdí, že jediná pravda je smrt.
quote:
A v tomto momentě je třeba rozdělit zrno od plev.
Doufám, že máš aspoň hmat, když už jsi slepý.
quote:
Tedy, jak si sám napsal, existují lidé, jejichž účelem je pouze a jen zesměšnění druhých.
Nic takového jsem nenapsal. Účel vyžaduje tvůrce, tvůrce každého z nás je zřejmě Bůh.. obávám se, že si jej právě urazil.
quote:
Dobře, at si tito lidé založí své vlastní forum, kde se mohou zesměšňovat od rána do večera.
OK, ironie.. nemám ji rád, pokud za ní nestojí dostatečně silná osobnost, a ani potom moc ne.. přijde mi vždycky až jako krajní řešení.
quote:
Osobně proti těmto lidem nic nemám, protože i já, což mi možná ani nebudete věřit, si kolikrát dělám legraci na účet druhých a to velmi rád.
No to jsme poznali i bez toho, že ses k tomu přiznal. Myslíš legraci v dobrém, to je v pořádku.. chápu. Ale celé té větě sám nevěříš, protože ty lidi nemá rád nikdo, alespoň ty, kteří opravdu jen zesměšňují.
quote:
Snažím se ale dávát pozor na to, kdy to vhodné je a kdy už ne.
Taková snaha se vždycky cení, ale to že o tom mluvíš, ti ještě nedává punc, toho že to také opravdu dokážeš.
quote:
Holt se s tím budou muset mí přátelé smířit, ale na druhou stranu přijímám pozitivně útoky od nich.
Tak nevím jestli se mám rozplakat. Zvládneš to, o to nemám obavy..
quote:
Mám rád kočkování. Člověk se tak učí pohotovosti a ještě ke všemu se zasměje.
tady fakt nevim co napsat... no roztomilé... :))
quote:
Proto to neodsuzuji, jen se snažím vysvětlit princip. Je to to samé, jako kdyby jste sdružili vášnivé zahrádkáře s modeláři. Vznikl by zbytečný chaos a hádky.
Kdo je v tomto případě zrno a kdo pleva prosím?
quote:
Dříve nebo později by ale stejně došlo k samovolnému rozdělení.
To je skoro prorocké.
quote:
Jelikož tu nechci vypadat jako diktátor, jehož úmyslem je řídit druhé na základě svých pravidel. Chci jen říct: vešel jste do špatné místnosti.
Eh, jo na to jsem také přišel.
quote:
Sprosté slova nepoužíváš. Ale to by mi, ke tvému údivu, ani tak nevadilo.
A víš, že mě jo...
quote:
Spíše mi vadí samotná podstata zesměšnování, vydávající se za kritiku.
No mrkni na celý tvůj post a pak si to přečti ještě jednou. Aneb podle sebe soudím tebe.
quote:
Sám uznej, že k tomu, abys urazil druhého člověka, nemusíš použít ani jednoho sprostého slova.(infantilita)
Abys urazil člověka nemusíš použít slovo vůbec... viz postík o ignoraci.
quote:
Chceš li používat podobenství jako Sláva směle do toho.
Na podobenstvích není nic špatného a tady si ukázal, co si o nich myslíš. Pokud mě nějakou zajímavou lží nepřesvědčíš o tom, žes to nemyslel ironicky.
quote:
Mohu se s předstihem zeptat, o čem tvá pohádka bude?
A jakou bys chtěl slyšet?
quote:
Pokud by nejuznávanější doktor filosofie dostal za úkol zkritizovat práci zedníka, které vůbec nerozumí, co myslíš... kritizoval by ji, nebo ne z důvodu toho, že by byla prázdná, jelikož nemá zkušenosti a vědomosti k tomu, aby si za ní mohl stát. ADC
Odpověd nalezneš v mém minulém příspěvku.
Koukal jsem do něj, ale už jsem zapoměl, cos to tam vlastně psal. Vím, jen že bych napsal totéž znovu.
quote:
Je-li někdo zesměšněn ztrácí na autoritě a i sebeúctě a některé lidi toto těší, mají z toho radost. Čím oslabenější je kdokoliv kolem nich, tím víc domnělé síly mají oni. Pokud má kritika tento účel a nikoliv účel poučný, potom ji vnímám jako negativní. ADC
Kritika pochází z řečtiny. Je to tedy cizí slovo. V doslovném překladu to znamená umění rozlišovat či posuzovat. Čili je to hodnocení. Dosadíš li si za kritiku slovo hodnocení pochopíš o čem píši.
Konečně z Tebe pro mě vzešlo něco hodnotného. Že kritika pochází z řečtiny to jsem opravdu nevěděl, ale kdybych měl důvod si tipnout, tak by řečtina byla horký favorit.
OK - Kritika=Hodnocení .... Jakou hodnotu má hodnocení někoho, kdo věci nerozumí? Jak by si někdo kdo věci nerozuměl ceni vlastního hodnocení po tom, co by věci porozuměl?
Tak to by bylo. Mějte se tu fajn a hodně zábavy při snaze o pochopení PAM. |
Sokrates |
Posted - 27/11/2009 : 18:35:39 Sokrate v tom máš pravdu, ale když se někdo s nickem Sokrates začne pokoušet usměrňovat něco, co usměrnit nepotřebuje, tak jsem si musel repjnout. Nejsem nějakej vejpitka, co si chladí žáhu. Moje posty mají přísnou logiku a sledují jediný účel, aby Sláva dospěl k poznání, které si zaslouží. K tomu se potřebuje setkat s kritikou a opozicí, aby měl kontrast a viděl obrysy své filosofie. Jsi nejspíš ještě mladý a nechápeš, že někdy je třeba použít způsobu řeči, který není jen akademický. Tady nejsme na akademické půdě, alespoň o tom nevím a nejsme vázaní žádnými pravidly krom pravidel slušného chování. Najdi mi jedno sprosté slovo, které jsem použil a potom se snaž o nějaké usměrňování. Sláva podle svých slov chápe myšlenky ukrývané do pohádkových přirovnání, proto je používám, protože je to nejsnazší způsob jak se ke Slávovi dostat. ADC
Mám si snad kvůli tobě změnit přezdívku, aby si mě začal brát vážně? Z tvého příspěvku jsem nějak nepochopil, jaké to tedy poznání si Sláva vlastně zaslouží. Proti kritice nic nemám. Ta se však s tvé strany nekonala. Dále jsem nepochopil souvislost s akademickou řečí. Já sám ji zde nepoužívám a myslím si, že ani nikdo další na tomto foru. Možná to je jeden z důvodů velké návštěvnosti tohoto fora, jak to již zde několikrát Sláva zmínil. Co se týče pravidel. Nejsem zastánce cenzury. Každý člověk má právo na svůj názor jakékoliv podoby. Jsem si vědom různorodosti lidských názorů, zkušeností a vědomostí. Toto forum ale není ledajaké forum. Je to forum filosofie, tudíž by se správně mělo stát cílem lidí, jež spojuje hledání pravdy. A v tomto momentě je třeba rozdělit zrno od plev. Tedy, jak si sám napsal, existují lidé, jejichž účelem je pouze a jen zesměšnění druhých. Dobře, at si tito lidé založí své vlastní forum, kde se mohou zesměšňovat od rána do večera. Osobně proti těmto lidem nic nemám, protože i já, což mi možná ani nebudete věřit, si kolikrát dělám legraci na účet druhých a to velmi rád. Snažím se ale dávát pozor na to, kdy to vhodné je a kdy už ne. Holt se s tím budou muset mí přátelé smířit, ale na druhou stranu přijímám pozitivně útoky od nich. Mám rád kočkování. Člověk se tak učí pohotovosti a ještě ke všemu se zasměje. Proto to neodsuzuji, jen se snažím vysvětlit princip. Je to to samé, jako kdyby jste sdružili vášnivé zahrádkáře s modeláři. Vznikl by zbytečný chaos a hádky. Dříve nebo později by ale stejně došlo k samovolnému rozdělení. Jelikož tu nechci vypadat jako diktátor, jehož úmyslem je řídit druhé na základě svých pravidel. Chci jen říct: vešel jste do špatné místnosti. Sprosté slova nepoužíváš. Ale to by mi, ke tvému údivu, ani tak nevadilo. Spíše mi vadí samotná podstata zesměšnování, vydávající se za kritiku. Sám uznej, že k tomu, abys urazil druhého člověka, nemusíš použít ani jednoho sprostého slova.(infantilita) Chceš li používat podobenství jako Sláva směle do toho. Mohu se s předstihem zeptat, o čem tvá pohádka bude?
Pokud by nejuznávanější doktor filosofie dostal za úkol zkritizovat práci zedníka, které vůbec nerozumí, co myslíš... kritizoval by ji, nebo ne z důvodu toho, že by byla prázdná, jelikož nemá zkušenosti a vědomosti k tomu, aby si za ní mohl stát. ADC
Odpověd nalezneš v mém minulém příspěvku.
Je-li někdo zesměšněn ztrácí na autoritě a i sebeúctě a některé lidi toto těší, mají z toho radost. Čím oslabenější je kdokoliv kolem nich, tím víc domnělé síly mají oni. Pokud má kritika tento účel a nikoliv účel poučný, potom ji vnímám jako negativní. ADC
Kritika pochází z řečtiny. Je to tedy cizí slovo. V doslovném překladu to znamená umění rozlišovat či posuzovat. Čili je to hodnocení. Dosadíš li si za kritiku slovo hodnocení pochopíš o čem píši. |
|
|