www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 O společnosti a o tom jak je mi z ní zle

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
Vanir Posted - 29/04/2009 : 21:59:50
O životě na střední, o průměrnosti, o ubohosti, o sebe-šovinismu, o tom jaké to je být tím druhým. O tom všem budu mluvit, a o tom všem by měl každý mluvit.

Jak jen je to častý jev, ten „outsider“, ten jiný, podle některých ten horší, hůře vypadající, ten „chytrák“ s blbými řečmi. A odkud to vlastně vzešlo? Kde se to tu vzalo? Na tuto otázku je nejednoznačná odpověď, pro mě je ale naprosto dostačující. Stačí se jen podívat do slovníku eufemismů angličtiny. Slovíčka jako geek nebo nerd mluví za vše. I když to bych křivdil Angličanům, neboť to nejsou anglická slovíčka, jsou to slovíčka americká.

Každý umí negativně kritizovat, soudit podle obalu, jak se dnes s oblibou říká, každý umí toho druhého shodit, pomluvit, pošpinit. Každý z nás umí být ubohý a přímo přetékající šovinismem. Je to ale to co nás může naplnit, co nám pomůže se vzchopit, seberealizovat či snad nám to má pomoci vyhrát? Je to ubohost, ale ne naší vinnou. Není naše vina co se děje se společností, jsme jen hříchem našich otců, ale o to víc jsme povinni toto napravit, jelikož naši otcové věří, že náš svět, naši společnost dovedli ke svobodě a k pokojné a mírumilovné,
sobě-rovné společnosti. A já tomu nevěřím! Nevěřím ve společnost, kde je za úspěch považováno jen vítězství, kde jsou jen ti „dokonalí“ skuteční vítězové, a ze všeho nejvíc nevěřím na slogany typu nesuď knihu podle obalu a tak dále, neboť to je to co většina z nás dělá.

Vzhled je jen kůra stromu, jako laik podle ní nepoznáte stáří, nebo povahu kmenu, ani jeho výdrž, či snad zdraví stromu. Vzhled je jen na oko, skutečný vzhled, tedy ten duševní vidí jen málokdo. A dokonce i povahové rysy jsou jen na oko, málokdy se chováme tak jak nad danou věcí skutečně přemýšlíme, nebo-li není důležité co jsme a co děláme, ale kdo jsme a jak jsme to mysleli.

Je mi zle z dnešní zkažené, násilnické a agresivní, neustále o něco pachtící se společnosti vyvolených, je mi zle z těch, kteří mají pocit, že jsou něco víc, kteří mají pocit, že mají víc, že můžou víc, že dokázali víc. Je mi zle z komerce a všudypřítomných lží. Je mi zle z předsudků.

Že bych snad měl mít nějaký typický příklad? Tady je: Znáte Susan Boyle-ovou, britskou novou „hvězdu“? Pamatujete jak se jí všichni smáli když vstoupila na podium? A pamatujete, že když se rozzpívala všichni radostně vykřikli a šíleli? A víte co je motto fan-stránek susan? Je jím ten slavný slogan, že nemáte soudit knihu podle obalu. Není to absurdní? Soudit někoho podle toho jak zpívá? Podle jejich logiky z toho totiž vyplívá, že pokud by, s jejím vzhledem, neuměla ani zpívat, byla by nikdo, outsider, odpadlík, troska, jen další vesničanka.
Ale krásný hlas to všechno mění, něco co sama neovlivní, něco co dostala když se narodila, něco co vůbec neurčuje to jaká je, z ní dělá někoho výjimečného. Není snad právě toto soud knihy podle obalu? Je to jako byste hodnotily u knihy ilustraci a ne její skutečný obsah, pokud jím ovšem není jen ten samotný zpěv. Nechci tu kritizovat její zpěv, který je mimochodem božský, jen je mi zle z toho jak společnost hodnotí spíše podle schopností a dovedností a podle talentu, a ne podle toho nejdůležitějšího, podle charakteru a duše člověka.
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Miloslav Bažant Posted - 31/05/2009 : 14:30:34
Pánové.

Nikdy jsem nemluvil o vyvážení a zvláště ne nuceném.S tím bych také nesouhlasil a už vůbec ne na nějaký pustý ostrov. Nekopíruji Hitlera, který chtěl nás Čechy vyvézt do Ohňové země. Já hovořím o vyčlenění určitého území, na kterém je možno kvalitně žít a kam by se stěhovali s vlastní vůle a které by bylo jejich novou vlastí kterou si sami budou řídit, kterou podřídí vým tradicím a zvykům. Kde tedy budou spokojeněě žít dle vlastních norem. To je podstatný rozdíl, mezi nějakým vystěhováním. Jestli by pochopili šanci mít vlastní stát, nebo spíše pochopili, že tam nebudou moci parazitovat a žít s toho, co si sami vytvoří, to nevím. Těch výhod by zde měli hodně a byla by to pro ně velká šance,ale nejspíše by to nepřijali a navíc zde na Zemi taková neosídlená obyvatelná oblast není. Bylo by však zajímavé, jakou společnost by si tam vytvořili,jak by prosperovali bez parazitování,prostě jaký by byl výsledek.

MB
Sokrates Posted - 31/05/2009 : 11:29:49
To vyvážení ze země se mi nezdá správné. Za prvé si myslím, že každý člověk má právo sdržovat se tam,kde sám chce. Za druhé, ikdyby to správné bylo, tak kam je vyvážet? Kam vyvážet českého bezdomovce? Snad na nějaké pusté ostrovy. Fakt si to nedokážu představit.
Pokud bychom je přeci jen chtěli vyvést tam,odkud pocházejí tak.
Přesné datum,kdy poprvé Romové vstoupili do Evropy nikdo neví. Co je však nepochybné,je jejich původ. A tou je Indie. Důkazem je podobnost jazyků ale i styl života.
Rzwald Posted - 31/05/2009 : 10:30:55
mně se na tom hlavně nelíbí to, že se chtějí vyvážet a likvidovat ti, kteřou jsou odlišní.

Někdo je Cikán..tak, chovej se normálně (pracuj) a nebo běž pryč.
Někdo je bezdomovec..tak, chovej se normálně (pracuj) a nebo běž pryč.
Někdo je squatter..tak, chovej se normálně (plať) a nebo běž pryč.
Někdo je ťamánec..tak, chovej se normálně (nejez psy) a nebo běž pryč
.

..atd.

Proč nevyvest spolu s Romy a ťamany i squattery, opilce, kuřáky, emaře, bezdomovce, punkery, hipíky, narkomany, blázny, ? ...prostě každýho nenormálního.
Miloslav Bažant Posted - 31/05/2009 : 07:42:27
Sokrate.
Ale já s tebou celkem souhlasím,ale to řešení je nereálné. EU se brání emigraci romů s východu a proto se ohání tím poukazováním na náš rasismus a žádá od nás abychom jim zajistili životní podmínky.Neuděláme li to, dostneme punc rasistů a výsledkem bude ztráta na dotacích s EU. Je to normální vydírání,ale naši politici jsou v tom celkem bezmocní. BUďto platit ,nebo přijít o milardy s dotací EU. Brblání je zde naprosto zbytečné, protože chybí východisko. Chce to myslet a nějaké východisko najít. To je to, co má význam. I když bez toho brblání by nikdo východisko nehledal. Ideálním stavem by bylo najít jim novou vlast, která by byla jejich, jako tomu je u Židů . Tam by je nikdo nemohl diskriminovat a byli by přinuceni sami se živit a pracovat pro rozvoj své nové vlasti. To je vlastně jediné skutečné řešení této otázky. Toto by bylo i nejvýhodnější cestou k rozvoji jejich intelektu,protože by byli závislí jen sami na sobě a nemohli by se na jiných entitách parazitovat. Otázkou je, zda by oni sami takovou novou vlast přijali,když je pro ně výhodnější to parazitování.

Jinou cestu skutečně nevidím.Vše je navzájem příliš provázané a většina cest k řešení je uzavřena třeba i tou EU.Přes to si myslím,že i toto řešení vlastně téměř nic nevyřešilo, jen by na nějaký čas odčerpalo část romské populace a ti kteří by zbyli, by rychle doplnili předešlý stav (rychle se množí) a byli bychom tam, kde jsme nyní. Otázkou také je, který stát by se vzdal části svého území pro vznik romského státu.

MB
Rzwald Posted - 30/05/2009 : 17:31:39
quote:
Originally posted by Sokrates
Rzwalde
Souhlasím. Já však neposuzuji narozdíl od tebe tento problém skrz jednu mou zkušenost. Je kolikrát dobré vyjít ven a seznámit se s problémem o kterých píšeme. Google ti vše neukáže. Je rozdíl o věci mluvit a prožívat ji.

mno, a kdo říká, že nemám osobní zkušenost?? ;-)

...snažím se neargumentovat zkušeností, neboť taková argumentace je vratká (může být vyvrácena jakoukoliv jinou zkušeností). To, že ji neužívám v argumentaci ale neznamená, že neřídí mé chování.

říká se: "Přání otcem myšlenky."
Sokrates Posted - 30/05/2009 : 16:53:33
Slávo
Řešení tu je. A trochu jsem jej i rozvedl v minulém příspěvku. Jen je problém ho uskutečnit přes onu EU a čest našich politiků. EU neustále volá po rasismu a diskriminaci, o kterou ji vůbec nejde. Viz Kanada,která je ted obětí velkého nárustu Romů z naší republiky. Moc se jim to nelíbí a já se jim ani nedivím.

Já nechci nikoho vystěhovat! Já chci stejná práva pro všechny lidi v naší zemi, bez ohledu na barvu pleti, vyznání náboženství,rasy,politického smýšlení. A proto bych měl být označen jako nacista či rasista? Myslím si,že existují pouze 2 řešení. Bud to půjdem s EU a budem nadále živit ty ,nepřízpusobivé' ,což si sebou vezme určitou dan. A nebo přestaneme poslouchat to,co si o nás druzí myslí a začneme jednat v zájmu budoucí prosperity naší země.

Takže jak říkám. Řešení tu je. Jen se bojíme sami sebe,abychom jej nějak nezneužili proti ostatním,kteří si to třeba nezaslouží. Brblání z tvého pohledu může být cokoliv,co bude v rozporu s tvými subjektivními předpoklady o moudré diskuzi. Celá filozofie je jedno velké brblání. Nejdříve je třeba poznat. I tento první krůček však není nejjednodušší. Bez něj není možno nalézt řešení.
Právě nejhoršími případy jsou ty,které se vůbec neřeší. Problém bývá odhozen tzv. do outu. To se děje u nás. A jakákoliv snaha řešit tuto situaci se čím dál více jeví nebezpečnější. Nebo se ti snad zdá,strčením hlavy do písku,jako řešení?

Samozřejmě že, at už bychom došli k jakémukoliv řešení, v této problematice,nikdy to nebude nejdokonalejší bez chyb. Cožpak je naše justice spravedlná a bez chyb? Není,a přesto tu je a ikdyž sem tam odsoudí nevinného člověka je to pořád lepší,než být absolutně bez ní. Nebo snad ne?

Myslím si,že hodně věcí dokážeme ovlivnit.V tomhle jsem obrovský optimista. Proto žádná kritika není pro mne osobně zbytečná. Dokud budou kritici,budem se moct nad čím zamýšlet. U samotné kritiky ale není povinné znát lepší řešení. Kritika pouze ukazuje dobré a špatné stránky.

Rzwalde
Souhlasím. Já však neposuzuji narozdíl od tebe tento problém skrz jednu mou zkušenost. Je kolikrát dobré vyjít ven a seznámit se s problémem o kterých píšeme. Google ti vše neukáže. Je rozdíl o věci mluvit a prožívat ji.
Rzwald Posted - 30/05/2009 : 16:35:11
MB,

..těm se neříká sociálně slabí, ale kriminální živlové
...mimochodem tvou milou povinností je obléct si sváteční košili, sednout za PC a naťukat do Wordu ohlášení podezření z trestné činnosti, následně je vytisknout, vložit do úhledné obálky, oštamplovat a zaslat (hádám) na Polici České republiky.

...z toho však nelze soudit sociální systém jako celek. Když znáš nějakého soudce, který je úplatný, tak taky kvůli němu nebudeš soudit justici jako celek, ok? Stejně nelze z toho, že někdo něčeho zneužívá..soudit to, co je zneužíváno.
Miloslav Bažant Posted - 30/05/2009 : 14:07:46
Rzwalde.

Asi tě překvapím,ale já celkem se Sokratem souhlasím i když neřekl řadu dalších věcí, které s tím souvisí. Ukáži tě to na rodině, která bydlí v mé blízkosti. Mají devět dětí a nepracují. Spočítej si kolik na těch děvět dětí berou podpory měsíčně. Jenže to není všechen jejich příjem. Otec pracuje načerno , většinou jako kopáč a protože dělá práci, co nikdo dělat nechce, má mezi sedumnýcti a dvaceti tisíci měsíčně.Každý měsíc chodí na sociálku,že nemají z čeho žít a vždy dostanou pár tisíc. Před rokem jsem se chtěl zbavit Hondy Accord,protože jsem dostal k šedesárinám Opla Omegu karavan,do které se mně lépe nakládají aparatury. Ta Honda byla v pořádku a bylo mně proti mysli platit za ekologickou likvidaci,za tak pěkné auto. A tak jsem jim tu Hondu nabídnul zadarmo, jen za převod. Oni nad ní ohrnuli nos, Vozí se v BMV v plné výbavě. Byt mají vybavený jako málokdo a o děti se příliš nestarají,takže je můžeš vidět běhat v zimě na sněhu pouze v košili (ty malé). Další příjem mají prý (z doslechu) s prodeje drog. Tomu se říká sociálně slabí? Samozřejmě totéž neplatí pro všechny,ale řekl bych, že je takových sociálně slabých hodně.Ono je totiž ta podpora plus to skryté a navíc.Prostě korunka ke korunce a ve výsledku pěkný balík měsíčně. Legračná na tom je,že číst a psát pořádně neumí,ale zákoník a svá práva znají nazpaměť.

MB
Rzwald Posted - 30/05/2009 : 13:05:48
quote:

Rzwalde
Na nějaký můj příspěvek si odpovídal dost podrážděně. Důvodem tvého rozčarování bylo mé údajné vytrhování tvých vět z kontextu. Ano,uznávám že jsem se v mnoha věcech zmýlil ale pochop,že jsem to psal hlavně proto,abych tě konečně pobídl napsat něco souvislého. Já tě chci pochopit a ne potopit. Jenomže jak tě mám pochopit, když bud to odpovídáš jednou větou,někdy i pár slovy a nebo si vytrhneš nějakou mou větu z kontextu. A takhle je to pořád. Možná nemáš rád tolik sloh,já nevím,ale tady na internetovém foru to nejde jinak,jestliže ti opravdu jde o to, pochopit toho druhého. Ted na tebe schválně neútočím, jen ti chci rozumět.
ok, no...přesně ale nevím o čem konkrétně mluvíš... Kdyžtak když se ti třeba bude zdát, že jsem napsal jen málo...tak danou větu nějakým způsobem ocituj a já to rozvedu.

quote:
Přímo jim nikdo nezávidí. Lidé jim akorát závidí jejich těžce vydělané peníze a nedotknutelnost. Já chci upozornit na diskriminaci ale hlavně na příčinu toho všeho. A ta příčina je v politice,lépe řečeno v nás lidech,ze kterých tito politici pocházejí. Samozřejmě na všechno lze hodit závist. Takhle můžu o všech filozofech a vůbec lidech,kteří hledají spravedlnost a pravdu říct: nezávidte. A smiřte se,se skutečností.
Od tebe dosti pravděpodobné myšlení ve stylu: Okradli tě? Tak jim taky něco ukradni. Jsou na tebe všichni zlí? Bud taky zlý. Ale co když je tvá skutečnost,že tě lidé nemají rádí či tě okrádají,pouze domněnkou? Okradneš tak nevinného člověka. Ty si můžeš svůj špatný čin posléze uvědomit, ale bude již pozdě. Budě tě muset okrást a pak ty jeho a ten nekonečný kolotoč nikdo nezastaví,pokud jeden z vás se nedistancuje od tohoto blbého zákona.
tomu nerozumím...v první části to vypadá, že reaguješ na Cikány, v druhém případě že reaguješ na dřívější diskuzi o trestech v kriminále...

...proti domněnkám se lze bránit oním soudnictvím. Justiční omyly existují...ale zase...nezávisle na trestním zákoně. Způsob trestání se může stanovit nezávisle na způsobu odsuzování. K problematice oduzování jsem se tu ale nevyjadřoval.

quote:
Kdo je tu hostem? No pokud to vezmu do té největší hloubky tak nikdo. Domov nás všech,bez rozdílu barvy pleti,jazyka, je bezpochyby východní Afrika. Pokud beru slovo domov jako místo odkud pocházíme. Čili místo původu našich genů. Naši menšinu bych nikam nevyvážel. To jsem ani nikdy nenapsal. V každém případě Romové pocházejí z Indie. Nebo mi snad chceš tvrdit, že to jsou Slované? Já beru za své Slovany. Těžko se mohu ale porovnávat už s japoncem či černochem. To už jsou úplně jiné kraje,styly žití,myšlení a kultury. Tím nepokládám černocha za méněcenného. Je to člověk jako já. Jen žije úplně v jiných podmínkách a s tím souvisí i geny. Nechtěl bych ted být mezi křováky. Ne, že bych je neměl rád,ale jsem už zvyklý na tento styl žití,ikdyž kolikrát bych ho taky nechtěl.
i tak ale není kam je vyvést... nelze proto jim říct chovejte tak, jak je zvykem a nebo běžte odkud jste přišli...

quote:
Vtip je v tom,že z bohatýra se těžko dělá chudák ale za to lehce z chudáka uděláte bohatýra. A tak je nesmysl takto přispívat těmto menšinám. My jsme je je defacto začlenili mezi nás. Ale pouze díky penězům,na které si zvykly a dál už nic. Je to jako by vám křováci lovili vaše jído,postavili přistřešek,zatímco vy byste jen seděli na zadnici a hrdě o sobě prohlašovali,jak dokážete žít v divočině.

stále ale není řešen problém, co tedy dělat. Já bych se tím prostě nevzrušoval -- když někdo nechce pracovat, tak ať nepracuje, ale bude žít bídně... Když mu to stačí...no tak mu popřejme hodně štěstí a sbohem.

quote:
Jaká je celková suma peněz,které jdou do těchto sociálních věcí je, pokud vím já, zveřejněním trestné. Z úřadu ale vím,že takováto rodina, o kterých tu píšu celou dobu, se třema dětma má 20 000Kč minimálně. A to se tam prý kolikrát nahrne celá rodina v půlce měsíce a řekne, že už nic nemá a požaduje další peníze. Odkud se ty peníze teda berou,když nejdou od nás?

mno..takže pět lidí, nějakej dům, za kterej platí nájem. Tak odhadni nájem, odečti od 20 tisíc, vyděl peti a částka, kterou dostaneš imo nebude moc rozdílná od životního minima...

...vybídl bych tě k většímu egocentrismu. Místo toho, aby ses zajímal, kolik mají druzí se zabývej tím, kolik máš ty. Co je ti po druhých? Ve vztahu k druhým pak jen tím, kolik ty jim dáváš...což odhaduji budou procenta (jde o to, co děláš, zda jsi podnikatel, atd.), možná ještě méně. No pak si spočítej, jakou částku to dělá z tvého platu...
..já jim dávám cca procento...a procento z mého příjmu mě osobně nevytrhne...
Miloslav Bažant Posted - 30/05/2009 : 09:34:42
Sokrate.

Jedna věc je poznání stavu a druhá věc je jeho řešení. K tomu hledání řešení by měl člověk přistupovat bez emocí a bez zášti k té problematické entitě. Jenže jak to udělat,když vidí, že mají bez práce víc než on, který pracuje?Když vlastně jejich zisk jde z jeho peněz,čili ze schopností, které společnosti dal. Jak vyřešit rozpor mezi převýchovou k práci tím, že je nouze pracovat přinutí a příkazem EU nediskrinovat je? Tvrdá opatření vzniklá s emocí přináleží krajní pravici. Pro slušné lidi je však tento postoj nepřístojný a neetický.

Jak vidíš, je zde řada otázek bez odpovědí. To brblání přináleží pouze k té části poznávací a problém neřeší. Myslím, že by bylo vhodnější přemýšlt o možných řešeních a tyto prozkoumat a promyslet.Jedině tak získá to brblání svůj skutečný význam. Skusíme hledat ta řešení a dokážeme potlačit ty emoce???
Kritizovat stav, který sami změnit nedokážeme je zbytečné. Kritizovat stávající stav můžeme pouze tehdy, známe li lepší řešení.

MB
Sokrates Posted - 29/05/2009 : 20:16:10
Rzwalde
Na nějaký můj příspěvek si odpovídal dost podrážděně. Důvodem tvého rozčarování bylo mé údajné vytrhování tvých vět z kontextu. Ano,uznávám že jsem se v mnoha věcech zmýlil ale pochop,že jsem to psal hlavně proto,abych tě konečně pobídl napsat něco souvislého. Já tě chci pochopit a ne potopit. Jenomže jak tě mám pochopit, když bud to odpovídáš jednou větou,někdy i pár slovy a nebo si vytrhneš nějakou mou větu z kontextu. A takhle je to pořád. Možná nemáš rád tolik sloh,já nevím,ale tady na internetovém foru to nejde jinak,jestliže ti opravdu jde o to, pochopit toho druhého. Ted na tebe schválně neútočím, jen ti chci rozumět.
Každá mince má dvě strany a na některé problémy se lze dívat nejrůznějšími pohledy. Jak už tady napsal Sláva,člověk se tu snaží všechny vyjmenovat a na konci z těch všech dojít k nějakému svému osobnímu názoru.Bohužel všechny pohledy vyjmenovat nelze. Ale co ty? Vyjmeš mi jednu větu a napíšeš,
že existuje strana druhá,o které jsem již psal,ale to by si se musel vrátit ve čtení o nějaké to slovo dál či dřív. Ted k těm tvým reakcím.

Přímo jim nikdo nezávidí. Lidé jim akorát závidí jejich těžce vydělané peníze a nedotknutelnost. Já chci upozornit na diskriminaci ale hlavně na příčinu toho všeho. A ta příčina je v politice,lépe řečeno v nás lidech,ze kterých tito politici pocházejí. Samozřejmě na všechno lze hodit závist. Takhle můžu o všech filozofech a vůbec lidech,kteří hledají spravedlnost a pravdu říct: nezávidte. A smiřte se,se skutečností.
Od tebe dosti pravděpodobné myšlení ve stylu: Okradli tě? Tak jim taky něco ukradni. Jsou na tebe všichni zlí? Bud taky zlý. Ale co když je tvá skutečnost,že tě lidé nemají rádí či tě okrádají,pouze domněnkou? Okradneš tak nevinného člověka. Ty si můžeš svůj špatný čin posléze uvědomit, ale bude již pozdě. Budě tě muset okrást a pak ty jeho a ten nekonečný kolotoč nikdo nezastaví,pokud jeden z vás se nedistancuje od tohoto blbého zákona.

Kdo je tu hostem? No pokud to vezmu do té největší hloubky tak nikdo. Domov nás všech,bez rozdílu barvy pleti,jazyka, je bezpochyby východní Afrika. Pokud beru slovo domov jako místo odkud pocházíme. Čili místo původu našich genů. Naši menšinu bych nikam nevyvážel. To jsem ani nikdy nenapsal. V každém případě Romové pocházejí z Indie. Nebo mi snad chceš tvrdit, že to jsou Slované? Já beru za své Slovany. Těžko se mohu ale porovnávat už s japoncem či černochem. To už jsou úplně jiné kraje,styly žití,myšlení a kultury. Tím nepokládám černocha za méněcenného. Je to člověk jako já. Jen žije úplně v jiných podmínkách a s tím souvisí i geny. Nechtěl bych ted být mezi křováky. Ne, že bych je neměl rád,ale jsem už zvyklý na tento styl žití,ikdyž kolikrát bych ho taky nechtěl.
Vtip je v tom,že z bohatýra se těžko dělá chudák ale za to lehce z chudáka uděláte bohatýra. A tak je nesmysl takto přispívat těmto menšinám. My jsme je je defacto začlenili mezi nás. Ale pouze díky penězům,na které si zvykly a dál už nic. Je to jako by vám křováci lovili vaše jído,postavili přistřešek,zatímco vy byste jen seděli na zadnici a hrdě o sobě prohlašovali,jak dokážete žít v divočině.

Jestliže mám rád svoje děti a chci pro ně to nejlepší,tak nejlepší volbou je jít pracovat. Je rozdíl mít děti,pro sebe jako způsob mé obživy a mít děti pro sebe jako členy své rodiny,které se snažím co nejlépe zaopatřit. Bohužel sociálka stejně tak jako exekuce platí jen pro jednu vrstvu našich obyvatel.
Jaká je celková suma peněz,které jdou do těchto sociálních věcí je, pokud vím já, zveřejněním trestné. Z úřadu ale vím,že takováto rodina, o kterých tu píšu celou dobu, se třema dětma má 20 000Kč minimálně. A to se tam prý kolikrát nahrne celá rodina v půlce měsíce a řekne, že už nic nemá a požaduje další peníze. Odkud se ty peníze teda berou,když nejdou od nás?
Miloslav Bažant Posted - 29/05/2009 : 08:10:06
Pánové.

Jen tak z legrace a pro dožrání. Víte jak se jmenuje naše vlast??? Nemyslím tím Čechy,ale Bohemia. Kdybyste řekli třeba ve Francii,že je vaší vlastí Bohemia. Odpoví vám ano,"to je země cikánů". To je totiž překlad slova Bohemia. Bohémové jsou cikáni v přeekladu. Čí je naše vlast a kdo je zde více doma? My jsme tuto zemi sídlili historicky nedávno, ale oni de byli dávno před tím. Jenže a to je na tom to nejazjímavější, oni jsou takto doma celkem všude, nejen u nás. Takže cikáni jsou sice menšinová entita,ale jsou zde doma a je to úplně stejné, jako s Indiány v Americe.Jsme silnější po stránce vývojové,čili intelektem, řemesly, vzdělaností a podobně což vede k naší nadvládě nad nimi.Výsledkem je náš pocit povýšenosti nad nimi.
A hin do mně, bijte mne řežte mne.

MB
Rzwald Posted - 28/05/2009 : 20:06:28
quote:
Nevím co děláš ty za práci Rzwalde, ale mnoho lidí maká v práci kvůli penězům,aby mohli nakrmit své děti a postavit dům. Kdyby dostávali každý měsíc prémie, aniž by pohli prstem,jistě by byli rázem nejštastnějšími lidmi na planetě a na práci by si již nikdy nevzpomněli. Jsou i tací,které práce baví a peníze jsou sic důležité, ale pro ně hrají už druhé housle. Pozor! Těch je ale hrstka.
...pokud závidíš těm, kteří žijou ze sociálních dávek a nepracují...
...tak nepracuj. Dej výpověď a choď si pro dávky!
..možná ale zjistíš, že není důvod jim závidět...

quote:
Jestliže jim vyhovuje ten jejich život bez práce,plný života a radosti.Proč ne? Co ale potom pohledávají zde? At si žijí třeba s křováky,pokud jim tento způsob života bez práce a povinnosti ,jak ho my neznáme,vyhovuje. Nemůžou ale chtít abychom my měnili svou společnost kvůli nim. Domáhejte se policie,hasičů,úřadů někde v pralese mezi křováky. Řekněte jim,že nechcete k večeři hada ale hamburger. Křováci nemají sebemenší důvod měnit svůj svět kvůli nám,jež jsme k nim přijeli. Stejně to platí i naopak.

problém je, že cigoši tu nejsou hosty. Hosty jsou tu třeba ťamánci, Rumuni, atd. Když tu budou dělat bordel, můžeš je vyvézt zpátky do země, odkud k nám přišli...do jejich domova. Cikány ale nelze vyvést, neboť nemají svůj stát...není kam je vyvézt. A v Čechách byli Cikáni od nepaměti -- ČR je tedy i jejich domov. Proto jsou tu doma a jejich kultura je součástí té naší. To, co jsi říkal, by platilo jen tehdy, kdyby měli svůj samostatný stát.

quote:
Sociální dávky by podle mě měli být stanoveny tak, aby nemohli být zneužity a splnovali svůj účel,což znamená zajistit nejnutnější potřeby člověka,který se dostal do finanční krize a má ochotu pracovat.
pokud si dobře vzpomínám, tak když jsem to před měsícem zjišťoval, tak existenční minimum bylo stanoveno na 2020kč...a imo je to opravdu jen minimum, za které se dá najest a ošatit. A tyhle peníze dostaneš, pokud 6 měsíců nebudeš pracovat. Pochybuji, že se z toho dá našetřit na bourák. Takže ta rodinka, co vyjela z getha...nebyla uplně tak sociální případ. Příspěvky na bydlení se řeší zvlášť. Podle mého je toto stanoveno dobře a není třeba to měnit.

Taky nezapomeň, že to, že rodičové nepracují...by neměli odnášet jejich děti. Může tě samozřejmě štvát, že jen mají děti a nepracují...ale holt zatím nikdo nevymyslel, jak tomu zabránit.

...taky by mě zajímalo, zda víš, jak velkou částku dáváš tady těmto sociálním případům. Nejsem si jist, jestli máš reálnou představu o té (imho velmi malé) sumě...
Miloslav Bažant Posted - 28/05/2009 : 16:56:43
Sokrate.

Je to tak. Je zde však jeden velký problém. Nedáme jim co bez práce žádají, oni si postěžují u EU a proti nám rasistům jsou provedeny sankce. Oni je tam u nich nechtějí a kdo by je chtěl,ale platit to musíme my aby ini tam nechtěli. Když od nás EU chce abychom je podporovali ,pak by na to měli pořádně přispět. Právě tohle by měli naši politici ood EU vyžadovat. Nechete je ve svých státech, on nás žádáte abychom jim vytvořili podmínky takové aby k vám neutíkali,tak si to tedy zaplaťte. Potom by mně nevadilo, ani kdyby měli miniserský plat za to svoje flákání, tance a zpěv. Chyba je tedy u našich politiků. Věřím tomu, že než by státy EU na ty romy platili, raději by viděli rasismus.

MB
Sokrates Posted - 28/05/2009 : 15:54:07
Slávo
Pokud vím, tak jsem si při psaní minulého příspěvku dával hodně velký pozor na to,abych nehodil všechny sociálně slabé do stejného pytle. Já bezdomovce,žebráky a jinou tuhle takříkajíc spodinu neodsuzuji. Já odsuzuji systém sociálních dávek,jehož výše je určena tak,že se nevyplatí jít do práce. A toto platí především pro jednu menšinu,která toho využívá,jak je možno. Já ekonomice moc nerozumím, ale toto je rozhodně špatně. Není možné, aby bylo výhodnější zůstat doma než jít do práce. To musí prokouknout snad i blbec.

Rzwalde
Dovoluji si tvrdit, že diskriminace je původce zlosti Čechů bílé pleti. Na ulici vidíte žebráky bílé pleti. Bezdomovci to samé. Ale z ghetta vyjde nebo spíše vyjede v drahém autě rodina Čechů tmavší pleti, od jejichž rukou a hrudí mě oslepuje světlo odražené od zlata. A o těchto lidech se mluví jako o sociálně slabých? Tohle je rasismus. Čech bílé pleti musí bydlet pod mostem nebo v parku narozdíl od těch tmavších a já se ptám proč? Myslím si,že žádný stát o ně nemá zájem. Jsou evidentně státu více škodní než užiteční a proto si je státy navzájem předhazují. My jsme malá země,která postrácí svou hrdost a proto se pod výhružkami na vysokých místech snažíme držet hubu a co nejvíce se zavděčit oné menšině,abychom nepřišli o svá koryta. Takhle jsou tam,kde je ostatní státy potřebují. Pokud budou klidní,nebudou mít důvod z naší země odcestovat a o to právě těm druhým velmocím jde. (Pro všechny.Píšu o většině z jedné naší známé menšiny.Aby to nevyznělo tak,že odsuzuji všechny do jednoho.)

Nejvíce naštvaní tímto problémem jsou ti, kteří usilovně pracují a cestou do práce či z práce vidí své lidi,které defacto živí. A zeptají se sama sebe. Proč je vlastně živím? Čím mohou být pro mě užiteční? Bohatí lidé přicházejí o peníze a chudší zase dřou pro nic za nic. Stěžuje si na ně hodně lidí,snad skoro všichni kdo měli to štěstí se s nimi poznat a u nás těch bohatých zase až moc není.
Kdyby se nevyplácely takové sumy na tyto lidi,mohli by být využity ve zdravotnictví nebo někde jinde. Je to plýtvání peněz. A ty rozhodně nepadají z nebe. Nevím co děláš ty za práci Rzwalde, ale mnoho lidí maká v práci kvůli penězům,aby mohli nakrmit své děti a postavit dům. Kdyby dostávali každý měsíc prémie, aniž by pohli prstem,jistě by byli rázem nejštastnějšími lidmi na planetě a na práci by si již nikdy nevzpomněli. Jsou i tací,které práce baví a peníze jsou sic důležité, ale pro ně hrají už druhé housle. Pozor! Těch je ale hrstka.

Kolikrát si za den vzpomeneš na ubohé děti v Africe,které hladoví? Pokud ti nebudou umírat hlady přímo pod nohama, nemáš důvod se jimi zabývat. Co oči nevidí,srdce nebolí. To není bezduchá fráze. To je další odpověd, proč jsou někteří lidé kvůli nim naštvaní a jiní zase ne.Já osobně na Čechy tmavší pleti nemám vztek. Jen se jich trochu bojím,když procházím skrz jejich ulici. Přeci jen už mám s nimi nějaké zkušenosti,které nejsou zrovna nejpěknější.

Respektuji jejich kulturu a život. Jsou to lidé upřímní a otevření. Rádi žijí pro dnešek. Pěkně zpívají a tancují. Nikdy bych je k ničemu nenutil. Žádné povinné přizpůsobování do společnosti. Nač ta diktatura? Dal bych jim svoboný výběr. Bud to chcete žít náš život a začnete pracovat, nebo si můžete žít podle sebe,zpívat,tancovat atd. Oni jsou u nás hosty a pokud zde chtějí žít jako my,musí také pracovat jako my. Jestliže jim vyhovuje ten jejich život bez práce,plný života a radosti.Proč ne? Co ale potom pohledávají zde? At si žijí třeba s křováky,pokud jim tento způsob života bez práce a povinnosti ,jak ho my neznáme,vyhovuje. Nemůžou ale chtít abychom my měnili svou společnost kvůli nim. Domáhejte se policie,hasičů,úřadů někde v pralese mezi křováky. Řekněte jim,že nechcete k večeři hada ale hamburger. Křováci nemají sebemenší důvod měnit svůj svět kvůli nám,jež jsme k nim přijeli. Stejně to platí i naopak.

Ten kdo by prokazatelně pracoval,dejme tomu ve veřejně prospěšných prací, by dostával sociální dávky. Ty by byly ve formě lístků pro jídlo a pití. K tomu i nějakou tu střechu nad hlavou. Ten kdo by se očividně vyhýbal práci nějaký ten čas,by nedostal ani korunu. Kdo by kradl,šel by do vězení a tam by pracovat prostě musel.

Sociální dávky by podle mě měli být stanoveny tak, aby nemohli být zneužity a splnovali svůj účel,což znamená zajistit nejnutnější potřeby člověka,který se dostal do finanční krize a má ochotu pracovat.
Vím, že dnes v naší zemi se v padesátce těžko hledá práce. O postižených lidech už vůbec nemluvím. Není ale možné,aby mladý a zdravý člověk měl podobný problém! Těmto lidem chybí spíš chut do práce než místo.

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000