| T O P I C R E V I E W |
| brotherrr |
Posted - 08/02/2012 : 15:12:36 Bible nám říká, že Boha nikto nikdy neviděl kromě Ježíše Krista. Písmo říká: Bůh prohlašuje " Nebudeš moci viděti tváři mé; neboť neuzří mne člověk, aby živ zůstal." Toto Písmo vypadá být v rozporu s jinými verši z Písma, které popisují různé lidské "vidění" Boha. Například, Písmo říká: popisuje Mojžíše mluvícího s Bohem "tváří v tvář". Jak mohl Mojžíš mluvit s Bohem "tváří v tvář" když nikdo nemůže vidět Boha a zůstat naživu? V tomto připadě, fráze "tváří v tvář" je řečnická figura naznačující, že byli ve velmi úzkém spojení. Bůh a Mojžíš mluvili mezi sebou jako by to byly dvě lidské bytosti, které mají důvěrný rozhovor.
V Písmu se píše:Jákob viděl Boha, který vystupoval jako anděl; on ve skutečnosti Boha neviděl. Samsonovi rodiče byli vyděšení, když si uvědomili, že viděli Boha, ale oni Ho viděli jenom jako anděla. Ježíš byl Bůh v těle, takže když Ho lidé viděli, oni viděli Boha. Takže ano, Boha je možné "vidět" a mnoho lidí "vidělo" Boha. Zároveň ale nikdo neviděl Boha že by se mu zjevil v celé své nádheře. V našem padlém stavu, kdyby se nám Bůh plně zjevil, byli bychom stráveni a zničeni. Proto se Bůh zahaluje a zjevuje se v takové podobě, abychom Ho mohli "vidět". Je to jiné než vidět Boha s všechnou slávou a svatostí. V Písmu se píše: Lidé viděli vidění Boha, obrazy Boha, zjev Boha, ale nikdo neviděl Boha v celé své plnosti. |
| 15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
| Absolut |
Posted - 08/03/2012 : 14:05:22 quote: Originally posted by pet_kroku
to Absolut
chce to hodně přemáhání, že? Nechat něco být?
P.
Nápodobně...
Absolut |
| pet_kroku |
Posted - 08/03/2012 : 13:59:02 to Absolut
chce to hodně přemáhání, že? Nechat něco být?
P. |
| Absolut |
Posted - 08/03/2012 : 13:32:12 quote: Originally posted by pet_kroku
to Absolut
Úsměv byl ne úplně zamýšlenou praktickou ukázkou toho, co jsem ukazoval na oné větě. Některé diskuze člověk nepotřebuje vyhrát, dokonce je ani nepotřebuje vést, stejně jako může nějaké ač pravdivé logické věty překročit, ignorovat, a to proto, že jsou druhotné, že nic neřeší a když řeší, řeší to jen ve svém úzkém kontextu, který se snažíš neustále až křečovitě zdůrazňovat a který spíš ukazuje tvou absolutní(=fanatickou) víru než mou. Máš pravdu, ale pravdu, která není podstatná a o to mi šlo.
Obvinění z negativních emocí a nakonec i absolutní víry je pro tohle snad až symptomatické, pro tohle do sebe uzavřené černobílé vnímání. Jakási zaměřenost života, kterou tu aplikuji a která právě určuje, jaká ať logická či jiná pravda je podstatnější než jiná, rozhodně není vypotřebovaná pojmem absolutní (ne)víra, který je spíš zavádějící, což dokazuje i skutečnost, že k bohu přistupuji, ač zcela odlišným způsobem. To asi k tvé bezchybné logice a když k tomu navíc přičtu to až dětinsky projevované vítězství, které jeví známky překvapení, ačkoliv jsi byl ještě před chvilkou velkohubým držitelem absolutní pravdy a bezchybným logikem, snad je třeba přihodit jen další úsměv.
:)
P.
To P.
Přísloví 26, 11 !!!...
Absolut |
| Absolut |
Posted - 08/03/2012 : 13:24:44 quote: Originally posted by pet_kroku
to Absolut
Úsměv byl ne úplně zamýšlenou praktickou ukázkou toho, co jsem ukazoval na oné větě. Některé diskuze člověk nepotřebuje vyhrát, dokonce je ani nepotřebuje vést, stejně jako může nějaké ač pravdivé logické věty překročit, ignorovat, a to proto, že jsou druhotné, že nic neřeší a když řeší, řeší to jen ve svém úzkém kontextu, který se snažíš neustále až křečovitě zdůrazňovat a který spíš ukazuje tvou absolutní(=fanatickou) víru než mou. Máš pravdu, ale pravdu, která není podstatná a o to mi šlo.
Obvinění z negativních emocí a nakonec i absolutní víry je pro tohle snad až symptomatické, pro tohle do sebe uzavřené černobílé vnímání. Jakási zaměřenost života, kterou tu aplikuji a která právě určuje, jaká ať logická či jiná pravda je podstatnější než jiná, rozhodně není vypotřebovaná pojmem absolutní (ne)víra, který je spíš zavádějící, což dokazuje i skutečnost, že k bohu přistupuji, ač zcela odlišným způsobem. To asi k tvé bezchybné logice a když k tomu navíc přičtu to až dětinsky projevované vítězství, které jeví známky překvapení, ačkoliv jsi byl ještě před chvilkou velkohubým držitelem absolutní pravdy a bezchybným logikem, snad je třeba přihodit jen další úsměv.
P.

Absolut |
| pet_kroku |
Posted - 08/03/2012 : 12:40:21 to Absolut
P. |
| Absolut |
Posted - 08/03/2012 : 11:32:06 quote: Originally posted by elx
quote: Originally posted by Absolut
quote: Originally posted by elx
Absolut: "nepředpokládám - vím" kde bereš tu jistotu?
V absolutním poznání...tedy ne v relativním, jak je tomu u tebe!!!
Zdá se Ti to nelogické?...rozumím!!!...
Absolut
v absolutním poznání, kterého nejde dosáhnout? rozumím.. právě jsem ztratil poslední chuť na tebe reagovat..
Elx...
A kde bereš jistotu, že ho nelze dosáhnout?...ve svém relativním...atd...atd?...opět logické...opět rozumím!...
Poslední výkřik elxe na hranici kterou si sám zapálil, neboť kdo jinému jámu kopá...!!!...dne 8.3. 2012...zapsáno v knize smrti...
Absolut |
| elx |
Posted - 08/03/2012 : 07:08:17 quote: Originally posted by Absolut
quote: Originally posted by elx
Absolut
v absolutním poznání, kterého nejde dosáhnout? rozumím.. právě jsem ztratil poslední chuť na tebe reagovat.. |
| Absolut |
Posted - 07/03/2012 : 21:23:47 quote: Originally posted by elx
Absolut |
| µ??????? |
Posted - 07/03/2012 : 21:14:18 http://youtu.be/L5e-1sBM9FE?t=36s |
| elx |
Posted - 07/03/2012 : 20:51:04 Absolut: "nepředpokládám - vím" kde bereš tu jistotu? |
| Absolut |
Posted - 07/03/2012 : 19:40:44 quote: Originally posted by elx
Absolut: pořád mi vyhrožuješ, ale nejsi s to vysvětlit, proč předpokládáš, že je jedna pravda, že neni relativní, že to neni jen možnost pravděpodobnosti..
Bylo...bylo to nad tvé schopnosti...
Nepředpokládám- vím!!!
Absolut |
| elx |
Posted - 07/03/2012 : 18:52:06 Absolut: pořád mi vyhrožuješ, ale nejsi s to vysvětlit, proč předpokládáš, že je jedna pravda, že neni relativní, že to neni jen možnost pravděpodobnosti.. |
| Absolut |
Posted - 07/03/2012 : 18:40:04 quote: Originally posted by elx
Absolut:
1. Nemyslim, že ten smajlík od pet_kroku měl vyjadřovat souhlas s tvojí reakcí. Ale nechť nás rozsekne on sám. 2. Z toho logicky (vim, že máš to slůvko - logicky - rád, tak jsem ho pro barvitost přidal) vyplývá, že jsem s nim ani neshořel. Pohořel jsi jen ty se svou interpretací. 3. Kdy už přiznáš, že to neni tvůj systém ale Hegela? 4. Pořád jsi mi neodpověděl na můj dotaz o "nezdůvodněnym předsudku, že existuje jediná/absolutní pravda."
elx...
1.) Visí nad tebou Damoklův meč!...
2.) Jak je vidět, tak jsi Logicky asi ještě úplně neshořel, ale již neuhasitelně hoříš!...jak jsem dopadl já se teprve uvidí...
3.) Není to ani můj systém, ani systém Hegela!...je to systém ,,universa"
4.) Pravda je něco, co musí zákonitě absolutně platit...jinak by se jednalo buď o polopravdu...nebo lež!...
5.) Doufám, že to opět nebylo nad tvé rozumové (logické) schopnosti...
6.) Nyní HOŘÍŠ už jako upír na denním slunci...jako lež spálená pravdou!!!
Absolut |
| elx |
Posted - 07/03/2012 : 17:45:08 Absolut:
1. Nemyslim, že ten smajlík od pet_kroku měl vyjadřovat souhlas s tvojí reakcí. Ale nechť nás rozsekne on sám. 2. Z toho logicky (vim, že máš to slůvko - logicky - rád, tak jsem ho pro barvitost přidal) vyplývá, že jsem s nim ani neshořel. Pohořel jsi jen ty se svou interpretací. 3. Kdy už přiznáš, že to neni tvůj systém ale Hegela? 4. Pořád jsi mi neodpověděl na můj dotaz o "nezdůvodněnym předsudku, že existuje jediná/absolutní pravda." |
| Absolut |
Posted - 07/03/2012 : 15:49:44 quote: Originally posted by pet_kroku
to Absolut
P.
Pozoruhodné!!!...:-)
Nikdy mi nejde, jen o to, abych vyhrál pouze já, ale aby vyhrála pravda...a já potažmo s ní!...
Absolut |
|
|