www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Volby 2006
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 30/04/2006 :  00:47:37  Show Profile  Reply with Quote
Ahoj, mozna to neni tak uplne, kompletne, absolutne, totalne filozoficke tema, ale koneckoncu jsme v sekci 'libovolne tema'

zajimalo by mne, kterou politickou stranu se chystate volit a proc.

Nejsem odbornik na politiku, ale na druhou stranu se nas vsech tyka a meli bychom peclive zvazit komu dame svuj hlas. Nevolit = volit a proto jsem zacala premyslet koho si vybrat. Jak jste se rozhodli vy?

Skunkless..

Edited by - Skunkless on 30/04/2006 00:53:52

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 01/05/2006 :  10:25:45  Show Profile  Reply with Quote
Prima, precteno desetkrat a ani jeden z deseti nema zadny nazor! (Nebo se o nej neni ochoten delit.) To je vazne skoda.

Skunkless..
Go to Top of Page

Žiťa
Nový uživatel

Czech Republic
23 Posts

Posted - 01/05/2006 :  17:48:23  Show Profile  Reply with Quote
Ahojka Skunkless!!!

Ja bych volit sel, ale bohuzel na to jeste nemam roky... Kdyby s tema volbama pockali pul roku

Tak kdybych volil, volil bych ODS. Komunisty, kdyby nic jineho, tak uz jenom z principu ne. Paroubkovu bandu taky nesnasim. Ochrance kopriv asi nema cenu volit. Jedine KDU, ale myslim ze ODS by byla lepsi. Taky tomu nejak nerozumim. Nerikam ze ODS jsou najaci dobraci, ale neco si vybrat je treba... tak zatim.

Go to Top of Page

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 01/05/2006 :  23:05:48  Show Profile  Reply with Quote

Oooo diky!

(Vidis a zrovna Tobe jeste dluzim ten mail..a Falco taky)

Dekuji za komentar, fakt - snad se najde i nekdo dalsi. ODS jsem volila dosud a ted mi dava smysl snad jen Strana Zhulenych..ehm..tedy Zelenych! Kdyby si vsichni ti, co si reknou, ze to nema cenu rekli, ze to cenu ma, nejspis bychom zirali. Libi se mi jejich filozofie a tak je budu volit. Teda pokud si vcas vyridim tu volicskou prukazku pro volby v zahranici.

Ty a proc se nepridavas k dalsim diskuzim, nebo nenahodis nejaka nova temata? Tebe ta Tva neexistence tak pohltila, ze uz se neucastnis z principu?

Skunkless..

Skunkless..
Go to Top of Page

k
Nový uživatel

11 Posts

Posted - 02/05/2006 :  16:14:20  Show Profile  Reply with Quote
len narychlo,
co rozumiete pod pojmom solidarita?
Myslite si ze je to dobry princip usporiadania socialnej politiky statu?
Go to Top of Page

cage7
Nový uživatel

11 Posts

Posted - 02/05/2006 :  22:06:48  Show Profile  Reply with Quote
Ahoj všem, já osobně, co se týká politiky, jsem skeptický, protože dle mého názoru zatím se vždycky jen potvrdilo, že ,,těm naším zástupcům z pléna lidu'' jde jen o svoje blaho. ,,Jistota a prosperita''-všem pánům u korita!!! Z toho můžete poznat, co si myslím o ČSSD. Ale zároveň nestojím ani na straně opozice-čili na straně ODS, protože jsem měl možnost seznámit se s jejich ,,rovnou daní'', a řeknu vám, nic pro nás pro chudáky Jako možná těm, jejichž příjmy jsou abnormální, tak to věru žádnou potíž dělat nebude. Ale sám mluvím ze své pozice-nechodím o žebrácké holi, ale i tak se těch všech daní na nás hrne, že za chvilku to tak asi bude. V poslední době se mi zdá, že se až podezřele rozevírají nůžky mezi těmi, co mají moc a mezi těmi, co nemají téměř nic. Nechci zde začínat nějakou sociální revoluci, či něco podobného, ale myslím si, že se stojí za to se zamyslet nad tím, kam to může dojít!!! A s tím určitě volby souvisí. Ke všemu ta korupce která vládne naší republice a opatrně v ní vyhlodává díry, které začínají býti velké jako ve světoznámém holandském sýru! Nemyslím si, že je nutné chodit do politiky pro výdělek- nýbrž pro práva lidu, ale zkuste to říci někde nahlas, hned vás označí za populistu, takže nezbývá než dodat- Kraďte jak chcete, z cizího krev neteče!!! Ne ted, vážně. Já osobně budu volit asi Zelených, protože se na výsluní ještě neobjevili a jsem zvědav, jak svým plánům dají určitou podobu, ale to bude samozřejmě vyplývat až z voleb-jaký budou mít silný mandát. Ale nic na tom nezmění, že jsem politikou zhnusen a celkově je to vše spojeno se stavem dnešní společnosti, která je založena na kalkulu a ekonomickém profitu!!! Jsme nejchamtivější společností v dějinách lidstva, byť si to neuvědomujeme. Žádná z minulých se tak otevřeně nehlásila k těm zeleným papírkům, ano, někdo možná namítne, že jsou vidělané poctivě. Né jako v minulých letech, staletích, kdy se kradlo. Ale já si troufám říci, že dnes jsou to ty nejšpinavější peníze v dějinách lidstva!!! Navenek to možná vidět není, ale za vším je faleš. Nezdá se být nebezpečná, protože je skrytá. A to je ono, naše společnost se ukázala býti tou nejamorálnější ze všech!!! A v dnešní době, bohužel, jsme svědky kdy na povrch vyplouvají takové věci, třeba jako v politice-ten uplácel toho- samozřejmě dle hesla- HODIÉ MIHI CRÁS TIBI!! Kde má pak volič(opět jsem se oklikou dostal k tématu voleb-omlouvám se, pokud zdlouhavě) sebrat odvahu a jít volit, když vlastně není koho a pak se vlastně rozhoduje mezi menším zlem- kdo nás okrade nejmín? Něco by se mělo každopádně změnit, ale žádné kosmetické úpravy nepomůžou!!! Je třeba všechny dosavadní strany nahradit, hlavně vlít do naší politiky, ale i do světa více morálky nebo aspon slusnoust by byla na místě!!! děkuji za odpovědi nashledanou
Go to Top of Page

kochanski
Nový uživatel

3 Posts

Posted - 25/05/2006 :  17:56:52  Show Profile  Reply with Quote
Ahoj.. no já jednoznačně STRANU ZELENÝCH... souhlasím s jejich myšlenkami, znám některé lidi v předních pozicích a můžu potvrdit, že to jsou lidé, kteří jsou do ekologie zapálení a není to pro ně jen prázdná myšlenka... Jde mi o životní prostředí, jde mi o ohleduplnost k matičce zemi a nechci, aby v důležitých momentech rozhodovaly peníze (viz politika ODS), ale zdravý rozum... Jejich program a hlavní cíle jakoby mi mluvili z duše... A netýká se to jen ochrany životního prostředí. Mají stejné názory i v otázkách řešení diskriminace minoritních skupin (homosexuálů, žen, etnických skupin, vegetariánů;-) a těch společných myšlenek je mnohem více, takže proto je budu volit.

Edited by - kochanski on 25/05/2006 17:58:10
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000