www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Nelze jíst nic, co se musí kvůli tomu zabít?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 19/02/2008 :  13:32:36  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Gato.
Já proti vegetariánské stravě nic nemám.Znám i případ,kdy vegetariánská strava zachránila člověku život. Přítel měl zhoubný nádor který nebylo možné operovat a tak mu lékaři "dávali" několik měsíců života. On měl známé v Indii (byl to pracovník v zahraničním obchodu) a ti jej pozvali do jakéhosi buddhistického kláštera. Tam prý se musel nejdříve postit a potom jej krmili různými semínky ,oříšky a zeleninou (jak jsem slyšel, tak říkám) a když se po půl roce vrátil domů, lékaři se nestačili divit,protože nádor byl to tam a on byl naprosto zdravý. To on byl tím, kdo mně kdysi dal tu knihu Alexeje Pludka v níž jsem našel to podobentsvtí o stromu znaků a nyní tě řeknu cosi, co tě nejspíše potěší.On totiž chtěl v tom kláštěře zůstat a stát se mnichem. Oni mu však řekli,že jeho karma je doma, že tam má svůj úkol, který musí splnit. Kdyby se nevrátil, tu knihu bych nikdy nepoznal.Náhoda? Ty řekneš že ne,že to tak bylo určeno.Já jsem byl velmi blízko víry,když mně to řekl a když jsem si to spojil s tím jak jsem předtím v dhchu mluvil k bohu aby mně dal schopnost lidem pomoci, jestli existuje.Zapadalo to do sebe tak, že by bylo těžké neuvěřit. On mně však po čase řekl,že to bylo všechno trochu jinak,že si to vymyslel. Kdyby to neřekl, byl bych podlehl novému mýtu a věřil, že jsem pro cosi předurčen. A tak by byla jeho lež tím, co by mne přivedlo k uznání pravdy.Jakou cenu by ta pravda měla?
Každý ať si volí co bude jíst sám za sebe a dle vlastních potřeb a nikdo nechť do toho nikomu nemluví.Rada ano, ale soud nikoliv.

K tomu myšlení.
Já hovořím o myšlení jako takovém a to bys našel i u nejjednodušších organismů třeba jen vnímání polarit.Může to být třeba jen bakterie a to nejjednodušší myšlení zde najdeš. Duše, čili to k čemu dochází díky funkci slova v procesu myšlení je však pouze u člověka.To je vysoká stupeň vývoje myšlení,ale jak jsem poznal, není konečným stavem vývoje. Myšlení je tedy od nejjedoduššího až po nesložitější. Duše je však pouze u člověka a právě duše, čili funkce slova v procesu myšlení jej definuje.

MB

Co je pro jednoho jedem, to je pro druhého medem.

Možná si něco vymyslel a něco bylo pravdivé.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 19/02/2008 :  14:35:17  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.

A to co si vymyslel, či bylo pravdivé se u toho pána nikdo nedozví.Když si s ním povídáš, tak nikdy nevíš, zda si s tebe dělá legraci, nebo mluví naprosto vážně. A tak se s ním potkávají lidé a jedni se na něj zlobí a jiní jsou vybuzeni k přemýšlení. To že v tom kláštěře byl a vyléčili jej je ověřeno svědectvím dalšího kamaráda,který s ním pracoval v jedné kanceláři na zehraničním obchodu. Bylo to skoro před třiceti lety a já byl celý vyplašený,když se přede mnou začalo otvírat to, co jsem dříve ani netušil. Není divu, že jsem málem podlehl mýtu vlastní vyjímečnosti a předurčení.A tak když mně řekl, že si vše vymyslel, málem mne to mrzelo,protože rázem rozbil můj křišťálový zámek.A tak dodnes nevím, bylo li toto pro mne jedem, nebo medem.
Možná jsi již poznal,že si rád pohrávám s myšlenkami a v té době,jsem si našel zvláštní hru. Nikdy jsem o tom ještě nehovořil ale nejspíše to budou slova, která budou pro tebe medem.Někdy,když mám náladu,tak si před spaním v myšlenkách povídám s tím tvým bohem i když v jeho existenci nevěřím. Člověk si při tom krásně urovná myšlenky a dobře usíná. A tak se ho ptám na různé věci a vlastně si sám na tytéž věci odpovídám, jako by odpovídal on.A víš co je zvláštní? Že mne ty odpovědi někdy značně překvapí.Položil jsem otázku."Proč mně pomáháš, když jsem nevěřící?" V tu chvíli jsem získal zvláštní odpověď. Věřící mne stále o něco prosí, klaní se mně aby cosi získali,ale nikdo neřekně dej mi cestu abych mohl druhým pomáhat a právě prostřednictvím takových lidí mohu pomáhat těm, kteří jen prosí a pochlebují. Zvláštní je, že jsem si něco takového nikdy předtím neuvědomil a najednou to zde bylo a mohl jsem pouze souhlasit. To nejhorší jsem poznal později,když se mně začaly plnit přání, která jsem při té hře v myšlenkách vyslovil a to i přání nereálná a neovlivnitelná. Dodnes si toto nedokáži vysvětlit,ale na mystiku přitom nemyslím.Pro naplnění těch přání vůbe nic nedělám.
Odkryl jsem tě záda a nyní čekám co uděláš.Využiješ toho k útoku, jako správný věřící?

MB
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000