www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Aká je pravda o živote, keď človek stratí ego?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 12/12/2007 :  08:45:19  Show Profile  Reply with Quote
Slávo,
nevnímáš idealismus správně. Neznám tvé vnímání snů nebo výtvarného umění nebo hudby.
Až začneš vnímat správně idealismus, pak můžeš posoudit jeho pravdivost nebo jeho nesmyslnost. Idealismus je východisko a základ pro mé uvažování.
Pro Ježíše taky: Výrok: Dříve než Abraham Já jsem. Vylož ten výrok!!
Jak chceš ten výrok jako materialista pochopit, když víme, že Ježíš se narodil mnoho generací po Abrahamovi.
Každý se může stát idealistou.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 12/12/2007 :  11:39:52  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.

Ne každý se může stát idealistou. Předpokladem idealismu je chtění.Chci li se stát idealistou a setkám se s chybmi, pak nad nimi zahmouřím oči a prostě uvěřím i v nesmysly.Já tento předpoklad nesplńuji.
Dle idealistů zde Ježíš řekl, že je bůh a ten vždy byl a vždy bude, čili před Abarahamem. Nemusíme však až k Ježíšovi. Osobně jsem měl poznat chlapíka, který o sobě tvrdil totéž ,až ho zavřeli do blázince.Když mu totiž někdo nechtěl věřit, tak ho zmlátil hůlkou. Byl už hodně starý a v hlavě se mu to pletlo, chudákovi. A představ si, že mu chtěli dát nějaký metál,protože vykřikoval za komunistů různá hesla proti nim. Skrátka dnes je dizidentem a bojovníkem za demokraciii cvok, hlavně když je. Mohu tě nabídnout jeho slavný citát." Hele vole, já sem tvůj pánbůh, tak mi dej na pívo."

MB

Edited by - Miloslav Bažant on 12/12/2007 11:48:16
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 12/12/2007 :  15:03:14  Show Profile  Reply with Quote
Slávo,
jak je to s tvým vztahem ke komunismu? Tvé myšlení prozrazuje znovu a znovu tvé sympatie k této ideologii. Proč používáš toho pána ve svém příkladu? Nazýváš ho chudákem a odsuzuješ ho. Ty používáš ty lidi ve tvých příkladech sprostým způsobem. Připomínám tu Aničku, tehdy ses mi snažil dokázat, že neměla duši. Sprostý člověk používá sprosté metody. Přiznej otevřeně tvé sympatie ke komunismu, ať vím, s kým mám tu čest.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 12/12/2007 :  17:04:57  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.

Co pořád máš s tím komunismem? Já jsem zcela nezávislý a nějaké ideologie a stejně tak i náboženství jdou mimo mne. Když jsem tě chtěl vysvětlit,co je duše, užil jsem Aničku jako příklad a nevím, co by na tom bylo sprostého.Stejně nikdo neví o koho jde. Co se týká Pepka pánaboha,tak to je spíše Švejkologie, než komunistický přístup. Ten chudák to byl pouze s pohledu druhých, on sám si o sobě myslel něco docela jiného a ostatní považoval za méněcenné.
Komunismus se provinil zneužitím schopností ve prospěch své uznané pravdy a neliší se od ostatních.Vzpomeň si na inkvizici, svaté války a podobně. Ty na rozdíl ode mne k určité pravdě přináležíš a neseš tedy i její vinu. Neházej tedy svou špínu na druhé. Není pravdy,která by na sobě neměla vinu zneužití schopností. Nemluvím nyní o pravdách vědy.

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 14/12/2007 :  10:21:30  Show Profile  Reply with Quote
Slávo,
proč ale ty lidi používáš ve své argumentaci? Tam jsou ti vhod! Jako figurky v šachu. Tvá argumentace je hloupá a nefér. Tvá inteligence není taková, jak jsi říkal, pak bys argumentoval jinak. Tu Aničku jsi použil ve své argumentaci, abys mě provokoval. Ta špína je tvoje, ne moje.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 21/12/2007 :  14:01:07  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.

Myslím, že si zcela nerozumíme. V žádném případě se nesnažím tě nějak dopálit, ale snažím se tě vysvětlit cosi. Tu situaci s Aničkou jsem užil proto, abych tě ukázal rozdíly. Klidně bych mohl říci, že jsem si jí vymyslel,protože jste ji nikdo z vás stejně neznali. Chtěl jsem ukázat, že rozsah duše je dán tím, kolik informací je slovem propojeno a kolik jich tedy může být slovem aktivováno a kolik slov může být aktivováno smyslovými vjemy. Kdysi jsme si spolu o tomto povídali, a zdále se že toto docela dobře chápeš. Nyní jsi jako vyměněný. Neovládá tě náhodou jakási zlost, či cosi podobného? Jestli ano, pak jistě znáš cesty meditace,které tě takových negativních věcí zbaví a začneš znovu myslet pozitivně. Vždyť jsi přece jogín, jak sám tvrdíš?

MB
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000