www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Ale dámy a pánové.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 09/11/2007 :  17:13:23  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Přece se nedáte od diskutování odradit jedním neomalencem. Muslimové říkají." Psi štěkají, ale karavana jde dál." Nevšímejte si toho štěkotu a klidně diskutujte dál. Prostě ho přeskakujte, jako by nebyl,jak jste mně to doporučovali /někteří z vás). Já bych mu tu zvrácenou radost, že nám překazil diskusi nedával a diskutoval bych o to víc. Co vy na to?

MB

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 09/11/2007 :  18:07:55  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Přece se nedáte od diskutování odradit jedním neomalencem. Muslimové říkají." Psi štěkají, ale karavana jde dál." Nevšímejte si toho štěkotu a klidně diskutujte dál. Prostě ho přeskakujte, jako by nebyl,jak jste mně to doporučovali /někteří z vás). Já bych mu tu zvrácenou radost, že nám překazil diskusi nedával a diskutoval bych o to víc. Co vy na to?

MB

Tak nevím co si mám o tom myslet , ale pokud myslíš DavidaPraha tak nevím proč bych se měl do té vaší žabomyší války plést .
Pokud mi něco neuniklo tak jste si do jisté míry v tom jak se mezi sebou hádáte rovni . On tě označil za komunistu a ty jsi mu pro změnu řekl ať jde do nirvány (volně přeloženo ať se jde třeba oběsit či co ) .
Navíc oba jste zahledění do svých myšlenek tak , že nic jiného než to s čím souhlasíte vám nevoní . Miloslave ty máš svou funkci slova v procesu myšlení a David svůj simulovaný svět se svými paranormálními jevy . A pokud bych měl být upřímný tak Davidův simulovaný svět a tvá analýza myšlení jsou si pro mě rovny . Obou se vyskytují zajímavé myšlenky ,ale jako celek se mi jeví naprosto absurdní .

Edited by - Ace Rimmer on 09/11/2007 18:09:05
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 09/11/2007 :  18:54:25  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Ace Rimmere.

Dejme tomu. Jak myslíš.Mně však nejde o nějaký spor mezi mnou a DavidemPraha, ten již skončil,ale o to, že se zde pčřestalo diskutovat, snad proto abyste se nemuseli míchat do nějakého žabomyšího sporu. To je to, co mne mrzí a o to zde jde.Když jsem do tohoto fóra před rokem vstoupil, byl zde pohyb tak jednou za čtvrt, či půl roku. Od té doby se diskuse pěkně rozběhla a já jsem měl možnost konfrontovat s ostatními své myšlenky a poznání, které jsem považoval za cenné (nezáleží na tom zda cenné bylo, nebo nebylo).Jistě pochopíš,že pro něco zakového člověk nemá příliš možností a toto se možností ukázalo být. Proto jsem o tom hovořil a proto jsem hovořil i o analýze procesu myšlení.Chtěl jsem poznat možné mezery v tomto poznání a nikoliv soudy bez argumentů. A tak jsem byl asi tročku nervozní, když s mně dostalo soudů a ne otázek, či argumentů, které by mně ty mezery ukázaly. Nešlo mně tedy o to že bych zde chtěl své poznání obhájit, či prosadit. Richard (noemus) mně ukázal jednu slabinu a tou je moje chabá vyjadřovací schopnost.Snažím se na odstranění této slabiny pracovat a jsem mu za to vděčný.
Mešlo mně tedy o to abyste se do sporu, který vlastně již neexistuje vměšovali,pokud vás k tomu nic nenutí,ale abyste nadále diskutovali a nenechali se otrávit.

MB

Edited by - Miloslav Bažant on 10/11/2007 07:26:16
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/11/2007 :  20:53:07  Show Profile  Reply with Quote
Tu sa niekto s niekym háda?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 10/11/2007 :  06:57:05  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

Nikdo se zde nehádá,Jen se zastavila diskuse. Ty diskutuješ dál a to je v pořádku,ale ostatní se stáhli a mlčí. Mně nejde o nějakou podporu mne,ale o to aby diskuse normálně pokračovala.Ono je to sice těžké, když na každé téma dostanou odpověď že je vše jen iluze,ale to se dá ignorovat, jako by toho nebylo.

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 10/11/2007 :  08:16:27  Show Profile  Reply with Quote
Slávo,
nepřeháněj. Používáš stále stejné formulace, zkus používat i jiné pojmy. Když přijde někdo jako David s jiným pojmovým světem, pak se snažíš dokázat jak je ten druhý mimo.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 10/11/2007 :  08:40:14  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Když přijde někdo jako David s jiným pojmovým světem, pak se snažíš dokázat jak je ten druhý mimo
Gato.

To je základ diskuse. Když však označím jako hlupáka každého, kdo s tím nesouhlasí, je to neomalenost a potom končí jakákoliv diskuse.

MB
Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 10/11/2007 :  09:13:54  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Ace Rimmere.

Dejme tomu. Jak myslíš.Mně však nejde o nějaký spor mezi mnou a DavidemPraha, ten již skončil,ale o to, že se zde pčřestalo diskutovat, snad proto abyste se nemuseli míchat do nějakého žabomyšího sporu. To je to, co mne mrzí a o to zde jde.Když jsem do tohoto fóra před rokem vstoupil, byl zde pohyb tak jednou za čtvrt, či půl roku. Od té doby se diskuse pěkně rozběhla a já jsem měl možnost konfrontovat s ostatními své myšlenky a poznání, které jsem považoval za cenné (nezáleží na tom zda cenné bylo, nebo nebylo).Jistě pochopíš,že pro něco zakového člověk nemá příliš možností a toto se možností ukázalo být. Proto jsem o tom hovořil a proto jsem hovořil i o analýze procesu myšlení.Chtěl jsem poznat možné mezery v tomto poznání a nikoliv soudy bez argumentů. A tak jsem byl asi tročku nervozní, když s mně dostalo soudů a ne otázek, či argumentů, které by mně ty mezery ukázaly. Nešlo mně tedy o to že bych zde chtěl své poznání obhájit, či prosadit. Richard (noemus) mně ukázal jednu slabinu a tou je moje chabá vyjadřovací schopnost.Snažím se na odstranění této slabiny pracovat a jsem mu za to vděčný.
Mešlo mně tedy o to abyste se do sporu, který vlastně již neexistuje vměšovali,pokud vás k tomu nic nenutí,ale abyste nadále diskutovali a nenechali se otrávit.

MB

Co se mě týče tak jsem momentálně omezil své přispívání z toho důvodu , že mám teď celkem fofry v práci , nepřispíval jsem také celé léto a to ze stejného důvodu , byl jsem na služební cestě .
Těžko ovšem odhadnout jak to působí na jiné lidi , ale pokud se podíváš na internetu na jiné diskuse tak tak zjistíš , že tahle patří k těm slušnějším a to i s tím vaším sporem .

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 10/11/2007 :  10:25:11  Show Profile  Reply with Quote
Slávo,
co je základ diskuse? To cos řekl? Pak nemá cenu dál diskutovat.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 10/11/2007 :  10:30:36  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Ace Rimmere.

Neluvil jsem jen o tobě. Každý diskutuje kdy chce a kdy může.
Ano, souhlasím s tím, že toto fórum je slušnější než ostatní,alespoň ty které jsem poznal a právě tu slušnost tohoto fóra by bylo dobré udržet. V tom doufám se mnou souhlasíš.

MB
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 10/11/2007 :  10:42:21  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.

Nečekal jsem, že chceš ode mne abych vypsal vše co je základem diskuse. Připadá mně i trapné vše vypisovat. Každý přichází do diskuse se svým názorem a tyto názory se mohou lišit a mohou být shodné či protikladné.Když jsou názory shodné, pak vlastně není o čem diskutovat, ale pouze si navzájem lichotit.Nejsou li shodné, je zde široký prostor pro diskusi. Každý může sdělit svůj názor a ukazovat slabiny opačného názoru a ten kdo má ten opačný názor může ten svůj obhajovat a tak můžeme být obohaceni všichni a všichni můžeme získat informace a upravit si třeba vlastní názor.O tom diskuse je.

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 10/11/2007 :  13:15:39  Show Profile  Reply with Quote
Slávo,
opravdu ses obohatil mými nebo Davidovými názory? Pokud aspoň trochu, pak diskuse měla smysl, pokud vůbec ne, neměla smysl.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 10/11/2007 :  13:36:15  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.
Každá diskuse může člověka obohatit a to i negativní. Třeba to Davidovo téma jsem vůbec neznal a naní již je znám.Dokonce mne přinutilo zamyslet se nad některými věcmi a díky tobě jsem také poznal některé nové věci o kterých jsem nevěděl. Dokonce i to ponaučení,že neslušnost ničí diskusi je k něčemu dobré a třeba jsem poznal i to, že nemá smysl diskutovat, když ten druhý odpovídá napadáním mé vlastní osoby a považuje jen to své za správné. Potom nemá smysl žádná diskuse a tak když budu někdy mít zlost, pak se neslušnosti vyvaruji a to je můj zisk z toho negativního. Je toho víc, co jsem z diskuse získal, ale tohle jsou ty podstatnější věci. Co jsi získal s diskuse se mnou, či s ostatními ve fóru ty?

Dnes již nebudu diskutovat, protože odjíždím na vystoupení.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 10/11/2007 :  13:49:21  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Když přijde někdo jako David s jiným pojmovým světem, pak se snažíš dokázat jak je ten druhý mimo
Gato.

To je základ diskuse. Když však označím jako hlupáka každého, kdo s tím nesouhlasí, je to neomalenost a potom končí jakákoliv diskuse.

MB

Ste ako malí kluci.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 10/11/2007 :  13:51:32  Show Profile  Reply with Quote
Však máme každý svoj názor, ale v prvom rade buďme priatelia. Priateľstvo je viac ako názor.
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 11/11/2007 :  08:02:00  Show Profile  Reply with Quote
Slávo,
poznal jsem, že můžu dostat odpověď, když se přesně zeptám. Třeba při diskusi o intelektu jsem začal se svou definicí, tys přidal svoji, škoda, že jsme dál nepokračovali, protože si myslím, že intelekt je právě to permanentní slovní myšlení, které zvířata nemají. Já používám pojmy z jógy, ale pro komunikaci je důležité, abychom sjednotili pojmy a vzdali se některých svých zažitých představ a začali používat pojmy druhé strany.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000