www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 myseľ a ja
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts

Posted - 09/03/2004 :  18:37:27  Show Profile  Send DavidPraha an ICQ Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sat

ak je všetko myseľ a jej vlastnosťami sú nekonečný priestor a absolútna čistota, čím rozoznáva samu seba? ako poznáva samu seba?
bod znamená znečistenie absolútna (jeho konzistencie) a zároveň nekonečnosť - ako ostrov mimo univerza absolútna, keďže môže byť vnímané inak ako ono
nie je teda čistá myseľ náročky Ja, práve kvôli uvedomeniu si jednoty subjektu a objektu ako vyjadrenie nepopísateľnej radosti zo samej seba?

bzzzzzzzzzzzzz

Go to Top of Page

DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts

Posted - 06/05/2005 :  23:46:16  Show Profile  Send DavidPraha an ICQ Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DavidPraha

quote:
Originally posted by sat

ak je všetko myseľ a jej vlastnosťami sú nekonečný priestor a absolútna čistota, čím rozoznáva samu seba? ako poznáva samu seba?
bod znamená znečistenie absolútna (jeho konzistencie) a zároveň nekonečnosť - ako ostrov mimo univerza absolútna, keďže môže byť vnímané inak ako ono
nie je teda čistá myseľ náročky Ja, práve kvôli uvedomeniu si jednoty subjektu a objektu ako vyjadrenie nepopísateľnej radosti zo samej seba?

bzzzzzzzzzzzzz

Neni zde zadne znecisteni... Je to jen vyhraneni se jedne a te same podstaty... Jako provazek, na kterem navazes uzel, to je osobni vedomi, rozvaze li se, je to zase mysl bez opory, ale nic jineho, nez mysl nikdy neni....
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000