www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Misia...
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/02/2007 :  07:28:41  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oldow

Navi
Obavam se, ze se mylis a to hned v nekolika bodech.
A) Moudrost je velmi nejasny pojem, ale pokud tim myslis to co myslim ze myslis, tak se mylis.
B) Zivot neni lod, nikam se nejede, jestli ho k necemu prirovnat tak spis ke skuzavce.
C) Nejsi moudry. Ja taky ne. Pokud tvrdis, zes to netvrdil, tak jsem te spatne pochopil, ale vyplyva to z toho.
D) Pojem "cesta" je fraze, ktera ma zakryt nesmyslnost slov.
E) Nikdo nevi co se deje. Pokud vi, nemel by.
F) Pokud jsi bytim v nevedomi myslel to s tim, ze nemaji probuzeno... neco, tak to jsou uplne normalni lide s zdravou fantazii, nepotrebuji si vymyslet pohadky.
G) Vrazit do textu nejakou myslenku prekypujici laskou mirem atdatd je jednoducha finta, jak odradit kritiky.
H)a nejpodstatneji; pokud si myslis, ze kdyz napises naprosto nesmyslny a nepochopitelny text, ze ti neodpovime, mas vetsinou pravdu. Pokud si myslis, zes spor vyhral, tak se mylis, akorat ze sebe delas hlupaka. To je tak tezky vyjadrovat se srozumitelne? Asi jo, protoze srozumitelne bys za chvili shorel. Chtelo by to vic svedomi.

Ja o koze ty o voze...Už chápeš, o čom je reč?...Čo je viac, koza alebo voz?...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 09/02/2007 :  07:44:08  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Pokud je to tak, mel bys za sveho pohledu, ktery obsahne vse dokazat oduvodnit veskere aspekty toho omezenejsiho pohledu. Ja s zim problem nemam, ty evidentne ano.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/02/2007 :  07:55:13  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Pokud je to tak, mel bys za sveho pohledu, ktery obsahne vse dokazat oduvodnit veskere aspekty toho omezenejsiho pohledu. Ja s zim problem nemam, ty evidentne ano.

Znova sa ťa spýtam...Čo je viac, koza, alebo voz?...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 09/02/2007 :  07:57:58  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Vic je koza, protoze stoji na voze. A koza je pochopitelne moje, viz Konec sveta.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/02/2007 :  08:02:55  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Vic je koza, protoze stoji na voze. A koza je pochopitelne moje, viz Konec sveta.

Prečo by mala stáť koza na voze, však to je nelogické...Koza aj voz niečomu slúžia, a keď bude stáť koza na voze, čomu to bude slúžiť?...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 09/02/2007 :  08:08:05  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Ale to je prece jasne. ja tvrdim, ze buh neexistuje, ty tvrdis, ze ano. Prave jeden nazor tedy popisuje realitu, vcetne nazoru oponenta. Neni mozne, aby byly oba pravdive. Obraz skutecnosti pak logicky vyplyva z toho, ci nazor povazujeme za spravny.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/02/2007 :  08:10:52  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Ale to je prece jasne. ja tvrdim, ze buh neexistuje, ty tvrdis, ze ano. Prave jeden nazor tedy popisuje realitu, vcetne nazoru oponenta. Neni mozne, aby byly oba pravdive. Obraz skutecnosti pak logicky vyplyva z toho, ci nazor povazujeme za spravny.

A čo keď je ten obraz skutočnosti ilúziou?...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 09/02/2007 :  08:16:06  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Jo, jeden je iluze, druhy popisuje pravdu. Ty mas pocit, ze ja ziju v iluzi pseudosveta, ja mam pocit, ze ty zijes v iluzi vytvorene tvoji mysli.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/02/2007 :  08:35:25  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Jo, jeden je iluze, druhy popisuje pravdu. Ty mas pocit, ze ja ziju v iluzi pseudosveta, ja mam pocit, ze ty zijes v iluzi vytvorene tvoji mysli.

A čo keď sú obidva ilúziou?...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 09/02/2007 :  11:16:51  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
No, i to je mozne. Nikdy jsem netvrdil, ze mam nutne pravdu. Muj nazor je proste podle zjistenych poznatku ten nejpravdepodobnejsi s velkym naskokem proti jakemukoli, ktery jsem zatim slysel.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/02/2007 :  12:16:40  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
No, i to je mozne. Nikdy jsem netvrdil, ze mam nutne pravdu. Muj nazor je proste podle zjistenych poznatku ten nejpravdepodobnejsi s velkym naskokem proti jakemukoli, ktery jsem zatim slysel.

Tak to vníma každý, ten veľký náskok, pretože každý sa vybral trochu inou cestou...A teraz si predstav, že ja som sa vybral opačnou cestou ako ty, aký vtedy musíš mať pocit náskoku, keď ja ho ešte zväčšujem?...A aký pocit náskoku musím mať ja, keď ty ho ešte zväčšuješ...

Edited by - navi on 10/02/2007 00:27:28
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 09/02/2007 :  22:31:50  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Co to zase meles? Je jen jedna realita. Muzes tvrdit, ze ji tvuj pohled popisuje, ale jestli o tom chces mluvit, tak to proboha te prosim nejak podloz. Zatim akorat kecas porad to same dokola. To neni k nicemu.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 10/02/2007 :  00:39:33  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Co to zase meles? Je jen jedna realita. Muzes tvrdit, ze ji tvuj pohled popisuje, ale jestli o tom chces mluvit, tak to proboha te prosim nejak podloz. Zatim akorat kecas porad to same dokola. To neni k nicemu.

Je toľko realít, koľko je ľudí...Každý má svoju subjektívnu realitu, a objektívnou realitou je to, na čom sa všetcia zhodneme...Pokiaľ sa všetcia zhodneme na tom, že nebo je modré, tak je to objektívna, všeľudská realita...Ak len jeden bude tvrdiť, že nebo nieje modré, tak už to nieje všeľudská objektívna realita, ale čiastková objektívna realita...Ak prejdeme na druhý koniec a dvaja ľudia povedia že nebo je modré tak to je tiež čiastková objektívna realita v malom...Na čiastkovú objektívnu realitu stačia dvaja ľudia...Nikde nieje napísané, že čím viacej ľudí je účastných čiastkovej objektívnej reality, tým je tá pravda bližšie k skutočnosti...Kvantita nieje toho zárukou...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 10/02/2007 :  08:59:33  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Prave ze v tomhle pripade je kvantita tou nejlepsi zarukou, kterou muzeme dostat. At uz vypada jakkoli, oba se shodneme, to je zrejme z tvych predchozich postu, na tom, ze objektivni realita existuje a ze ma urcitou pevnou podobu. U me je to trochu jinak - me je uplne jedno, jak je na tom ta realita ve skutecnosti. I kdybychom zili v Matrixu, nebo kdyby nakrasne buh existoval, na hodnotach pozitivistického pohledu to nic nemeni. A objektivni realita je jen jedna, jen jsou urcite tezkosti v komunikaci. Pokud nekdo tvrdi, ze nebe neni modre, tak se myli. Pokud nekdo tvrdi, ze zeme je plocha, take se myli.
Ano, to znamena, ze lide urciteho historickeho obdobi se mylili hromadne a vsichni. Jak nespravedlive to vypada. Meli bychom chut zavadet nove pojmy, historicka pravda treba. Neni prece fer, aby se vsichni mylili bez zavineni.
Jenze ono je to uplne jedno. Problemem je podle me, ze skutecnost se precenuje. Ja ji taky nikde nepropaguji, pokud si nekdo mysli, ze je tucnak, s klidem se ho zeptam, jake ryby ma nejradsi. Ale tady jsme na filosofickem foru a sem to proste patri.
Navi, mylis se. Mylis se obrovsky.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 10/02/2007 :  18:07:15  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Prave ze v tomhle pripade je kvantita tou nejlepsi zarukou, kterou muzeme dostat. At uz vypada jakkoli, oba se shodneme, to je zrejme z tvych predchozich postu, na tom, ze objektivni realita existuje a ze ma urcitou pevnou podobu. U me je to trochu jinak - me je uplne jedno, jak je na tom ta realita ve skutecnosti. I kdybychom zili v Matrixu, nebo kdyby nakrasne buh existoval, na hodnotach pozitivistického pohledu to nic nemeni. A objektivni realita je jen jedna, jen jsou urcite tezkosti v komunikaci. Pokud nekdo tvrdi, ze nebe neni modre, tak se myli. Pokud nekdo tvrdi, ze zeme je plocha, take se myli.
Ano, to znamena, ze lide urciteho historickeho obdobi se mylili hromadne a vsichni. Jak nespravedlive to vypada. Meli bychom chut zavadet nove pojmy, historicka pravda treba. Neni prece fer, aby se vsichni mylili bez zavineni.
Jenze ono je to uplne jedno. Problemem je podle me, ze skutecnost se precenuje. Ja ji taky nikde nepropaguji, pokud si nekdo mysli, ze je tucnak, s klidem se ho zeptam, jake ryby ma nejradsi. Ale tady jsme na filosofickem foru a sem to proste patri.
Navi, mylis se. Mylis se obrovsky.

To je tvoj názor...Podľa mňa je dôležitejšia kvalita, ako kvantita...Aj pozitivistický pohľad môže byť ilúziou, a mňa vždy skôr zaujímala pravda, ako ilúzia...Čo sa týka objektívnej reality, môžu byť napríklad dve skupinky, so svojou objektívnou realitou...Takže neexistuje len jedna objektívna realita...Pri objektivite neide o to, či sa niekto mýli, alebo nie, tam ide o kvantitu...Pre kresťanov je objektívnou realitou ich učenie, pre vedcov sú objektívnou realitou ich objavy, pre ateistov je objektívnou realitou neexistencia Boha, atď...Objektívne je vždy to, s čím súhlasí viac ako jeden človek...
Keď si jeden myslí, že je tučniakom a nerobí si žarty, tak vo svojom vedomí je tučniakom...Je to holá skutočnosť z jeho pohľadu...Z tvojho pohľadu je iná, lebo ty ho ako tučniaka nevnímaš...Jasne že sa obrovsky mýlim, z tvojho pohľadu, ale zo svojho nie...
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000