| Author |
Topic  |
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 21/01/2007 : 19:44:06
|
Pokoj . Pokoj od koho nebo od čeho ? Pokora . Pokora před kým ? Před čím ? Radost . Radost z čeho ? Štěstí . Z čeho ?
Ps. Nemyslím za dobu liského života (i když možná trochu) , myslím především po dobu věčnosti , kterou nám slibuješ .
_______________________ Motto: Všechno je jinak |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 21/01/2007 : 23:55:16
|
quote: Originally posted by Ace Rimmer
Pokoj . Pokoj od koho nebo od čeho ? Pokora . Pokora před kým ? Před čím ? Radost . Radost z čeho ? Štěstí . Z čeho ?
Ps. Nemyslím za dobu liského života (i když možná trochu) , myslím především po dobu věčnosti , kterou nám slibuješ .
_______________________ Motto: Všechno je jinak
Pokoj, ako stav vnútornej mysle, nie od niekoho, alebo niečoho... Pokora, ako stav vnútornej mysle, nie pred kým, pred čím... Radosť, ako stav vnútornej mysle, nie z niečoho, z niekoho... Šťastie, ako stav vnútornej mysle, nie z niečoho, z niekoho...
Chlapci...Už vám dám pokoj...Viem, že vaša vnútorná myseľ nie je otvorená, že je otvorená len vaša vonkajšia myseľ...Ak máte potrebu si ju otvoriť, tak si ju otvorte...Ak nemáte potrebu si ju otvoriť, tak si ju neotvorte...V obidvoch prípadoch ostávate užitočnými pre stvorenie... |
 |
|
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 22/01/2007 : 01:57:38
|
Navi Velikost tveho sebeklamu je ohromujici. Pokud ho chces odstrynit, odstran ho. Pokud nechces, nech si ho. My jsme ti cestu ukazali. Tak nebo tak nic nema smysl, takze o nic nejde.
|
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 22/01/2007 : 07:55:02
|
quote: Originally posted by Oldow
Navi Velikost tveho sebeklamu je ohromujici. Pokud ho chces odstrynit, odstran ho. Pokud nechces, nech si ho. My jsme ti cestu ukazali. Tak nebo tak nic nema smysl, takze o nic nejde.
Ha,ha:o)))Fakt som netušil, že až do takej miery môže byť zavreté vnútorné myslenie človeka:o)))Boh vie, čo robí:o))). Tak čaves:o)))Majte sa pekne:o)))... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 27/01/2007 : 19:10:48
|
| Nebojte sa:o))).Boh vám všetkým odpustí:o))).Boh nieje trestajúci:o)))Boh je bezpodmienečne milosrdný, láskavý a ohľaduplný:o))).Odpustí každému:o))).Nikoho nenechá uškvariť v Pekle:o))). |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 28/01/2007 : 00:44:15
|
| Neexistuje absolutné zlo:o)))Existuje len Absolutné Dobro:o))) |
 |
|
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 28/01/2007 : 21:22:41
|
Hahahaha absolutni dobro hahahaha lool absolutni zlo hahaha kde ty na to chodis?
|
 |
|
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 28/01/2007 : 22:31:02
|
Jak absolutní ? Podle mě je vše relativní . Představ si , že někomu zachráníš život a vyklube se z něj za pár let masový vrah . Udělal jsi dobrý nebo zlý skutek ? Dobro a zlo mají smysl jen dohromady , každé zvlášť nelze snad ani definovat .
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 29/01/2007 : 07:47:45
|
Všetlo zlé je na niečo dobré:o))).V konečnom dôsledku ale zlo pominie, pretože sa vystriela:o)))V tom je relativita zla:o)))Dobro sa vystrieľať nemôže, pretože pochádza z Absolutného Zdroja:o)))Ani relatívne zlo, by nemohlo vzniknúť, nebyť Absolutného Dobra:o)))Relatívne zlo je vlastne prepólované relatívne dobro, a relatívne dobro vzniklo z Absolutného Dobra:o))).
|
 |
|
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 29/01/2007 : 14:09:34
|
Navi Ja mam pocit, ze jenom tak sermujes slovicky, podle tebe beztak absolutne dobry je urcite jenom buh, pac my jsme v te 0 zone, nebo co a boha nepozname, takze pro nas neexistuje, ergo neexistuje ani absolutni dobro. Stejne se zlem a pseudotvurci.
|
 |
|
|
Sauron
Uživatel

Vatican City
62 Posts |
Posted - 29/01/2007 : 14:10:13
|
quote: Originally posted by navi
Všetlo zlé je na niečo dobré:o))).V konečnom dôsledku ale zlo pominie, pretože sa vystriela:o)))V tom je relativita zla:o)))Dobro sa vystrieľať nemôže, pretože pochádza z Absolutného Zdroja:o)))Ani relatívne zlo, by nemohlo vzniknúť, nebyť Absolutného Dobra:o)))Relatívne zlo je vlastne prepólované relatívne dobro, a relatívne dobro vzniklo z Absolutného Dobra:o))).
Hm...čo si fajčil? Daj aj mne!
Too weird to live, too rare to die |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 29/01/2007 : 14:46:19
|
| Nie, nefajčil som...Ja to mám vrodené:o))). |
 |
|
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 29/01/2007 : 17:32:57
|
quote: Originally posted by navi
Navi tvá schopnost použít v jednom odstavci tolik pojmů , kterým nerozumím aniž by jsi použil slovník cizích slov je skutečně obdivuhodná . Bohužel z tohoto důvodu je myšlenka , kterou nám tu chceš předat zašifrována natolik , že ji z toho málokdo vydoluje .
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 29/01/2007 : 23:23:15
|
| Vidíš, a mne pripadá úplne jasná a zrozumiteľná:o)))Keď sa hovorí, že všetko zlé je na niečo dobré, tak sa tým obecne myslí poučenie...To poučenie môže trvať tisícky rokov, ale nastane...Je to len otázka času...Preto zlo má svoj význam, a to práve pre to poučenie...Iný význam nemá, takže až sa naplní poučenie zo zla, tak zlo prestane existovať...To že je zlo relatívne, namená, že nemá nekonečnú hodnotu...Keď nemá nekonečnú hodnotu, znamená to, že má začiatok aj koniec.Je dôvod, prečo vzniklo a je dôvod,prečo zanikne... Človek má radšej dobro, ako zlo...Nastáva však relatívna otázka...Pre niekoho môže byt zlo dobrom a pre druhého dobro zlom...Znamená to, že ľudia sa nedokážu zjednotiť v tom, čo je dobré a čo zlé...V tejto situácii je to úplne jedno, pretože schopnosť nedohodnúť sa privedie negatívny stav do zrelosti, po ktorej už nastáva len zahnívanie, vysušenie, alebo konzervovanie...To sú už ale degradadačné stavy, a nie progresívne, takže nastane koniec...Tento stav, mal teda začiatok a bude mať aj koniec...Absolutný zivot však nemá ani začiatok, ani koniec, vždy bol a vždy bude...Život je počiatok, pred ktorým už nič nieje, takže pýtať sa na to, ako vznikla existencia je hlúposť, pretože existencia tu vžda bola, takže nemohla vzniknúť...Vzniknúť mohli len rôzne podoby existencie. Ak je niečo Absolutné v Absolutnom zmysle, nemôže to mať ani začiatok ani koniec...My sme vznikli z Absolutného, takže náš pôvod je v nezazačiatku a pokračujeme do Absolutného, takže náš koniec nemá konca, pretože pokračujeme do Absolutného, ktoré nikdy nekončí...A tomuto sa hovorí Absolutný Život...Absolutný Život, nemá svoje hranice a keďže relatívne má svoje hranice, má svoj začiatok a koniec...Keď však relatívny život žije v Absolutnom živote, spĺňa určitú funkciu, a to takú, aby sa jeho relativita stále viac a viac podobala Absolutnému Životu...Niekedy je ale nutné poučenie, aby takýto stav nastal...Preto sa hovorí, že všetko zlé je na niečo dobré...Začína to v relatívnosti dobra a zla, pokračuje to ale dobrom vyššej kvality...Tieto myšlienky však nezaňajú len tento hmotný svet, ale úpne všetko, od A po Z...Asi som vám moc nepomohol, že?:o)))Keď ono sa to jednoduchšie vysvetliť nedá...To už by nadobudlo rozprávkový charakter fantázie a viery, či ideálu, a na to vy neletíte... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 30/01/2007 : 00:00:32
|
quote: Originally posted by Oldow
Navi Ja mam pocit, ze jenom tak sermujes slovicky, podle tebe beztak absolutne dobry je urcite jenom buh, pac my jsme v te 0 zone, nebo co a boha nepozname, takze pro nas neexistuje, ergo neexistuje ani absolutni dobro. Stejne se zlem a pseudotvurci.
Tvoj pocit je správny, z tvojho hľadiska, ale slová sú tu len nástrojom vyjadrovania myšlienok...Myšlienky sú jasné, slovami ich dokážem vyjadriť, po prečítaní tých slov sa opäť vyroja tie jasné myšlienky, ale platí to len u mňa, vás nie...Pre vás tie slová dávajú úplne iný zmysel(alebo nezmysel)než pre mňa...Lenže človek dokáže myšlienky tlmočiť len slovom, takže ako inak vám ich mám približiť, aby boli pochopiteľné ako pre mňa?:o))).Ono sa to vlastne ani nedá...To by ste museli mať moje vedomie a to nemáte, tak ako ja zas nemám vaše...Ale skúsim to trochu priblížiť...Boh je Absolutne Dobrý, pretože Život je Absolutne Dobrý...To čo my tu zažívame na zemi je pseudo-život, ktorý nemá Absolutnú konotáciu, pretože my sme relatívne bytosti...Môžeme zažívať absolútne stavy, ale len v relatívnej konotácii...Naša relativita sa však môže stále viac a viac približovať k Absolutnu...Čím ste bližšie k Absolutnu, tým viac chápete Absolutno...Oldow...Aj ty máš v sebe Božiu Absolútnu prítomnosť, len ju máš zapratanú v nevedomí, ako väčšina ľudstva...Máš v sebe zapratané Absolutné Dobro, ktoré nabíja tvoje absolútne relatívne dobro, ako nabíjačka batérie...Ty to máš ale odložené v šuflíku, a už ani nevieš, že to existuje...Každý má ale slobodnô vôľu a voľbu...Preto sa môžeš rozhodnúť zaobchádzať so svojím životom ako chceš...Boh ťa neprestane mať menej rád, aj keď budeš zlý, pretože Jeho Láska je Bezpodmienečná... |
 |
|
Topic  |
|
|
|