| Author |
Topic  |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 12:17:37
|
| Podľa toho, čo tvrdíš, tak ľudia majúci kľúč k atomovým zbraniam nemajú pud sebazáchovy, ani priemernú inteligenciu... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 12:20:36
|
| Miloslave...Ty v súčasnosti nie si vôbec schopný spoznať moje vnútro, lebo si schopný len povrchového pohľadu, čo ti znemožňuje dávať vnútorne logické veci do súvisu... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 12:26:23
|
| Tvoje vedomie funguje na veľmi zúženej škále, a v tejto zúženej škále hľadáš celok...Funguješ na princípe lokálneho vedomia, takže môžeš dosahovať len lokálne výsledky...Lenže svet je globálny, takže aby si mohol mať globálne výsledky, musíš rozšíriť svoje vedomie na globálne... |
Edited by - navi on 15/12/2006 12:34:05 |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 12:29:38
|
| Ty si ma niekam zaškatuľkoval svojim lokálnym vedomím a ja som sa ti tam nejako nezmestil...Tak teraz máš pocit, že sa mením...Ja sa vôbec nemením, len ty nie si schopný svojim vedomím obsiahnúť moje... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 12:32:33
|
| Reinkarnácia nie je to isté ako inkarnácia... |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 13:24:42
|
Posted - 15/12/2006 : 12:17:37 -------------------------------------------------------------------------------- Podľa toho, čo tvrdíš, tak ľudia majúci kľúč k atomovým zbraniam nemajú pud sebazáchovy, ani priemernú inteligenciu Navi.
Vše je jinak i když si to nedokážeš uvědomit. Tady nejde ani o pud sebezáchovy,ani stupeň inteligence. Co myslíš? Měli pud sebezáchovy a podprůměrnou inteleigenci ti kteří rozhodli o svržení jaderných bomb na Hirošimu a Nagasaki? Když jsou lidé tak inteligentní a mají pud sebezáchovy, proč jsou ještě ve světě války, které mohou vést až k použití těchto zbraní hromadného ničení. Přemýšlej o tom, tařeba tě cisi dojde i když o tom začínám pochybovat. Začínají mne bohužel nudit i ta tvoje neustálá napadání druhých. To co ty považuješ za boha a skutečnou absolutní pravdu, může být i důsledek jakési poruchy myšlení. Nejprve bys měl tuto variantu vyloučit a teprve potom posuzovat druhé.
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 18:51:05
|
| Miloslave...Hirošima a Nagasaki mola skúška atomových bômb...ich potenciál bol taký malý, že nehrozilo ani ohrozenie agresora, nieto ešte existencie sveta... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 18:59:46
|
| Pud sebazáchovy spúšťačov vojny začína až vtedy, ak je v ohrození ich život, prípadne život ich blízkych...Súčasné vojny nie sú takého charakteru, a preto pud sebazáchovy u spúšťačov vojen nie je spustený...Atomový konflikt by už tento pud pri priemernej inteligencii a duševnom zdraví u spúšťačov vojnového konfliktu spustil, takže by mali strach atomový konflikt spustiť... |
Edited by - navi on 15/12/2006 19:03:25 |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 19:14:59
|
| Miloslave...Niesom si vedomý, že by som nebol tolerantný k tvojmu názoru, alebo názoru ostatných na tomto fóre... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 19:18:12
|
| Miloslave...Ty máš tiež právo povedať o mne čo si myslíš, tak prečo nechceš, aby som ho mal aj ja?... |
 |
|
|
Masata
Nový uživatel
Czech Republic
36 Posts |
Posted - 16/12/2006 : 16:55:30
|
Ježíšovím odkazem je styl života založený na toleranci a lásce.
Kdo ho pochopil či ne a jak, to už neřeším. Stejně tak jako neřeším fakt, že J.K. Nazaretský měl být synem Božím. |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 16/12/2006 : 20:56:30
|
| Sloboda prístupu... |
 |
|
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 08:04:48
|
Velmi zajímavé, to bude do několika bodů Navi: Souhlasím s tvým názorem na použití atomových zbraní. Silně pochybuji o tom, že by zástupce libovolné světové silové složky jednoduše ty bomby odpálil, když by věděl, že je má za deset minut zpět. Hiroshima? Srovnejte pocet mrtvych v kontextu valky a s predpokladanymi obetmi pri porazeni hrdych japoncu normalni cestou. Je krute redukovat lidi na cisla, ale... Je mi lito, ale s tvymi nabozenskymi nazory se ztotoznit nemohu. Uceni, ktere je prisuzovano Jezisovi je uzasne ale bohuzel je zjevne nepodlozene takze bude dnes tezko prijato. Nebyl bych z toho ale smutny, protoze pochybuji o prilisnem vlivu nabozenskych moralnich norem na lidske chovani. Ne druhou stranu me dost stve nenabouratelnost tve viry. Diskuze je to tezka, ale porad si rikam: Buh sice neexistuje, ale zalezi na tom? Je schopnost zavrit oci pred pravdou obdivuhodna, nebo zavrzenihodna? Ale z povahy meho charakteru... spis to druhy
|
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 09:23:16
|
Oldow. Zdravím tě.
Souhlasíš s tím,že ty zbraně hromadného ničení nikdo nepoužije, když může čekat rovnocennou odezvu. Já myslím, že ta možnost tu je i když k ní nemusí dojít. Lidé nejsou jen za A a za B ,ale také zvláštní. Příkladně muslimové mají ve své víře slova o tom, že zen kdo zemře za pravdu Mohamedovu získá věčný život po boku mesiáše v ráji. Oni tomu skutečně věří a dokáží se obalit výbušninou a jít zemřít. Jestli již mají jaderné zbraně nikdo neví,ale je to možné. Nějaký věřící může propašovat tuto zbraň do USA a tam ji odpálit. Američané si to nenechají líbit a odpoví stejně. A to již může být začátkem. Cest je mnoho a lidé nejsou stejní. Jakmile zde jednou tyto zničující schopnosti jsou, existuje reálné nebezpečí, že budou zneužity a poté již se vše řídí zákony pomsty,která je považována součastně za akt obrany. Já bych tento fakt nepodceňoval.
MB |
 |
|
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 09:42:00
|
Jiste, je pravda, ze pokud jde o reakce jednotlivcu, je odhad vzdy velmi nejisty a zalezi spis na osobnosti toho kdo hodnoti, jestli bude povazovat hrozbu za realnou. Ale rikal jsem si, ze by mel rozhodnout prave fakt, ze o techto vecech rozhoduji lide, kteri sedi na vysokych postech vlad a mivaji nepeknou vlastnost ignorovat ideologie a jednat predevsim podle svych vlastnich zajmu. Pekne, jak tisickrat proklinana vlastnost by nam ted mohla zachranit kuzi ne? Predejdu komantari a reknu to na rovinu; ano, myslim si, ze to plati i pro vudce muslimskych statu. Ale myslim si, ze to neni koren problemu. Me se proste nelibi dnesni trend pesimistickych predpovedi budoucnosti ve stale se opakujicim rytmu- atom, oteplovani, vzdaleni se od prirody. Jako by nekdy byla moznost volby. Ale porad lepsi nez absurdni nazor ve smyslu- civilizace popira prirozeny vyvoj tim, ze pomaha slabym. To kdyz slysim, tak bych kricel. Nahlas. |
 |
|
Topic  |
|